CARTOON . . .

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op CARTOON . . .

 1. bobzelf zegt:

  SOMS KOMT HET NIEUWS TOCH NOG ONVERWACHT . …

  HET LEUKSTE IS AL ZE DIT 7 MAANDEN GELEDEN HADDEN VERTELD

  WHAHAHAHAHAHAHAHAHA , ZAT U NU ALLEMAAL BIJ OOM BOB OP HET STRAND

  MET EEN BIERTJE EN EEN DIKKE GLIMLACH .

  WHAHAHA

  DIE LUL STOLTENBERG. KREEG EFFE HET IDEE DAT 6857 KERNRAKETTEN EN BOMMEN OP JE HOOFD . DAT JE DAAR NIET VROLIJK VAN WORDT ..

  WEL HEEFT MIJN OOM . DUS DE NUCLAIRE TREIN NAAR DE GRENS GESTUURD ..

  MISSCHIEN DUURT BLIJVEN DREIGEN TE LANG ????

  DUS BLIJFT ROEPEN EN GILLEN … PUTIN DID IT.

  OOM ALLE HERSNDODEN VERZAMELEN !!! OOH DAT IS AL GEBEURD

  Geliked door 1 persoon

 2. bobzelf zegt:

  DIE PUTIN BLUFT GEWOON MAN ?? O JAAA JOHHHHH ???

  Geliked door 1 persoon

 3. droevige mof zegt:

  Denken dat Poetin een dwerg is, is een fatale vergissing. Rusland is economisch geconsolideerd en heeft een informeel alliantiesysteem opgebouwd dat zich, met Turkije als “gesprekspartner”, uitstrekt tot in de NAVO. Als ik het vanuit Duitsland bekijk, zie ik hoe het land energie verliest met elke kubieke meter gas die uit de pijpleiding ontsnapt. En opnieuw proberen de Russen de Duitsers op andere gedachten te brengen. Gisteren kondigden ze aan dat Nordstream 1 gerepareerd kon worden. Dit moet waarschijnlijk symbolisch worden opgevat. De groene oorlogspartij zal zeker niet reageren, zij willen oorlog en de eindoverwinning. Net als hun grootouders en overgrootouders…

  Like

 4. Angélica zegt:

  Dit is waar ik voortdurend op wijs: China, de mierenkolonie die werksters en soldaten fokt en technische informatie steelt middels spionage. Het land dat genocide pleegt maar als handelspartner zo belangrijk wordt gevonden, en kennelijk zo machtig is, dat er alleen maar nieuwe handelsverdragen mee worden gesloten in plaats van dat DAT land wordt geboycot. In Australië en Zuidoost Azië weten ze beter en vrezen ze China meer dan wat ook.

  @Beste Bob,
  Dank voor uw lieve reactie maar ik ben niet gaan lopen maar vliegen! Zoals u kunt zien, heb ik enkele weken geleden foto’s toegevoegd van Mayotte. Het eiland heeft een rijke flora en fauna en qua onderzoek is er nog veel te doen. Illegale boskap veroorzaakt problemen die snel om oplossingen vragen.

  U doelde in uw reactie wellicht op iemands commentaar op het abstract uit een wetenschappelijk onderzoek door verschillende onderzoekers, verbonden aan Amerikaanse universiteiten die stelden dat Gorbatsjov is belazerd door de Amerikanen en Europeanen in NATO verband en dat ik hier als laatste artikel van mijn hand heb gepost? Dat onderzoek bewijst juist dat Rusland het gelijk aan zijn zijde heeft. Maar hij was gestopt met lezen vanwege het trekken van voorbarige conclusies. In een eerdere reactie viel me ook al op dat begrijpend lezen niet zijn sterkste kant is. Het belang van dit artikel was juist dat als Poetin beschuldigd wordt van oorlogsmisdaden, of het beginnen van een oorlog wat momenteel de tendens is, iedereen kan verwijzen naar dat artikel om die beschuldigingen te weerleggen.
  In een eerdere reactie van mij ging hij ook al niet in op de historische feiten die ik vermeldde en maakte hij domme opmerkingen over vrouwen. Ook toen snapte hij weer eens niet dat in een oorlog de waarheid aan beide zijden als eerste sneuvelt. Noem dat s.v.p. niet langer ‘discussiëren op het hoogste niveau’, maar cherry picking.
  Toen ging het over het historische feit dat de Russen getracht hadden Afghanistan onder hun invloedsfeer te brengen tijdens een negenjarige oorlog tegen moslimstrijders van de Mujahedien.
  Het is de Russen nooit gelukt om meer dan 20% van het Afghaanse grondgebied te bezetten. Hij reageerde met ‘een leek snapt daar ook niks van’ en inderdaad, ik ben een leek in militaire strategieën maar geen leek als het om feiten gaat. Door zijn ontwijkende antwoord, nogmaals: cherry picking, waar ook wegkijkende D66-ers graag gebruik van maken als ze iets moeten zeggen dat hen onwelgevallig is omdat de feiten en meningen hen niet aanstaan, bleek dat hij slechts blaat als een schaap met een enorme plank voor de kop. De VS leverden de Mujahedien wapens, die later tegen henzelf werden ingezet, maar daardoor bleken de Russen kansloos te zijn. Gorbatsjov maakte een einde aan de oorlog door in 1989 de Russen terug te trekken. Daarna bleek dat ook de Amerikanen een te grote broek hadden aangetrokken toen ze ervan uitgingen de Taliban te kunnen verslaan.
  De parallel met Oekraïne was duidelijk: de Russen boeken sinds ze in Oekraïne vechten, te weinig vooruitgang, en kunnen hun stellingen moeilijk verdedigen (daarom de afgekondigde mobilisatie en de openlijke kritiek op het verloop van de oorlog op de Russische staatstelevisie) Het is ook niet voor niets dat de Tsjetsjeense huurlingen vragen om de inzet van strategische nucleaire wapens. Hij beweerde zelfs dat de kapotgeschoten en uitgebrande tanks propaganda zijn van o.a. de NPO. Hij kan roesthopen identificeren als Oekraïense tanks, die door Oekraïense militairen zijn verwoest om ze voor Oekraïense propaganda te gebruiken indien ze verklaren dat het Russische tanks zijn? Tikkeltje vergezocht lijkt me, ook al zijn de NAVO leiders grote bedriegers en leugenaars, zoals uit het artikel dat ik hier publiceerde blijkt maar waar hij niets van wilde weten. Ook ging hij niet in op mijn strategisch voorgevoel dat de Russen wellicht Oost-Oekraïne wel zullen kunnen bezetten/annexeren maar dat er nooit vrede zal komen door een bestand en dat de Russen daar steeds zullen worden beschoten met NAVO-raketten. Het lijkt erop dat ik gelijk heb gekregen in tegenstelling tot deze ‘strateeg’ die reageerde op mijn artikelen. Het zal m.i. erg kostbaar zijn als de Russen er permanent aanwezig moeten zijn om de Russischtalige bevolking te beschermen en veel kritiek losmaken.
  Vrouwen hebben volgens deze meneer niets in het leger te zoeken schreef hij verder. Ook daaruit bleek dat hij niet uitgaat van feiten maar zijn eigen duim als informatiebron heeft waar hij m.i. te veel aan zuigt. (Yes, he sucks) Zonder vrouwelijke deelname in het Israëlische leger zou Israël de vernietigingsoorlogen van 1948, 1967 en 1973 niet hebben overleefd!
  Dat hij mij beschuldigde van Ruslandhaat is absurd. Ik heb op EJBron al heel vaak artikelen geschreven en reacties gepost waaruit blijkt dat Rusland m.i. belazerd is door de NAVO en Poetin heel terecht een streep heeft getrokken bij een toekomstig lidmaatschap van de NAVO door Oekraïne.
  Dus Ome Bob, ik loop niet weg, maar doe mijn werk; hier post ik mijn commentaren als ik tijd heb om iets fatsoenlijks te schrijven (of laat ze posten) en als iemand reageert, ga ik daarop in maar dat kan soms lang duren door tijdgebrek en elders doe ik onderzoek als bodemkundige/hydrologe.
  O ja, en ik ben doodsbang voor de nabije toekomst. Een nucleaire wereldoorlog beëindigt alle leven op aarde en het feit dat daarover serieus wordt nagedacht, is tekenend voor de waanzin waarin we leven. 67 miljoen jaar geleden plofte een meteoriet ter grootte van de Mt. Everest neer in de Golf van Mexico. Daarmee kwam een eind aan de overheersing van de sauriërs en stierf zelfs het zeeleven in de oceanen voor meer dan 90% uit. Helaas is de mensheid in staat om die catastrofe in rampzaligheid te overtreffen. Een demente ziel in Washington en Poetin in Moskou bepalen of we überhaupt nog een toekomst zullen hebben. Het gaat er nu niet meer om wie er gelijk heeft maar om wie de verstandigste is van de twee en naar oplossingen wil zoeken om de aarde en de mensheid te redden!
  Het gedichtje waarin ik mijn angst ventileerde schreef ik in 10 minuten tijd. Dat is veelzeggend; de angst kleeft zelfs aan mijn lippen.

  Like

 5. Ali ben Zaklamp zegt:

  Nou nou zeg dat doen ze haast nooit hoor ! landjepik of regeringen omverwerpen om je PetroDollar door de strot te duwen….pas n keer of 65 sinds de 2e wereldoorlog…..onder de noemer …..Be nice to America. Or we’ll bring democracy to your country!

  America’s Deadliest Export: Democracy and Freeing the World to Death !

  Overthrowing other people’s governments: The Master List
  China 1949 to early 1960s
  Albania 1949-53
  East Germany 1950s
  Iran 1953 *
  Guatemala 1954 *
  Costa Rica mid-1950s
  Syria 1956-7
  Egypt 1957
  Indonesia 1957-8
  British Guiana 1953-64 *
  Iraq 1963 *
  North Vietnam 1945-73
  Cambodia 1955-70 *
  Laos 1958 *, 1959 *, 1960 *
  Ecuador 1960-63 *
  Congo 1960 *
  France 1965
  Brazil 1962-64 *
  Dominican Republic 1963 *
  Cuba 1959 to present
  Bolivia 1964 *
  Indonesia 1965 *
  Ghana 1966 *
  Chile 1964-73 *
  Greece 1967 *
  Costa Rica 1970-71
  Bolivia 1971 *
  Australia 1973-75 *
  Angola 1975, 1980s
  Zaire 1975
  Portugal 1974-76 *
  Jamaica 1976-80 *
  Seychelles 1979-81
  Chad 1981-82 *
  Grenada 1983 *
  South Yemen 1982-84
  Suriname 1982-84
  Fiji 1987 *
  Libya 1980s
  Nicaragua 1981-90 *
  Panama 1989 *
  Bulgaria 1990 *
  Albania 1991 *
  Iraq 1991
  Afghanistan 1980s *
  Somalia 1993
  Yugoslavia 1999-2000 *
  Ecuador 2000 *
  Afghanistan 2001 *
  Venezuela 2002 *
  Iraq 2003 *
  Haiti 2004 *
  Somalia 2007 to present
  Honduras 2009 *
  Libya 2011 *
  Syria 2012
  Ukraine 2014 *

  ((((2022 take down Germany and EU ))))
  *************************
  Q: Why will there never be a coup d’état in Washington?

  A: Because there’s no American embassy there.

  https://williamblum.org/essays/read/overthrowing-other-peoples-governments-the-master-list
  ************************************************

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s