Schokkend document: hoe de VS de oorlog en de energiecrisis in Europa hebben gepland

(Door: Robin de Boer)

De Zweedse krant Nya Dagbladet heeft een artikel gepubliceerd over geheime Amerikaanse plannen om de Europese economie te vernietigen door middel van een oorlog in Oekraïne en een energiecrisis.

De krant heeft de hand weten te leggen op een opmerkelijk document van de RAND Corporation, een Amerikaanse denktank, over het verzwakken van Duitsland en het versterken van de Verenigde Staten.

De denktank merkt op dat Duitsland een stuk onafhankelijker is geworden na de Brexit en dat het steeds moeilijker is geworden voor de VS om Europese overheden te beïnvloeden.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

26 reacties op Schokkend document: hoe de VS de oorlog en de energiecrisis in Europa hebben gepland

 1. BosscheBol zegt:

  Dit zou wel eens heel dicht bij de waarheid kunnen zijn.
  Het enige dat ik vreemd vind, is dat Amerika dan Europa opgeeft als afzetmarkt omdat de Europeanen dan te arm zullen zijn om Amerikaaanse spullen te kopen.

  Like

 2. Htskday zegt:

  Wat zijn ze blij.

  VS: ‘De terroristische destructie van Nordstream is een geweldige kans om voor eens en altijd Rusland het zwijgen op te leggen.’

  ‘En nee hoor, wij hebben het niet gedaan.’ 🤡🤡

  (https://twitter.com/JoostNiemoller/status/1576824366935183360?t=BoxcE4Y6slHN6ZcU2LuI1Q&s=03)

  Geliked door 2 people

  • Groene Leeuw zegt:

   Het mooie is dat van een terreurdaad altijd vroeg of laat een tegenactie komt. Zo lopen de Amerikaanse en Britse pijpleidingen in zee alsmede de LNG-schepen nu groot gevaar op de oceaan te worden opgeblazen. De Russen hebben nog nooit een aanslag onbeantwoord gelaten. Ook in maritieme zin niet.

   Geliked door 1 persoon

  • R Thomasson zegt:

   Het opblazen van beide Russische gaspijpleidingen is weer zo’n staaltje van kortzichtige onbeschrijflijke domheid. Europese landen zouden nu moeten inzien dat Amerika is geleidelijk verandert in een vijandig mogendheid. Haar politieke en vooral (de onzichtbare) economische leiders zijn onophoudelijk bezig met oorlogspelletjes, en oneindige antropologische experimenten waarin de rest van de wereld wordt beschouwd als laboratoriumratten. Europa, die sinds 1945, wordt beschouwd als onvoorwaardelijke loyale bondgenoot, wordt nu op grove wijze verraden. Dezelfde Europa krijgt van haar “beschermers” een mes in de rug. Om de “zaakjes met Oekrainse corrupte oligarchen, en investeringen (het gaat niet om de Oekrainse volk) worden nu miljoenen mensen in Europese landen aan omstandigheden opgeofferd die gelijk kunnen zijn aan die van de Hongerwinter 1944-1945. Als wij nog erbij denken aan de “pandemie”, dan is de geschetste beeld heel duidelijk.

   Geliked door 2 people

 3. Frits zegt:

  Gelukkig heeft de EU politici die nergens in trappen (behalve stront) en het beste voor hebben voor de leden op dictatoriale wijze.

  Geliked door 1 persoon

 4. Oliedom zegt:

  Tja, met zulke “fijne” vrienden heb je geen vijand meer nodig.
  Maar zie ook weer die ‘prachtige’ cultuur verrijking in ons land, een meid de kaak kapot door gestoorde import en/of medelander, die ene krijgt vast en zeker een vaste voetbalbaan bij volendam, hij had het natuurlijk niet zo bedoeld, het is uit de hand gelopen of mijn vriend fokte mij op en heel heel veel spijt nu enz enz., dus de straf vrees ik, wordt vast een taakstraffen, Bla, bla, bla.

  Geliked door 1 persoon

  • R Thomasson zegt:

   @Oliedom. De nieuwe ontwikkeling m.b.t. de Nord Stream pijpleidingen, stelt ons in staat in te zien hoe diep de leugens onze bewustzijn zijn binnengedrongen. Wij worden geconfronteerd met de wrede waarheid . De schijnheilige “Groene verrotte zielen” spreken met passie over klimaat, CO2 en stikstof. Ze hebben groot probleem met onze grazende koeien in de wei. MAAR zij zien er geen probleem in, dat al het leven in de Baltische Zee wordt door de stromende gas vernietigd. Geen visser in Zweden of Letland zou nog zijn brood kunnen verdienen. b) De duivelse leugens rond de “pandemie”, die later bleken groot theatershow te zijn …Een antropologische experiment op wereldschaal, die bedoeld is onze economieën kapot te maken. Natuurlijk doen onze ‘beschermheren’ niets ‘con-amore’. Er moet wat verdn’t word’n. Dus, zij kwamen met een ‘wonder vaccin’ die vele miljarden in de la schuift…en het helpt de ‘overtollige bevolking’ snel om zeep…de natte droom van Reichsleiter en chef Rijkskanselarij Philipp Bouhler en Reinhard Heydrich. c) De Russen zijn slechte mensen. Maar het zijn geen Russen die ons straks een Hongerwinter zouden bezorgen. d) Wij worden door onze “beschermheren” en hun voetvolk gedwongen zwermen van ongedierte uit de Derde Wereld naar binnen te halen. AL WETEND DAT deze tsunami zwermen zouden Nederland kaalvreten, en via hun snel groeiende aantallen overmeesteren. Maar ook dat hoort bij de agenda van onze “beschermheren”. Men zegt KENNIS IS MACHT. Nu dat wij weten hoe de vork in de steel zit, MOETEN WIJ ONZE EIGEN KOERS BEPALEN en als eerste DE SCHUIT SCHOONVEGEN.

   Like

 5. J.v.d.Heijden zegt:

  Het wil er bij mij niet in dat Biden Putin opdracht gegeven zou hebben
  om Ukraïne binnen te vallen, om de EU te destabiliseren…
  Want dat lees ik hierboven tussen de regels.

  Like

  • BosscheBol zegt:

   Volgens mij staat dat er niet. De Amerikanen zouden de Oekraïners geholpen hebben met hun beschietingen op het Russische oosten en zouden goed begrepen hebben dat de Russen ooit zouden moeten reageren.
   De NAVO zou dan op volle kracht de Russen kunnen aanvallen (militair en met sancties), in de hoop Rusland te verzwakken en een ander (CIA) regime in Moskou te installeren.
   Nordstream 2 was mooi meegenomen om Duitsland en Europa te verzwakken.

   Geliked door 3 people

   • bobzelf zegt:

    BosscheBol zegt:
    3 oktober 2022 om 19:5

    KAN JIJ DIE J,V,D,HEIJDEN NIET EENS MET EEN TERING GANG
    BIJ HANS ANDERS DAN WEL SPECSAVERS
    NAAR BINNEN PLEUREN ???

    DANK ALVAST BOBBIE

    Like

 6. Olie bol zegt:

  ’Elk Russisch marineschip zal worden aangevallen’
  Amerikaanse oud-generaal: hele NAVO in actie als Poetin kernwapen inzet

  AMSTERDAM – De Amerikaanse oud-generaal en voormalig CIA-chef David Petraeus zegt dat de NAVO „elk conventioneel wapen en elk Russisch marineschip zal aanvallen” als Vladimir Poetin zijn dreigement om een kernwapen in te zetten in de oorlog tegen Oekraïne waarmaakt. Bij die reactie zullen de VS zich volgens de generaal onthouden van kernwapens.

  Dus we krijgen krieg no 3 wat ik al wat jaren voorspelden

  Like

  • Groene Leeuw zegt:

   De Russen lieten net nog hun nieuwste speeltjes zien waaronder de Satan-2. Als ze door de Amerikanen worden aangevallen, worden die zowel op de Oost als Westkust gedropt en op de kernwapensilo’s en de atoomonderzeeërs die ze op dat moment in kaart hebben. Ze hebben ook de beste luchtverdedigingsystemen ter wereld waarbij ze veel raketten kunnen neerhalen.

   Geliked door 1 persoon

  • Ravian zegt:

   De Amerikanen kunnen zich beter zorgen maken over hun eigen schepen, en dan met name die tien honderdduizend ton Khinzal magneten die ze al meer dan een half jaar lang nog amper de havens uit durven te laten.
   De realiteit is dat de US Navy inmiddels al zestien jaar lang niet meer over een effectieve luchtverdediging tegen een technisch gelijkwaardige tegenstander beschikt, en dat Rusland zelfs een technologisch superieure tegenstander is.
   De US Navy vertegenwoordigt momenteel tegenover Rusland enkel een enorme, en kostbare, verzameling “sitting ducks”.

   Geliked door 1 persoon

 7. BosscheBol zegt:

  Lijkt me dicht bij de waarheid te zijn. Maar éen ding snap ik niet. Als de Amerikanen het zo spelen, zal Europa dermate verarmen dat ze geen Amerikaanse spullen meer kunnen kopen. Europa zal wegvallen als afzetgebied voor de Amerikanen.

  Like

  • R Thomasson zegt:

   @BosscheBol: “zak Europa dermate verarmen dat ze geen Amerikaanse spullen meer kunnen kopen..enz.” Welke Amerikaanse spullen? Wat wordt nog in Amerika gemaakt? Ieder product op de markt komt uit China, Zuid Korea, Taiwan en andere Aziatische landen. Zij kunnen hier niets afzetten, behalve Oreo koekjes, omdat ZIJ HEBBEN NIKS!

   Geliked door 1 persoon

   • m.a.gijsbers zegt:

    alle bedrijven op de wereld zijn van 2 grote bedrijven .. de 1%… kijk zelf.. vanguard en blackrock, hebben de meerderheid in handen van alle bedrijven ter wereld en dus de economie ter wereld, voor hun bestaan grenzen niet.

    Like

   • Groene Leeuw zegt:

    Ze hebben wel iets. Biljoenen dollars schulden. Een failliete staat dat een wereldoorlog nodig heeft om schuldenvrij te beginnen, als er nog iets overeind staat.

    Geliked door 1 persoon

 8. Bas van den Berg zegt:

  Het zou mij echt niets verbazen.

  Like

 9. boorzalf zegt:

  Gut gut, weer een oud generaal die zijn verhaaltje doet. Tis één grote bluf poker van de yanks.

  Like

 10. Léon van Duren zegt:

  Een zeer grote club geïnstitutionaliseerde klimaatfascistische WEF pharma maffia luchtfietsers helpen Nederland en andere landen met hun tirannieke klimaatfascistische terroristische COVID-19 pharma maffia ideologie letterlijk en figuurlijk naar de afgrond!! Het zou goed zijn om het gehele klimaatfascistische pharma maffia WEF psychopaten kabinet van de grootste onbetrouwbaarste onbenul van Nederland de psychopaat Mark R.preventief op voorhand thuisarrest te geven in afwachting van hun berechting door een onafhankelijk Neurenberg 2.0 tribunaal !!

  Nederland moet geweldloos in opstand komen tegen de zeer vele medeplichtige collaborerende klimaatfascistische pharma maffia psychopaten!!!

  Het zal een zegen zijn voor Nederland als het onbetrouwbare gecriminaliseerde klimaatfascistische pharma maffia kabinet van de schaamteloze nietsontziende recidiverende pharma maffia psychopaat Mark R. de gevangenis in gegooid worden in afwachting van hun berechting!!

  De leugens van het gewetenloze tirannieke psychopaten kabinet Mark R. moeten gestopt worden!!De huidige Nederlandse rechtsstaat functioneert vrijwel niet meer!!Ook de meerderheid van de ruggengraatloze minkukels in de tweede kamer zijn verantwoordelijk voor de gepleegde misdaden tegen de menselijkheid!!

  https://www.franklinterhorst.nl/Uit%20het%20nieuws%2003-10-2022.htm

  Shalom van Léon van Duren (een roepende in de woestijn van Nederland, Om SIONS wil zal ik niet zwijgen,YESHUA HAMASHIACH leeft!!)

  Haelen 6081CZ

  Geliked door 1 persoon

 11. Ravian zegt:

  Duitsland bevind zich nu in dezelfde situatie als Rusland na de Duitse inval in 1941.
  De oplossing is dezelfde als destijds; de vijand van mijn vijand is mijn vriend.
  Tijd dus dat ze de VS als “bondgenoot” inruilen voor Rusland, en veel tijd rest ze niet meer.

  Geliked door 2 people

 12. johannes zegt:

  de vs plant helemaal niets, het zijn de globalisten achter de schermen wereldwijd , en de vs (democraten) die zijn in ruil voor een grote bek mogen hebben de bruikbare idioten daarvoor , net als hier met dat linkse gespuis het geval is

  Like

 13. Jan zegt:

  Laffe heden zal gestraft worden .respect is orlog geworden honger .bedankt valsen macht heden .dezen aarden hiult .u bodem zal geen vruchten schenken nadenker .planeet vernietigerss .zo laffe .grt .

  Like

 14. Blaffertje zegt:

  Gisteren was die vervelende Michel Vos bij Jinek, die vertelde dat de mensen in Amerika het helemaal niet interesseert wat er in Europa gebeurt, zijn vinden het prachtig om massaal wapens te sturen naar de Oekraïene, het geeft hun een goed gevoel.
  Hij zei ook dat ze niet eens weten waar de Oekraïene ligt, dat doet er voor hun niet toe als er maar geschoten wordt en ze blijven doorgaan met leveren waarop Geubels, de Belgische comediant zei,”dan gaan ze dus door tot dat Poetin niet anders kan dan een nucleaire bom gebruiken. Dan wil Amerika en oorlog forceren ten koste van ons?” waarop Vos antwoordde dat de Amerikanen dat inderdaad doen en dat het ze niet interesseert wat ze Europa aandoen.
  Dit is booming voor hun economie.

  Nou hoop ik dat het met een sisser afloopt en dat Poetin dit ook inziet en ons een beetje ontziet en de zware bommen op Amerika flikkert.

  Geliked door 1 persoon

 15. Annie zegt:

  Hoe is het in godsnaam mogelijk dat de europeesche unie daar instinkt .Als er ondanks alles wat ze weten er toch mee door gaan heeft dat met de WEF te maken ik begrijp er echt helemaal niets van.voor we het weten trekken ze ons ook de ellende in

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s