EU: enthousiasme voor sancties tegen Rusland neemt af

(Vertaling: E.J. Bron)

De minister-presidente van Estland, Kaja Kallas (foto), heeft toegegeven dat er niet veel elementen meer zijn in Rusland die niet door de restricties worden getroffen. Ze verklaarde zaterdag tegenover de Britse “Telegraph” dat de overeenstemming over de sancties tegen Rusland in de EU aan het wankelen geraakt zou zijn. De doelen van de EU voor haar economische oorlogsvoering zouden opraken.

“Het wordt steeds moeilijker om de sancties door te drukken. En er zijn niet veel elementen meer die we kunnen sanctioneren. Dat is het probleem”, beklaagde ze. Kallas maakte ook de “oorlogsmoeheid” en “beginnende binnenlandse politieke problemen” voor de verdwijnende belangstelling van de Europeanen in sancties tegen Rusland verantwoordelijk.

De VS en de EU zouden aan de Russische economie sinds het begin van Moskous militaire operatie in de Oekraïne in februari sancties hebben opgelegd, maar terwijl de eerste rondes unaniem werden aangenomen, bleken de beperkingen voor de koop van Russische olie en gas met het oog op de sleutelrol van Moskou bij de voorziening eerder een struikelblok.

De ondersteuning van de sancties zonder rekening te houden met de nevenschade voor de economie en de burgers van de EU heeft ertoe geleid dat de energierekeningen in de EU de hoogte in snellen en de inflatie galoppeert. Terwijl Kallas tegenover “The Telegraph” verzekerde dat “de meerderheid van de mensen begrijpt dat de inflatie zoiets als een oorlogsbelasting is” en verklaarde: “Wij betalen dat in euro´s, terwijl de Oekraïners met mensenlevens betalen.” In Oostenrijk, Italië, Frankrijk en de Tsjechische Republiek kwam het tot protesten tegen de stijgende kosten voor levensonderhoud en tegen hetgeen door veel critici als plaatsvervangend conflict van de NAVO wordt beschouwd, en deze protesten zullen met de naderende winter waarschijnlijk nog groter worden.

De Hongaarse minister-president Viktor Orbán heeft de “eigen economische beschadiging” door de energiesancties heftig veroordeeld, terwijl de staatssecretaris voor internationale betrekkingen, Zoltán Kovács, de maatregelen vergeleek met het “gooien van een atoombom op de Hongaarse economie en ook op de Europese economie”. Boedapest kon voor zichzelf een uitzonderingsregeling treffen wat betreft de in het nieuwste sanctiepakket ingevoerde bovengrens voor de olieprijs, omdat het gas via een pijpleiding en niet over zee betrekt, hoewel veel EU-landen na de sabotage van Nord Stream 1 en 2 geen mogelijkheid meer hebben om Russische gas via de pijpleiding te betrekken.

Van alle EU-landen registreerde Estland in juli de grootste prijsstijging van de energieprijzen tegenover vorig jaar. Dat heeft het enthousiasme van de elites van Estland voor het conflict in de Oekraïne echter niet gedempt. In augustus had Tallinn in verhouding tot het BBP per hoofd van de bevolking meer militaire uitrusting naar Kiev gestuurd dan welk ander land dan ook en kruide € 250 miljoen aan militaire hulp het land in, dat het graag als NAVO-lid zou willen hebben en Kallas riep vrijdag rijkere landen op “om iets te vinden dat ze aan de Oekraïne kunnen geven”.

Sinds begin 2022 heeft Kiev volgens Statista meer dan € 80 miljard aan buitenlandse hulptoezeggingen ontvangen.

Bron:
contra24.online

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op EU: enthousiasme voor sancties tegen Rusland neemt af

 1. Olie bol zegt:

  Klopt door de oorlog zijn straks dingen niet meer te betalen goh had je maar aan dat verdrag gehouden en had die clown in Oekraïne afgezet

  Geliked door 1 persoon

 2. bobzelf zegt:

  WHAHAHAHHA
  BEETJE LAAT HE . SNOLLIO

  OOM BESCHUITJE MEE ETEN DAT DAN WEER WEL WHAHAHAH

  Geliked door 1 persoon

 3. droevige mof zegt:

  Alex Christforou is een van de beste analisten van het Oekraïne-conflict. Deze 14 minuten hebben me erg aan het denken gezet.

  Geliked door 1 persoon

 4. saddy zegt:

  De argumenten die ze brengt zijn zo inhoudsloos, infantiel en voorspelbaar dat je alleen maar kunt kotsen.

  Maar ja, Tis een vrouw, dus FANTASTISCH!

  Like

 5. Ravian zegt:

  “Kallas riep vrijdag rijkere landen op “om iets te vinden dat ze aan de Oekraïne kunnen geven”.”

  Mag ik “een opgestoken middelvinger” voorstellen?

  Rusland is grotendeels zelfvoorzienend, en driekwart van de wereld handelt nog altijd graag met ze.
  Tel één plus één eens bij elkaar op zou ik zo zeggen.
  Dat zou zelfs een domme blonde trien als deze Kallas toch eigenlijk nog voor elkaar moeten kunnen krijgen.
  Misschien is ze beter in vermenigvuldigen.
  Daar hoef je niet voor bij na te denken namelijk.

  Geliked door 3 people

 6. Oliedom zegt:

  Volgens mij was er alleen maar enthousiasme voor een oorlog bij die mongolen in de politiek/ hoge militairen zoals de Eu en de USA en was en is er nooit enige enthousiasme geweest bij de gewone burgers en helemaal al niet om deze corrupte clown en zijn nazi’s te helpen/ ondersteunen.

  Like

 7. Blaffertje zegt:

  Te laat. 😁

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s