Roep om aftreden minister van Financiën Kaag (D66) zwelt aan: “Ronduit misdadig”

(Door: Robin de Boer)

In september is het dagelijks leven gemiddeld 17,1% duurder geworden. Niet eerder liep de inflatie zo hard op. De inflatie is al enige tijd erg hoog doordat de prijzen voor gas en elektriciteit sterk zijn gestegen. De roep om het aftreden van minister van Financiën Sigrid Kaag klinkt steeds luider.

Het CBS werkt momenteel aan een meetmethode waarbij de ontwikkelingen van energieprijzen ‘verfijnder’ in kaart worden gebracht.

“De inflatie stijgt als een raket naar nieuwe recordhoogtes. U raakt langzaam maar zeker alles kwijt: uw spaargeld, uw lijfrente, uw pensioen. Let ook even op hoe het CBS de meetmethode vanaf nu gaat ‘verfijnen’ om de inflatie te drukken. Oplossing?” twittert FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

20 reacties op Roep om aftreden minister van Financiën Kaag (D66) zwelt aan: “Ronduit misdadig”

 1. karton zegt:

  Waarom is dit vrouwmens niet van haar “buikdans-tafeltje” geflikkerd en haar nek gebroken toen zij haar buikdans-act opvoerde voor Reetkevertje Jetten, ná de laatste verkiezingen ?
  Dát zou héél veel mensen héél veel ellende hebben bespaard.
  Wat is dat een godvergeten vieze bende daar bij D666 ; nou zit die Marokkaanse “Bergkamp” weer te vechten met Arib, de vorige voorzitter in de Kamer. Wát een “regering” zetelt daar toch in “Den Haag”, als ’t gas niet zo duur was zou ik zeggen : “Aan ’t gas met dat soort !”

  Geliked door 3 people

 2. karton zegt:

  A propos hr. Bron :
  Blij dat u weer terug bent !!!!!
  ’t Was héél stilletjes zonder u.

  Geliked door 1 persoon

 3. Olie bol zegt:

  Ach de mens blijft dit slikken van de vvd D66 cda en de CU maken heel Nederland kapot, ben ik even blij dat ik misschien nog een paar mooie jaren hebt.

  Like

  • dutchess43 zegt:

   Nog een paar mooie jaren Oliebol?? Vergeet het maar!!! Als je komende jaren niet de pijp uitgaat vanwege honger of kou dan geef je de pijp aan Maarten door weer een nieuwe injectie uitgevonden door d666.

   Geliked door 2 people

 4. bobzelf zegt:

  BERTUS WELKOM BACK

  Iedereen die ertoe doet in de wereld, weet dat Nordstream I en II zijn opgeblazen door de NAVO

  Nordstream
  Als u dat niet weet,
  de enige conclusie
  dat u er niet toe doet.
  Sommige mensen die het weten doen echter of hun neus bloed, omdat ze anders morgen geen ‘werk‘ meer hebben, en er voor vrezen om door Jan Paternotte en zijn volgelingen uitgemaakt te worden voor ‘Bedrijfspoedel van Poetin‘, wat in de Tweede Kamer een keurige manier is om ‘inhoudelijk‘ te debatteren. Wat uitgebannen dient te worden, is dat iemand in die tempel van de ‘Clown-wereld‘ zonder schroom opmerkt dat een lid van de regering naar een school is geweest die wijd en zijd bekend staat als de voedingsbodem voor de Britse geheime dienst, ook al is dat wijd en zijd bekend, en onomstreden.

  Nu doe ik meteen een stapje terug, omdat het onomstotelijke, juridische bewijs dat de NAVO die pijpleidingen verwoest heeft niet geleverd is. En ook nooit geleverd zal worden, tenzij de NAVO de oorlog met Rusland verliest, wat autonoom de reden is waarom al die oorlogshitsers om het hardst roepen dat Rusland niet mag winnen in Oekraïne. Oekraïne zelf, noch de mensen die er wonen, interesseert ze ‘de rozen‘. Duitse autoriteiten hebben naar satellietbeelden gekeken, en geen ‘verdachte‘ bewegingen gezien. Alleen veel NAVO-eenheden……….

  U moet het mij maar vergeven, maar ik vind het zo ongelooflijk banaal en laf, dat ik er alleen nog maar om kan lachen eigenlijk. Het is zo ontzettend ‘Over the Top’ krankzinnig, dat we het als collectief gewoon verdienen wat er op ons af komt. Dit kun je niet scharen onder de noemer ‘naïviteit‘, en het is geen ‘Groot Complot‘, maar het absolute summum van ‘Stupiditeit‘. En ik kan niet boos worden op mensen die te stom zijn om voor de Duvel te dansen. Als de keuze is medelijden, of je vrolijk maken, dan valt medelijden wat mij betreft ook af. Dat is mijn achilleshiel, vrees ik. Want valt er nog wat te lachen?
  Lees ook: Nederland heeft de hoogste berg ter wereld die berg heet Pensioenfondsen’ en is 1400 miljard euro hoog

  Eerder dit jaar beloofde Joe Biden Northstream uit de vergelijking te zullen halen als Rusland in zou grijpen op het moment dat Oekraïne met haar offensief tegen de Donbas begon, en hij heeft woord gehouden. Let wel, hij was niet de enige, maar hij wordt nu onder de bus gegooid, waar er ineens overal filmpjes en berichten opduiken omdat de man volkomen seniel is. Dat was hij al voordat hij als winnaar van de verkiezingen werd uitgeroepen volgens minder partijdige commentatoren.

  Maar nu hebben ‘ze‘ dat nodig om te ‘verklaren‘ dat zijn belofte om Nordstream op te blazen en Europa te wurgen nooit serieus was. Een ‘verspreking‘ van iemand die ‘ontoerekingsvatbaar‘ was. Althans, daar lijkt het verdacht veel op, dat dat de ‘Fall Back‘ positie is om de oorlog tegen Rusland te redden.

  Dit hele akkefietje lijkt als twee druppels water op het aan flarden schieten van de USS Liberty in 1967 door Israël. Iedereen die ertoe deed wist het, maar het volk werd dom gehouden. Egypte kreeg de schuld, en de Amerikaanse president koos de zijde van Israël, en dat land keek niet meer om.

  Door het internet is dat nu veel lastiger te verdoezelen, en we weten welke NAVO-eenheden wanneer druk in de weer waren in de buurt van die pijpleidingen, en het is wijd en zijd bekend dat de Oostzee vol ligt met apparatuur van de NAVO om Russische marineschepen in de gaten te houden, die dus ook de activiteiten van NAVO-eenheden ‘zien‘, zeker rond Bornholm, en daarom zeg ik zonder schroom dat bekend is dat de NAVO die pijpleidingen heeft opgeblazen.

  Dat is geheel los van het gegeven dat de Russen er geen enkel belang bij hadden, en dat de ‘Complot Theorieën‘ die uw kranten en favoriete zenders over u uitgieten nog geen kleuter zouden kunnen overtuigen als het niet de ‘Juf‘ was die het hen inprent, onder bedreiging van straf als ze het niet willen geloven. ‘Tien Wees Gegroetjes‘, en excuses vragen aan Jan Paternotte!
  Lees ook: De kromme logica van de fitte vaccinweigeraar

  Weet Jan Paternotte het wel? Geen idee. Hij is de dominee, en wellicht gelooft hij oprecht. Wie zal het zeggen? Daarom zeg ik ook steeds dat je die mensen niet moet bedreigen. Het is zonder meer mogelijk dat ze gewoon Stupide zijn binnen de matrix van Cipolla. Ware Gelovigen. Niet boos worden, maar uitlachen. En nee, dat is niet hatelijk en een vorm van geweld, of pesten, maar geneeskrachtig zolang je bereid blijft Stupide mensen in je armen te sluiten als ze zien waarom hun Geloof strijdig is met wat we waarnemen.

  Maak er geen martelaren van! Werk niet mee aan een ‘Rijksdagbrand‘-scenario. De dominees hebben geen macht. Zij zijn het niet die ‘schaken‘. Voldomor Zelensky, Joe Biden, Mark Rutte, Olaf Scholz, Ursula von der Leyen zijn zelf ook de ‘stukken‘ op het bord. Meelijwekkende dienaren. Managers. Filiaal beheerders. Mooipraters.

  Zeker, ze verzieken het voor ons, en waar ze wel degelijk weten hoe het zit, maar dat voor ons verborgen houden, is dat crimineel. Maar velen van hen zijn gewoon Ware Gelovigen die menen dat ze goed bezig zijn. En er is geen onfeilbare test om te bepalen of ze Stupide of Crimineel zijn binnen de matrix van Cipolla. Dat ze liegen kan voortkomen uit hun idee dat ze als dominees de kudde niet alles kunnen vertellen, omdat wij te stom zijn om het te begrijpen.

  En als ze in een inhoudelijk debat opzichtig het onderspit delven, dan zien ze dat niet als een ‘Wake Up Call‘, maar als het werk van die ‘Duivelse Poetin‘. De schappen in de universiteitsbibliotheken liggen vol met studies waarin gedetailleerd beschreven wordt hoe het werkt. En ook wat werkt, en wat niet, om ontsporingen en rampen te voorkomen. Helaas hebben we er weinig of niks mee gedaan, terwijl sinistere lieden die op ons neerkijken er hun voordeel mee doen.
  Lees ook: Kabinet Rutte 4 of Kaag 1 : Liegen heet voortaan verkeerd herinneren

  Dat is geen hechte kliek in het centrum van ons minuscule, intergalactisch onbetekenende universum. Want dat soort mensen is niet in staat tot samenwerken. Elk van hen ziet zichzelf als God-op-Aarde, als de ‘Uitverkorene‘, als de leider van een ‘Uitverkoren Volk‘, ook al spugen ze op dat volk wanneer het niet volgzaam doet wat het wordt opgedragen om hun ‘Uitverkoren‘ status waar te maken.

  Het is menselijk om boos te worden op degenen die het voor jou, en voor een heel land verzieken. Maar je schiet er niks mee op. Lach ze toe. Lach ze uit. Met inbegrip van de ‘embedded‘ conferenciers, maar zonder de impliciete haat die gevierde, verzuurde grapjassen aanmoedigen.

  Wees mild. Blijf nederig. En lach om jezelf als je beseft dat je op enig moment een te grote broek aan hebt getrokken. Vermijd dat je de ‘Clown‘ in het parlement, in het praatprogramma, of in de spiegel, waar je om moet lachen, niet serieus neemt. Maar schater het uit, voordat je messcherp terugkomt met je observaties die hout snijden, en de ‘Clown‘ de wind uit de zeilen neemt. De ‘Clown‘ maakt ons aan het lachen, maar is nagenoeg altijd een eenzame, tragische figuur die op zoek is naar échte vrienden. En échte vrienden helpen elkaar.

  OOM BOBZELLUF

  Geliked door 1 persoon

 5. Olie bol zegt:

  Was even terug in Nederland bij AH 1 liter wasbenzine koste daar 85 eurocent nu 2.85, elke bootschappen in Nederland gaat tussen de 10/15 cent per week omhoog niet alleen bij AH ook bij die andere grootgrutters, dan lees je in de krant bij de inval van de jumbo mensen en zijn vrienden dat er wat miljoenen aan contanten zijn gevonden. De boodschappen kunnen veel goedkoper

  Geliked door 1 persoon

 6. Olie bol zegt:

  Ik denk dat dit voor onze kinderen gaan gelden.

  De inflatie stijgt als een raket naar nieuwe recordhoogtes.

  U raakt langzaam maar zeker alles kwijt: uw spaargeld, uw lijfrente, uw pensioen. u huis.

  want de babyboomer generatie velen sterven al als ratten door de prikken, onverklaarbare ziektes komen boven tafel. Maar hun kinderen en kleinkinderen die op D66 stemmen krijgen een koekje wat ze gestemd hebben. Zij gaan alle luxe die zij hadden, die pakt D66 van hun af, een Palestijn als minister van financiën, en een clown als Vera Bergkamp ( een Marokkaanse ) waar gaat Nederland naar toe. Dus toch maar in de woorden te blijven van Wilders Minder Minder svp.

  Geliked door 1 persoon

 7. Ravian zegt:

  Kaag is slechts de hoogste boom, het hele partijkartel kijkt willens en wetens weg van deze zich in slow motion ontwikkelende catastrofe, blijft gewoon baas Schwab zijn WEF agenda pushen terwijl Nederland de vernieling in gaat.
  Dit is dus gewoon ordinair landverraad, en deze hele verraders bende behoord gewoon opgepakt en terechtgesteld te worden.

  Geliked door 1 persoon

 8. LUCIA zegt:

  Hoe maak je van een bezemsteel een een-trapsraket die je voor een enkele reis , bevrouwd de ruimte in kan schieten. De brandbaarheid van het aandrijvingsmechanisme is niet aan de orde.

  Geliked door 4 people

 9. Hovawart zegt:

  De incompetentie viert hoogtij bij VVD/D66, de huidige politiek heeft de term volksvertegenwoordiging verkracht, het volksvertrouwen aangerand, hun bewijs van goed gedrag en zeden verspeeld en hun mandaat verloren……..einde oefening, in’t gevang met deze zedendelinquenten.

  Geliked door 3 people

 10. Cathja zegt:

  Als je ziet wie er in de regering iets te zeggen hebben, dan ben ik overtuigd dat elke figuur op een plek zit waar hij/zij niets van weet. Kaag op Financiën? Wat weet zij daarvan in plaats van met geld smijten? Ollongren op Defensie? Ze kan geen granaat onderscheiden van een granaatappel. En wat doet die ‘stikstof-minister’ op de plek waar ze nu zit? Haar uitleg over wat stikstof is, is ronduit kinderlijk en beschamend! Ze snapt er geen hout van, maar hoeveel ‘begrip’ ze ook heeft voor de boeren….., 2030 staat vast. Daar helpt geen lieve moeder aan. Dit is haar opgedragen.
  En dan De Jonge. Nou, daarover niets dan ellende. We weten er alles van.

  Een echte regering moet bestaan uit mensen die alles weten van de zaken die zij moeten vertegenwoordigen. Een accountant zet je toch niet op Defensie…, om maar iets te noemen?
  Het is alles vriendjespolitiek, en de ‘slachtoffers’ (ministers) hebben gewoon maar te doen wat hen opgedragen wordt. Maak er wat van.
  De ellende is inmiddels niet meer te overzien!!

  Geliked door 2 people

  • karton zegt:

   @ Cathja op 1-10-2022 om 09.55 u.
   U noemt de zg. “stikstof-minister” een “zij”; is dat in ’t kader van het gender-gedoe van de laatste tijden ? Want de figuur die daar zit is toch Reetkevertje Jetten ? Hij gedraagt zich wel “verwijfd” maar tóch ….. Maar ’t zou natuurlijk best kunnen zijn dat hij inmiddels de letter “V” in z’n paspoort heeft laten plaatsen, en de “M” weggepoetst.
   Ik ben dat n.l. óók van plan: in m’n paspoort staat “M” maar ik denk erover om er een “V” van te laten maken. Dus zal ik op deze site m’n naam ook moeten gaan veranderen in “mevr. kartonia” o.i.d. Ik zit alleen met het probleem dat, als ik bij de huisarts zit te wachten, ná een onderzoek, hij door de wachtruimte zal roepen : “mevr. Kartonia,
   uw prostaat is geheel naar de Filistijnen !!”
   Ik moet dus nog wel ff zwaar nadenken of ik wel een “V” in m’n paspoort zal laten zetten. Er kleven nogal wat praktische bezwaren aan. Óók bijv. bij de fietsenmaker : “Dag mevr. kartonia, ik heb een mooie damesfiets in de aanbieding.” “Nee fietsenmaker, ik wil een fiets met een stang ertussen !”
   Kan ik met een “V” wél een Herenmodezaak binnenlopen ? enz. enz.
   Ik ga nadenken.

   Like

 11. karton zegt:

  Als één van de reageerders op deze site, de figuur die doorlopend in de woestijn staat te roepen, nu eens zou gaan roepen om het aftreden van Qut Quag, ik weet zeker dat dát succes zal gaan hebben.
  Dus………..ouwe roepert : nú kan uw roep eindelijk iets betekenen. !!!

  Like

 12. Gerrit zegt:

  Wat zei die Klaus ook weer? “U zult niets meer bezitten maar toch gelukkig zijn”. Het jaar 2030 is voor veel regeringsleiders heilig. Dan moet de transitie klaar zijn. Straks in Davos worden ze weer bijgepraat over de “nieuwe wereldorde” Ik moet zeggen de armoedeval lukt ze al aardig. Viskramen en stomerijen sluiten de zaken. Straks de bakkers enz. Kunnen de energiekosten niet meer betalen.

  Geliked door 3 people

  • BosscheBol zegt:

   Eergisteren met “mijn” Chinees gepraat. Hij kwam er even de keuken voor uit. Het ging wel goed, zei hij, maar hij begon hem te knijpen met die gasprijzen. Vroeger draaide hij gewoon de kachel aan als er mensen kwamen, maar nu het gas 2, 3x zo duur zou worden, vroeg hij zich af of hij de kachel nog wel aan zou steken als er 2 of 3 mensen in zijn zaak zaten.

   Heel het midden- en kleinbedrijf moet kapot.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s