De Nieuwe Democratie onder Rutte IV

(Door: Paul Cliteur)

Misschien had u het nog niet gemerkt, maar voor onze ogen is zich een heel nieuw soort democratie aan het ontwikkelen: een democratie waarbij de regering bepaalt welke partijen in de Kamer mogen zitten. Niet langer u, het electoraat.

De hoofdlijnen van de nieuwe democratie wordt bij rtl nieuws als volgt weergegeven in de kop boven een artikel: “Rutte: gesprek met ‘onbeschoft’ Forum van Baudet is zinloos”. De subkop bij het artikel vermeldt: “geen behoefte”.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op De Nieuwe Democratie onder Rutte IV

 1. Rensk. zegt:

  De meest onbeschofte mens dat is Rutte zelf. Hij legt er enkel een sausje van valse nette woorden overheen. Kaagmens idem. Meest ordinaire mensen, die ik ooit in de politiek gezien heb. Ook Kuiken en de Jonge, Kuipers zijn van hetzelfde slag en meer, die ik hier niet meer ga noemen. Kuiken heeft voor de spiegel geoefend hoe je een verdrietig gezicht kan opzetten. Staat nu levensgroot in de Telegraaf. Hypcriete vrouw dat ze is. Niks is echt en van haarzelf aan die vrouw. Kuipers met zn zachte hese ¨beschaafde¨ stem. Als je je aansluit bij D66 dan zegt dat voldoende.De meest walgelijke mensen, die( ik althans) liever niet in mijn nabijheid zie, die zie je nu in de politiek. Nog steeds hebben de meeste mensen niet door wat hun boven het hoofd hangt. Ook wat hier allemaal binnenkomt is niet best met de bijbehorende cultuur. Ik denkt trouwens dat die lui die ons nu regeren de meeste dommen zijn. Ze hebben geen enkele mores, principes en inhoud. Ik geloof zeker dat ze werken voor degenen, die de Europese soevereine staten willen elimineren.

  Geliked door 1 persoon

 2. BosscheBol zegt:

  Er is een woord voor de “democratie” van rutte: DICTATUUR.

  Geliked door 1 persoon

 3. Boike zegt:

  Rutte is met al zijn leugens en bedrog ontiegelijk corrupt. Hij heeft ons gave Nederland naar de kloten geholpen en het tere vaasje van de democratie laten sneuvelen. Hij is een duivelaanbidder en een trekpop van het WEF, Bilderberg en de Khazarse Maffia. Wij hebben geen enkele actieve herinnering aan enige positieve daad of feit uit zijn veel te lange dictatoriale heerschappij. Zijn minachting voor onze Nederlandse normen en waarden is ver beneden peil. De wijze, waarop hij met onze Nederlandse democratie omgaat, getuigt van een onbeschoftheid de Nederlandse politiek onwaardig. In plaats van op te kijken naar de behoeften, belangen, wensen, problemen en moeilijkheden van het Nederlandse volk, kijkt Rutte, de psychopaat, met grote minachting neer op het Nederlandse volk. Hij heeft ons onafhankelijke en vrijgevochten Nederland ondergeschikt gemaakt aan dubieuze instellingen van het globalisme. Rutte is de gluipersd van Weg Met Ons. Hij behartigt slechts als een smerige slijmbal de “hogere” belangen van zijn duivel, wiens trekpop hij is. Kortom Rutte pleegt hoogverrad jegens de Nederlandse democratie en het Nederlandse volk. Rutte is een minkukel, die meent zich met zijn gemene schaterlach alles te kunnen veroorloven. Maar die vlieger zal niet lang meer opgaan. Hij dient op te pleuren en door een tribunaal berecht te worden voor zijn wandaden. De duivel hebbe zijn ziel.

  Like

 4. Andre zegt:

  Het nieuw leiderschap van Führer Rutte is er al. Toen Baudet op de lange tenen van Spion Kaag ging staan liepen ze collectief weg. De Mol in Rutte 4 verdween als eerste in de magicwall achter vak K. Je ziet een persoon in de muur een trap aflopen.

  Hier is een filmpje van een factchecker die met iets vreemds komt. Prima onderbouwing trouwens maarrrr. 6.17 10.20

  Alexandra van Huffelen is in het kabinet staatssecretaris maar buiten NL minister van digitalisering en vol aan het werk voor het WEF om die QR code en alle ellende die eraan vast zit erdoor rammen MET een digitale munt die nergens op is gebaseerd.

  5 Mei wij vieren bevrijdingsdag maar Rutte 4 de geboordtedatum van Karl Marx en collectief Rutte 4 loopt dan de polonaize in Davos.

  Like

 5. Marc zegt:

  Nederland is feitelijk nooit een democratie geweest. Het gegeven dat partijen sinds 1917 wisselende coalities aangingen, maskeerde dit.

  Verklaring: alleen doordat deelnemende partijen, zowel regeringspartijen als oppositiepartijen, uitvoering gaven aan de kiezersuitslag, werd het systeem opgevat als democratie.

  Doordat sinds 2004 de verdeling van zetels het primaat van de drie grote partijen heeft doorbroken, blijken parlementaire meerderheden uitsluitend in samenwerking met partijen in de Eerste Kamer mogelijk. Dit leidde over de afgelopen twintig jaar tot regeringscoalities tot wel zes partijen. Gecombineerd met het middels een cordon sanitaire uitsluiten van 20% van de partijen door de overige 80%, mondde dit uit in het opgeven van de eigen basisprincipes door partijen ten gunste van een principe-nivellerend ‘algemeen nut’ (zg. vaccins, stikstof, Agenda 2030, genderisme, een frisches frohliche oorlog met een vleugje opofferingsgezindheid ten gunste van de globale elite, in kort: een totaal verlies aan nationale identiteit, enz.). Voeg daaraan toe de mentaliteit tot het opgeven van soevereiniteit, dat bij de meeste politieke partijen heerst. Zo blijkt het in ons bestel niet langer mogelijk effectief oppositie te voeren, waarmee de facto een einde is gekomen aan democratie.

  Het is nog altijd leuk verkiezingen te organiseren en te houden. Net zo spannend en zinvol als een willekeurige voetbalwedstrijd.

  Geliked door 1 persoon

 6. Q-en-Q zegt:

  En iedereen die je niet bevalt, rascist, fascist, nazi noemen, is niet onbeschoft?

  Geliked door 2 people

 7. Ravian zegt:

  Het gaat in de Nederlandse politiek al lang net meer over de inhoud, maar enkel nog maar over de vorm.
  Dat word dan vervolgens misbruikt om alle discussie dood te slaan en geheel argumenten loos waanzinnig beleid af te kunnen dwingen.
  Onderdeel daarvan is het tot schuttingtaal verheffen van allerhande hele normale woorden en begrippen, omdat zonder die woorden en begrippen het waanzinnige beleid niet aan de kaak gesteld kan worden (zie 1984).
  En de Hyacint Bucket’s van de wereld, en daar zijn er heel veel van in Nederland, kijken met rode koontjes toe hoe “hun” fatsoensridders de derde klas passagiers bij het eerste klas zwembad weg houden.
  Ondertussen is het schip der Nederlanden, een bananenboot overigens, zinkende, omdat diezelfde fatsoensridders ongezien de stop uit de bodem getrokken hebben.

  Like

 8. karton zegt:

  Rutte zélf is de meest gore rioolrat die in “Den Haag” bivakkeert !
  Graag zou ik ‘m zien terwijl z’n nekkie in een rattenval zit.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s