$ 0,9707: Euro op laagste stand sinds 20 jaar

(Vertaling: E.J. Bron)

Na zwakke conjunctuurcijfers is de Euro gisteren gedaald naar de laagste stand sinds 20 jaar. De Europese munt kostte laat in de middag maar $ 0,9707. ´s Morgens noteerde de Euro nog duidelijk meer dan $ 0,98. De Europese Centrale Bank zette de referentiekoers vast op $ 0,975 (donderdag: $ 0,9884). De dollar kostte daarmee € 1,0252 (donderdag: € 1,0117).

Ondernemingsstemming verder verslechterd

De ondernemingsstemming in de eurozone is in september verder verslechterd. De indicator daalde naar de laagste stand sinds 20maanden. Dat duidt op een krimpende economie. “Met het oog op de zich verslechterende zakensituatie en de toenemende prijsdruk als gevolg van stijgende energiekosten is te rekenen op een recessie in de eurozone”, verklaarde de hoofdeconoom van S&P, Chris Williamson. Economen spreken van een recessie bij twee kwartalen achter elkaar met een afnemende economische prestatie.

Energieprijzen “wurgen de conjunctuur”

“De hoge energieprijzen wurgen op dit moment regelrecht de conjunctuur”, becommentarieerde Thomas Gitzel, hoofdeconoom van de VP Bank. De gestegen gas- en stroomprijzen belasten niet alleen de consumenten, maar ook de ondernemers. “De economische gevolgen van de oorlog worden nu pas goed zichtbaar en zouden nauwelijks meedogenlozer kunnen zijn”, benadrukte Gitzel. De eurozone lijdt veel erger onder de hoge energieprijzen dan bijvoorbeeld de VS, omdat ze altijd sterk van Rusland afhankelijk was wat betreft de energievoorziening.

Bron:
exxpress.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op $ 0,9707: Euro op laagste stand sinds 20 jaar

 1. Ravian zegt:

  “De economische gevolgen van de oorlog worden nu pas goed zichtbaar en zouden nauwelijks meedogenlozer kunnen zijn”

  Het zijn geen gevolgen van de oorlog, het zijn gevolgen van de (illegale) EU sancties, het is zelf toegebracht letsel (middels de EU).
  Verder is dit een geld infusie voor de VS, die de EU nu nog effectiever leeg kan zuigen, opdat de “Democrats” aldaar nog wat langer het hoofd boven water kunnen houden.

  De Deep State heeft in de VS een staatsgreep gepleegd, om Biden aan de macht te brengen, en Biden heeft daarna de VS naar de economische ondergang gejaagd.
  Nu pogen deze terminale klootzakken zich dan ten koste van Europa in leven te houden, waarbij ze Europa leegbloeden, maar het gaat ze hooguit uitstel van executie opleveren, hun ondergang is al niet meer af te wenden.

  De EU, en alle nationale regeringen die haar slippen dragen, gaat dit leegbloeden van Europa vervolgens niet voorkomen, gewoon omdat zij onderdeel van het plan zijn.
  Dat betekend dus dat er nog maar één mogelijkheid bestaat om ons continent te redden, en dat begint met hooivorken, en eindigt met guillotines.
  Al het andere gaat “te weinig” en “te laat” wezen…

  Like

 2. Steven zegt:

  Lijkt de stroomprijs wel per Kwh

  Like

 3. BosscheBol zegt:

  De eu, het grootste geld-vernietigingsproject ooit

  Like

 4. saddy zegt:

  Wat dan wel weer goed gaat is dat het zo populaire opblazen en in vlammen doen opgaan van de voedselketen nu ook in europa op gang komt:

  Rungis, The Largest Wholesale Fresh Produce Market In The World, Is On Fire In Paris

  Melkfabrieken: Opgepast
  Slachterijen: Opgepast
  Koelbedrijven: Opgepast
  Overslagbedrijven: Opgepast
  Conservenfabrikanten: Opgepast.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s