Sancties: EU wil Russisch toiletpapier verbieden

(Vertaling: E.J. Bron)

Hygiënische artikelen, staal en een prijsplafond voor Russische olie staan op de lijst van de voorgestelde sancties.

In de poging om aan Moskou wegens het Oekraïne-conflict handelsinkomsten te onttrekken, heeft de EU voorgesteld om de invoer van in Rusland geproduceerde hygiënische artikelen – van zeep en scheerspullen tot deodorant en toiletpapier toe – te verbieden.

De achtste golf sancties tegen Rusland, die woensdag in Brussel werd gepresenteerd, voorziet ook in een verbod van de invoer van verschillende staalproducten en de invoering van een prijsplafond voor Russische olie.

“Wij accepteren de schijnreferendums en welke soort van annexatie in de Oekraïne dan ook niet, en we zijn vastbesloten om het Kremlin voor deze verdere escalaties te laten betalen”, verklaarde de voorzitster van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, in Brussel.

Volgens haar dient het gepresenteerde sanctiepakket “extra inkomsten ter waarde van € 7 miljard aan Rusland te onttrekken”. De EU-burgers dienen af te zien van in Rusland geproduceerde “schoonheids- of make-up producten”, scheerspullen, deodorants, tandzijde, zeep en toiletpapier.

De aankondiging van von der Leyen komt slechts enkele dagen nadat een van de eerste Duitse producenten van toiletpapier, Hakle, onder verwijzing naar de exploderende energie- en grondstofprijzen het faillissement heeft aangevraagd. Hakle en andere Duitse ondernemingen hadden de Duitse regering verzocht de energieprijzen te bevriezen om solvent te blijven.

De EU is ook van plan om de filosoof Aleksandr Doegin te sanctioneren, wiens dochter Darija vorige maand bij een autobomaanslag in Moskou werd vermoord. Rusland heeft in verband met de terreuraanslag twee verdachten geïdentificeerd, die beide Oekraïense staatsburgers zijn.

Bron:
exxpress.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Sancties: EU wil Russisch toiletpapier verbieden

 1. Julia zegt:

  Dat wordt billetjes afvegen met krantenpapier eigenlijk is dat nog niet zo verkeerd die linkse propaganda krantjes zijn dan nog ergens goed voor.

  Geliked door 1 persoon

 2. Niek zegt:

  Die achterlijke sancties geven mooi het faillissement van de EU weer, als je echt ballen hebt begin je een oorlog maar waarmee ga je dan vechten? De EU is een tandeloze tijger of beter een LGBTQ tijger die niet durft te vechten. Zij hebben jarenlang aandacht gegeven aan de verkeerde zaken zoals groene homo rechten waar niets mis mee is maar daar ga je geen oorlog mee winnen, het mannelijke moest uitgebannen worden en dat is goed gelukt. Dan blijven alleen sancties over als laatste redmiddel, maar gaat dat helpen? Dacht het niet, Rusland wil best handel drijven maar heeft ook anderen die geïnteresseerd zijn in zijn producten, take it or leave it, or go fuck your self. Het zal allemaal niets helpen en de eigen bevolking tot wanhoop drijven om hun leiders die niets kunnen uitrichten. Mooie woorden zullen niet helpen en bakken geld ook niet. Als je naar het stukje land kijkt, de Donbass regio gaat het nergens over op de landkaart en als de Russisch sprekende bevolking liever bij Rusland wil horen willen de EU en vrienden de burgers niet horen of erkennen waarmee zij zelf altijd dwepen het belang van de burgers voor op te stellen blijkt een leugen. Hier spelen dus andere belangen dan de burgers of land. De Amerikanen hebben al 70 miljard hieraan besteed en de EU vast een soortgelijk bedrag hieraan uitgegeven waaruit blijkt dat er iets heel anders belangrijk is, Poetin laat dit overduidelijk zien maar ze willen niet horen of zien waarmee ik maar 1 ding kan concluderen een totale oorlog die alleen het belang dient van groot grutters zoals Blackrock en Vanguard die hiermee enorme winsten maken, helaas laat het volk zich opjutten en laat zich de mening bepalen door propaganda die zij horen, helaas geloven zij het allemaal maar het is simpel doe niet mee en heb elkaar lief als mens dan is het snel genoeg over. Helaas werkt de wereld niet zo en daar kwam de man die aan het kruis stierf pijnlijk achter. Niets nieuws onder de zon!

  Geliked door 1 persoon

  • Qvic zegt:

   @ Niek zegt: 1 oktober 2022 om 09:15,
   Misschien weet je het niet, maar de bank van Engeland is ingestort inclusief het Engelse Pond. Blackrock heeft surseance van betaling aangevraagd. Blackrock vertegenwoordigde 30 biljoen Dollar, zo is ook de Vaticaanse bank failliet verklaard, evenals City London van het Angelo Zionisten Rijk (de Rothschildbank). Blackrock was van Vanguard en die was weer van de Vaticaanse bank. Dit kan eerdaags resulteren voor alle privaat banken en de BIS en Centrale banken wereldwijd die mee de afgrond in getrokken zullen worden. We staan aan de vooravond van de totale in een storting van ons monetaire geldsysteem. Want de schulden zijn meer dan er geld is aangemaakt in al die decennia van haar bestaan. Met die grote reset, willen ze ook iedere burger onteigenen om de schulden te vereffen, die de regeringen zijn aangegaan met de staatsschuld. Het westen is failliet en daarmee zal ook hun macht verdampen en een groot machtsvacuüm ontstaan. Onze geboorte trusten zijn bijna al opgestookt in Oekraïne en met de opvang van de asielzoekers door onze eigen regeringen.

   Door nu de totale oorlog met Rusland uit te lokken en met de massale immigratie van islamieten en de gifspuiten die ze vaccins noemen. Hopen de aanstichters om zo heel Europa in de as te leggen en daaraan nog winst over te kunnen behalen, want de Amerikanen hebben al hun wapenleveranties verhuurd aan de NAVO partners, dus dan worden alle huurkosten aan de NAVO lidstaten terug gevorderd. Zodat zij in Amerika opnieuw met een nieuw geld systeem kunnen beginnen. Zodat hun macht en geld creatie in het volgende slavensysteem voort kunnen zetten. Hierdoor kunnen de Amerikanen nog eerst alle interessante Europese bedrijven voor een appel en een ei opkopen in het failliete EU. Waarna de EU vernietigd wordt door toe doen van Amerika. Op deze manier zal de EU nooit meer een concurrent voor Amerika zijn is de gedachte.

   Geliked door 1 persoon

 3. bobzelf zegt:

  WHAHAHAHAHAHAHAHAHA.
  U ZIET DAT R AAN DE OOSTKANT VAN EUROPA

  MET 2 DIKKE MIDDELVINGERS OMHOOG STAAT .
  HEEFT 6 MILJARD MEDESTEMMERS EN FANS

  THE LOSERS ZITTEN NU ZONDER GAZZZZZZZ.

  HET IS KOUD ZONDER JOU .

  IK ZAG DAT DE SKIPAKKEN ENDE BONT EN IJSMUTSEN
  TOREN HOOG IN DE ZEEMAN WINKELS KLAARLGEN VOOR U

  THE HERSENLOZE ZOMBIES . NIET BIJ DE NAVO WAS TE MOEILIJK

  WHAHAHAHAHA

  DUS KAN JE NU AAN DE IJSMUTSEN . GOEIE KEUS LOSERS ..

  Geliked door 1 persoon

 4. BosscheBol zegt:

  Nordstream.
  Allicht, de Russen hebben het gedaan. Zij hebben Nordstream opgeblazen. Ze hebben er oorlogsdolfijnen voor gebruikt! Die hebben ze een harinkie gegeven en toen hebben de dolfijnen die bommen keurig op de pijpleidingen gelegd.

  Dat is pure logica! De Russen hebben in hun eigen land een kraan staan en als ze die hadden dichtgedraaid (en daarna iets gemompeld over teknical problemskaja) dan had Duitsland ook geen gas meer gehad en hadden ze die pijpleiding van 20 miljard niet kapot hoeven te maken die later misschien nog van pas had kunnen komen. Maar natuurlijk zijn de Russen niet op dat idee gekomen want de Russen zijn DOM, DOM en SLECHT.

  En wij? Wij zijn goed en slim. Zo slim als een stel mongoolse debielen met een IQ van 50. Want wij geloven alles wat onze “meesters” ons wijsmaken.

  Wie onze “meesters” zijn? De Amerikanen die al jaren tegen Nordstream tekeer zijn gegaan, omdat ze vinden dat wij hun peperdure fracking gas moeten kopen, de Amerikanen die hun seniele trekpop Biden nog onlangs hebben laten dreigen Nordstream te vernietigen, de Amerikanen die Nordstream hebben opgeblazen.

  Thank you USA!

  Geliked door 1 persoon

 5. BosscheBol zegt:

  “EU wil Russisch toiletpapier verbieden”.
  Dit zal wel newspeak zijn voor: Europeanen mogen hun reet niet meer afvegen.
  “De invoering van een prijsplafond voor Russische olie”.
  Is newspeak voor: geen Russische olie meer: nog meer kou, nog meer omvallende industrie.

  Aldus Ursula van het gekkenhuis.

  Like

 6. vangie1206j zegt:

  Kunnen we dat mens Ursela von der Leyen en dat hele EU parlement niet verbieden.
  Lost in 1 klap een hele boel problemen op.
  En natuurlijk al die treiter sancties gelijk opheffen.

  Geliked door 1 persoon

 7. Ravian zegt:

  Zo, dus nu gaan wij al die Russische artikelen dan via China betrekken, tegen een fikse meerprijs, en de EU burger betaald het gelag.
  Tijd dat het hele EU mafklappers circus eens getermineerd wordt, voordat zij ons termineren…

  Geliked door 1 persoon

 8. Angel zegt:

  Ik zou graag mijn kont met Russisch wc-papier willen afvegen

  Like

 9. memaxq zegt:

  Dit is wat je noemt, stront aan de knikker……….

  Like

 10. vangie1206j zegt:

  Ron Jaspers …GP=Goed Plan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s