Orbán laat Hongaren stemmen over EU-sancties tegen Rusland

(Vertaling: E.J. Bron)

Sinds het begin van de Oekraïne-oorlog dragen alle EU-lidstaten nederig de sancties tegen de Russische Federatie mee. Maar dat zou weldra wel eens afgelopen kunnen zijn. De Hongaarse minister-president Viktor Orbán (foto) laat in een referendum de Hongaren erover beslissen of ze de zelfmoordsancties nog steeds meedragen of er een einde aan zouden willen maken.

Aan de harde sanctiepolitiek van de EU komt geen einde. En dat, hoewel de sancties de EU-landen zelf meer schaden dan Rusland. Daarom en omdat de bevolking het financieel nauwelijks nog kan redden, waren er de afgelopen tijd kritische geluiden te horen die een einde van de sancties eisen. Dit werd o.a. geëist in Hongarije, dat nu een referendum houdt. Dat verkondigde de Hongaarse minister-president Viktor Orbán.

Brusselse bureaucraten hebben sancties besloten

Minister-president Orbán wil een onmiddellijk einde van de zelfmoordsancties. “De sancties werden niet op democratische wijze besloten, maar Brusselse bureaucraten en Europese elites beslisten daar over”, verklaarde Orbán afgelopen maandag. “Hoewel Europa´s burgers hiervoor de prijs betalen, heeft men hen niet gevraagd”, voegde hij er aan toe.

In het Hongaarse parlement kondigde hij aan om in het kader van een “nationaal referendum” de “eerste regering in Europa te zijn” die het volk vraagt naar de sancties tegen Rusland. Zulke referendums laat Orbán steeds opnieuw houden om zijn politiek aan de wensen van de bevolking aan te passen. In de komende weken zullen naar alle huishoudingen van Hongarije vragenlijsten worden gestuurd. De exacte formulering van de vragen is nog open.

Minister-president Viktor Orbán eiste de opheffing van de EU-sancties uiterlijk tot het eind van het jaar, zoals een regeringswoordvoerder bevestigde. Wanneer de sancties zouden wegvallen, dan zou de gasprijs in één keer gehalveerd worden. Daarmee zou ook de inflatiedruk van Europa verdwijnen, zou de economie nieuwe kracht kunnen tanken en de recessie vermeden worden. “Toen ze de sancties in de zomer oplegden, dachten de Brusselse bureaucraten dat deze Rusland pijn zouden doen, niet de Europeanen. Sindsdien is gebleken dat de sancties in Europa meer schade aanrichten dan in Rusland.” De Hongaarse regering wil er daarom aan werken dat de EU haar sancties tot het eind van het jaar intrekt.

Bron:
wochenblick.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Orbán laat Hongaren stemmen over EU-sancties tegen Rusland

 1. Andre zegt:

  Het is weer een vies verrot spelletje van de EU te Bruxxel want ze hebben sanctie nummer zoveel neergelegd maar inhoudelijk nog niet alles gezegd!!! Hoe moet je dan een oordeel/beslising geven? Maar ze vragen al wel de bevestiging van elke lidstaat via hun politieke puppets om het vervolgens te steunen. De ergste lidstaat in de EU is Nederland want Rutte heeft in nog geen 12 jaar ook maar iets gedaan en staat vooraan als de ongekozen EU wat wil. Daarnaast hebben we ook nog een spion die minister van fiancieën is en ook niet eens kan rekenen. Maar er zit nog een spion.

  Orban legt het voor zoals het hoort. Willen jullie normale gas prijzen of willen jullie psychopaat EU gas prijzen.

  Like

 2. waalkade4bd8489a57 zegt:

  Kijk in Hongarije weten ze nog wat democratie is…. terwijl von der LEYEN Hongarije ondemocratisch vindt omdat de Hongaarse regering niet volgzaam de ongekozen EU criminele steunen.

  Oprotten met die EU

  Geliked door 2 people

  • LUCIA zegt:

   Von der leyen…helaas ursula( nog) niet te vermijden, haar definitie van ondemocratisch…. is als je niet doet wat zij wil. Het is hoopvol dat de richel waarop dit wijf staat steeds smaller wordt, hopen dat se snel de afgrond in stort en die hele klote EU meeneemt

   Geliked door 1 persoon

 3. Frits zegt:

  Zo hoort het ook. Hij is voor eigen volk. Daar zijn er niet veel meer van.

  Geliked door 1 persoon

 4. LUCIA zegt:

  Jammer dat Orban zo giga streng is… kant Gates vwb de COvid-scene , de werkgevers daar moeten van de overheid de mensen dwingen tot vaccinatie ..kijk dat staat me totaal niet aan van de man, want hij is niet stom..als dat anders was, zat ik al lang in Hongarije ondanks mijn onbekendheid met de slavische talen.

  Geliked door 1 persoon

  • Henkie zegt:

   Ik vraag me af of dat klopt van die vaccinaties… hij is ook een van de weinigen die de GMO velden in de brand steekt als hij daar achterkomt… ze moeten dat gemanipuleerde voer niet. Dat van dat prikken, zou daar niet bij passen… voor de zekerheid heb ik toch maar een verblijfsvergunning aangevraagd/genomen.

   Like

 5. Julia zegt:

  Orban luistert naar eigen volk die doortrapte politieke ondemocratische bende in Den Haag hier willen niets weten van stemmen door het volk niet voor niets heeft D66 referenda afgeschaft. Dat Haagse blubber durft nog wel het woord democratie in de mond te nemen dan moet je toch wel een betonnen plaat voor het hoofd hebben maar dat blijkt ook wel want niets in dit land deugt meer en is een grote puinbak en alles staat op omvallen.

  Like

 6. karton zegt:

  De EUSSR, met het vrouwmens v.d.Leyen-Braun voorop, wil ons met alle geweld de oorlog in frutselen, zoals die dwaze Rutte maar blijft herhalen dat het “ook ónze oorlog is”. ’t Is een levensgevaarlijk clubje die EUSSR, met v.d.Leyen als voorzitter en Fransje Timmermans als vieze-voorzitter.
  Zodra een EUSSR-lidstaat een democratische maatregel treft in EIGEN land, is die dictatoriale EUSSR er als de kippen bij om zo’n maatregel “ondemocratisch” te noemen.
  En dan zijn er ook nog “leiders” die de gehele regie over hun land in handen geven van bovengenoemd stelletje idioten; één van die “leiders” is bijv. Pinokkio Rutte.
  Hopelijk dondert de gehele Brusselse idioterie binnenkort in elkaar, letterlijk, terwijl de hele zooi binnen zit te `vergaderen`, zoals zij ´t zelf noemen, maar in feite richten zij daarbinnen orgie´s aan, seks- en vreet-orgies, allemaal op uw én mijn kosten !

  Geliked door 1 persoon

 7. fredjohan zegt:

  De EU doet alles om Europa volledig af te breken. Het lijkt er op dat Schwab de echte voorzitter van de EU is. Nexit!!!!

  Like

 8. Steven zegt:

  Dat wordt natuurlijk straks ook een NEP referendum genoemd door de Europese sloop-elite. Maar eerst een referendum houden, met de uitkomst die niet zo bevalt je kont afvegen en vervolgens diezelfde referendum daarna afschaffen….is uiteraard NIET NEP.. dat heet… ‘democratie’!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s