Mark belt Piet

(Door: Wim van Schaik)

Afgelopen maandagavond hield Piet Adema (CU), de nieuwe minister van LNV, het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, in Nieuwerbrug zijn eerste spreekbeurt voor een zaaltje met boeren. Het RD was er bij. En hoewel de foto van boeren met strakke gezichten anders doet vermoeden, was het volgens de krant zo dat Adema kwam, zag en overwon… Zou het? Op de foto staat hij met z’n rug naar een groot deel van het publiek. Lichaamstaal? In ieder geval vertrouw ik die reformatorische desinformatie voor geen cent. Altijd erop uit de macht in bescherming te nemen tegen de burgers. Gelukkig hebben we het ‘telefoontje van Mark met Piet’. Dat zou de waarheid wel eens beter kunnen weergeven dan wat het Reformatorisch Deugblad zijn lezers wil laten geloven.

P. Met Piet

M. Hé hoi! Met Mark. Hoe gaat-ie?

P. Leuk dat je belt, maar eh, toch geen problemen?

M. Nee man, ik bel even om te zeggen dat je het fantastisch doet. Ik las juist een verslag van gisteravond in Nieuwerbrug. Kat in ’t bakkie zo te lezen.

P. Ja ging wel. Ik had Herman meegenomen om het gesprek met de boeren te leiden.

R. Herman?

P. Herman Snijders, zat op beleidscoördinatie mest- en stikstofbeleid. Weet er alles van. Was ook betrokken bij natura 2000. Hield lekker strak de leiding.

M. Goed dat je een spijkerbroek en een trui aan had Piet. Heb ik ook altijd aan bij zulke bezoeken. Mijn camouflagepak. Ha, ha.

P. Ha, ha, camouflagepak! Goeie. Doe alsof je aan hun kant staat: “Ik ben Piet en ik ben er voor jullie. We hebben elkaar nodig en we moeten samen optrekken. O, ja laten we elkaar tutoyeren.” Jijen en jouen is beter dan dat ze je uitjouwen.

M. Je hebt toch niks beloofd?

P. Nee joh. Ik loop al wat langer mee. Ik heb gezegd dat ik in Nieuwerbrug was om te luisteren en dat ik alles mee zou nemen om in de ministerraad op tafel te leggen.

M. Ga je toch niet doen? Dat gezeik van die boeren kennen we al.

P. Snap ik. Maar het kwam wel goed over. Verbaasde mij dat iedereen er in meeging.

M. Mooi dat het RD er een positief stuk over schreef. Goeie vent die Tiemen Roos. Nooit een kwaad woord over ons. Kan kritiek zo verpakken dat je er niks van merkt. Ha, ha. Prima journalist. Beter dan die **** van ON.

P. Kreeg wel een paar lastige vragen over Brussel en over de ambtenaren op LNV en ook nog over Christianne van der Wal.

M. Ja, las ik. Goed op gereageerd trouwens. Vooral toen je de hulp van die boeren inriep om de ambtenaren, die je toegewijde mensen noemde, te vertellen hoe de toekomst van de Nederlandse landbouw er uit moet zien. Goed gedaan. Laat ze maar denken dat ze ons beleid kunnen bepalen. Zou toch compleet de omgekeerde wereld zijn. Wat ik nog wilde zeggen, mooi dat Remkes-riedeltje dat je de wanhoop herkent en snapt dat het vertrouwen in de overheid weg is, maar dat je de boeren nodig hebt, omdat die Nederland en de wereld zoveel te bieden hebben.

P. Ja dat vond ik zo knap van die Remkes. Hoe hij iedereen inpakte met zijn rapport. Zelfs het BBB-vrouwtje tuinde er in. Liep trouwens een flinke deuk op. Kun je veel van leren van die Remkes. Slim om hem te vragen.

M. Nou, morgenochtend zie ik je bij het ontbijt met de boeren op het Catshuis. Christianne is er ook bij. Ben benieuwd. Is toch wat anders dan zo’n zaaltje. Zitten een paar harde jongens bij. Maar niet zo hard dat ze niet met ons praten. Ze moeten wel, anders komen ze alleen te staan. Gelukkig neemt de aandacht voor de boeren al af. Ook door de oorlog in Oekraïne. Onthoud dat de tijd voor ons werkt. Altijd. Zie je morgen.

P. Tot morgen. En Mark… bedankt voor het belletje. Waardeer ik echt.

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Mark belt Piet

 1. bobzelf zegt:

  DIE CU GRIFFOOS TOCH !!!!

  DUS ZE LIEGEN NOU PAS EEN 4000 JAAR .

  DUS JEZUS REDT .??? WEER NIET ??

  OOM HET SPROOKJESBOEK IS UIT ..

  DE GROTE BOZE WOLF DID IT …

  WANNEER WODEN DIE LEUGENAARS NOU EENS HET VOLKERAK IN GESCHOPT

  DE MAAS MAG OOK .

  MONSTER MAG REAGEREN WHAHAHAHA . VERZIN EEN LIST TOM POES

  Geliked door 1 persoon

 2. Oliedom zegt:

  En met het “belletje van mark” komt alles wel goed met die twe grefo’s en de boeren hebben het nakijken.

  Geliked door 2 people

 3. Julia zegt:

  De boeren moeten nu eens een statement maken en geen stukje voedsel meer leveren aan de distributiecentra zodat miljoenen schaapjes eens voelen wat het betekent als de boer de nek wordt omgedraaid. We moeten maar eens gaan bellen of liever naar Den Haag trekken om uitleg te vragen aan de grootste leugenaar Rutte waarom bouw van recreatiewoningen en hotels aan de rand van beschermde natuurgebieden wel is toegestaan https://www.ad.nl/binnenland/bouw-recreatiewoningen-vlakbij-beschermde-natuur-verdubbeld~a0a183a2/ De reguliere bouw stagneert van alle kanten vanwege stikstof maar een tweede huis voor de beter bedeelden is dus wel mogelijk. Boeren moeten eisen ook al die recreatiewoningen afbreken anders valt er niet meer met ons te praten. Het gaat toch om de bescherming van de natuur. Maar ja geld is macht dat hebben we ook ondervonden met het vervuilende race circuit in Zandvoort dat wel doorgang mocht vinden aan de rand van de duinen. Corruptie viert hoogtij en geld is macht.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s