Ook dat nog: Russen en Saoedi´s draaien de oliekraan dicht – tanken wordt nog duurder!

(Vertaling: E.J. Bron)

Alsof de automobilisten nog niet genoeg afgezet zouden worden! Terwijl we tegen hoge energiekosten en kunstmatige prijsstijgingen door de groene CO2-heffingen vechten, verlaagt het door Saoedi-Arabië en Rusland aangevoerde oliekartel OPEC+ de productie – om de olieprijs hoog te houden.

Tot leedwezen van de automobilisten verlaagt de olie alliantie OPEC+ haar olieproductie. Vanaf november zal de organisatie van 23 landen dagelijks twee miljoen barrel (van elk 159 liter) minder olie produceren, zoals de OPEX woensdag in Wenen meedeelde. Het is de meest omvattende vermindering van de productie sinds lange tijd. Daarmee moet de in de afgelopen tijd tot 30% gedaalde olieprijs tenminste gestabiliseerd worden.

OPEC noemt het “verantwoordingsbewust”

De stap zou genomen worden “met het oog op de onzekerheid die de globale economische en oliemarkt vooruitzichten omringt, en de noodzakelijkheid om de richtlijnen voor de lange termijn voor de oliemarkt te verbeteren”, aldus de OPEC.

Niet in de laatste plaats de VS eisen echter sinds maanden het opendraaien van de oliekraan van de OPEC+ – ook in het belang van de wereldeconomie. Aan de pomp zou de benzineprijs weer kunnen stijgen. De invloed van het in 2016 met tien niet-OPEC-landen uitgebreide kartel is nog steeds aanzienlijk. De alliantie heeft een wereldwijd marktaandeel van ongeveer 40%.

De OPEC+ noemt haar handelwijze verantwoordingsbewust. Het zou haar niet alleen gaan om de eigen inkomsten, maar om verzorgingszekerheid en betrouwbaarheid, zei de Saoedische minister van Energie, Abdulaziz bin Salman Al Saud. Een op de persconferentie gepresenteerde grafiek moest illustreren dat de olieprijs tussen januari en september maar enkele procenten hoger zou zijn geworden, geheel in tegenstelling tot de kostenexplosies bij gas, vloeibaar gas en kolen.

Moskou op zoek naar nieuwe afnemers

Onder de streep wordt het aanbod niet in z´n geheel met de op papier omschreven hoeveelheid verminderd. Nu al produceren enkele landen zoals Nigeria, Angola en Rusland minder dan de overeenkomsten tot nu toe toestaan. Volgens het Internationale Energieagentschap lag de productie van het oliekartel in augustus met 3,4 miljoen barrel (van elk 159 liter) dagelijks onder het overeengekomen niveau. “Dat ligt ook aan ontbrekende investeringen in de infrastructuur van de olieproductie in bijvoorbeeld Nigeria en Angola, evenals aan de westelijke sancties tegen Rusland”, zei de analist van de Commerzbank Carsten Fritsch.

Rusland moet vanaf december nieuwe afnemers voor zijn ruwe olie vinden. Dan treedt een bijna in de hele EU geldend embargo voor de invoer van Russische olie in werking. Tot dat moment worden er dagelijks nog ongeveer twee miljoen barrel uit Rusland aan de EU geleverd.

Over de noodzakelijkheid van aanpassingen van de olieproductie dient een commissie van vakmensen in het vervolg elke twee maanden te overleggen. Sinds het begin van de corona-crisis waren de commissie en de ministers maandelijks bijeengekomen. Wanneer er geen sprake zou zijn van een buitengewone behoefte, willen de ministers weer zoals vroeger tweemaal per jaar bijeenkomen. De volgende bijeenkomst staat gepland voor 4 december.

Bron:
exxpress.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

15 reacties op Ook dat nog: Russen en Saoedi´s draaien de oliekraan dicht – tanken wordt nog duurder!

 1. bobzelf zegt:

  DAT UKRAINE NIET BIJ NAVO WEIGEREN TE ROEPEN

  GAAT NOG EEN HELEDURE HOBBY WORDEN ..

  MET HEEL VEEL DODEN …

  IK ZAL UW STOEL WARMHOUDEN BIJ EDEM VRIENDEN ..

  WELKE SCHOOL ZAT U OOK ALWEER ??? WHAHAHAHAHA

  JA BERTUS EN OME BOB WAREN DENK IK PAS JAAR IN JAAR UIT BEZIG

  OM U PVV TE SLATEN STEMMEN …..

  MAAR DAAR HEEFT U SCHIJNBAAR GEEN WERKENDE HERSENCELLEN GENOEG VOOR

  WANNEER IS GENOEG NOU GENOEG ??? BIJ U

  MORONS … NEDERLAND HET LAND DER LOBBOTOMY PATIENTS

  STRAND ROEPT

  Geliked door 1 persoon

 2. Blaffertje zegt:

  We hebben ze nog staan in Schoonebeek.
  Start ze maar weer op.

  Ze mogen van mij ook de gaskraan weer opengooien voor ONS.
  Hoe vervelend het ook is voor 50.000 Groningers die forse schade aan hun huis hebben er zijn nog meer Groningers die diep in de ellende komen door die energiecrisis die ons opgedrongen word en niet alleen de Groningers maar ook een paar miljoen Nederlanders kunnen het niet meer opbrengen.

  Compenseer die mensen ruimhartig.
  Geef ze een aardbevingbestendige woning of help ze aan een ander gelijkwaardig veilig huis en geef ze een vergoeding voor de emotionele schad.
  De huizen die op instorten staan zijn op termijn toch niet te redden.

  Geliked door 3 people

 3. Olie bol zegt:

  Tja hun zwarte goud word te duur betaald de olie prijzen gaan op en neer alleen aan de pomp zie je daar niks van terug

  Geliked door 2 people

 4. BroBer zegt:

  De wat mij betreft belangrijkste opmerking in bovenstaand bericht is :

  “ Rusland moet vanaf december nieuwe afnemers voor zijn ruwe olie vinden. Dan treedt een bijna in de hele EU geldend embargo voor de invoer van Russische olie in werking “

  Dit is de grote streep in het zand voor iedereen en de belangrijkste tijdlijn.

  Tot die datum zullen we toenemende oorlogshandelingen gaan zien van beide kanten in het Oekraïne conflict met alle gevolgen vandien : enerzijds van het Westen om te voorkomen dat men hier daadwerkelijk in de onzalige omstandigheid gaat belanden dat we met z’n allen zonder ( of op zijn minst te weinig ) olie komen te zitten en het voor iedere Europese bevolking duidelijk gaat zijn dat hun overheid zichzelf ( en daarmee ieder mens in Europa ) in beide knieën ( en wat mij betreft ook beide ellebogen, voeten en waar je ook maar een kogel in kan schieten om volkomen kreupel door het leven te moeten gaan ) heeft geschoten en de puinhoop compleet heeft gemaakt.
  Anderzijds Rusland ( en niet te vergeten alle andere partijen die belang hebben in een verliezend Westen in haar kielzog ) om te voorkomen dat het momentum en de leverage over Europa verloren gaat. Want in een winter zonder gas, zonder olie, zonder voldoende kern-, wind-, solar- en hydro-energie is het pure SHTF in Europe en zullen ze op de knieën en met gebogen hoofd de voeten van Rusland en haar partners moeten kussen….

  Europa en haar economieën zullen, als men vast houd aan het afgekondigde en oh zo domme embargo vanaf begin december, zonder olie en gas, volkomen instorten ; een situatie waar Amerika, Rusland, China en eigenlijk elk zichzelf respecterend land meer van zal profiteren dan dat het schade oploopt. Natuurlijk zal een hoop export naar Europa verminderen of verdwijnen, maar laten we eerlijk zijn : de Europese markt van 450 miljoen mensen kan makkelijk vervangen worden door de overige 7 miljard zodra die de kans krijgen om zich te mogen en kunnen ontwikkelen als volwaardige economieën ipv van altijd in de schaduw te staan van het Westen en hen goedkope arbeid te verschaffen voor ( een steeds meer afglijdende ) Euro, terwijl dat wat er nog rest aan export vanuit Europa door een steeds zwakkere Euro voor anderen goedkoper zal worden.
  Ook de dollar ( alhoewel de dollar nu ook een tijdelijke opleving kent met de ellende in Europa, doordat investeerders massaal in de USD hun toevlucht zoekt ) zal dit lot wachten maar ook dat is tijdelijk, want de intens massale geldcreatie van de FED zal ook daar duidelijk maken dat de dollar echt op haar laatste benen loopt.

  Uiteindelijk zal het eindeloos bijprinten van iedere centrale bank worden afgestraft en zal er een nieuwe, globaal monetaire standaard worden opgericht. Maar tot die tijd kunnen / zullen straks zomaar de Brics-landen opstomen en misschien wel de nummer 1 positie gaan overnemen..

  Wat betekent dit nu voor de gewone man hier in NL ?

  We kunnen er een heel lang verhaal van maken, maar het komt hier op neer : Pray and hope for the best, prepare for the worst….

  Wandel als allereerste heel dicht bij en met de Here Jezus, maak haast om Hem te kennen, en doe daarnaast zo goed mogelijk de juiste voorbereidingen om je gezin en je omgeving te beschermen om de komende tijd zo goed mogelijk door te komen en onthoud dat mooie kinderliedje : Stil maar, wacht maar, alles wordt nieuw, de Hemel en de aarde…..

  Like

  • bobzelf zegt:

   BroBer zegt:
   6 oktober 2022 om 11:32

   Wandel als allereerste heel dicht bij en met de Here Jezus, maak haast om Hem te kennen

   ZOU U ZO VRIENDELIJK WILLEN ZIJN OM SAMEN MET TON RUYGROK
   DIE OUDE VERSLETEN MAN . BIJ BUSHALTE SINAI OP TE PIKKEN ?? DAN ZIJN WIJ HIER VAN DAT JEZUS REDT GEZEIK AF,

   DAN KAN DIE GELIJK BEGINNEN . WAT BLIKSEM IN BRUSSEL EN DEN HAAG NAAR BINNEN .

   EFFE LANGS KRIMPEN OM BALKENENDE EEN DOOD SCHOP TE GEVEN . .ZALM MOT IK EFFE OPZOEKN

   TROUWENS HIJ ZIET EN WEET ALLES DUS DAN KOMT ALLES TOCH NOG GOED ??

   EN HOPPA . DAN HEB JE VRIENDEN

   EN VERDER WANNEER STOPT DAT GEZEIK NOU EENS ?

   OOM DE 15 GEBODEN

   Geliked door 1 persoon

   • Brober zegt:

    Beste Bob,

    Doe er wat mee of niet of niet kan ik u alleen maar antwoorden….

    En daarnaast nog het advies : Als we elkaar met een beetje respect kunnen blijven benaderen én misschien die oude man in de Sinaï ook nog een lift kunnen geven, dan wordt de wereld er alleen maar beter op.

    Zelfs in deze uitdagende tijden 🙂

    MVG Brober

    Like

   • bobzelf zegt:

    Brober zegt:
    7 oktober 2022 om 23:27

    NOU IK HAD ALS IK NA ZEG MAAR 65 JAAR VRAGEN VRAGEN
    EE KEER ANTWOORD HAD GEHAD
    ER MISSCHIEN WEL WAT MEE GEDAAN .

    MAAR ALS JULLIE NOU GEWOON SAMEN EEN SAFARI RITJE MAKEN DOOR DE WOESTIJN EN DIE GRAPJAS EFFE OPPIKKEN

    IS ALLES TOCH GEREGELD ???

    JULLIE BLIJ . HIJ EINDELIJK EEN KEERTJE DOUCHEN NIET TE LANG NATUURLIJK MET DIE GASPRIJZEN WHAHHA

    DUS MOCHT JIJ DE ANTWOORDEN HEBBEN UIT HET SPROOKJESBOEK ??

    DAN HOUD IK MIJ ZEER AANBEVOLEN

    EN OP DE TERUG WEG KAN JE DAN ALLES VRAGEN DIE OME BOB DUS GESTELD HEEFT …. TIJD ZAT TOCH

    DUS SIMPEL . HOE KOMT KAIN AAN ZIJN VOLK , .??ZIJN MOEDER GENEUKT ALS EERSTE MOTHERFUCKER ??
    EN DIE TE LATE BEZORGING . VAN DIE10 A 15 GEBODEN .. TERWIJL HET CARNAVALSFEESIE AL UREN OF ZELFS DAGEN BEZIG WAS .

    DUS VRAAG DIE LOSER TEVENS KLOOTVIOOL . WAAROM ?? IN JEZUS NAAM WAAROM .. JE FAVORIETE VOLK DE DOOD IN JAGEN OM EEN TE LATE BEZORGING

    DUS VRAAG HET MAAR. DAN HOOR IK HET EERDAAGS WEL , EN WEER GEEN ANTWOORD . DAN VRAAG IK HET BOVEN WEL EFFE

    WAT DIE GRAFZERK IS NOG NIET VAN MIJ AF.

    DIKKE HUG

    BOBOBOBOBOBOBOB

    Like

 5. droevige mof zegt:

  Beste satire van de Oostenrijkse cabaretière Lisa Eckart.
  Diepzwarte humor.

  Velen zullen deze winter een kou vatten. Maar het zal anders zijn dan de Corona winters daarvoor. Niemand zal meer in quarantaine gaan, mensen zullen trots zijn op hun gesnotter. De gezonden moeten zich nu verbergen, omdat degenen die niet ziek zijn hun kamers heimelijk hebben verwarmd.

  Viele werden sich in diesem Winter erkälten. Aber es wird anders sein als die Coronawinter zuvor. Niemand geht mehr in Quarantäne, man wird stolz seinauf sein Schniefen. Verstecken müssen sich jetzt die Gesunden, denn wer nicht krank ist, hat heimlich geheizt.

  Geliked door 2 people

 6. Harry zegt:

  Nou , Rutte , even die soepjurken een prijsplafond opleggen !
  Zijn die lui nou gek geworden ?
  Bespreek het even met dat Duitse secreet van de EU .
  Dát zal ze leren !
  En dan heel stoer gezamenlijk optrekken .
  Want weet je , als ze teveel verdienen , kopen ze daar Amerikaanse wapens voor waar ze de Jemenieten mee uitroeien .
  Dat willen we toch niet sponsoren ?
  Weet je wát ?
  Met het geld dat we besparen door dat plafond kunnen we ( eh , kan jij ) mooi een hele stad in Jemen opnieuw opbouwen !
  Maak je wéér een goede beurt .
  En jij wilt als oprechte liberaal natuurlijk één lijn trekken , toch ?

  Like

 7. Marc zegt:

  Ik begrijp het wel: de hele wereld is de westerse suprematie meer dan zat. Niet dat niet-westerse landen zo’n schoon CV hebben, maar zwaaiende en wijzende vingertjes irriteren nu eenmaal, vooral als westers imperialisme zich hult in een deuguniform. Du moment een land als Saoedie-Arabie ziet dat Europa onderuit gehaald kan worden, met alle kansen dat dit biedt voor islamitisch imperialisme, dan sluit je een akkoord met de grote concurrent!

  Like

 8. Ravian zegt:

  tanken wordt nog duurder!

  Geliked door 1 persoon

 9. Ravian zegt:

  “Tanken wordt nog duurder” in combinatie met “de afgelopen tijd tot 30% gedaalde olieprijs” toont aan hoe wij allemaal genaaid worden, en niet door de OPEC.

  Verder, mocht u dat nog niet opgevallen zijn, schaart de OPEC zich hier dus vierkant achter Rusland.
  Dikke opgestoken vinger naar Washington / Brussel en de “op regels gebaseerde internationale orde” dus.

  Geliked door 3 people

 10. Hovawart zegt:

  Geluk bij een ongeluk dat onze royals warme banden hebben met Argentinië, die kunnen nu hun olieproductie opschroeven, of Sleepy Joe moet eerder zijn ontwaakt, dan vist Wimpy achter het net……….de microkredietjes zijn niet aan te slepen.

  Like

 11. Hovawart zegt:

  Zo zie je maar, Rutte maakt meer kapot dan ons lief is.

  Like

 12. bobzelf zegt:

  Hovawart zegt:
  6 oktober 2022 om 21:56

  NOU HOORDE IK PAS OOK NOG ZEGGEN . DAT VROUWEN MEER STUK MAKEN DAN DRANK GOED KAN MAKEN

  KLOPT DAT ?? DACHT HET WEL HE WHAHAHA

  Vladimir Putin – the National Leader of Russia.
  Isis Nefer Heka Ba · ·
  ❤ ❤ ❤ Happy Birthday, greatest Putin ❤ ❤ ❤ May life shine on you in endless golden light ❤ Brightful courage and powerful Blessings on you ❤ Our best energies on you ❤ ❤ ❤ Congratulations

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s