Het Westen stort de Oekraïne in het eeuwige lijfeigenschap van een schuldenaar

(Door: Heinz Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

Eufemistisch “financiële hulp” genoemd, zijn de transfer van geld en deels ook militaire uitrusting eigenlijk niets anders dan nieuwe schulden voor de Oekraïne. Dit betekent eeuwige lijfeigenschap van een schuldenaar en de risico-overname van een bankroet door de EU-landen.

Maandag nog had de Europese Unie “nieuwe financiële hulp” voor de Oekraïne besloten. Hierbij gaat het om een bedrag van € 5 miljard. Wat in de media (bijv. hier)maar zelden verspreid wordt, is het feit dat het hierbij om een lening (dus om een krediet) gaat. Dat betekent: de Oekraïense leiding moet het geld vroeger of later ook weer terugbetalen. Zo ziet het er ook met de meeste andere zogenaamde “financiële hulp” uit, die in werkelijkheid niets anders zin dan nieuwe schulden voor de Oekraïense staatsbegroting. Een grof, niet volledig overzicht van de buitenlandse hulp aan de Oekraïne sinds 2014 (dus sinds de Maidan-putsch, die een “pro-westelijke” leiding vestigde) vindt u hier.

De misleidende krantenkoppen, volgens welke de VS en de EU met wapenleveringen en geld zouden “helpen”, ontpoppen zich zodoende als een versluiering en als actieve “framing”om de mensen iets positiefs erachter te suggereren. Maar in werkelijkheid worden de meeste van deze geleverde wapens aan de Oekraïne verkocht respectievelijk geleased en een groot deel van het aan Kiev overgemaakte geld moet door de Oekraïense belastingbetalers weer (natuurlijk met rente en rente op rente) als gevolg van langere looptijden in een periode van tientallen jaren terugbetaald worden. Washington, Brussel, Londen & Co drijven de Oekraïne zodoende in het totale lijfeigenschap van een schuldenaar.

Geen wonder dus dat in de westelijke hoofdsteden alles wat denkbaar is gedaan wordt om een “overwinning van de Oekraïne” op Rusland mogelijk te maken. Als de Oekraïense staat volledig in elkaar stort en moet het land het staatsbankroet bekendmaken, dan is al dit geld van tig miljarden euro´s respectievelijk dollars inclusief de te verwachten rentebetalingen af te schrijven. In de trans-Atlantisch georiënteerde mainstream media wordt er daarom al voor gewaarschuwd dat de Oekraïne “de oorlog financieel zou dreigen te verliezen”, omdat de “hulp” te langzaam gaat. Want op het slagveld zou het er voor de Oekraïne goed uitzien, maar financieel niet.

Maar financieel heeft de Oekraïne al verloren. Niet per se de oorlog, maar zijn toekomst. De enorme extra schuldenlast zal de staatsbegroting (in het geval van een positieve afloop van de oorlog voor de Oekraïne) voor vele tientallen jaren enorm onder druk zetten, terwijl het door corruptie en wanbeleid geplaagde land de verwoeste infrastructuur weer moet opbouwen. Met he toog op al die omstandigheden is dit echter onmogelijk voor zover men Rusland geen herstelbetalingen kan opleggen, wat echter eveneens hoogst onwaarschijnlijk is. En opnieuw is weer eens te zien dat de Oekraïners slechts een speelbal van de machten zijn en dat in werkelijkheid niemand uit de kring van de regerenden zich echt zorgen om hen maakt. Pionnen op het schaakbord, die men zonder bedenkingen kan opofferen. Wanneer zullen de mensen in de Oekraïne (en ook in Europa) dit eindelijk inzien?

Bron:
report24.news
Door: Heinz Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Het Westen stort de Oekraïne in het eeuwige lijfeigenschap van een schuldenaar

 1. scherpschutter1943 zegt:

  Zoals gebruikelijk in dit soort zaken worden de schulden op termijn allemaal weggestreept omdat Oekraïne dat toch niet terug kan betalen. Zo ging het ook met de transferunie naar italie en griekenland (die zo niet mocht heten maar er onder een andere naam toch kwam). De ministers en de premier rutte , bezwoeren het parlement en de publieke opinie dat “iedere euro, door ons uitgeleend, met rente terug kwam”. Nu zovele ministers van financien later, blijken die bezweringen net zoveel inhoud te hebben als de trucjes van een goochelaar, je weet dat je bedonderd wordt maar kan (nog)niet bewijzen hoe. Tegen de tijd dat de bewijzen op tafel komen van de zwendel met ons geld, zijn de voldongen feiten niet meer te veranderen en zijn er weer nieuwe trucs in de maak om ons financieel uit te kleden. De EU en de regerin -gen rutte, zijn een gesel voor het volk en de nekslag voor de economie. En wij, gedwee volk, laten het gebeuren. We staan er bij, kijken er naar en doen niets. Rutte doet altijd het spelletje “balletje, balletje” met ons geld, dat daarna rechtstreeks gestort wordt op de rekening van de EU, die daarvan mooi weer speelt voor de italianen en anderen. En wij maar ploeteren, ondanks dat het land volledig naar de kloten is.

  Like

  • LUCIA zegt:

   @Scherpschutter; Ze strepen het geld z.g. weg maar de landen in kwestie moeten veel zaken als hun energie en waterbronnen en grondstoffen ( mineralen etc) inleveren dat is altijd al zo geweest, die strategie werd ook gevoerd met de 3e wereldlanden, al die ontwikkelingshulp was/waren meestal ook leningen.

   Mijn vroegere economie docent opende mijn ogen voor dit soort truukjes en ook las ik dit soort zaken in journal of an economic hitman, opent echt je ogen .

   Het is fijn dat mensen nu wakker worden, het was beter geweest als ze dat, net als ik 30 jaar geleden al waren…. simpelweg omdat ik wilde WETEN en geen genoegen nam met oppervlakkig gelul.
   Heeft wel gemaakt dat ik al 30jaar lang de werkelijkheid in een onversneden versie zie en ook geen drugs gebruik en dat was behoorlijk heftig dus al die mensen die dreigen wakker te worden, 1 oog open doen en het meteen weer sluiten omdat je er zoooo depressieffff van wordt, zou ik zo( en met liefde) een enorme schop onder de reet willen geven, want dankzij hun lafheid, zijn wij straks allemaal verdoemd.

   Like

 2. Ravian zegt:

  “On 31 December 2006, Britain made a final payment of about $83m (£45.5m) and thereby discharged the last of its war loans from the US.”

  De Britten hebben er dus 61 jaar over gedaan, om de de gedurende de tweede wereldoorlog opgebouwde schulden aan de USA af te betalen.
  En de UK was dus niet zo’n failliete corrupte bende als Oekraïne is.
  Een Oekraïne dat met Luhansk, Donetsk, Zaporizja, en Kherson zonet 90% van zijn BNP is kwijtgeraakt…
  Maar het gaat het westen om het beschermen van de democratie in Oekraïne…, LOL

  Like

  • LUCIA zegt:

   @Ravian; je moet altijd uitkijken voor beschermers en redders, ze hebben vaak een vervelende agenda..het is beter zelfredzaam te zijn!!!
   Altijd je eigen shit opruimen want jij weet de draden het best te ontwarren en maakt er een keurige bol van…… op het moment dat je interventie van een ander laat gebeuren, worden in jouw problemenwereld, alle draden doorgeknipt en voor je het weet hebben ze er spaghetti “pasta a la problemi” van gemaakt….. en zitten ze het op te vreten op kosten van…. en ten koste…. van jou.

   Geliked door 1 persoon

  • bobzelf zegt:

   Ravian zegt:
   6 oktober 2022 om 23:53

   VRIEND VRIEND .WAT EEN ZELDZAAM GAVE REACTIE WHAHAHAHA

   DE DOMHEID VAN ONZE MENSHEID

   IK IN UKRAINE . ZIT TE PRATEN MET EEN LERARES MET 2 SCHITTERENDE DOCHTERS WERKELIJK ONGELOFELIJK

   DUS EFFE OVER . DE TOEKOMST . EN JANOKOVIC DE DEMOCRATISCH GEKOZEN PRESIDENT HAD EEN MEVROUW MET EEN WITTE PAARDENSTAART NET IN DE GEVANGENIS GESPLEURD WEGENS HET ACHTEROVERDRUKKEN VAN EEN 100 MILJOEN EURO’S , NOU HET VERHAAL KEN JE WEL

   TERUG UIT UIT GEVANGENIS NAAR DUITSLAND VOOR HULP . RUGKLANTEN EN VRESELIJKE VERLAMMINGSPIJNEN DUS ZE KWAM IN DUITLAND AAN EN MERKEL STOND TE WACHTEN

   EN IK ROEP HET MAAR EFFE ( MR RUYGROK ) ZE STOND OP UIT HAAR ROLSTOEL EN WANDELDE OP “”KILLER HEELS “” NAAR MERKEL

   DUS HALLELUHJA. JEZUS REDT . HIJ WAS BACK IN GERMANY

   DUS GING DE DAME NA DE USA TRUC OM EEN DEMOCRATISCH GEKOZEN PRESIDENT AF TE ZETTEN MET EEN PISTOOL OP ZIJN HOOFD. DUS VOLOP VOOR HET PRESIDENTSSCHAP WHAHAHA

   DUS IK ZEG TEGEN MIJN GESPREKSPARTNER . ZE HEEFT GODVERDOMME 100 MILJOEN GESTOLEN VAN HET VOLK .

   DE DAME ZEI. ACH MISSCHIEN GEEFT ZE DE HELFT WEL TERUG .

   WHAHAHAHAHAHAHHA . . WHAHAHAHHAHAHA WHAHAHAHAHAH

   DUS OOK ZELENSKI DENKT ALS SNUIF MONGOOL DAT ALLES SCHENKINKEN ZIJN ..

   EN ZAL OOK HARD GAAN GILLEN EN HIER RUZIE OVER ZOEKNE

   DE USA SCHOOF TOT DE DAG VAN VANDAAG 86 MILJARD NAAR BINNEN

   EN UKRAINE HEEFT MAANDELIJKS 5 MILJARD NODIG OMDATT ER GEEN STUIVER MEER IS.

   EN INDERDAAD ZE ZIJN DUS ALLES KWIJT . 55 WAPENFABRIEKEN . ZELDZAME DELFSTOOKEN EN ALLE KILENMIJNEN

   DANK VOOR JE GEWELDIG REACIE

   HUGGIE

   VRIEND BOBOBOBOBOB

   Geliked door 1 persoon

 3. Sinyo zegt:

  Zo had ik het – eerlijk gezegd – nog niet gezien.
  Vandaar die uitdrukking van Ruttemetut “tis ook onze oorlog”.
  Rijst de vraag . . . wie vallen er onder die “onze”.
  Is dat voor hem zelf synoniem aan wat je vroeger las van “Wij Wilhelmina koningin der. . . . ” Ja . . . . stinkt naar hoogmoedswaanzin.

  Elders las ik dat de MP MR in Praag zei, dat de gasprijs omlaag moet. Waarom zei die dat? Ah verkiezingen staan voor de deur . . .

  Geliked door 1 persoon

 4. Andre zegt:

  Wat de EU in feite doet is geld drukken op een nieuwe toekomstige klant. Het geld is gedekt door de Ukies zelf of ze nu willen of niet. Het maakt niet uit of een Ukie als vluchteling in de EU een paar euros kost want de 5 miljard kan gedrukt worden. Zo werkt het ook met de asiel parasieten. Die worden ingeboekt en de geldpers kan weer draaien maar voor hoelang? Polen bijvoorbeeld staat al ingeboekt bij de EU maar heeft nog zn eigen muntje. Wat als Polen in 2023 de EU wil verlaten? En een groot deel van de overgebleven UA weer aansluitng wil bij Rusland? De EU heeft zieltjes nodig om te kunnen voortbestaan maar als dit stagneert of terug loopt dan is de Euro en de EU kapot. Daarom heeft Rutte zn reet afgeveegd met ons referendum en daarom heeft D666 het recht op referendum de nek omgedraaid. En daarom is Alexandra van Huffelen heel hard bezig om de ongedekte digitale Euro erdoor te rammen volgens het WEF regelement.

  Geliked door 1 persoon

 5. Rene zegt:

  Maar dit is ook al niets nieuw voor de wakkeren onder ons dit is waar de VS
  toch van bestaat maar de EU dacht het spel mee te spelen maar dit word de
  grootste misser ooit met gevolg de rijken vluchten en de armoe groeit en de horden vluchtelingen strijken neer daar waar luilekkerland begint de EU doei.

  Like

 6. Rene zegt:

  De geld wolven vreten de zaak kaal en laten puin en schulden en slaven achter nu ook Oekraine bij deze lijst is aan gesloten en straks de EU.

  Like

 7. “… voor zover men Rusland geen herstelbetalingen kan opleggen …”
  Het westen heeft naar ik meen 300 miljard Euro aan Russische banktegoeden in beslag genomen. Voor het westen is er dus geen enkel financieel risico aangezien men deze gestolen tegoeden kan gebruiken als dekking voor eventueel verlies door het bankroet van Oekraïne.

  Like

 8. Julia zegt:

  Er gaan miljarden in een bodemloze put net als bij Italië en Griekenland de Oekraïne zal nimmer deze miljarden schuld kunnen terug betalen maar eeuwig aan de tiet van de EU blijven hangen. In ieder geval is het een feit dat geheel Europa in een enorme diepe recessie komt die jaren zal gaan duren en waar alle Europese burgers de dupe van zullen zijn. Dat is de zogenoemde oorlog die o.a. ook Rutte voert een oorlog die hij ondertekent met een enorme economische teloorgang we zien alles mis gaan in het gave landje inmiddels alles kapot o.a. de zorg, het onderwijs, het OV en vele faillissementen die zullen volgen o.a. in de horeca en het MKB torenhoge voedselprijzen en energieprijzen. Afwachten of er überhaupt nog genoeg energie en gas geleverd kan worden voor de komende winter maar de prijs hiervoor zal voor velen niet meer op te brengen zijn.

  Like

 9. Oliedom zegt:

  Ik wordt kotsmisselijk van deze kutvlag en helemaal van die Eu vlag.😡😡😡

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s