Russisch aardgas: In de EU wordt alleen nog aan Hongarije geleverd

(Door: Heinz Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

Inmiddels is het zover dat de Europese Unie in feite compleet afgesneden is van de gasstromen uit Rusland. Slechts één van de vier pijpleidingen levert nog aardgas – en wel aan Hongarije. De rest van de EU staat droog.

Vanuit Rusland leiden er vier aardgas pijpleidingen met een totale capaciteit van 174,5 miljard m³ per jaar naar Europa. Daarvan zijn er twee (Nord Stream 1 en 2) dankzij een doelgerichte aanslag beschadigd in niet meer operationeel. Een andere (Yamal Europe) levert al sinds mei van dit jaar geen aardgas meer en de vierde pijpleiding (Turk Stream) is weliswaar nog in bedrijf, eindigt echte rin Hongarije, wiens conservatieve regering o.l.v. Minister-president Viktor Orbán standvastig weigert om sancties tegen de energiesector te ondersteunen.

Volgens “Forbes Hungary” is Hongarije daarmee het enige land in de Europese Unie dat überhaupt nog van aardgas uit Rusland wordt voorzien. Alle andere EU-lidstaten zijn derhalve op leveringen uit andere landen respectievelijk de eigen productie (bijvoorbeeld Nederland) aangewezen. Maar juist de levering van vloeibaar gas met LNG-tankschepen is gelimiteerd, omdat er maar beperkte capaciteiten zijn. Ook producenten zoals Noorwegen of Algerije kunnen niet genoeg aardgas ter vervanging leveren.

In Praag, bij de informele EU-top, zei de Franse president Emmanuel Macron dat de winter van 2023/2024 nog harder zou worden dan deze winter m.b.t. de levering van aardgas. Per slot van rekening zullen de Russische pijpleidingen ook volgend jaar nauwelijks gas aan Europa leveren, zodat ook de gasreservoirs niet voldoende gevuld kunnen worden. De Europese economieën gebruiken ook in de zomer aardgas.

De Hongaarse regering heeft zich krachtig tegen veel van de tegen Rusland opgelegde sancties uitgesproken en geargumenteerd dat ze de Europeanen meer schaden dan de Russen. Vorige week nog eiste de Hongaarse minister-president Viktor Orbán een einde aan de Ruslandsancties tot het eind van het jaar om de inflatie te stoppen, de prijzen van levensmiddelen te halveren en de stijgende energiekosten onder controle te brengen.

Bron:
report24.news
Door: Heinz Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Russisch aardgas: In de EU wordt alleen nog aan Hongarije geleverd

 1. Henk der Niederländer zegt:

  Jah en ondertussen doen bijna alle regeringen in Europa het voorkomen dat ze zo goed bezig zijn, maar wel hun eigenvolk veneuken.
  De crimineel zoals hij beschouwd wordt door de EU Viktor Orban dus heeft het in ieder geval voor elkaar dat het aardgas in Hongarije heel goed betaalbaar is en alle zeilen bij zet om een oorlog met het westen te voorkomen, terwijl de rest van de Europese regeringen op escalatie aansturen.
  Ondertussen verliezen in zowat heel Europa regeringen het vertrouwen van de burgers maar gaan toch door op de ingeslagen weg.
  Wat Ik me dan af vraag: Wat speelt er wat wij niet weten, want regeringen hebben de neiging om ondanks dat ze de bevolking al vanaf het begin verneukt hebbenaltijd nog hebben geprobeert om de steun van de bevolkingen te behouden, waar ze zich op dit moment totaal niet meer mee bezig houden.
  Als Bearbok weet te vertellen dat ze door gaat met haar politiek ondanks dat haar kiezers dat afwijzen en zij verteld erbij dat ze door zal gaan of de kiezer het er nou mee eens is of niet moet er iets zijn wat hen zoveel zelfvertrouwen geeft.
  Ik ben bang dat de communistische heilstaat dichter bij is dan wij allemaal zien

  Geliked door 6 people

  • Ravian zegt:

   Blijft een feit dat Baerbock, in haar linkse arrogantie, de huid van de beer aan het verkopen is voordat deze daadwerkelijk geschoten is.

   Geliked door 1 persoon

   • Chris Dirick zegt:

    Oh, ik zou niet in de plaats van Baerbock willen zijn! Arrogantie is eigenlijk een eufemisme voor complete stupiditeit. Zelfs als de beer haar midscheeps treft zal ze nog niet beseffen dat ze ten dode opgeschreven is. Hoe zal ze aan de Duitse burgers uitleggen dat ze verdoemd zijn? Dat ze door haar groene maatregels aan de hongerdood ten onder zullen gaan?
    Als dat doordringt tot de massa van de bevolking, als het al met al te laat is dus, zullen er geen galgen of guillotines zijn, dan worden in eerste instantie de schuldigen levend uiteengerukt. De domme massa geeft geen fuck om het rechtstatelijke, die wil alleen bloed zien. Als een meute verscheurende hyena’s. Remember the French Revolution!
    Daarna, als de volkswoede enigszins getemperd is komen de tribunalen waar alle onderknuppels aan onderworpen zullen worden.
    Ook zij zullen niet ontsnappen.
    ik hoop dat ik het nog mag meemaken. Ik heb zelf geen kinderen maar ik wil wel dat het restant van de mensheid een beter leven tegemoet gaat dan wat we nu meemaken.

    Geliked door 2 people

 2. droevige mof zegt:

  Vandaag is al het treinverkeer in Noord-Duitsland stilgelegd door een sabotagedaad. Ook de verbinding Amsterdam-Berlijn werd hierdoor geraakt. De elektronische bewaking werd uitgeschakeld, wat goede voorkennis vereist. De politie ziet overeenkomsten met de aanval op Nordstream 1. In ieder geval is de Duitsers weer eens getoond hoe kwetsbaar hun systemen zijn. Het feit dat de verbinding tussen Amsterdam en Berlijn werd verstoord heeft een interessante secundaire betekenis: Nederlanders, we betrekken jullie erbij.
  https://www.bild.de/news/2022/news/deutsche-bahn-ice-ic-und-ec-betroffen-fernverkehr-im-norden-komplett-eingestellt-81554282.bild.html

  Like

 3. Olie bol zegt:

  Duits leger heeft slechts munitie voor twee dagen’
  Updated 7 min geleden
  8 min geleden
  in BUITENLAND

  Bondskanselier Olaf Scholz poseert voor een Duitse tank.

  Like

 4. bobzelf zegt:

  Wint Zelenski dit jaar de Nobelprijs voor Vrede? ‘Leunt te veel op sentiment van dit moment’

  Wie krijgt de Nobelprijs voor Vrede 2022? Het Nobelcomité, dat morgenochtend om 11.00 uur de winnaar bekendmaakt, kon kiezen uit maar liefst 343 genomineerden. We zetten de grootste kanshebbers op een rij.

  JE GAAT HET GODVERDOMMEN TOCH MEEMAKEN
  EERST HET SONGFESTIVAL WINNEN MET EEN COMBINATIE VAN SS … AZOV EN BANDERA GROEPERINGEN MT EEN SS GESTREKTE ARM VAN HET TOEEL AFLOPEN
  EN NIEMAND HELEMAAL NIEEMAND HAD DAT GEZIEN ????

  EN NU ??
  DE NOBELPRIJS VOOR DE VREDE ?????
  DUS 8 JAAR JE VERSTOPPEN ALS MIJN OOM OVER MINSK BEGINT ??
  JE LAAT EEN 31.000 BURGERS DOODSCHIETEN
  JE ZORGT VOOR 51.000 GEWONDEN
  EN DIE 6 LEVEND VERBRANDE MENSEN ?? DIE KONDEN ER DAN OOK
  WEL BIJ TOCH
  WATER AFGESLOTEN
  GEEN AOW ACHTIGE UITKERINGEN . GEWOON ALLES GESTOPT
  EEN ZO GOED ALS NIEUW VLIEGVELD VOLLEDIG VERNIETIGD
  GEEN ZORG. KAPOT GESCHOTEN ZIEKENHUIZEN

  GAAF HOOR.. EN WIE GAAT DAT BEKEND MAKEN DAN ??

  MIJN VRIEND RUTTE ?? WHAHAHAHAHAHA
  DUS

  GEEN GAZZZZZ ……. TE WINIG LNG GAZZZZZ. SCHEPEN TE WEINIG ..

  DE OLIE PIJPE OOK AFGEKNEPE . . INCL OPEC WHAHAHAHA

  E DAN LEKKER IN DEWINTER KOUD DOUCHEN . 3 TRUIEN AAN
  JE TARZAN VIBRATOR NIET OP KUNNEN LADEN OOK VRESELIJK

  EN DAN NA DE WINTER . WE GAAN DE RESERVE OPSLAGRUIMTES
  OPNIEUW OPLADEN ???????????????????????

  WAARMEE DAN WHAHAHAHAHAHAHA

  U HEEFT GEGOKT EN VERLOREN . LOPEN DUS NU 80 JAAR AAN EEN DOOD PAARD TE TREKKEN

  EN HEBBEN DUS PERSOONLIJK JULLIE EIGE DOODVONNIS GETEKEND

  DUS FABRIEKE DICHT. WINKLES DICHT. BAKKERS GESTOPT . BLOEMEBOEREGESTOPT .. HAK GESTOPT WORDT DOOR EEN RUSSISCH BEDRIJF OVERGENOMEN OOK DAT NOG ..
  AUTO INDUSTRIE NAAR DE KLOTEN
  WERKELOZEN TIENTALLLEN ??? NOU GOK MAAR OP MILJOENEN

  DUS GEEN GELD .. GEEN WERK .. GEEN GELD VOOR UITKERINGEN

  EN DAT ENKEL EN ALLEEN ..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  OMDAT ROEPEN UKRAINE NIET BIJ DE NAVO IETS TE MOEILIJK WAD ..

  OP WELKE SCHOOL HEEFT U GEZETEN ???? WHAHAHAHAHA

  UW EIGEN DOODVONNIS GETEKEND . EN LIJDZAAM TOEKIJKEN HOE DE GALG OM UW NNEK WORDT GELGD.

  HET IS TENSLOTTE OOK ONZE OORLOG ??????????????????????????????

  NOU GODGLOEIENDE , GLOEIEDE ZEKER WETEN VAN NIET …

  MAAR OOK DAN SCHIET U HEM NIET VAN ZIJN FIETS.

  DUS DOBBER LEEKR DOOR ..

  HUIS KWIJT . KAN HYPOTHEEK NIET MEER BETA;EN . ALLES KOUD EN ZEIKNAT ZONDER VERWARMING
  EN OO JAHHH
  DE GRONDSTOFFEN VOOR DE LANDBOUW LIGGEN OOK IN RUSLAND INDE LOODSEN

  IK HOOP DAT U NOG WAT KOLEN KUNT RPEN . TUSSEN DETREINRAILS
  VOOR BLOEMBOLLE SOEP IN EEN HEERLIJK RECEPT OM AF TEVALLEN

  DUS IK HEB 22 JAAR GEROEPEN EN GEGILD . MAAR GEEN ENKLE REACTIE

  DUS OOM VLADIMIR ZEI HEEL NETJES …

  U WILDE UW EIGEN BED OPMAKEN .
  DUS SLAAP ER DAN MAAR IN OOK ..

  DUS EIGENLIJK TUSSE DEREGELSDOOR ZEI HIJ “”STERF DAN MAAR OOK !!

  DIKE HUG . IK GA MORGEN NOG EEN DAGIE NAAR HET STRAND WHAHAHAHA

  DIE DOMME GRIEKEN TOCH ?????????????????

  6 maanden nadat EU beloofde Russische gasimport te verlagen, verscheept nieuwe faciliteit van Gazprom eerste lading vloeibaar gemaakt aardgas naar Griekenland

  “Griekenland plant miljardendeal met Rusland”
  Griekenland zou dankzij een energie-overeenkomst met Rusland tot 3 tot 5 miljard euro van de Russen ontvangen. Dat schrijft het Duitse blad Der Spiegel. Het geld zou worden overgemaakt in de vorm van een voorschot voor de geplande pijplijn Turkish Stream, waarmee Russisch gas via Turkije en Griekenland naar Europa kan worden gebracht.

  U STEUNDE LIEVERZELENSKI BEGREEP IK WHAHAHAHAHAHHA

  OOM BOBZELLEF SOUVLAKI KANJER

  Geliked door 2 people

  • Ravian zegt:

   Die “Nobel prijs voor de Vrede” werd een lachertje op het moment dat terrorist en kleine jongetjes neuker (en huisvriend van Sigrid Kaag) Yasser Arafat het ding in ontvangst mocht nemen.
   Daarna heeft Obama het geval een keer gekregen, niet van wegen hetgeen hij al gepresteerd had, maar van wegen alle linkse wonderen die hij nog ging verrichten, waarna hij het hele midden oosten in de fik stak.
   Zelenski is dus feitelijk een prima kandidaat voor de “Nobel prijs voor de Vrede”, want die “prijs” stinkt inmiddels van hier tot Kiev…

   Geliked door 4 people

 5. Ravian zegt:

  “Maar juist de levering van vloeibaar gas met LNG-tankschepen is gelimiteerd, omdat er maar beperkte capaciteiten zijn.”

  Maakt feitelijk ook geen reet uit, omdat zowel de consument als de industrie dit gas niet gaan kunnen betalen.
  LNG is Marie Antoinette haar cake.
  Ik hoop ten zeerste dat het effect hetzelfde gaat wezen…

  Geliked door 2 people

 6. Hendrik de Zwijger zegt:

  Hoeveel presidenten in Europa zetten zich in voor het VOLK ?
  Ja, juist 1 Orban is de naam !

  Like

 7. koddebeier zegt:

  Ze hebben daar een regering met hersens !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s