Schäuble & Co. bereiden de mensen innerlijk voor op kou en nood: twee truien, kaarsen, lucifers

(Vertaling: E.J. Bron)

De langjarige voorzitter van de Duitse Bondsdag, Wolfgang Schäuble (CDU), heeft de Duitsers tot meer inspanningen en minder klagen opgeroepen. Met het oog op de actuele crisis zouden zij zich “weer meer moeten inspannen. Mij baart het zorgen dat zo veel Duitsers juist liever minder willen werken: bijvoorbeeld in deeltijd en nooit in het weekend. Dat zal niet functioneren. Want overal zijn arbeidskrachten tekort! Mijn ervaring is: altijd alleen maar lol hebben – dat is geen levensvervulling”, zei Schäuble.

Ook tegen de achtergrond van koudere woningen en dreigende energietekorten heeft de langjarige CDU-functionaris belangrijke tips paraat: “Dan trek je gewoon een trui aan. Of misschien nog een tweede trui. Daar moet je niet over jammeren, maar je moet inzien: veel is niet vanzelfsprekend.” Bovendien zouden de burgers zich met kaarsen, lucifers en zaklantaarns op stroomuitval moeten voorbereiden.

In bedekte termen adviseert Schäuble ook om afscheid te nemen van de welvaartsstaat, die niet meer de mogelijkheden zou hebben om er voor iedereen te zijn. Letterlijk: “Het gevaar, dat ik zie, is dat we denken dat de staat iets zou zijn dat gewoon altijd meer zou moeten leveren aan zijn burgers.” Maar de staat zou geen supermarkt zijn en de burgers geen koopjesjagers.

Onlangs nog had een andere hoge politieke rentenier, de voormalige minister van Binnenlandse Zaken van de FDP, Gerhart Baum, de jongeren ertoe opgeroepen om de broekriem strakker aan te halen: “Ik zou graag willen verzoeken zich een beetje meer aan te passen, de levensstijl te veranderen, verwachtingen aan de welvaart te reduceren.”

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

14 reacties op Schäuble & Co. bereiden de mensen innerlijk voor op kou en nood: twee truien, kaarsen, lucifers

 1. antiislamnu zegt:

  En dit alles voor het super corrupte Oekraïne lekker de proxy oorlog van Amerika ondersteunen wapens voor de nazi’s op naar de volgende sancties ronde

  Geliked door 1 persoon

 2. Oliedom zegt:

  Zei een LUL die zelf nooit iets te kort heeft en ook nog nooit heeft gehad en ook nooit zal hebben, zo als zo vele van zijn soort politieke jopie popie figuren.

  Geliked door 2 people

 3. Gerrit zegt:

  Meneer zit er zelf wel lekker warm bij. Wat een ongelooflijke eikel😠 veel belasting betalen mogen we wel.

  Geliked door 1 persoon

 4. droevige mof zegt:

  Schäuble behoort tot de jetset van het celebrity-eiland Sylt, waar een vierkante meter bouwruimte 12.000 euro kost. Hij pendelt tussen Berlijn en Sylt, vroeger met een regeringsvliegtuig, nu privé. Soms draagt hij een trui,
  de hypocriet. De rest is ongeloofwaardig gelul.

  Like

 5. BosscheBol zegt:

  Wow! Gaan ze op die toer? Het moralistische, vaderlijke zeurtoontje?
  Werkt dat nog bij iemand?

  Like

 6. Claudia Millenaar zegt:

  Grappenmaker, misschien moesten wij onder deze omstandigheden maar eens helemaal afstand gaan nemen van onze werkzaamheden hier.

  Ons belastinggeld, dat kleine stukje welvaart, door noeste arbeid is en wordt overal ‘gedoneerd’ met miljoenen tegelijk of het tegen de plinten op klotst en wij krijgen het nakijken.

  Lieve hemel wat worden we in het pak genaaid!

  Geliked door 3 people

 7. saddy zegt:

  Ik heb de video met deze uitspraken gezien en je kunt maar 1 ding concluderen:

  Compleet Dedain jegens de belastingbetalers.
  Precies dezelfde schurfthekel als wat den haag aan jou heeft.

  Geliked door 1 persoon

 8. Henk der Niederländer zegt:

  Quot: Mij baart het zorgen dat zo veel Duitsers juist liever minder willen werken: bijvoorbeeld in deeltijd en nooit in het weekend.

  Misscien zou het voor deze rat eens beter zijn om te praten over de miljoen opvreters die in Duitsland aan het uitkeringsinfuus hangen.
  Die moeten allemaal betaald worden uit het geld dat de werkende Duitser verdiend.
  Maar jah daar hoor je deze soort misgeboorten niet over.

  Geliked door 1 persoon

 9. Andre zegt:

  Wolfgang als echte Weltwirtschafter zegt dus eventjes kort door de bocht op 1 wiel van zn rolstoel dat Duitsland dus helemaal geen GASRESERVES heeft voor de komende winter.

  Geliked door 1 persoon

 10. Htskday zegt:

  Vooral niet boos worden hoor, en zeker niet in opstand komen.
  Het komt allemaal wel goed, zegt rutje..

  Hier 👇 nog wat geweldige tips om de koude winter door te komen.. 😂🤣

  https://decorrespondent.nl/13846/gewapend-met-thermo-ondergoed-komen-we-die-koude-winter-wel-door/5578106423428-bfe786cb

  En vergeet niet, in de kou zitten met een paar waxinelichtjes in je lange jaeger onderbroek met gapende gulp is een dikke vinger naar Putin..
  Zal hem leren…

  Maar vooral niet boos worden hoor..
  Samen komen wij de winter wel door.

  Putin did it..

  Geliked door 2 people

  • LUCIA zegt:

   Ik had al een suggestie nav die eikel zijn suggesties>>> alle ingrediënten die hij opnoemt doen het ook zeer goed bij zelfontbranding en die kaarsen, ja kan hij in zijn linker en rechteroor doen, daartussen zit toch niet veel soeps.

   Like

 11. boorzalf zegt:

  Overal zijn tekorten aan arbeids krachten, gek hé als je miljoenen gelukzoekers binnen haalt die moeten allemaal verzorgt worden van huisje boompje beestje. En daar zijn nou net te weinig mensen voor.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s