“New York Times” en Biden: “Orbán is wereldwijd voorbeeld voor rechts”

(Door: Elmar Forster – Vertaling: E.J. Bron)

Volgens de links-liberale “New York Times” (NYT) tekent zich een dreigende waarschuwing af: de neergang van de democratie in de hele wereld zou merkbaar zijn. Sinds de jaren ´60, als toenmalig gevolg van staatsgrepen en revoluties, zou zo´n ontwikkeling niet meer hebben plaatsgevonden, tegenwoordig zou alles echter door de handelingen van legitiem gekozen regeringen veroorzaakt worden. Als bekendste vertegenwoordiger van deze “zachte autocratie” in Europa wordt de Hongaarse minister-president Viktor Orbán aangevoerd.

Illiberale democratie”

Verder zegt men: sinds de verkiezing van de Hongaarse minister-president in het jaar 2010 zou deze een illiberale democratie invoeren. En wel – volgens opvatting van de NYT – met het doel om NGO´s en de persvrijheid te verzwakken, evenals justitie onder diens autoriteit te brengen en het kiessysteem te reorganiseren.

Voorbeeld voor rechts”

Daarbij zou Orbán wereldwijd een voorbeeld voor rechts zijn geworden, ook in de VS, waar deze trend zich tijdens het presidentschap van Donald Trump versneld zou hebben. Op deze wijze zou in de Republikeinse Partij de bekentenis tot democratische normen verdwenen zijn, doordat deze partij nu van haar kant boodschappen zou doorgeven, die zouden lijken op die van de autoritaire partij van Viktor Orbán.

Amerikaanse president Biden: een democratische verkiezing in Italië bedreigt de democratie

Volgens een artikel van “Breitbart” zou de Biden-regering zich zorgen maken over de verschuiving van de Europese politieke arena in de richting van populistisch rechts. Zo liet Joe Biden zich over de Italiaanse verkiezingsoverwinning van Giorgia Meloni tijdens de conferentie van de “Democratic Governors Alliance” uit: “U hebt gezien wat er in Italië bij de verkiezingen gebeurd is, wat zich in de hele wereld afspeelt. Veel mensen mogen dan wel denken dat dit overdreven is, maar de democratie staat op het spel.” In ieder geval maakt de Amerikaanse Biden-regering zich er zorgen om dat door Meloni´s overwinning de politieke arena zich van linkse globalistische elites naar populistische conservatieven, zoals die al aan de macht zijn in Polen en Hongarije, zal verplaatsen.

Aanvulling:

De negatieve inschatting van de “New York Times” is gebaseerd op een denk- en begripsfout, die Viktor Orbán een keer zo neerzette door namelijk het liberale (linkse) systeem totalitair te noemen:

Wie het denksysteem van de politieke correctheid in twijfel trekt, kan volgens de liberalen (linksen) geen democraat zijn. Maar zo wordt de vrijheid van gedachten en de vrijheid van meningsuiting geschonden. Ik daarentegen, als illiberaal, verdedig de vrijheid van het woord. Ik weet dat dit in de westelijke hoofdsteden merkwaardig klinkt. Maar hier in het hart van Midden-Europa denkt iedereen zo.”

Bron:
unser-mitteleuropa.com
Door: Elmar Forster

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op “New York Times” en Biden: “Orbán is wereldwijd voorbeeld voor rechts”

 1. Niek zegt:

  Het facisme komt terug via het anti facisme en dat is wat hier gebeurd en dan heb ik het niet over Victor Orban… Daar heb ik toch enige twijfels bij Melonie en haar agenda?

  Geliked door 1 persoon

 2. Ravian zegt:

  De brutaliteit van de linkse democratie verneukers kent werkelijk geen grenzen.
  Toen de zwaarste media propaganda en censuur, in combinatie met een covid terreuraanslag door de “Democrats” op de Amerikaanse economie, en de gebruikelijke linkse stemfraude, nog altijd niet afdoende bleek om demente Joe in het witte huis te krijgen, werd er op de valreep nog even een massale fraude met het stemmen tellen gepleegd.
  En dit soort rabiaat antidemocratisch volk heeft dan het gore lef rechtse mensen van antidemocratisch gedrag te betichten.
  Je zou ze voor minder het licht uit de ogen meppen.

  Geliked door 2 people

 3. Frits zegt:

  Orbán: goed voorbeeld doet goed volgen. Het zal niet bij alleen Italië blijven.

  Like

 4. BosscheBol zegt:

  Sterk! De links-liberalen, haast overal aan de macht in het westen, zijn fascistische dicaturen geworden (volk niets meer te vertellen, verbinding met grote geld en internationaal bedrijfsleven, dwang, controle en censuur) maar juist deze fascisten gaan de laatste overgerbleven democratiën uitschelden voor”autoritair” en “totalitair”?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s