Overheid: groot deel MKB mag failliet gaan

(Door: Karel Beckman)

“Bankroet door hoge energieprijs is ´gezonde marktdynamiek´.”

Topfunctionarissen van het ministerie van Financiën en De Nederlandsche Bank vinden het niet bezwaarlijk als een flink deel van het MKB failliet gaat. Zij stellen dat faillissementen van energie-intensieve bedrijven “duurzaamheid aanjagen” en “geen maatschappelijk ontwrichtende werking hebben”. MKB-experts noemen de uitspraken schandalig en waarschuwen dat delen van het mkb op omvallen staan.

Lees verder>>>
(h/t Pascal H.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

14 reacties op Overheid: groot deel MKB mag failliet gaan

 1. BosscheBol zegt:

  Een sterke en grote middenklasse is een teken van een gezonde samenleving. Bij derde-wereldlanden zie je altijd een kleine en kwakkelende middenklasse.
  Dus onze “regering” vindt het wel best dat wij een derde-wereldland worden.
  EN ze steken hun middelvingers alweer op: SCHIJT aan het volk.

  Geliked door 2 people

 2. Henk der Niederländer zegt:

  Dus 40% of meer van de ondernemers binnen het midden en kleinbedrijf dreigen failliet te gaan en bij DNB en het ambtenarenapparaat zou dat ten goede komen aan een gezonde marktdinamiek.
  Maar als Ik dan niet alte veel verder denk komt dit alleen maar ten goede aan de grote internationale bedrijven en gaat een heel groot deel van de Nederlandse bedrijven naar de kloten, wat overigens nooit meer ingehaald kan worden.
  En diezelfde ambtenaren inclusief de regering willen ons nog steeds laten geloven dat ze er zijn voor Nederland en de bevolking.
  Om een en ander duidelijk te maken: Mag Ik godverdomme hopen dat Poetin toch maar snel opdracht geeft om een kernbom op Den Haag te flikkeren.
  Overigens het miljoen mensen uit Den Haag en omgeving die daar dan ook hetslachtoffer van worden kunnen waarschijnlijk blij zijn te zijn overleden want die hoeven de toekomstige ellende dan niet meer mee te maken

  Geliked door 3 people

 3. Peter. zegt:

  Weer een lul die vergeet waardoor ze groot zijn geworden,het zijn niet de managers ,die kunnen we missen als kiespijn,maar juist het MKB die van vroeg tot laat hebben gewerkt om dit land deze welvaart te bezorgen .

  Geliked door 2 people

 4. Ravian zegt:

  Mooi inkijkje in de klimaatgestoorde linkse belevingswereld van de complete randdebielen die de net zo debiele kneiter linkse media in het zadel gehesen hebben.
  Als we nog willen voorkomen dat de bananenboot de Nederlanden op de klippen van de realiteit te pletter slaat dan wordt het hoog tijd deze geestelijk gestoorden van de brug te verwijderen…

  Like

 5. karton zegt:

  Een groot deel MKB mag failliet gaan; maar tevens mogen óók de oudere NL’ers sterven zodat zij geen last meer vormen voor de zorgkosten en de pensioenpotten.
  Zo hoorde ik via de tv dat er steeds meer jongeren aan zelfdoding willen gaan doen; als een jongere die onbedwingbare neiging voelt maar eigenlijk tóch niet wil kan hij kontakt opnemen met één of ander telf.nr. waar iemand zal proberen om hem van die morbide gedachte af te lullen.
  Ik belde dat telf. ook maar eens, want soms denk ik : “Was ik maar elders, elders waar géén Rutte, Qut Quag of ene Befje Ollonkreng verblijft.”Dus ik bellen, zegt een jongedame van de Anti-Zelfmoord-Brigade a.d. andere kant v.d. lijn tegen mij : “Hoe bent u, meneer karton ?” Ik noemde m’n leeftijd (reeds vér voorbij de groepering “jongere”) en toen zei dat kind : “Nou, u mag van ons wel een paar pogingen tot zelfdoding wagen hoor ! Dag meneer karton”.
  Een nóg duidelijker bewijs van het feit dat de overheid ouderen gráág ziet verdwijnen, is niet te leveren.

  Geliked door 3 people

 6. Hovawart zegt:

  Hoe maak je een vuist tegen een vijandelijke regering, men verenigt zich…..
  En waar of wat men zich verenigt maakt niets uit, als men zich maar massaal uitspreekt, want zwijgen is toestemmen…Bewoners van Huis Europa, laat je nooit het zwijgen opleggen.

  Like

 7. Hovawart zegt:

  Dat de regeringspartijen zonder enige vorm van gewetensbezwaren deze politieke agenda uitvoeren,….beangstigend kortzichtig.

  Like

 8. Andre zegt:

  Een groot deel van de politci mag bungelen. Zeg maar lantaarnpaal functie anders aldus klimaat prins Rob Jetten.

  Like

 9. saddy zegt:

  Met al die regels is er geen vrije markt meer. Dus ook geen vrije markt dynamiek. Rookgordijn.

  Geldt ook voor jou: Je “”krijgt”” CO2 – rechten?
  Nee hoor, die heb je al bij je geboorte gekregen: ongelimiteerde CO2 – rechten heb je.

  Moet je eens tegen een politicus of ander randverschijnsel zeggen:

  “”U krijgt van ons zuurstof-rechten. Voor een beperkte hoeveelheid. Heeft u meer nodig dan kunt u die bijverdienen. “”

  Geliked door 2 people

 10. Eppo zegt:

  Je kunt je zooi gewoon in de Supermarkt halen of picnic of hello fresh of aanverwanten doen cq bezorgen laten .
  Massa is kassa opzouten met de kleine winkelier .
  Nieuwe tijden , nieuwe gedachten en wensen .
  Of je het er mee eens bent is vraag 2 .
  maar de Truth is scary .

  Like

 11. Ton Ruygrok zegt:

  Weet je… zo oreren alleen zij die altijd verzekerd zijn van inkomen…
  Tijd terug hoorde ik op radio 1 een rijks gesubsidieerde ‘kunstenaar’ die zat al 2 jaar thuis ivm corona beperkingen…. een geweldige en enige tijd vond hij het..
  Ja ja ja… en dit soort niveau bepaald hoe wij ons moeten gedragen… ja,ja
  En het erge is het gaat ze lukken… althans zo lijkt het.
  Ton

  Geliked door 2 people

 12. Astrid zegt:

  Maar natuurlijk moet het MKB kapot, daar wordt namelijk nog steeds vaak met contant geld afgerekend en dat willen de elitaire controlfreaks van het WEF niet.
  Straks zullen er alleen nog maar de grote staatswinkels van de elite bestaan, waar je met je telefoon en QR-code moet afrekenen, als je überhaupt nog saldo op je rekening hebt staan, want misschien heb je wel ‘strafpunten’ opgelopen, doordat je de laatste vaccinatieprik nog niet hebt laten zetten….

  Geliked door 3 people

 13. jetse47 zegt:

  Het schorem dat wil dat de MKB grotendeels failliet mag gaan overal bij de voedsel leverende zaken de aankopen ontzeggen.
  Uithongeren dat tuig nergens meer voedsel voor dat ongedierte!

  Like

 14. ronjaspers zegt:

  Mensen toch,ik heb hier al zo vaak uitgelegd dat de satanische globalistische elite 90% van de wereldbevolking wil uitmoorden.Als 90% van de wereldbevolking opgeruimd is heb je toch geen bedrijven of productie of personeel meer nodig.De boeren en de voedsel voorziening is niet meer nodig,geen bakkers of slagers meer.Geen supermarkten meer,geen woningen,geen gezondheidszorg.Wakker worden mensen,als je het nu nog niet ziet heb je een betonnen plaat voor je kop.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s