Eis naar AfD-verbod is brevet van onvermogen

“De tijd is rijp voor een verbod van de AfD. Onze democratie is niet weerloos, maar weerbaar”, zei de SPD-politica binnenlandse zaken uit Thüringen, Dorothea Marx, na de deelstaatverkiezingen in Niedersachsen.

(Door: Wolfgang Hübner – Vertaling: E.J. Bron)

De echo op het succes van de AfD in de deelstaat Niedersachsen en de door het plafond groeiende resultaten van de AfD in de peilingen in de deelstaten op het gebied van de voormalige DDR liet niet lang op zich wachten. Weliswaar zijn het tot nu toe alleen maar onbeduidende figuren in de kartelpartijen die openlijk snakken naar een verbod van de AfD. Maar dat kan in de loop van de komende wintercrisis nog duidelijk veranderen. Want geen van de regeringspartijen en ook niet de schijn-oppositionele CDU/CSU hebben effectieve recepten tegen de veelsoortige binnen- en buitenlands-politieke uitdagingen.

Integendeel: het kartel aan de macht laat bijna iedere Duitser elke dag meer verarmen. En zo geïndoctrineerd en op onvoorwaardelijke gehoorzaamheid gedresseerd zijn zelfs miljoenen politiek ongeïnteresseerde landgenoten waarschijnlijk nauwelijks om dat niet te merken aan hun afnemende financiële mogelijkheden. Daarmee echter wordt het tot nu toe onaantastbaar overkomende fundament van de staats- en systeemloyaliteit in Duitsland ondermijnd en geteisterd. Deze ontwikkeling kan door de AfD vanzelfsprekend politiek gebruikt worden, teweeggebracht wordt deze ontwikkeling echter noch door deze of een andere partij.

In zoverre zou en zal een niet uit te sluiten verbod van deze partij aan de voortschrijdende misère van de ideologie- en vazallenstaat Bondsrepubliek niets veranderen. De eisen naar een verbod evenals de al lang bestaande dreigingen met een verbod zijn niets anders dan een teken van het openlijke brevet van onvermogen van een partijkartel dat onstuitbaar de afgrond nadert van het falen van het systeem.

De AfD doet er goed aan om zich van de toenemende nervositeit en agressiviteit van haar vijanden net zo weinig te laten beïnvloeden als de tienduizenden op maandagdemonstraties, die elke intimidatie steeds zelfbewuster het hoofd bieden. Alle rechtse oppositionele krachten zouden zich echter op de spoedige verscherping van mediale hetze en repressie door de staat moeten instellen. Het huidige machtskartel zal niet hoffelijk de weg vrijmaken voor alternatieve krachten en politiek.

Bron:
pi-news.net
Door: Wolfgang Hübner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Eis naar AfD-verbod is brevet van onvermogen

 1. Ook in duitsland zal het commando klinken “indien gericht, vuur”. Voor de duiutsers zijn dat alom bekende klanken en ze zullen er automatisch aan gehoorzamen

  Like

  • droevige mof zegt:

   Jullie Nederlanders hebben de meeste ervaring met Duitsers uit de aangrenzende deelstaten Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen. In Oost-Duitsland is de situatie anders. De mensen daar hebben ervaring met totalitaire systemen, van 1933 tot 1989. Dat zit diep, dat willen ze niet nog eens.

   Like

 2. karton zegt:

  Wát een aap-lelijk vrouwmens, deze Doortje Marx. (sorry apen !)

  Like

 3. droevige mof zegt:

  Daar maak ik me geen zorgen over. Als de AfD een vangnet is voor de ontevredenen, zal een verbod leiden tot de gevreesde buitenparlementaire oppositie. Als de partij niet verboden wordt, zal ze blijven groeien. Dan moeten de verkiezingsuitslagen worden vervalst en moeten de mollen in de AfD worden aangemoedigd om schandalen te creëren. Maar dat kan ook fout gaan.

  Like

 4. Qvic zegt:

  Dat wordt nog leuk voor ze, als eerdaags Rusland Duitsland inclusief Nederland overneemt. Volgens het VN handvest is Rusland gerechtigd om de wereld te denazifiseren. Want beide landen zijn eigenlijk 1 land. Want per 18-05-1940 is Nederland opgeheven te bestaan en een onderdeel geworden van Duitsland.

  Like

 5. Ravian zegt:

  Aan het feit dat de naam Hitler in het Duitse taalgebied niet meer voorkomt, en de naam Marx nog wel, kun je goed zien wat daar na de tweede wereldoorlog fout is gegaan…

  Like

 6. Pascal Heefer zegt:

  Marx, marx, marx……hmmmm?🤔

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s