Kabinet nuanceert inflatiecijfers: “Geld maakt niet gelukkig” (satire!)

(Door: Wijnand Sterck)

Het dagelijks leven werd in september 17% duurder. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Nooit eerder liep de inflatie zo snel op. Toch is er volgens het kabinet nog geen reden voor grote zorgen.

“We praten nu over geld, maar dat is niet waar het leven om draait. Geld is slechts een middel, maar geen doel op zich. Het is algemeen bekend dat geld niet gelukkig maakt. Als je het zo bekijkt, valt het allemaal eigenlijk best mee”, zegt minister Kaag van Financiën.

“We moeten ons niet blindstaren op getalletjes”, benadrukt Kaag. “Liefde is zo veel belangrijker dan geld. Laten we vooral blijven genieten van de dingen die er in het leven écht toe doen. Een liefdevolle blik van je partner, een knuffel van je kind, een mooie zonsopkomst. Dat is zo veel waardevoller dan geld.”

Bron:
nieuwspaal.nl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Kabinet nuanceert inflatiecijfers: “Geld maakt niet gelukkig” (satire!)

 1. bobzelf zegt:

  IK BLIJF MAAR PROBEREN U EN DE MEDELEZERS WAKKER TE KRIJGEN ..

  RECHTSTREEKS VAN DE PERS…

  EN OPNIEUW ZAL KIEV ZIJN OORLOGSMISDADEN IN DE SCHOENEN VAN DE RUSSEN WILLEN SCHUIVEN EN ZULLEN ONZE KRANTEN DIT ZOMAAR OVERNEMEN.

  Het regime in Kiev heeft opnieuw een terroristische aanslag gepleegd op burgers in de gebieden die het heeft verloren.

  In de ochtend van 30 september hebben Oekraïense nationalisten een colonne burgervoertuigen aangevallen die op weg was naar het door de strijdkrachten van de Russische Federatie gecontroleerde grondgebied.

  De aanval vond plaats nabij de stad Energodar in de regio Zaporozhie en had de dood van ten minste 24 burgers tot gevolg. 36 andere mensen raakten gewond, waaronder een kind.

  Op 29 september begingen Oekraïense militanten een soortgelijke misdaad in het gebied van Svatovo in de LPR. Een konvooi vluchtelingen uit Kupyansk werd opgespoord door Oekraïense drones en geraakt met de in de VS gemaakte HIMARS MLRS.

  Ten minste 30 mensen werden gedood, waaronder kinderen.

  Gedurende verscheidene weken zijn burgers geëvacueerd uit Kupyansk en nabijgelegen nederzettingen.

  Mensen verlieten het gebied met bussen en privé-auto’s, ze werden beveiligd door het Russische leger.

  Terwijl Kupyansk onder controle stond van het Russische leger, was de evacuatieroute die langs de spoorweg liep veilig genoeg.

  Op 25 september trok de AFU de stad binnen. Diezelfde dag kwam een konvooi met andere vluchtelingen in een dorp aan de rand van de stad onder Oekraïens vuur te liggen. Daarbij kwamen ten minste 20 burgers om het leven.

  Oekraïense militanten blijven doelbewust de ontrouwe bevolking van het Kievse terreurregime doden.

  Deze terroristische aanvallen bewijzen opnieuw de werkelijke houding van het Kievse regime tegenover burgers.

  Zoals gewoonlijk besloten de media de misdaden van de Oekraïense autoriteiten te negeren.

  EN DIT DOEN ZE PAS 8 JAAR . EN 7 MAANDEN . GOED HE ?
  ZOU U NOG WAT WAPENS EN VOORAL VEEL GELD WILLEN STUREN

  DE VOLGENDE KEER DAT MIJN KUT REGERING WEER ENTHOUSIAST STAAN TE KLAPPNE . GAAT ER EEN KOGELREGEN DOORHEEN

  ETTERBAKKEN

  Geliked door 1 persoon

 2. Mevrouw Kaag en liefde, een onmogelijke combinatie. En relativerend spreken over geld kan ze alleen maar als het gaat over geld van anderen, ja het is maar belastinggeld he.

  Geliked door 3 people

 3. Harry zegt:

  Weet je wat ook zo mooi is kaag-kech ?

  Dit land achter je laten , met al zijn “ondankbare ” bewoners .
  Ga heen !
  Voorgoed !

  Dan ruimen wij de rotzooi van D66 en Schwab wel weer op en gaan we voort zoals het vroeger was !
  Dus : neem die palestijnse stinkterrorist mee en verdwijn !

  Dan mesten wij de restanten van die D66 bende wel uit .
  Inclusief die drugssnuiver waar jullie achteraan gelopen hebben !

  Geliked door 1 persoon

 4. Blaffertje zegt:

  Nou, ik wil die bitch haar bankrekening wel, krijgt zij van mij de financiële stress voor terug die zij veroorzaakt.
  Eerlijk ruilen.

  Geliked door 5 people

 5. Hovawart zegt:

  De euro steeds minder waard, inflatie zorgt ervoor dat alles twintig procent duurder word, energiekosten door het plafond, de middenstand staat op omvallen, maar de regering preekt dat er niets aan de hand is, het valt immers wel mee met hun koopkracht………het kabinet Rutte moet spijkers met koppen gaan slaan voordat we geen nagel meer overhebben om aan ons gat te krabben.

  Geliked door 2 people

  • LUCIA zegt:

   @Hovawart; Het valt mee tot dat het tegen gaat vallen… tot dat men niet alleen maar langs komt thuis voor een gesprek maar de woorden en leugens moe, op bezoek komt met daden, want dat is wat altijd vooraf gaat aan revoluties …Leiders die de vingers in de oren hebben en niet aan de pols luisteren van het volk

   Like

  • karton zegt:

   @ Hovawart op 30-9-2022 om 22.07 u.
   “Rutte moet spijkers met koppengaan slaan enz.” Ik sla veel liever de Rutte een spijker in z’n kop.
   Gisteravond op tv een stukje over de toestand in Engeland, betr. armoede, energieprijzen enz. enz. Nou volgens de commentatoren was ’t daar wel héél erg verschrikkelijk : er waren zélfs mensen die naar een Voedselbank moesten !!! Kun je nagaan hóe ernstig de toestand in Engeland is. Wát een smerig links tuig v.d. richel, dat ons probeert álles wijs te maken.
   De toestand in Engeland is dezelfde als in óns eigen landje, armoedig en triest !!!!!

   Geliked door 1 persoon

 6. mooinique zegt:

  Het is toch wel apart dat elke x weer een minister van financiën ons gewoon kapot maakt. Eerst Zalm bij de flappentap lachend met de eerste eurobiljetten in zijn handen die hij er snel letterlijk en figuurlijk doorheen gejaagd heeft. En nu Kaag die echt helemaal van de pot gerukt is. De eerste was een VVD’er en de laatste D66’er. Of zullen we maar gewoon zeggen de elite?! Daar gehoorzamen de zielepieten aan. Wees gerust hun tijd komt nog. 🥰

  Geliked door 2 people

 7. johannes zegt:

  nee geld maakt zeker niet gelukkig , maar wel doodongelukkig als je t niet hebt…….. tenminste zo lang velen/iedereen voor en middels geld leeft , maar gelukkig eten we voedsel en geen munten of bankbiljetten.
  t komt alleen op liefde voor elkaar aan en door gebrek daar aan hebben we geld uitgevonden en nu zijn we honderden jaren verder en wens ik iedereen sterkte en wijsheid toe de komende tijd

  Geliked door 1 persoon

  • Julia zegt:

   johannes Helaas met liefde voor elkaar kopen we geen voedsel. Trouwens liefde voor elkaar daar moet men het in dit land niet van hebben de meesten onder ons egoïstisch volkje is met zichzelf bezig met hun IK, IKKE cultuur uiteraard uitzonderingen daar gelaten maar die zijn helaas zwaar in de minderheid. U kunt zich ook vast wel herinneren hoe het volkje bezig was snel naar de vaccinatiestraat te rennen voor vakantie en bezoekjes aan theater, etc. en het prima vonden dat mede burgers werden buitengesloten, hoe bejaarden in eenzaamheid hebben moeten sterven protest hiertegen gezien nou ik niet. Maar vaccineren deden we wel voor een ander laat me niet lachen het is eerder om te huilen.

   Geliked door 1 persoon

 8. ronjaspers zegt:

  Geld is een noodzakelijk kwaad,je hebt het nodig om van te leven.Hebzucht en rijkdom is een groot probleem,het haalt het slechtste in de mens naar boven

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s