Brussel dwingt Servië: alleen EU-toetreding als Belgrado meedoet aan Ruslandsancties

(Vertaling: E.J. Bron)

Servië ziet zich blootgesteld aan meer chantage van de kant van de EU. Het land streeft ondanks zijn traditionele nabijheid tot Rusland nog steeds naar een EU-toetreding en moet daarvoor al als tegenprestatie de officiële erkenning van de voormalige provincie Kosovo opbrengen, die na de NAVO-interventie in 1999 net geweld van het toenmalige Joegoslavië werd afgescheiden. Nu wil Brussel Servië ook nog tot de deelname aan de EU-sancties tegen Rusland dwingen.

De commissie voor buitenlandse aangelegenheden van het Europees Parlement eiste deze dagen de toetredingsonderhandelingen met Belgrado alleen nog voort te zetten op voorwaarde dat Servië zich aansluit bij de sancties tegen Rusland. Bovendien eiste de commissie dat de EU meer betrokkenheid dan tot nu toe betreffende de overeenstemming in de dialoog met Pristina (Kosovo) zou moeten tonen.

Er stond letterlijk in een werkdocument van de commissie dat “de constructieve betrokkenheid met de Servische en Kosovaarse autoriteiten versterkt zou moeten worden om een omvattend juridisch bindend akkoord over de normalisering als deel van de dialoog tussen Belgrado en Pristina te bereiken.”

Voor de regering in Belgrado onder president Vučić zijn dat moeilijk vervulbare eisen. In de bevolking bestaan noch voor de erkenning van een zelfstandig Kosovo noch voor sancties tegen de traditionele “beschermingsmacht” Rusland meerderheden.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Brussel dwingt Servië: alleen EU-toetreding als Belgrado meedoet aan Ruslandsancties

 1. scherpschutter1943 zegt:

  Brussel stelt steeds strengere eisen aan Servie. Na de kosovo oorlog moesten ze ook al Mladitch uitleveren aan den Haag, want anders……Wel typischedat aan Oekraine nu helemaal geen eisen gesteld worden voor het EU.lidmaatschap. Mevr. van der Leyen zei het op tv. Oekraine hoort bij ons, is een van ons . Gekker moet het niet worden. Stop met die sancties tegen rusland. Laat de russsisch sprekende bevolking van Oekraine aan rusland en stop met de oorlog, die door niemand te winnen is. Dat geldt ook voor Amerika die nu een proxie oorlog voert tegen rusland.

  Geliked door 1 persoon

 2. hans zegt:

  In de bevolking bestaan ook geen meerderheden tot toetreding in deze dekmantel (EU) om als vazal van DC te verworden! Zo ook hier niet!

  Geliked door 1 persoon

 3. jungleelephant zegt:

  In Brussel zitten alleen maar chanteurs,aasgieren,zakkenvullers,enz.!

  Like

 4. Richard zegt:

  Servier doet er verstandig aan de dikke vinger richtin EU te richten. De EU is toch aan het imploderen. Laat Ursula de P. maar krijgen.

  Geliked door 1 persoon

 5. Frits zegt:

  EU-lid worden is je eigen doodvonnis ondertekenen.

  Geliked door 1 persoon

 6. koosv8 zegt:

  Ze mogen wel gek zijn, de NAVO heeft Servië met meedogenloze bombardementen gedwongen tot het afstaan van een provincie. De NAZI’S van de EU, de NAVO, en in de VS, hadden dit nog te vereffenen met Servië, dat in de 2e wereldoorlog zo dapper was, en is, TEGEN de NAZI’S, en de ISLAM. Nóóit en te nimmer toetreden, ik zie het liever in elkaar donderen die EU, EN HET HUIDIGE GLOBALISTISCHE CORRUPTE AMERIKA. TERUG NAAR DE EEG, MET RUSLAND ER BIJ ALS GOEDE BUUR EN DE VS WEG TRAPPEN UIT EUROPA!!👊👊👊

  Geliked door 1 persoon

 7. Hovawart zegt:

  Politieke afpersing, maffiose praktijken, en daar laten wij ons nog mee in?

  Geliked door 1 persoon

 8. Hovawart zegt:

  Dat is ook een manier van Brussel om te zeggen; we hebben Servië liever niet bij de EU’…………

  Like

  • Oliedom zegt:

   Mooi en nu, wij Nederlanders, keihard zeggen, dat wij zat zijn van deze Eu en eruit gaan/ willen, voordat één heel batterij aan het infuus liggende landen er bij komen/ lid van mogen worden.

   Like

 9. Boike zegt:

  Dat is een interessante ontwikkeling.
  De Serven zijn een broedervolk van de Russen.
  De Eu haalt dus het paard van Troje in huis.

  Like

 10. Marc zegt:

  Alles leuk, aardig en begrijpelijk van de zijde van Servië. Maar wanneer start de revolutie in westerse hoofdsteden nu eens? Want overal zijn radicalen als Rutte, Timmermans, Klaver, Verhofstadt, Tuss of Von der Leyen aan de macht, uit op vernietiging van alles wat eigen is aan welk Europees volk dan ook.

  Wanneer staan die klote volken in het Westen nu eens op uit hun verdomde lethargie?

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s