Falend overheidsbeleid los je niet op met nog meer overheidsmacht

(Door: Marit Nubé)

De ene na de andere crisis verschijnt, en telkens lijkt de oplossing: meer overheidsingrijpen. Maar door wie wordt deze oplossing aangedragen? Door de overheid zelf, blijkt telkens het antwoord. Maar is dat niet vreemd? Natuurlijk vindt de overheid dat zij meer macht moet verkrijgen. De bakker vindt immers ook dat mensen meer brood moeten eten: dit is zijn verdienmodel, om er zelf op vooruit te gaan.

Maar wat blijkt: meer overheidsingrijpen is helemaal niet de oplossing voor de crises. Sterker nog: de overheid is veelal de veroorzaker geweest van alle crises die er nu zijn. Daarom is het vreemd dat de overheid tegelijkertijd als de oplossing van deze crises wordt aangedragen. Deze schizofrene gedachtegang is geworteld in de onwetendheid van de bevolking, die niet doortastend genoeg de holle retoriek van de overheid doorziet. Want zodra de overheid zelf een probleem veroorzaakt, heeft zij de neiging om meteen een loos fenomeen als boeman aan te wijzen.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Falend overheidsbeleid los je niet op met nog meer overheidsmacht

 1. Alphons Mantel zegt:

  Rutte IV= klimaatsprookjes+ stikstofleugens + corona-onzin + toeslag-affaire

  Geliked door 1 persoon

 2. saddy zegt:

  “”Deze schizofrene gedachtegang is geworteld in de onwetendheid van de bevolking,””

  De schrijver mist o.a het feit dat er heel veel plekken worden en werden gecreeerd die nu bezet zijn door vrouwen. En dan begint de ellende pas.

  Ken jij een organisatie met alleen maar mannen die steeds meer overhead creeert?

  Ken jij een organisatie met overwegend vrouwen waarbij de overhead NIET explodeert?

  Als je Rusland ten val wilt brengen dan heb je geen bommen nodig, je hoeft alleen maar meer vrouwen de russische overheid in te proppen.

  Like

 3. mooinique zegt:

  Jammer kan het bericht niet helemaal lezen. Afgezien van dat. Er zouden minder ambtenaren komen. Hahaha dacht het niet. Het wordt steeds lastiger voor het gewone volk om de staat omver te werpen. Kijk alleen al hoeveel ZZP-ers er in dienst zijn. Of beveiliging, ict etc. Krijgen hun geld van de overheid dus zullen niet gauw tegen zijn. Helaas.

  Like

 4. henryN zegt:

  Geachte Heer Bron, wilt U zo vriendelijk zijn geen premium artikelen te plaatsen . IK moet lid worden of wat betalen om die te lezen en ik denk dat de meesten mensen op dit forum daar geen behoefte aan hebben. U kunt ook de mededeling bij het artikel voegen dat het een premium artikel is. Dan hoef ik het verder niet te openen. Ik ben blij met deze website en waardeer Uw werk ten zeerste maar wil wel artikelen zien die ik geheel kan lezen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s