En daar is-tie weer: de hoofddoekdiscussie

(Door: Sonja Dahlmans)

Hijab is scherm waarachter de vrouw wordt verborgen

In Iran zijn hevige protesten uitgebroken na de dood van een jonge vrouw die haar hijab niet op de voorgeschreven wijze droeg, gevolgd door een woordenstrijd pro- en contra de hoofddoek in westerse landen. Opeens wordt het dappere verzet van de vrouwen in Iran gesteund, ook al was daar in de jaren ervoor niets van te merken. Wat echter nog steeds ontbreekt is een discussie over de betekenis van de hijab: een scherm om zich van andere vrouwen te onderscheiden opdat zij niet aangerand wordt, en de implicaties die dit heeft.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op En daar is-tie weer: de hoofddoekdiscussie

 1. Niek zegt:

  Laat je niet misleiden of afleiden….Dit gaat niet over de hoofddoek. Ja voor Jan met de Pet wel en de media, onze politieke klojo’s doen vrolijk mee en staan zelfs op het malieveld die ineens wel media aandacht krijgt? Die Ayatollah heeft met de verkeerde zaken gedaan en drones verkocht…. o’ja en die hoofddoek moet je niet eens over discussiëren.

  Like

 2. Julia zegt:

  Hypocriet gedoe jarenlang worden kopvodden al getolereerd en nu staat het westen op zijn kop ook in ons land barstte het los van de activiteiten de kudde was weer compleet. Echter bij mij speelt toch wel een veel belangrijker vraag wat er in ons land met kinderen is gebeurt en vooral waar zij zijn gebleven hierop is geen antwoord tot op heden maar daar zie of hoor ik de deugmensjes die zich zo nodig moeten bemoeien met buitenlandse aangelegenheden en vooral de msm en propagandazenders niet over https://niburu.co/binnenland/17863-waar-zijn-de-kinderen Fel protest over dit leed tegenover de daders o.a. Rutte blijft uit. Kortom er zijn in ons land heel veel misstanden waar we ons wel wat meer druk over dienen te maken. Over politieke criminelen gesproken.

  Like

 3. Ravian zegt:

  De hijab is een onderscheidingsteken, zodat de moslims weten welke vrouwen ze wel en niet kunnen aanranden en verkrachten, al de rest is stierenpoep.

  Geliked door 1 persoon

 4. J.v.d.Heijden zegt:

  De hoofddoek is en blijft de VLAG van het nieuwe nazi-fascisme.

  Like

 5. LUCIA zegt:

  De khazaarse maffia gebruikt de moslims als stoottroepen, net als Hitler ook deed, als ze hun rol vervuld hebben, zullen ze ook geëlimineerd worden.

  Overigens is het in ieder geloof zo, dat de vrouwen het meest radicaal zijn, omdat ze het meest te verliezen hebben door het niet te zijn ( vrouwen worden in alle godsdiensten zwaar onderdrukt en hebben in geen enkele dezelfde rechten als de mannen ). Hun radicalisme moet je zien als een soort bewijs, om in de samenleving uit de groep van vertrapten te komen… en een beetje mee te kunnen doen ook al is dat in de marge.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s