Voormalige Amerikaanse senator: “Globalisten drijven ons onophoudelijk naar een nucleair Armageddon toe”

(Vertaling: E.J. Bron)

De NAVO zou zich in de Oekraïne hebben kunnen inspannen voor vrede, besliste echter voor oorlog, aldus de voormalige Amerikaanse senator en gepensioneerd kolonel van de marine Richard Black.

In het Westen neemt de angst voor een atoomoorlog toe, omdat Rusland honderdduizenden troepen gemobiliseerd en de annexatie van delen van de Oekraïne verklaard heeft. Ondertussen kondigde de Oekraïense president Volodomyr Zelensky aan dat de Oekraïne een aanvraag zal indienen voor het lidmaatschap van de NAVO. Deze beide ontwikkelingen zouden de belangrijkste escalatie sinds het begin van de oorlog kunnen vormen.

De actuele ontwikkelingen zijn een ontnuchterende herinnering aan het feit dat de bedreiging door een atoomoorlog toeneemt. De voormalige senator van de Amerikaanse staat Virginia en gepensioneerd kolonel van de marine Richard Black wendde zich dinsdag in een open brief tot de leden van het Amerikaanse Congres: “De globalisten drijven ons onverbiddelijk naar een nucleair Armageddon toe.”

Black wees erop:

Er zou geen oorlog geweest zijn wanneer wij de democratisch gekozen regering van de Oekraïne niet ten val gebracht zouden hebben door president Janoekovitsj in het jaar 2014 met geweld af te zetten. Wij hebben de oorlog gestimuleerd door de Oekraïne daarna met enorme wapenleveringen te overspoelen.”

De voormalige senator zei: “De VS zouden vrede hebben kunnen bereiken door er gewoon bij de Oekraïne op aan te dringen de in 2014 ondertekende Akkoorden van Minsk uit te voeren, die een duidelijk kader voor het vreedzame bijleggen van open vragen creëren. De Oekraïne beloofde de Akkoorden van Minsk uit te voeren, besloot echter in plaats daarvan de volgende zeven jaar oorlog in de Donbas te voeren.”

Hij zei dat de NAVO zich zou hebben kunnen inspannen voor vrede, maar in plaats daarvan besliste voor oorlog.

De NAVO had rijkelijk gelegenheid voor vrede, besliste echter bewust voor oorlog. De VS herkenden dat zij met het oog op het feit dat Rusland met de rug tegen de muur stond geen andere keuze hadden dan aan te vallen. In het jaar 2007 waarschuwde de Amerikaanse ambassadeur in Rusland, William Burns, er indringend voor dat de opname van de Oekraïne in de NAVO een oorlog tussen de Oekraïne en Rusland zou kunnen veroorzaken. Desondanks bracht de Obama-regering de Oekraïense president ten val en liet wapens het land binnenstromen, in de wetenschap dat dit een oorlog zou veroorzaken.”

Black zei dat de miljardair-elites, die een belang in de regio hebben, “oorlogswinsten maken, zelfs als dit betekent dat ze het leven van honderden miljoenen mensen in de hele wereld op het spel zetten.”

Moeten we de wereldbevolking uitroeien om in te grijpen in een grensoorlog waarin de VS geen vitaal nationaal belang hebben?”, vroeg de voormalige senator.

Black eiste een onmiddellijk einde van deze oorlog door van de Oekraïne een neutraal, blokvrij land te maken, “net zoals we dat in 1955 tijdens de Koude Oorlog met Oostenrijk hebben gedaan.”

Het lijkt er echte rop dat het verzoek van de voormalige senator om nog meer conflicten te vermijden ongehoord wegstierf, nadat Zelensky zijn bedoeling had verklaard om versneld een NAVO-lidmaatschap aan te vragen, terwijl Poetin de aansluiting van 15% van de Oekraïne verkondigde.

Volgens Artikel 5 zou elke opname van de Oekraïne in de NAVO automatisch een oorlog tussen Rusland en het Westen veroorzaken (Derde Wereldoorlog).

In een toespraak zei Poetin gisteren dat de VS door het gebruik van atoomwapens tegen Japan in de Tweede wereldoorlog een “precedent” zouden hebben geschapen.

Vorige week waarschuwde de Admiraal van de Amerikaanse marine, admiraal Charles A. Richard – op dit moment chef van het strategische commando van de VS –, dat er een “direct gewapend conflict met een nucleair bewapende concurrent” op handen zou kunnen zijn.

Bron:
contra24.online

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Voormalige Amerikaanse senator: “Globalisten drijven ons onophoudelijk naar een nucleair Armageddon toe”

 1. mooinique zegt:

  Deze Richard Black heeft gelijk in alles. Maar ja wie luistert er nu naar hem?! U misschien? En ik. Meer niet. Alles draait om geld bij de engerds. Ze worden nog blijer als dat ook veel levens kost. Men zet met oorlog namelijk mensen aan om te moorden. U bent dat verplicht als u in het leger zit. Uw gevoel of rede doet er dan niet meer toe. Luisteren! Dat is alles wat u hoort te doen en uitvoeren. Prima job dus voor volk wat niets anders kan en zo legaal moordenaar mag spelen. U verdedigd geen land, koning of president. Het enige wat u verdedigd is dat de rijken nog meer geld verdienen door alles wat u vernietigd. Landen moeten weer opgebouwd worden. En dat gebeurt natuurlijk zoveel mogelijk met de bedrijven van de winnaars. Ook altijd leuk dat er vast nog wel wat grondstoffen in de grond zitten. Waar het dus meestal om gaat. Blablabla. Als u dit nog niet snapt dan hebben ze het goed gedaan. Uw iq stelt niet veel meer voor. U mag slaaf worden. Lekker toch. Alles wordt voor u beslist. Niet meer zelf keuzes maken. Zo makkelijk. Succes!

  Geliked door 2 people

 2. peresyehuda zegt:

  Een ander geluid. M.i. ook geloofwaardig om ook eens een andere mening te horen. Moet vaststellen dat genoemde opmerkingen feitelijk en controleerbaar juist zijn. Poetin overspeelt zijn hand maar niets is zomaar ontstaan. Het Westen incl de VS hebben niets met deze landen te maken dan economische en financiele belangen van eliten, olichargen, globalisten en geef ze maar een naam. Menselijke vernietiging is volkomen daaraan ondergeschikt. Gaat om macht, delftstoffen enz enz.

  Like

 3. Hovawart zegt:

  De economie in de States moet blijven draaien, ongeacht de risico’s, gevaren en gevolgen voor de rest van de planeet, men heeft de dollars hard nodig om de lege staatskas van Sleepy Joe aan te vullen, de waarde van de dollar behouden….zelfs er een oorlog tegen de Russen voor over hebben om hun (wapen)industrie overeind te houden, terwijl de States nog steeds failliet zijn……door Obama-Care…..en 70 miljoen bijstandsgerechtigden.
  De onderzeese gaspijpen in de Baltische Zee beschadigen om het Europese Continent volledig afhankelijk te houden van Amerikaans gas-olie-steenkool-hout en graan. one’s death is another’s bread and butter.(future)

  Geliked door 1 persoon

 4. Oliedom zegt:

  Laat mij niet lachen, Navo/Eu de trekpoppen van die seniele yankee is een levensgevaarlijke combinatie voor de vrede!!!!
  Een corrupt ukrainie volstoppen met wapens en een niet zo’n frisse clown aan de top, geeft mij geen goed gevoel!
  Referendum (bindend of niet bindend) was:
  NEE tegen deze Eu!!!
  NEE tegen ukrainie!!
  Volgende (misschien) Referendum :
  Toetreding van nog meer aan het infuus liggende landen bij deze Eu?
  Antwoord/ Uitslag!!! NEE!!!!
  Wilt u een NEXIT , MINDER, MINDER, MINDER Eu!!!
  Uitslag:JA!!!

  Maar omdat de Nederlanders, nu helemaal, in een. Dictatuur belandt is, gaat het dit niet worden dus, op naar Armoede-dictatuur-(misschien) Oorlog!

  Like

 5. Ravian zegt:

  “Volgens Artikel 5 zou elke opname van de Oekraïne in de NAVO automatisch een oorlog tussen Rusland en het Westen veroorzaken (Derde Wereldoorlog).”

  Een land in oorlog, of met een gewelddadig intern conflict, kan helemaal geen lid worden van de NAVO…
  Dat is de hele reden achter het Oekraïense plan de Donbass begin dit jaar militair te overweldigen, zolang het conflict in de Donbass aansleepte konden ze geen NAVO lid worden.

  Geliked door 2 people

  • Oliedom zegt:

   Dat ukrainie moet ook nooit lid worden van de Navo, en helemaal nooit geen Eu lid (de Eu moet zelfs weer kleiner gemaakt worden) .
   Dat land moet een soort buffer blijven tussen Oost en west, sowieso tot er in Rusland van binnenuit zelf er een ander systeem komt.

   Like

   • Ravian zegt:

    Rusland gaat een toetreding van Oekraïne tot de NAVO gewoon niet accepteren, als Kiev en Brussel dat op de een of ander manier voor elkaar weten te krijgen, volgens de NAVO regels kan dit tenslotte helemaal niet, dan tekent Kiev daarmee het eigen doodvonnis.
    En buiten de NAVO is het ook game over voor ze.
    Met het verlies van Luhansk, Donetsk, Zaporizja, en Kherson is Oekraïne al 90% van zijn mijnbouw en industrie kwijt.
    Zodra Rusland ook de overige vier voornamelijk door Russen bewoonde Oblasts weer bij Rusland heeft gevoegd, wat bij verder Oekraïens/NAVO verzet onontkoombaar is, is Oekraïne grotendeels gedeïndustrialiseerd, en gaat het nog net genoeg geld bij elkaar kunnen schrapen om de lokale Hitler Jugend op zomerkamp te kunnen sturen.

    Geliked door 2 people

   • Chris Dirick zegt:

    Waarom zou er in Rusland een ander systeem moeten komen? Rusland is niet meer de USSR. Poetin is geen alleenheerser, laat staan een tiran. Het Russische systeem voldoet blijkbaar voor de Russen. Iets wat werkt moet je niet afbreken.
    Voldoet het westerse systeem dan zo goed? Is iedereen in het Westen dan zo blij met de “democratie” die we over de hele wereld willen implementeren? In naam van deze “democratie” worden ons, westerlingen, dingen opgelegd die we hoegenaamd niet willen. Waarom zouden andere volkeren, die over fundamentele vraagstukken heel anders denken dan wij, diezelfde “democratie” dan moeten omarmen?
    Wij moeten eens uit onze westerse bubbel stappen en beseffen dat onze manier van denken niet universeel is. In India denkt men heel anders dan in Japan. In Afrika heeft men heel ander opvattingen over het leven dan in China. Op de eilanden in de Stille Zuidzee etc, etc…
    Wij dachten dat we met de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens een hele stap vooruitgezet hebben om van de wereld een paradijs te maken. Die boemerang gaat echter keihard in ons gezicht terugkomen. Driekwart van de wereld deelt onze mening niet.

    Geliked door 3 people

 6. Hovawart zegt:

  Er zijn twee militaire scenario’s en een patstelling, helaas plukken de EU en de USA daar geen gladiolen bij,……die gaan liever als NAVO voor de dood.
  Het ministersclubje van Rutte heeft echter snode plannen, die houden zich halsstarrig vast als een “vergiftigde” pion van Brussel, want bij nucleaire vergeldingen heeft men plotsklaps genoeg gratis radioactief afval, en als respons verzint men een paar nieuwe kernreactoren die nucleair afval kunnen omzetten in elektriciteit. Deze kernreactoren kunnen er dan voor gaan zorgen dat het wereldwijde nucleaire afval word gerecycled en gaat verminderen en dat er voor iedereen groene energie uit geproduceerd kan worden op de Maasvlakte……….Hosanna!
  Dat er van de Oekraïne of de UK een eeuw lang slechts een onbewoonbaar gebied over zal blijven zoals Three Miles Island (1979), Tsjernobyl (1986) en Fukushima (2011), dat noemen zij heel gewoon ‘Collateral Damage’…….een globalistisch offerstukje in het geopolitieke schaakspelletje.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s