HAK stopt productie tijdelijk vanwege energiekosten: “Appelmoes duurder”

Groenten- en peulvruchtenbedrijf HAK gaat de productie vanaf januari zes weken stilleggen. Met de huidige energieprijzen is het niet haalbaar om in de winter door te produceren, zegt de conserven fabrikant, die vooral bekend is van de glazen potten appelmoes, doperwten en bruine bonen.

“Het is niet alleen de hoge prijs, maar ook de onzekerheid, zegt directeur Timo Hoogeboom. “Vandaag is het twee euro voor een kuub gas, het is ook wel eens drie euro geweest. Wat het in januari of februari zal zijn weten we niet. Dus om het zekere voor het onzekere te nemen blijven we dan dicht.”

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op HAK stopt productie tijdelijk vanwege energiekosten: “Appelmoes duurder”

 1. Andre zegt:

  Ook zo een WEF bedrijf onder Blackrock en Vanguard. Niet meer de groenten van HAK maar fuck you van HAK. HAK wordt wel gecompeseerd linksom of rechtsom door Rutte.

  Geliked door 1 persoon

  • hannah zegt:

   de ingeblikte appelmoes wordt vastgehouden en zal later tegen een hogere prijs wel weer op de markt komen …. evenals de meel- en zonnebloemprodukten …

   Like

 2. boorzalf zegt:

  Hamsteruuuu!!!!!!!🐿

  Geliked door 1 persoon

 3. Julia zegt:

  Het gaat steeds beter in het gave landje van onze volksverlakker Rutte. Ook Struik stopt er mee dus dag soep en knakworstjes. Whats next???? Hoe moet dat nu met ons voedsel er komen dagelijks duizenden mondjes bij om ze te voeden en van drinkwater te voorzien. Dit land is echt naar de bodem gezonken en geen redden meer aan maar fijn toch dat wij allemaal zo onderdanig zijn en wat voor de oorlog van Rutte over hebben. Hoe krijg je miljoenen mensen zo gek eigenlijk wel knap. Wordt moeilijk nog voorraadjes aan te leggen conserven groenten weg, vis in blik onbetaalbaar, knakworstje en soep van de baan en nog even kunnen de diepvrieskasten in de super die zijn gevuld met Iglo ook wel gaan sluiten vanwege de hoge energiekosten dat wordt toch wel een volkstuintje en zelf een varkentje en kippen gaan houden anders wordt het de komende winter houtje bijten.

  Like

  • Andre zegt:

   Zat net een documantaire te kijken over de graan produktie en sancties tegen Rusland. Rusland heeft het 1 na beste jaar weer voor graan en staat op 130 miljoen ton maar mogen niet uitvoeren naar Afrika. Noord Afrika gaat hele grote problemen krijgen door de US. Sudan je weet wel opgesplitst in Noord en Zuid want olie. En Djibouti maar laat China daar nu net zn enigste buitenlandse marine basis hebben. Wat raar is dat het WEF bedrijf HAK weer precies weet dat de eerste 6 weken de duurste zijn. Waarom daarna niet meer? Wat weet HAK wat wij niet mogen weten? Gaan zij daarna wel gecompenseerd worden? of krijgen wij dan automatisch een melding dat we met de QR code een potje appelmoes mogen kopen vanuit het social credit systeem? Wij gaan in iedergeval heel veel asiel parasieten krijgen.

   Like

  • Leo 1 zegt:

   Wordt moeilijk nog voorraadjes aan te leggen………….. tja, en voor welke prijs.

   Met deze gedachte ben je al een beetje te laat Juultje en vele anderen ook, jullie keldertje had al gevuld kunnen zijn en ook nog voordelig ook.

   Dat volkstuintje wordt leeg geplunderd, je varkentje, je kippen en je eitjes worden gejat en dat houtje waar men op wil bijten verdwijnt
   in de buurman zn noodkacheltje.

   Als de stront aan de knikker komt veranderen mensen binnen 24 uur in BEESTEN !

   Then you will not be happy and also own nothing.

   Geliked door 1 persoon

   • Julia zegt:

    Leo1 Juultje is niet te laat maar een realist die al een tijd door heeft waar de WEF marionetten mee bezig zijn oftewel ik ben een wappie. Die voorraadjes zijn hooguit een paar jaar houdbaar. Mijn voorraadje heb ik al aangelegd namelijk overlevingspakketten die minimaal 5 jaar houdbaar zijn, goed gevulde medicijnkast, zeepjes etc. zodat ik mij in ieder geval nog desnoods met zeewater kan wassen. Vuurkorven waar ik alles in kan flikkeren wat brandbaar is dat heet overleven dat kun je niet met potjes hak en pasta waar na een paar jaar de meelwormen uitkruipen.

    Like

 4. Eppo zegt:

  Ach ja kunnen Ze mooi onderhoud plegen aan hun Installaties en de voorraad weg werken . En ja met een vergrijzende bevolking is het heel normaal 1 productielijn te sluiten . En We hebben nog Bonduelle en andere merken .

  Like

 5. Dijkstra zegt:

  Eindelijk een duidelijk bewijs dat de sancties werken….
  We zullen allemaal wat minder appelmoes moeten eten (vrij naar Kaag) … en waarschijnlijk ook wat minder moeten verwarmen en wat minder al die andere dingen moeten doen die we wel konden doen toen we nog russisch gas kregen…

  Like

 6. Groene Leeuw zegt:

  Voor hen 10 anderen

  Like

 7. henryN zegt:

  Niets maar dan niets wordt er gezegd over het personeel. Hoe zit het daarmee? Betaalt HAK dezemensen gewoon door of moeten ze maar in de WW gedouwd worden. Kunnen ze straks nog wel terug keren??Hoe zeker is het dat HAK na ong 6 weken weer verder gaat? Niets daarover!!!Gewoon weer een aantal mensen in onzekerheid over hun toekomst!

  Geliked door 2 people

 8. boorzalf zegt:

  Dat wordt weer wek potten gebruiken, tenminste als je nog een tuintje hebt. Of lekker “gezellig”een vorkje mee prikken op de galaxy samen met die gelukzoekers. Het wordt steeds gekker.

  Like

 9. Olie bol zegt:

  Hak is een Russische onderneming

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s