WIJ WORDEN VOLKOMEN KAAL GEPLUKT…

Een lege portemonnee is onze toekomst.

(Door: “Driek”)

Wij zijn er met de privatisering van de energiemarkt op 1 juli 2004 financieel niet op vooruit gegaan, integendeel, het water staat menig burger tot aan de lippen. We zijn nu werkelijk aan de haaien overgeleverd. We hebben nu dan wel de vrijheid om zelf een energieleverancier te kiezen – die keus was er vroeger niet – maar is dit nu zo’n geweldige vooruitgang?

Je kunt concluderen dat de prijsstijging van energiekosten vrijwel volledig is veroorzaakt door verhoogde energiebelastingen. De kale energieprijs is in de periode na de privatisering nauwelijks gestegen. Door de concurrentie werden energie leveranciers gedwongen efficiënter te werken, waardoor de kostprijs gedrukt werd.

Middenstanders en kleine winkeliers kunnen hun rekening niet meer betalen en stoppen ermee. Dagelijks lezen wij in de couranten dat bakkers en slagers en anderszins het bijltje er bij neer gooien. Meer dan zeshonderd duizend huishoudens worden getroffen door de belachelijke energieprijzen, sommige moeten zelfs een kwart van hun inkomen uitgeven aan gas en licht. Dat is toch niet normaal?

Meer concurrentie, en daarmee lagere energieprijzen, waren belangrijke argumenten voor de privatisering. Ondanks de concurrentie zijn de lagere energieprijzen uitgebleven. We zien dat voor een gemiddeld huishouden de energiekosten juist meer dan verdubbeld zijn. Wij dienen te betalen: Leveringskosten. Netbeheerskosten. Belastingen en overheidsheffingen.

Maar gaat er bij die goedwillende burger nog steeds geen lichtje branden? Hebben die brave burgers nou werkelijk geen flauw benul wat er gaande is? Geachte lezer, wij worden geregeerd door het Wereld Economisch Forum en dat gaat al onze bezittingen afnemen. Wij moeten insecten verorberen in plaats van vlees, wij moeten minderwaardig voedsel consumeren, afkomstig van fabrieken, zodat de boeren overbodig zijn.

Die boeren moeten allemaal verdwijnen, zodat op de vrij gekomen grond huizen kunnen worden gebouwd voor honderdduizenden gelukszoekers, want die moeten toch ergens naartoe? Want je kunt toch niet steeds een stad als Almere bouwen om al die mensen onder te brengen? Onze regering wil al die lieden uit verre landen, met hun verschrikkelijke en onmenselijke religie, de islam, huisvesten op het vrijgekomen boerenland.


Maar er was ons toch beloofd dat door die privatisering de Nederlandse burger daar voordeel van zou hebben? Of hebben ze ons voor de zoveelste keer een kat in de zak verkocht. Die lieden in Den Haag zijn van hun eerste leugen niet gebarsten!

We zijn maar mooi met die Haagse kaalplukkers opgescheept.

Ik wens U allen nog een gezegende dag.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

(PS: © 2022. Niets uit bovenstaand artikel mag worden gebruikt of gewijzigd op andere blogs/sites zonder de nadrukkelijke toestemming van de webmaster!)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

15 reacties op WIJ WORDEN VOLKOMEN KAAL GEPLUKT…

 1. Olie bol zegt:

  Jullie blijven op die kliek te stemmen.?? Ojee ik zit fout uw kleinkinderen stemmen op deze kliek, zij willen het geld of huis hebben van die babyboomers, laten ze ook eerst maar 6 dagen werken en 60 uur in de week svp.

  Geliked door 2 people

 2. Rinus zegt:

  Niet (zozeer) de privatisering, maar de graaiende overheid heeft de afgelopen 30 jaar de energierekening de hoogte ingejaagd. Ik heb alle jaarafrekeningen over die periode eens nagekeken, en de nette stroomprijs bijv. is minder dan de inflatie gestegen. Het zijn de ‘links-groene hobby’s’ die – tot aan de vorig jaar door dezelfde overheden gecreëerde energiecrisis – de kosten deden exploderen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Wim Vreeswijk zegt:

  Dit klopt, Op termijn raken wij al ons bezit kwijt ten dienste van de multiculturele samenleving. Het is nu al zo dat er in tientallen wijken de allochtonen in de meerderheid zijn. De situatie in Nederland wordt net zo als in Oekraïne met een voormalige premier/lakei van Poetin zijn de grenzen open gezet voor Russen waardoor in een groot deel van Oost-Oekraïne nu Russen in de meerderheid zijn. Door een gedwongen deelname in een referendum zijn de Russische indringers nu in overgrote meerderheid in Oekraïne en de overblijvende autochtone minderheid vlucht nu weg naar elders. Dit staat ons ook in Nederland ook te wachten ! U bent gewaarschuwd !

  Like

 4. mooinique zegt:

  Wat ik vooral zot vind is dat ik iets van 0,26 belasting moet betalen in de tijden dat energie niets kost. Vandaag was dat tussen 13 en 15. Dus lekker alles opgeladen enz. Want het is goedkoop. Maar je bent dan tocht verlicht over 00,00 0,26 belastingen te betalen. Dan vraag ik mij af van wanneer gaan ze belasting heffen over lucht?! Ratten!

  Like

 5. Hovawart zegt:

  De rampzalige versobering, ook wel door klimaat-hysteria ‘het verminderen van de carbon footprint’ genoemd, heeft als logisch gevolg een versobering aan belastinginkomsten voor de staat bewerkstelligd waar men nog geen oplossing voor heeft, want waar haalt de Nederlandse Staat de misgelopen btw-bpm- inkomsten nu vandaan,…? De regering leeft al sedert de oprichting van de EU op een veel te grote voet en deze economische neergaande spiraal daar blijft het euromuntje niet van overeind…door het groeien van de socialistische rekeningen word de euro nog waardeloos.
  Wie betaalt er nu het gelag? en hoe ver kunnen de accijnzen nog worden opgeschroefd voordat de burgers ten onder gaan aan de belastingdruk, wie is er straks nog bereid om 75% van z’n zuurverdiende loon enkel als belasting af te dragen aan de regering, wie kunnen het nog betalen……en wat krijgen we ervoor terug? alles is al schreeuwend duur geworden.
  We worden geleefd door incompetente imbecielen die zich vol bravoure voordoen als (r)overheid,…..maar nog nooit zó de plank hebben misgeslagen met het beheren van de schatkist of het besturen (ontsporen) van een op hol geslagen EU……
  Nexit Nu!

  Geliked door 1 persoon

 6. bobzelf zegt:

  Amerikaanse professor zegt op Amerikaanse tv wat iedereen denkt over sabotage Nord Stream

  De gaspijpleidingen Nord Stream 1 en 2 raakten vorige week beschadigd in de Oostzee bij Denemarken en Zweden. Er is een zwaar vermoeden dat ze zijn gesaboteerd, aangezien Zweedse meetstations explosies hebben geregistreerd bij de gasleidingen.

  Volgens professor Jeffrey Sachs van de prestigieuze Columbia-universiteit zitten de Verenigde Staten achter de sabotageactie. Mogelijk hebben ze daarbij samengewerkt met Polen, zei hij in een interview met Bloomberg.

  Sachs werd meteen onderbroken door de presentator. “Welk bewijs heb je daarvoor?”

  Enorme kans

  De professor wees erop dat er radarbewijs is waaruit blijkt dat Amerikaanse helikopters die normaal gesproken gestationeerd zijn in Gdansk rondcirkelden boven het gebied.

  Hij voegde toe dat de VS eerder dit jaar hebben gedreigd dat ‘we hoe dan ook een einde gaan maken aan Nord Stream’.

  Daarnaast heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Blinken gezegd dat de sabotageactie een ‘enorme kans’ biedt.
  Amerikanen waren de terroristen

  “Ik weet dat dit indruist tegen het narratief en dat je dit soort dingen niet mag zeggen in het Westen, maar overal waar ik in de wereld kom, denkt men dat de VS er achter zitten,” benadrukte Sachs. “Zelfs journalisten van onze kranten beamen dat achter de schermen, maar het komt niet in onze media.”

  Journalist Joost Niemoller zag de beelden ook en reageert: “Wow. Amerikaanse professor, Jeffrey Sachs, zegt op de Amerikaanse tv gewoon waar alle feiten naar wijzen: de Amerikanen waren de terroristen achter Nord Stream. […] Tv-redactie ontploft!”

  EN ZEER SNEL WORDT OOK DIT DOODGEZWEGEN
  DE MH -17 ??
  THE BIOLAPS ?? ABOUT 50 IN UKRAINE ?? BIDEN JR ??

  WANT HET ZIJN ONZE BEVRIJDERS. TOCH ?? WHAHAHAHA

  EN GEEN ENKELE KLOOTZAK . NOU JA BUITEN MIJ . KARTON OF RAVIAN .. BOIKE RONNIE ZOU HIER ZIJN BEK OPENTREKKEN

  BEGRIJPT U ZELFZAME LOSERSSS ????

  OOM BOB

  Geliked door 1 persoon

 7. bobzelf zegt:

  HOPPA DE MENSEN MET WEL WERKENDE HERSENSEN EEN MENING

  De afgelopen weken/maanden wordt er al gesproken in het kabinet over de enorme energieprijs explosie,

  Deze energie explosie is veroorzaakt door de sanctie’s tegen Rusland, door niets anders.

  et is een doodslag voor het MKB.
  De oplossing kost miljarden, zelfs KAAG vind nu dat een deel van het MKB mag omvallen, goed voor de concurentie in de markt,

  Hiermee gepaard gaat dat ook toeleveranciers omvallen, het is een ketting reactie in de markt.

  Zou het niet beter zijn onze miljarden te sparen en het bedrijfsleven te redden door te gaan onderhandelen met Oekraine, te stoppen met ZINLOZE bevoorrading van wapens dat eveneens onze miljarden kost.

  Vergeet daarbij ook even niet hoeveel mensen daar sneuvelen, voor het gewin van de VS.

  De VS is de enige die hieraan verdient door hun wapen industrie op volle toeren te laten draaien.

  Door de vernietiging van de Nord Stream 1 en 2 pijpleidingen kan de VS vrijuit zijn peperdure LNG gas afzetten in Europa, echter wat zij kunnen leveren is nooit genoeg voor Europa, maar dat interesseert hen niet.

  De Europese economie gaat kapot,

  Europese Unie heeft dit veroorzaakt en wil geen juiste oplossing vinden.

  MP Rutte, jouw oorlog met Putin is niet MIJN oorlog, ga ff zelf naar het front met een uzi in je handen.

  Vergeet niet, Rusland is een GROOT macht, die dwing je niet op de knieen met sanctie’s,

  zij varen er wel bij, zij hebben geen energie probleem. De winkels in Rusland liggen vol met goede en goedkope etenswaren, HOEZO sanctie’s. Zij doen zaken met de gehele wereld, behalve Europa.

  Heel Europa staat op barsten

  VOOR MENSEN MET ZOVEEL GOEIE IDEEN EN WERKENDE HERSENS ZO TE LEZEN

  WIL IK GRAAG EEN DIEPE BUIGING MAKEN

  WELKE SCHOOL ZAT U OOK ALWEER OOM BOB

  THE KGB SCHOOL LIEVERD. OOK WEL GROEN VAN PRINSTEREN DAARNA DE REHOBOTH . MET DIE LINKSE GRIFFOOS MET DIE INGEZETTE ELLEBOOGSTUKKEN WHAHAHAHA

  DIE LACHTEN NOG NIET ALS ZE EEN DROL LANGSDE MUUR OMHOOG ZAGEN KRUIPEN

  DIE BEGRIJPEN EN BEGREPEN ER NOG NOOIT 1 FLIKKER VAN WHAHAHYA

  Geliked door 1 persoon

 8. Andre zegt:

  Driek, de energie leveranciers zijn maar factuurbedrijven. Ineens was er een minster van klimaat en die geeft ons nu energie op de bon met een plafond. Of we voor die sukkel Rob Jetten moeten gaan staan klappen ofzo.

  OPEC+ gaat 2 miljoen vaatjes minder leveren op de markt en dat is inclusief Rusland en Kazachstan maar Nederland krijgt een brallende Remkes te zien en te horen.

  Like

 9. Peter. zegt:

  Onder het mom van klimaat eerst alle houtkachels verbieden,en dan het gas peperduur verkopen ,sodemieter op met die lobbyistenzooi in Den Haag .

  Like

 10. Julia zegt:

  Behoudens de duizenden kansparels die zijn binnen gehaald https://www.frontnieuws.com/migranten-gehuisvest-op-luxe-cruiseschip-in-nederland-glunderen-op-tiktok/ Hiervoor mogen de belastingbetalers diep in de beurs tasten. Dan die Christelijke mafkees van de CU die voorstelt ook nog belasting op bezorging van pakketjes te heffen stel je voor dat iemand iets goedkoper via een website koopt dat is uiteraard uit den boze. De smoes alleen al dat het niet goed is voor het klimaat al die rijdende bestelbusjes nee we pakken straks massaal de auto vooral mensen die in een dorp wonen om te gaan winkelen. De kolder en de smoes alleen al het gaat er om dat de burgers flink in de beurs mogen tasten om de compensatie van het MKB te betalen. Kortom we worden nu van alle kanten uitgebuit en hier komt voorlopig geen einde aan totdat er bij het klootjes volk niets meer te halen valt. Een smerig politiek spel ten behoeven van de great reset die in 2030 gerealiseerd dient te zijn.

  Geliked door 1 persoon

 11. ronjaspers zegt:

  De NWO agenda (great reset) in de hoogste versnelling.

  Like

 12. hans zegt:

  Dat belazeren met zogenaamde geprivatiseerde bedrijven zoals stroom/ water en gas voorzieningen zijn eveneens een scheer en inslag bij zorgvoorzieningen of verzekeringen. Dat is al jaren voor deze situatie aan de gang! Zoiets heet ook wel eens corporaat fascisme! Het blijven toch kartels die prijsafpraken maken onderling.

  Like

 13. Léon van Duren zegt:

  Zeer veel geïnstitutionaliseerde klimaatfascistische WEF COVID-19 pharma maffia criminelen regeren Nederland !! Ook de VS van Amerika worden getroffen door satanische transhumanistische klimaatfascistische COVID-19 pharma maffia politici!! Hun politiek is vrijwel in z’n geheel gebaseerd op leugens!!

  Deze van overheidswege georganiseerde terroristische klimaatfascistische COVID-19 pharma maffia stappenplan veelplegers moeten zich zo snel mogelijk gaan verantwoorden voor onafhankelijke tribunalen!!

  Al zijn hun leugens nog zo snel de WAARHEID achterhaalt haar wel!!

  https://childrenshealthdefense.org/defender/bill-gates-scheme-neonatal-deaths-mary-polly/?itm_term=home

  Wat is de relatie van de schaamteloze nietsontziende recidiverende pharma maffia psychopaat Mark R. met de ongekroonde keizer van de pharma maffia vaccinazi’s Bill G.

  Shalom van Léon van Duren (een roepende in de woestijn van Nederland, Om SIONS wil zal ik niet zwijgen,YESHUA HAMASHIACH leeft!!)

  Haelen 6081CZ

  Geliked door 1 persoon

 14. Claudia Millenaar zegt:

  Een fraaiere omschrijving dan, “in het pak genaaid zijn”, bestaat volgens mij niet.

  In het pak genaaid zijn betekent ‘opgelicht zijn’, ‘bedrogen zijn’. Als je vindt dat je in het pak genaaid bent, bedoel je vaak dat er politieke spelletjes of machtsspelletjes zijn gespeeld. Je hebt het gevoel dat je bent ingepalmd of overgehaald om iets te doen, en je voelt je achteraf bedrogen.

  Like

 15. koddebeier zegt:

  Vertel me nou nog is één keer wat een gaaf landje dit is………..ik vergeet het steeds !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s