VIDEO Karel van Wolferen: Geopolitieke duiding Nordstream-sabotage en de gevolgen voor de Oekraïne-oorlog

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op VIDEO Karel van Wolferen: Geopolitieke duiding Nordstream-sabotage en de gevolgen voor de Oekraïne-oorlog

 1. Andre zegt:

  Karel legt de vinger op de zere plekken. Het is weer bizar natuurlijk en nu niet over Rutte of Kaag. Rusland houdt alles prima in de gaten en het ging om 80 Ukies die een naviseal programma volgden in Schotland. In minder dan 48 uur had midget Zelenskii geen zeemacht en luchtmach meert dus waarom een een naviseal programma? Ik was m alweer vergeten!

  https://newsheadlinesuk.com/ukrainian-sailors-trained-in-scotland-to-fight-against-russia/42764/

  Polen en deze Ukies hebben uitgevoerd onder begeleiding van de US met medewerking van Denemarken en Zweden.

  Like

 2. Léon van Duren zegt:

  T.a.v: De AIVD, Het NCTV, De MIVD, De Koninklijke Marechaussee, de nationale recherche, De Rijksrecherche, De Raad voor de rechtspraak, Het Openbaar Ministerie, Justitie, Defensie, Politie,en eventueel andere moedige overheidsinstanties!!

  Kom uit uw ivoren torens van angst, collaboreren met de neonazistische WEF psychopaten is ook hoogverraad!!Lafheid van de meerderheid van u en de uwen brengt Nederland en Europa met zekerheid naar de afgrond!!

  Alleen onafhankelijke tribunalen kunnen de zeer vele klimaatfascistische transhumanistische pharma maffia oorlogsmisdadigers nog berechten!!!

  Stop de machtsmisbruikende demoraliserende klimaatfascistische pharma maffia psychopaat Mark R, en z’n zeer vele medeplichtige veelplegers!!

  Duidelijke opbouwende ,op feiten gebaseerde analyse van de moedige geweldloze Karel van Wolferen!! Deze goede informatie moet ook doorgeven worden aan de klimaatfascistische pharma maffia oorlogsmisdadiger,de fantast Mark R., en z’n zeer vele medeplichtige geïnstitutionaliseerde hooggeplaatste gecorrumpeerde immorele corrupte totaal verdorven ambtenaren!!

  Bedankt Karel voor jouw moedige opbeurende op feiten gebaseerde analyse!!!

  Shalom van Léon van Duren,(een roepende in de woestijn van Nederland, Om SIONS wil zal ik niet zwijgen,YESHUA HAMASHIACH leeft!!)

  Haelen 6081CZ

  Like

 3. bobzelf zegt:

  Duitsland en de EU hebben een oorlogsverklaring gekregen

  De sabotage van de Nord Stream (NS) en Nord Stream 2 (NS2) pijpleidingen in de Oostzee heeft het ‘rampenkapitalisme’ onheilspellend naar een geheel nieuw, giftig niveau gebracht.

  Deze aflevering van hybride industriële/commerciële oorlog, in de vorm van een terreuraanslag op energie-infrastructuur in internationale wateren, signaleert de absolute ineenstorting van het internationale recht, overstemd door een “onze manier of de snelweg”, “op regels gebaseerde” orde.

  De aanval op beide pijpleidingen bestond uit meerdere explosieve ladingen die tot ontploffing werden gebracht in afzonderlijke takken in de buurt van het Deense eiland Bornholm, maar in internationale wateren.

  Dat was een uitgekiende operatie, die stiekem werd uitgevoerd in de ondiepe diepte van de Deense Straat.

  Dat zou in principe onderzeeërs uitsluiten (schepen die de Oostzee binnenvaren zijn beperkt tot een diepgang van 15 meter). Wat betreft toekomstige “onzichtbare” schepen, deze konden alleen rondhangen met toestemming van Kopenhagen – aangezien de wateren rond Borholm vol zitten met sensoren, wat wijst op de angst voor inval door Russische onderzeeërs.

  Zweedse seismologen hebben maandag twee onderwaterexplosies geregistreerd, waarvan één geschat op 100 kg TNT.

  Toch is er mogelijk maar liefst 700 kg gebruikt om drie afzonderlijke pijpleidingknooppunten op te blazen.

  Een dergelijk bedrag had onmogelijk in slechts één reis kunnen worden afgeleverd door onderwaterdrones die momenteel beschikbaar zijn in naburige landen.

  De druk op de leidingen nam exponentieel af.

  De leidingen zijn nu gevuld met zeewater.

  De leidingen op zowel NS als NS2 kunnen natuurlijk worden gerepareerd, maar nauwelijks voor de komst van generaal Winter.

  De vraag is of Gazprom – al gericht op verschillende forse Euraziatische klanten – de moeite zou nemen, vooral gezien het feit dat Gazprom-schepen zouden kunnen worden blootgesteld aan een mogelijke NAVO-zeeaanval in de Oostzee.

  Duitse functionarissen beweren al dat NS en NS2 “potentieel” “voor altijd” buiten dienst kunnen zijn.

  De EU-economie en de EU-burgers hadden die gasvoorziening hard nodig.

  Toch zou de EUrocratie in Brussel – die heerst over natiestaten – niet volgen, omdat ze zelf zijn gedicteerd door het rijk van chaos, leugens en plundering.

  Er kan worden beweerd dat deze Euro-oligarchie op een dag moet worden berecht voor verraad.

  Zoals het er nu uitziet, is een strategische onomkeerbaarheid al vanzelfsprekend; de bevolking van verschillende EU-landen zal een enorme prijs betalen en ernstige gevolgen ondervinden van deze aanval, op korte, middellange en lange termijn.

  Cui bono?

  De Zweedse premier Magdalena Andersson gaf toe dat het “een kwestie van sabotage” was.

  De Deense premier Mette Frederiksen gaf toe “het was geen ongeluk”.

  Berlijn is het met de Scandinaviërs eens.
  Lees ook: Klaar voor Polexit? De populisten van Warschau stevenen af ​​op de moeder aller confrontaties met de EU

  Vergelijk het nu eens met de voormalige Poolse minister van Defensie (2005-2007) Radek Sikorski, een Russophobe getrouwd met de hondsdolle Amerikaanse “analist” Anne Applebaum, die vrolijk tweette “Dank u, VS”.

  Het wordt nieuwsgieriger en nieuwsgieriger als we weten dat gelijktijdig met de sabotage de Baltische pijp van Noorwegen naar Polen gedeeltelijk werd geopend, een “nieuwe gastoevoercorridor” die “de Deense en Poolse markten” bedient: eigenlijk een kleine aangelegenheid, gezien maanden geleden hun sponsors moeite hadden met het vinden van gas, en nu wordt het nog moeilijker, met veel hogere kosten.

  NS2 was al tijdens de constructie aangevallen – in de open lucht.

  In februari probeerden Poolse schepen actief te voorkomen dat het Fortuna-pijpenlegschip NS2 zou afmaken.

  De leidingen werden gelegd ten zuiden van – je raadt het al – Bornholm.

  De NAVO van haar kant is zeer actief geweest op de afdeling onderwaterdrones .

  De Amerikanen hebben toegang tot Noorse onderwaterdrones voor lange afstanden die kunnen worden aangepast met andere ontwerpen.

  Als alternatief hadden professionele marineduikers ingezet kunnen worden bij de sabotage, ook al zijn de getijstromen rond Bornholm een ​​serieuze zaak.

  The Big Picture onthult het collectieve Westen in absolute paniek, met Atlanticistische ‘elites’ die tot alles bereid zijn hun toevlucht te nemen – schandalige leugens, moorden, terrorisme, sabotage, totale financiële oorlog, steun aan neonazi’s – om te voorkomen dat ze in een geopolitiek en geo-economische afgrond.

  Het uitschakelen van NS en NS2 betekent de definitieve sluiting van elke mogelijkheid van een Duits-Rusland deal over gasleveringen, met als bijkomend voordeel dat Duitsland wordt gedegradeerd tot de lage status van absolute Amerikaanse vazal.

  Dus dat brengt ons bij de kernvraag van welk westers inlichtingenapparaat de sabotage heeft ontworpen.

  Eerste kandidaten zijn natuurlijk de CIA en MI6 – met Polen als de valsspeler en Denemarken een zeer onbetrouwbare rol: het is onmogelijk dat Kopenhagen niet op zijn minst werd “ingelicht” over de informatie.

  Vooruitziend als altijd, al in april 2021 stelden Russen vragen over de militaire veiligheid van Nord Stream.

  De cruciale vector is dat we mogelijk te maken krijgen met de zaak van een EU/NAVO-lid dat betrokken is bij een sabotagehandeling tegen de nummer één EU/NAVO-economie.

  Dat is een casus belli.

  Afgezien van de afschuwelijke middelmatigheid en lafheid van de huidige regering in Berlijn, is het duidelijk dat de BND – Duitse inlichtingendienst – evenals de Duitse marine en geïnformeerde industriëlen vroeg of laat de wiskunde zullen doen.

  Dit was verre van een geïsoleerde aanval.

  Op 22 september was er een aanslag op Turkish Stream door saboteurs uit Kiev.
  Lees ook: OPERATIE LOCK STEP: WERELD ONDER KRIJGSWET

  De dag ervoor werden op de Krim marine-drones met Engelstalige identiteitsbewijzen gevonden, die ervan verdacht werden deel uit te maken van het complot.

  Voeg daaraan toe Amerikaanse helikopters die weken geleden over de toekomstige sabotageknooppunten vlogen; een Brits “onderzoeksvaartuig” dat sinds half september in Deense wateren rondhangt ; en de NAVO tweeten over het testen van “nieuwe onbemande systemen op zee” op dezelfde dag van de sabotage.

  Laat me het (gas)geld zien

  De Deense minister van Defensie heeft deze woensdag dringend een ontmoeting gehad met de secretaris-generaal van de NAVO.

  De explosies gebeurden immers vlakbij de exclusieve economische zone van Denemarken (EEZ).

  Dat kan op zijn best worden gekwalificeerd als ruwe kabuki; precies op dezelfde dag lanceerde de Europese Commissie (EC), het feitelijke politieke bureau van de NAVO, haar obsessie voor handelsmerken: meer sancties tegen Rusland, waaronder de ‘certified-to-fail’-plafond op de olieprijzen.

  Ondertussen zullen de energiereuzen van de EU ongetwijfeld veel tijd verliezen met de sabotage.

  Op de appèl staan ​​de Duitse Wintershall Dea AG en PEG/E.ON; de Nederlandse NV

  Nederlandse Gasunie; en het Franse ENGIE.

  Dan zijn er degenen die NS2 financierden: Wintershall Dea weer evenals Uniper; Oostenrijkse OMV; ENGIE weer; en Brits-Nederlandse Shell.

  Wintershall Dea en ENGIE zijn beide mede-eigenaars en schuldeisers.

  Hun rokende aandeelhouders zullen serieuze antwoorden willen van een serieus onderzoek.

  Het wordt nog erger: er zijn geen grenzen meer aan het Pipeline Terror-front.

  Rusland zal op rood alarm staan, niet alleen voor Turk Stream, maar ook voor Power of Siberia.

  Hetzelfde geldt voor de Chinezen en hun doolhof van pijpleidingen die aankomen in Xinjiang.

  Ongeacht de methodologie en de actoren die op de hoogte waren, dit is een terugverdientijd – bij voorbaat – voor de onvermijdelijke collectieve nederlaag van het Westen in Oekraïne.

  En een grove waarschuwing aan het Zuiden dat ze het opnieuw zullen doen.

  Toch roept actie altijd reacties op: vanaf nu kunnen er ook ‘grappige dingen’ gebeuren met VS/VK-pijpleidingen in internationale wateren.

  De EU-oligarchie bereikt razendsnel een gevorderd desintegratieproces.

  Hun kans om op zijn minst een rol te spelen als strategisch autonome geopolitieke actor is nu gesloten.

  Deze EUROcraten staan ​​nu voor een ernstige hachelijke situatie.

  Zodra duidelijk is wie de daders zijn van de sabotage in de Oostzee, en zodra ze alle levensveranderende sociaal-economische gevolgen voor pan-EU-burgers begrijpen, zal de kabuki moeten stoppen.

  Inclusief het al lopende, uber-belachelijke subplot dat Rusland zijn eigen pijpleiding opblies toen Gazprom gewoon de kleppen voorgoed had kunnen sluiten.

  En nogmaals, het wordt nog erger: Gazprom dreigt het Oekraïense energiebedrijf Naftofgaz aan te klagen wegens onbetaalde rekeningen.
  Lees ook: Hallucinerende kersttoespraak 2020 van ‘koning’ Willem-Alexander? Dit geloof je niet, rare toespraak

  Dat zou leiden tot het einde van het Russisch gas dat via Oekraïne naar de EU gaat.

  Alsof dat allemaal nog niet ernstig genoeg was, is Duitsland contractueel verplicht om tot 2030 jaarlijks minimaal 40 miljard kubieke meter Russisch gas af te nemen.

  Zeg gewoon neen?

  Dat kunnen ze niet: Gazprom heeft wettelijk het recht om betaald te worden, zelfs zonder gas te leveren.

  Dat is de geest van een langetermijncontract.

  En het gebeurt nu al: door sancties krijgt Berlijn niet al het gas dat het nodig heeft, maar moet het wel betalen.

  Alle duivels zijn hier

  Nu is het pijnlijk duidelijk dat de keizerlijke fluwelen handschoenen uit zijn als het om de vazallen gaat.

  EU-onafhankelijkheid: verboten.

  Samenwerking met China: verboten.

  Onafhankelijke handelsverbindingen met Azië: verboten.

  De enige plek voor de EU is om economisch onderworpen te zijn aan de VS: een smakeloze remix van 1945-1955.

  Met een perverse neoliberale draai: wij zullen uw industriële capaciteit bezitten en u zult niets hebben.

  De sabotage van NS en NS2 is ingebouwd in de imperiale natte droom van het opbreken van de Euraziatische landmassa in duizend stukken om een ​​trans-Euraziatische consolidatie tussen Duitsland (dat de EU vertegenwoordigt), Rusland en China te voorkomen: $ 50 biljoen aan BBP, gebaseerd op koopkrachtpariteit (PPP) vergeleken met de 20 biljoen dollar van de VS.

  We moeten terug naar Mackinder: controle over de Euraziatische landmassa betekent controle over de wereld.

  Amerikaanse elites en hun Trojaanse paarden in heel Europa zullen doen wat nodig is om hun controle niet op te geven.

  “Amerikaanse elites” omvatten in deze context de gestoorde, door Straussiaanse neo-oplichters geteisterde “intelgemeenschap” en de Big Energy, Big Pharma en Big Finance die hen betaalt en die niet alleen profiteert van de Forever War-aanpak van de Deep State, maar ook wil maak een moord op de door Davos verzonnen Great Reset.

  De Raging Twenties begonnen met een moord op generaal Soleimani.

  Het opblazen van pijpleidingen is onderdeel van het vervolg.

  Er zal tot 2030 een snelweg naar de hel zijn.

  Maar om van Shakespeare te lenen, de hel is absoluut leeg, en alle (Atlantische) duivels zijn hier.

  give ME THE MONEYYYYYYY WHAHAHAHAHAAH

  OOM VLADI

  Like

 4. Skarsgärd zegt:

  Er zullen wel de nodige zelfmoordcommando’s komen de komende tijden op de kwade geniussen en hun meelopers die de sorting in grote ellende van het volk hebben veroorzaakt en niet te vergeten er aan hebben meegewerkt, geloof het maar. Mensen die niet meer kunnen stoken in de winter, die in het donker in hun huis zitten met de tv aan als enige lichtbron en dan nog hun stroomrekening niet kunnen betalen, die maar een bodempje van hun boodschappentas vullen omdat ze zelfs de Aldi en Lidl niet meer kunnen betalen… wat hebben die nog te verliezen? Hoeveel erger kan het voor hen nog worden? Als ze die duivels gaan afmaken op straat, in hun luxe kantoren, in hun golfclubs, sjieke restaurants of wat ook en zich laten oppakken gaan ze voor zeer lange tijd vastzitten, hoeven zich geen zorgen meer te maken over betalen van eten, gas, stroom, huur of hypotheek……; want niet lang meer en dan zouden vele vele mensen beter zitten en een luxer leven hebben in de nederlandse gevangenissen dan als ‘vrij man’….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s