Elon Musk wil Twitter toch kopen

(Vertaling: E.J. Bron)

Tech-miljardair Elon Musk wil de overname van de online-dienst Twitter nu toch realiseren. Dat bevestigde de chef van Tesla dinsdag in een verplichte mededeling aan het Amerikaanse beurstoezicht SEC. Zo zou de juridische strijd om de miljardendeal kort voor de met spanning verwachte rechtszaak toch nog vermeden worden.

Musk zou in een brief hebben voorgesteld om de deal voor de oorspronkelijk overeengekomen koopprijs van $ 54,20 per aandeel uit te voeren, verklaren zijn advocaten – en bevestigen daarmee een bericht van “Bloomberg”. Zo begint zich dus een spectaculaire wending in het conflict om de ongeveer $ 44 miljard dure overname van Twitter af te tekenen. Twitter heeft hier nog niet op gereageerd.

Musk had de koopovereenkomst van april eigenlijk in juli voor ongeldig verklaard, omdat Twitter volgens hem valse informatie over het aantal fake-accounts op het platform zou hebben gegeven. De onderneming pochte echter op de naleving van het koopcontract en stapte naar de rechter. Eigenlijk zou nog deze maand het proces beginnen, waarbij opgehelderd wordt of Musk van de overname af kan komen.

De reden voor de herbezinning van Musk zijn onduidelijk. Veel deskundigen beoordeelden zijn kansen bij de rechtszaak vanaf het begin als ongunstig. Musk heeft maandenlang geprobeerd om zogenaamde valse informatie van Twiter over het aantal spam- en fake-accounts als breuk van de overname overeenkomst neer te zetten. Maar of dat voor de rechtbank voldoende zou zijn, wordt betwijfeld.

In augustus was Musk met nieuwe argumenten gekomen, in de poging om de overname van Twitter af te blazen. De chef van Tesla bracht beschuldigingen van een klokkenluider in het spel , die Twitter o.a. beschuldigde van gebrekkige bescherming van data van gebruikers en andere zwakke punten in de beveiliging. Op grond van deze “ongehoorde” tekortkoming zou Musk het aanbod om Twitter te kopen als ongeldig kwalificeren, schreven zijn advocaten destijds aan de onderneming.

Gisteren nog had Musk wereldwijd de aandacht op zich gevestigd met een vredesvoorstel ter beëindiging van de Oekraïne-oorlog, dat hij via Twitter verspreidde. Daarin formuleerde de tech-miljardair o.a. de Russische aanspraak op de Krim en het legitieme recht van de bevolking van de Donbas om in een referendum over haar staatsburgerschap te beslissen. Daarmee oogstte hij een ware shitstorm van de kant van de ondersteuners van de Oekraïne, waaronder ook de voormalige Oekraïense ambassadeur in Duitsland, Andrej Melnyk, en de Oekraïense president Volodomyr Zelensky.

Of er meer dan een toevallige synchronisatie tussen deze beide gebeurtenissen bestaat, kan op dit moment niet met zekerheid gezegd worden.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Elon Musk wil Twitter toch kopen

 1. J zegt:

  Natuurlijk geld is waardeloos geworden?

  Like

 2. Boike zegt:

  Elon Musk, ik heb er nog nooit een goed gevoel bij die gladjanus gehad. Als ik iets hoor of zie over hem, gaan bij mij alle alarmbellen af. Dat lachje van hem wekt geen vertrouwen. Wat gaat er achter schuil ???

  Geliked door 1 persoon

 3. ronjaspers zegt:

  Ik vertrouw die gladjakker elon musk voor geen cent.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s