Eenheid zonder eensgezindheid op de “Dag van de Eenheid”

(Door: Wolfgang Hübner – Vertaling: E.J. Bron)

Bij de officiële feestelijkheden vandaag ter gelegenheid van de “Dag van de Duitse Eenheid” zal ook hier en daar het Duitse volkslied klinken. Zijn tekst begint zoals bekend zo: “Eensgezindheid en recht en vrijheid voor het Duitse vaderland! Laten we daar allemaal naar streven, broederlijk met hart en hand!”. Maar deze mooie woorden van de dichter Hoffmann von Fallersleben hebben niets te maken met de Duitse realiteit van het jaar 2022. De Duitsers hebben weliswaar op een gunstig moment in de wereldgeschiedenis in 1989/1990 in het oosten van het land de vrijheid verworven en deze in het Westen door de geallieerden toegestaan gekregen.

Maar de Duitsers zijn 32 jaar na de hereniging diep onderling verdeeld, gespleten, verward, angstig gemaakt, vernederd en ook gevaarlijk bedreigd zoals nog nooit sinds het hoogtepunt van de Koude Oorlog. Ze zijn alleen daarom al verdeeld, omdat de huidige Duitse regering er alles aan doet om deze verdeeldheid te verscherpen. Wanneer een minister zoals Karl Lauterbach openlijk ongestraft kan verbreiden dat Duitsland zich in oorlog zou bevinden met de Russische president Vladimir Poetin, dan getuigt dat niet alleen opnieuw van de waanzin van deze notoire psychopaat. Daarmee wordt ook bewezen dat alle politieke en mediale controlemechanismen buiten werking zijn gesteld.

Daarmee is het gelukt om welke oppositionele stem in het volk dan ook tegen de propaganda-hetze van de Lauterbachs, de Baerbocks en Co. buitenspel te zetten. Hoe moet er onder deze omstandigheden ook maar naar eensgezindheid gestreefd kunnen worden? Duitsland is niet alleen innerlijk gespleten, maar nu ook heel officieel weer in West en Oost. Dat valt aan niets zo duidelijk af te lezen als aan de actuele resultaten in de peilingen van de AfD, dus van de door het politiek-mediale machtskartel onverbiddelijk bestreden enige oppositionele partij. Deze resultaten zijn op het hele gebied van de voormalige DDR extreem hoger dan op het gebied van de oude Bondsrepubliek.

De oude zonegrens als mentaliteitsgrens

Terwijl in het oosten – met uitzondering van het probleemgeval Berlijn – de problemen en gevaren voor het vaderland door velen worden begrepen, overheersen in het bontgroene westen nog de overmoed van de (nog) welvaart, arrogantie, maar ook toenemende verwarring en angsten met het oog op de toekomst. Teveel West-Duitsers geloven nog steeds op de een of andere manier verschoond te kunnen blijven van de bittere kelk van de komende tijd. Dat zal weliswaar een illusie met zeer pijnlijke gevolgen blijken te zijn, en eerder vroeger dan later. Maar een in ettelijke decennia gegroeide mentaliteit moet grote schokken ondervinden om te gaan wankelen. De oude zonegrens blijkt opnieuw een mentaliteitsgrens te zijn.

Het is deze mentaliteit van een door ignorantie, zelfgenoegzaamheid en de onafgebroken beschieting met propaganda van de media gedesinformeerd bewustzijn van de massa van onze landgenoten in westelijk Duitsland, dat helemaal niet meer kan of wil waarnemen hoe diep de natie en het volk in de Oekraïne-crisis vernederd worden. Niet alleen door de Amerikaanse “vrienden en beschermers”, die van ons land een volgzame, zichzelf extreem beschadigende vazal van de geopolitieke machtspolitiek van de VS maken.

De Duitsers worden niet minder vernederd door hun eigen regering, die nog niet eens een scheldende en provocerende Oekraïense “ambassadeur” naar Kiev terug durfde sturen of de terreurdaad in de Oostzee gewoon accepteert. Daarentegen laat deze Berlijnse regering zich onder het dictaat van de Groene havikenpartij in een oorlog verwikkelen, die elke dag meer het gevaar bevordert het doel van een vernietigende nucleaire vergeldingsactie te worden. Om dit gevaar als absurd af te doen, getuigt alleen maar van een totale wereldvreemdheid met het oog op de internationale situatie.

Nee, Duitsland is niet eensgezind, de Duitsers streven op deze “Dag van de Eenheid” niet “broederlijk met hart en hand” naar eensgezindheid, naar recht, naar vrijheid. En Duitsland zal niet bestaan wanneer zoveel Duitsers zich noch met het hart noch met de hand zorgen maken om deze natie en voor haar willen vechten.

Bron:
pi-news.net
Door: Wolfgang Hübner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Eenheid zonder eensgezindheid op de “Dag van de Eenheid”

 1. bobzelf zegt:

  en maar blijven roepen . dat theirry en zijn rebellen club niet deugt ??

  waar HEBBEN JULLIE godverdomme dan op school gezeten

  fucking asholes ??

  Thierry Baudet (FVD) stelt terecht dat de EU en de NAVO zijn geobsedeerd door Oekraïne. Terwijl de eigen bevolking mag creperen omdat men geen geld meer heeft om voedsel te kopen of hun huis te verwarmen. Kartelpolitici verkiezen Oekraïne boven binnenlandse problemen.

  De grootste ophitser Sjoerd Sjoerdsma (D66) uit de Tweede Kamer wil nog meer olie op het vuur gooien en twitter vrolijk: ”Het beste antwoord op Poetin’s illegale annexatie van delen van Oekraïne vanmiddag?
  Advertisement

  De aankondiging dat Nederland bereid is F16s te doneren, dat we voor honderden miljoenen aan Oekraïense wapendeals gaan financieren en dat we Sovjet munitie voor Oekraïne gaan kopen.” Deze man gaat dus over lijken. Het beste antwoord is dat Rusland en Oekraïne met elkaar om de tafel gaan en gaan onderhandelen over vrede. Zo niet dan blazen dadelijk de twee grootmachten (NAVO en Rusland) de wereld op.

  Baudet reageert op Sjoerdsma met de volgende tweet: ”Zoals ik al zag aankomen sinds 2012, escaleert de situatie steeds verder, totdat we straks in totale oorlog met Rusland zitten. De EU en de NAVO zijn geobsedeerd door Oekraïne.

  Maar de Nederlandse bevolking zei op 6 april 2016 NEE tegen het associatieverdrag!” Door idioten zoals Sjoerd Sjoerdsma die alles door een postmodernistische bril bekijken en daarom geen belang hechten aan geschiedenis en culturele verschillen staan we nu aan de vooravond van de Derde Wereldoorlog. Rusland en Poetin willen deze oorlog niet verliezen. Zij bluffen dus niet als zij kernwapens ingaan zetten.

  Baudet gaat gelijk krijgen dit wordt een totale oorlog. Dit hebben we te wijten aan ophitsers zoals Sjoerdsma en Rutte (”het laat ons Siberisch”, reactie op de dreiging van de inzet van kernwapens door Rusland). Een kat in het nauw maakt rare sprongen.

  DE FLITS, DE LAATSTE FLITS VOOR U WEGSMELT . KOMT STEEDS DICHTER BIJ

  OOMDAT U GEREGEERD WORD DOOR COMPLETE IDIOTEN

  IK ZIT OP HET STRAND DOOEIII

  OOM MIJN SKEELERS STAAN KLAAR VOOR DE LAATSTE RIT
  HELEMAAAL GEORGANISEERD DOOR UW BEVRIJDERS.

  WHAHAHAHA

  Geliked door 2 people

  • Ravian zegt:

   Putin heeft geen kernwapens nodig om deze oorlog te winnen Bob, alle insinuaties in die richting zijn enkel westerse voorbereidingen voor een “false flag”.

   Like

 2. Dijkstra zegt:

  Tja als je stemt op psychopaten dan krijg je psychopathische politiek. Wat valt daar nu eigenlijk aan uit te leggen?
  Psychopathische politiek is politiek die TEGEN de eigen bevolking is gericht, maar die op niveau van de woorden VOOR de eigen bevolking wordt gebracht.

  Like

 3. Ravian zegt:

  De belangrijkste factor is dat “De oude zonegrens” een gebied met dertig jaar westerse propaganda van een gebied met vijfenzeventig jaar westerse propaganda scheid…
  Het enige dat Duitsland nog van de economische ondergang kan redden is een revolutie.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s