Premier van Nieuw-Zeeland, Jacinda Ardern, wil desinformatie aanpakken, maar wordt beschuldigd van censuur

(Door: Marit Nubé)

Tijdens een toespraak bij de Verenigde Naties heeft de Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern (foto) voorgesteld om te kijken naar de mogelijkheden om online desinformatie strenger aan te pakken. Ze erkent dat dit voorstel ‘verkeerd kan worden begrepen als een inperking van de vrijheid van meningsuiting’, maar volgens haar is het wel broodnodig. Critici zijn echter fel: ‘Tirannie heeft een nieuw gezicht gekregen.’

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Premier van Nieuw-Zeeland, Jacinda Ardern, wil desinformatie aanpakken, maar wordt beschuldigd van censuur

 1. bobzelf zegt:

  ALTIJD FIJN ALS EN MENSEN MET HERSENS
  EFFE GAAN VRAGEN

  wat het zeg maar DONBASS KRIM EN LUHANKS VOLK ER VAN VINDT .
  LEES JE EFFE MEE ??
  DRS P >

  WHAHAHAHA

  Afgelopen week werden in vier Oekraïense regio’s volksraadplegingen gehouden over toetreding tot Rusland. Volgens de officiële uitslagen stemden inwoners massaal voor toetreding. In het Westen wordt gesproken van ‘schijnreferenda’.

  De Nederlandse journalist Sonja van den Ende was bij de bekendmaking van de uitslagen in het mediacentrum in Moskou. De Canadese journalist Eva Bartlett sprak in Oost-Oekraïne met lokale bewoners.

  Van den Ende laat weten dat ongeveer 97 procent van de burgers stemde voor aansluiting bij Rusland. Ze wijst erop dat de Verenigde Staten vervolgens in de VN-Veiligheidsraad een resolutie indiende waarin de annexatie van delen van Oekraïne werd veroordeeld.

  Denkt u dat de Donbass wordt bezet Door Rusland? “Nee! Hoe kan dit bezet gebied zijn als wij zelf bij Rusland willen horen? Nee.”

  (Video verwijderd? Klik hier…)

  Rusland gebruikte zijn veto om de resolutie tegen te houden. China, de belangrijkste bondgenoot van Rusland in de Veiligheidsraad, onthield zich van stemming, net als India, Brazilië en Gabon.

  “Het Westen heeft weinig ‘vrienden’ over, al denken de regeringsleiders nog steeds dat ze het wereldtoneel domineren!” schrijft Van den Ende op haar website.

  Ze wijst erop dat het referendum dat in 2014 werd gehouden op de Krim ook werd veroordeeld. De bewoners van de Krim weigerden de nieuwe macht te steunen, waaronder veel opvolgers van de verslagen fascisten uit de Tweede Wereldoorlog, aldus Van den Ende.

  “Ik was 9 toen de oorlog begon, nu ben ik 18. Nu is er hoop dat de oorlog zal eindigen.”

  De journalist was op de Krim en heeft het afgelopen halfjaar alle bevrijde gebieden in de Donbass bezocht. “Ze willen het Westen niet. Het zijn niet alleen de regeringsleiders, maar de mensen, de moeders, de vrouwen en kinderen, die dagelijks door deze fascisten beschoten en vermoord worden met wapens uit het Westen,” schrijft Van den Ende.

  “Nog tijdens het referendum beschoten de Oekraïners met hun laffe huurlingen uit het Westen onschuldige burgers. De aanval was gericht op een konvooi van auto’s dat op weg was van door Oekraïne gecontroleerd gebied naar de regio Zaporizja, die zich onafhankelijk verklaarde. Natuurlijk beschuldigde het Westen direct Rusland.”

  “We wachten hier al heel lang op. We hebben een hele lange tijd gewacht. Eindelijk zijn we thuis. Zo blij dat we eindelijk bij Rusland horen.”

  Geliked door 1 persoon

 2. BosscheBol zegt:

  Tot nu toe, als je met een linksmiegel over “vrijheid van meningsuiting” sprak, gaven ze je een minzaam glimlachje en verklaarden: “je MAG wel alles zeggen maar je HOEFT niet alles te zeggen. En uiteraard maakten ZIJ uit welke woordjes je niet HOEFDE(?) te zeggen. Woorden DOEN er immers toe…

  Maar waar dit onmens voor pleit, gaat veel verder. Zij wil het hele web laten afzoeken naar onwelgevallige meningen. Zogenaamd om de kwetsbare lichtgelovigen ondere ons te “beschermen”. Maar feitelijk knalharde censuur. Dat ze dat verstopt onder zogenaamde menselijkheid maakt het alleen maar erger.

  Ik vraag me af wat dit onmens van plan is met overtreders te doen?

  Geliked door 3 people

 3. bobzelf zegt:

  IK KWAM NET , EEN HEEL KORT SPROOKJE TEGEN …
  WHAHAHAHAHAHAA

  Once upon a time, a Pilot asked a beautiful Princess, “Will you marry me?”
  The Princess said, “No!!!”

  And the Pilot lived happily ever after
  and flew aircraft all over the world. He rode motorcycles, went hunting, camping, fishing, raced hot cars with fast women, went to bars and drank whiskey, beer and Captain Morgan…Kept his house, guns and all his toys. He ate spam, and potato chips and beans, blew enormous farts wearing nothing but boxer shorts, and all his friends and family thought he was frikin’ cool as hell and he had tons of money in the bank and left the toilet seat up…

  Geliked door 3 people

 4. Jozef Goebbels wist precies hoe je het volk moest bespelen via propaganda. Overheden doen vandaag de dag niet anders, alleen zijn de methoden iets verfijnder, daarbij geholpen door communicatiewetenschappers die de machthebbers onderwijzen in de manier om het volk iets door de strot te duwen, zonder tegenstand. Kijk alleen naar de nl.regering. Keer op keer ontdekken we hoe we belogen en bestolen worden door de regering, die beweren dat zij het goed met het volk voor hebben. Rutte is een school voorbeeld van de professionele leugenaar. Keer op keer komt hij er mee weg. Dan nog de brutaliteit te hebben om het volk te vragen om vertrouwen in hem te stellen is het toppunt van cynisme. Dat geldt ook voor die nieuwzeelandse premier. Ik ben voor de ABSOLUTE vrijheid van meningsuiting. Haal de artikelen over belediging en smaad maar uit het wetboek van strafrecht want die artikelen worden alleen door de machthebbers toegepast als het ze uit komt. Kijk naar de het proces tegen Wilders. De rechterlijke macht voert braaf uit wat ze door de aan de macht zijnde politiek wordt opgedragen.

  Geliked door 1 persoon

 5. bobzelf zegt:

  HALLO NEDERLAND . HALLO TEST TEST ..

  U MAG EN KUNT WEER DONEREN …

  DE SPONSORDOOS STAAT WAGENWIJD OPEN .

  ER ZIT WEL VEEL BLOED AAN DE DOOS . DATWEL; …

  Kiev vecht tegen Russen en lege schatkist
  Oekraïne heeft niet alleen zware wapens nodig, maar dringend ook geld. De economie krimpt dit jaar met 35%. Zonder nieuwe steun dreigt een diepe crisis.

  HOPPA EN JE DAN AFVRAGEN WAAROM MIJN OOM GEEN HAAST HEEFT

  WHAHAHAHAHAHAH

  OOM GELDWOLF

  Geliked door 2 people

 6. Niek zegt:

  Angst voor iets anders, een andere mening of gedachte is in haar ogen fout en moet bestreden worden dat zag je al met Cojona toen ze vol op het orgel ging en de pure-bloods in een kamp wou opsluiten. Tegelijkertijd heeft zij een gigantische blinde vlek en dat is met onze westerse leiders precies het zelfde, er lopen hordes mensen met andere gedachtes dan toegestaan, ik denk dan aan de Islam en daar hebben zij geen idee van hoe radicaal die zijn. Zij communiceren vaak ik een andere taal wat lastig afluisteren is en zij hebben bijeenkomst haathutten waar zij elkaar kunnen bewijzen hoe aanhangig zij zijn. En dan heb ik extreem links nog niet eens genoemd die goed verscholen tussen de hunne zitten maar oogluikend goedkeuren. Ik zit ook wel eens op een forum waar wij alles over een bepaald type motor weten en daar over van gedachte wisselen en soms zit daar iemand tussen die het helemaal fout heeft, nou dat mag, gaan ze daar eindelijk eens aan doen, dat zou ik geweldig vinden? Maar nee het is ineens politiek en dan mag het ineens niet want wij hebben een wetenschapper ingehuurd en die is expert en alleen zijn mening over het onderwerp is de juiste en al het andere is nep nieuws. Wellicht gaan de privé en de Story ook verdwijnen of moeten worden verbannen uit de wachtkamers van artsen, tandarts, fisio en meer ik denk dat ik nu wel voldoende heb aangegeven dat het een leip wijf is….

  Like

 7. ronjaspers zegt:

  Die jacinda ardern is geen echte vrouw,maar een omgebouwde man.

  Like

 8. Ravian zegt:

  Desinformatie is gewoon een links woord voor onwelgevallige feiten…
  Dit gaat dus gewoon over knalharde linkse censuur op alles wat hen niet aanstaat.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s