In Polen al dagelijkse praktijk: wanneer beginnen ook de Duitsers afval te verbranden om hun woningen te verwarmen?

(Door: Heinz Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

In Polen beginnen steeds meer mensen ermee om vanwege de energiecrisis afval te verbranden om zo hun woningen te verwarmen. Uit Warschau wordt bericht dat de geur van verbrand afval al dagelijks boven de stad zou hangen. Hoe lang zal het nog duren, voordat ook de Duitsers alles wat brandbaar is in de kachel stoppen?

De winter is nog niet eens begonnen en nu zijn er al berichten volgens welke de mensen in Polen er in toenemende mate mee beginnen hun woningen met brandbaar afval te verwarmen. Niet alleen op het platteland, maar ook in de steden bezitten veel huizen nog kachels die op hout of kolen gestookt kunnen worden. Maar als dit te duur wordt, dan wordt er ook brandbaar afval zoals verpakkingen, karton en papier gestookt.

Zoals “Bloomberg” een een inwoonster van de stad citeert, lijkt dit nu droevige dagelijkse praktijk te worden. “In deze tijd van het jaar is het zo erg, dat je elke dag de geur van verbrand afval kunt ruiken, wat compleet nieuw is. Zelden ruik je een normale brandstof. Het is beangstigend wanneer je erover nadenkt wat er gebeurt als het echt koud wordt”, aldus Paulina Mroczkowska tegenover het Amerikaanse mediaportaal. Een burgemeester vertelde tegenover Poolse media dat de vuilophaaldienst inderdaad duidelijk minder afval zou verzamelen. Blijkbaar zou brandbaar materiaal regelrecht opgeslagen worden door de burgers.

Met het oog op deze ontwikkeling kun je je ondertussen afvragen hoe lang het zal duren totdat de mensen de bossen en wellicht ook de vuilstortplaatsen uitkammen om genoeg brandbaar materiaal te verzamelen, voordat het land met een dik pak sneeuw wordt bedekt. En je kunt je nog veel meer afvragen of men in Duitsland, Oostenrijk en andere Europese landen weldra eveneens op zo´n ontwikkeling kunt rekenen, omdat de mensen de hoge prijzen voor gas, kolen, pellets of regulier brandhout gewoon niet meer kunnen betalen.

In Polen, aldus het bericht, worden de milieubepalingen al behoorlijk versoepeld door de autoriteiten. Het is aan te nemen dat meer landen dit voorbeeld volgen en het zo voor de mensen mogelijk maken om in ieder geval wat geld te besparen en niet contant kou te hoeven lijden. Wordt nu “afval verbranden tegen Poetin” het nieuwe wintermotto? Wat zullen de volgelingen van Greta daarvan zeggen?

Bron:
report24.news
Door: Heinz Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op In Polen al dagelijkse praktijk: wanneer beginnen ook de Duitsers afval te verbranden om hun woningen te verwarmen?

 1. Blaffertje zegt:

  Dit is de keerzijde van de enorme energieprijzen.
  Ze willen ons dwingen van het gas af te gaan, maar dit is het resultaat omdat mensen die idioterie niet kunnen betalen.
  De schone lucht word nu nog veel meer vervuild.

  Geliked door 2 people

 2. Blaffertje zegt:

  Denk dat Greta hier niet bij me is. 😁
  Het aantal koolmonoxidevergiftigingen zullen toenemen net als branden.

  Geliked door 1 persoon

 3. BosscheBol zegt:

  Hoppa! Goed voor het milieu!

  Geliked door 1 persoon

 4. Niek zegt:

  Nou dat verbaasd mij totaal niet, bij mij in de straten en omgeving ruik je ook de houtkachels en ik heb zelf een hout cv ketel aangeschaft en geïnstalleerd maar deze zijn allemaal uitverkocht inmiddels. Er zullen ook nog doden gaan vallen als het kouder wordt want het is nu nog wel te doen maar straks gaan de armere de meest gekke dingen verzinnen om het warm te krijgen. Ombouw setjes voor kookplaten of cv ketels zijn uitverkocht om op propaan te kunnen stoken. Mensen die dit niet kunnen zullen straks een olie kachel gaan stoken maar de brandstof zal snel uitverkocht zijn net als de pellets in een pelletkachel zijn deze gehamsterd voor de winter. De kans op een black-out neemt fors toe omdat sommigen een elektrische kachel aansluiten op het net wat trouwens duurder is dan gas, 1 kubieke meter gas maakt 9,8 kilowatt aan warmte. Gebrekkige ventilatie, explosies door verkeerde propaan apparaten, verstikking, co vergiftiging en wie zal zeggen wat voor nieuwe variatie erbij komt?
  Het worden spannende tijden deze winter.

  Geliked door 3 people

 5. ronjaspers zegt:

  Begin van het einde.

  Geliked door 1 persoon

 6. saddy zegt:

  Plak er een labeltje met “”sprokkelhout”” op en iedereen is weer blij toch?

  Like

 7. Ravian zegt:

  Ze kunnen beter Scholz & Co, opstoken, dan krijgt daarna heel Duitsland het weer warm.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s