Energieprijs-explosie komt door overheidsbeleid

(Door: “Malpaso”)

Energierekeningen zonder heffingen zouden minder dan de helft zijn

Op 4 oktober was er ‘nieuws’ dat de Overheid korting gaat geven op de totaal onbetaalbare energierekeningen die burgers en bedrijven moeten betalen. Het is echter een béétje teruggeven van wat mensen veel te veel betalen aan diezelfde overheid, die zich steeds meer gedraagt als de gelegaliseerde maffia. De heffingswaanzin is in de EU en Nederland namelijk al ingevoerd sinds 2013 voor de ‘stimulering van duurzame energie’, voor het klimaat…

Als burgers en kleine bedrijven hun energierekeningen sinds 2013 goed bekeken hadden, dan had men zelf gezien dat de kale prijs voor stroom en gas maar een klein deel uitmaakt van de totale prijs die ze moeten betalen aan hun energieleverancier. Circa 2/3 van die prijs bestaat uit heffingen, belastingen, accijnzen, BTW. Iedereen kan het zelf thuis zien en natellen. Bij het tankstation is dat minder duidelijk, maar ook dat kan men opzoeken; van wat u aan de pomp moet betalen gaat 64% naar de overheid. Allemaal voor het klimaat. Dat China 3500 kolencentrales heeft en er nog steeds bijbouwt, wordt er niet bij gezegd, dat India 70% van zijn elektriciteit voor 1,3 miljard mensen opwekt met kolencentrales, verzwijgt men. Wereldwijd is er nu 2.047 GW aan kolencentrales, 189,8 GW nú in aanbouw en nog eens 331,9 GW in planning, samen 2500 GW. De EU heeft 150 GW aan kolencentrales… jaja ‘klimaat’….

Die accijnzen, energiebelasting, opslag duurzame energie etc. in de EU en zeker in Nederland zijn sinds 2013 ieder jaar toegenomen. Wij domme burgers betalen energiebelasting om ons ‘bewuster met energie om te laten gaan’. We betalen Opslag Duurzame Energie (ODE) en nog BTW, de belasting óver de belasting. Alles belastingen op de energierekening, afgedragen aan de overheid. Door de stijging van de energieprijzen is dat bij velen nu pas op het netvlies gekomen, omdat velen het nauwelijks meer kunnen betalen. Zoals men nu intussen wel weet, wordt onze huidige inflatie veroorzaakt door de extreem hoge energieprijzen. Onze productie en ons transport hebben energie nodig, ook de productie van ál onze levensmiddelen en ál onze dagelijkse benodigdheden. In tegenstelling tot vroegere inflatie is die van nu veroorzaakt door EU-richtlijnen, met daarbinnen Nederland als aller braafste jongetje van de klas.

De stroomrekening zonder heffingen zou ongeveer 1/3 zijn

De door het Rijk geheven ‘energiebelasting’ is bijna twee keer zo hoog als de kale stroomprijs zelf, daarbovenop komt nog eens een heffing van ongeveer een derde voor ‘opslag duurzame energie’. Daarover wordt nog BTW geheven (nu tijdelijk even wat verlaagd), belasting op belasting. Zo’n 2/3 van het totaalbedrag aan uw stroomleverancier: belastingen en BTW.

De benzineprijs zonder heffingen zou ongeveer 36% zijn

Zo’n 64% van wat u betaalt voor benzine gaat naar het Rijk in de vorm van accijns en BTW. Het grootste deel van die BTW wordt geheven over de al eerder geheven accijns, ook weer belasting op belasting dus. De benzine en de productie ervan zelf zijn maar 36% van de prijs…

Door:
“Malpaso”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Energieprijs-explosie komt door overheidsbeleid

 1. saddy zegt:

  Prijs gas nederland: 28 ct
  prijs gas frankrijk: 11 ct.

  Benzineprijzen liepen iets terug en dus direct contact gezocht met opec om de productie te verlagen.

  Er zijn maar iets van 100 kamerleden en 50 topambtenaren die hier verantwoordelijk voor zijn.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ravian zegt:

  En van elke twee Euro die je verdiende was er al één rechtstreeks in de staatskas verdwenen voordat het saldo je bankrekening bereikte.

  Die 36% van de benzine prijs gaat dan naar de tank station eigenaren en de oliemaatschappijen, en das dan natuurlijk belastingvrij…, ooh, wacht even…
  Die betalen zich dan vervolgens ook weer blauw aan allerhande belastingen en accijnzen.
  Begint het kwartje (oud muntstuk, voor de jongeren onder u) onderhand al te vallen?

  U had al 50% belasting betaald vóórdat u die 64% belasting over u liter benzine betaalde, feitelijk betaald u dus al 82% belasting.
  En over die 18% die nog niet in de staatskas is verdwenen gaat de pomphouder/oliemaatschappij ook nog eens minimaal 50% belasting betalen.

  Maar dat u niet meer kunt autorijden dat is PUTIN schuld, omdat die de sancties heeft ingesteld…, ooh ,wacht even…
  Die sancties zijn ingesteld door die meneer die liep te roepen dat de oorlog in Oekraïne “ook onze oorlog is”.
  Laat dat nu “toevallig” diezelfde meneer zijn die het bovenstaande belastingverhaal organiseert.

  Vraagt u zich wel eens af waar dat pijnlijke gevoel tussen u billen vandaan komt?
  Dat komt omdat u door bovenvermelde meneer GENAAID wordt.
  Als er nog vragen zijn dan hoor ik het wel…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s