Groene waanvoorstelling: Atoomoorlog, ja graag, atoomenergie, nee bedankt!

(Vertaling: E.J. Bron)

Als domheid paart met arrogantie komt er vast en zeker iets groens uit. Dat herken je ook aan de horrormeldingen uit het parallelle universum van de partijdag. De Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Annalena Baerbock (foto, Groenen), beschouwt de luchtondersteuning van de Oekraïne in het conflict met Rusland op dit moment als centraal. “We hebben net in het begin van de week gezien hoe belangrijk de luchtverdediging is”, zei ze bij de conferentie van de landelijke gedelegeerden van de Groenen in Bonn tegenover de tv-zender Phoenix. “Gelukkig kon de helft van de raketaanvallen op Kiev onderschept worden, ook dankzij onze wapenleveringen ter plaatse.”

Daar zal er “juist op het gebied van de luchtverdediging meer ondersteuning komen”. Het uitrusten van de Oekraïne met tanks beschouwt Baerbock daarentegen met het oog op de huidige situatie van minder belang. “Met het oog op de tanks, die u aangesproken heeft, hebben andere landen de tanks geleverd die de Oekraïne dringend nodig had. Bovendien konden op grond vn het feit dat de Oekraïense troepen in het oosten verder opgerukt zijn heel veel Russische tanks overgenomen worden, die nu gebruikt worden.” Daarom zou de tankkwestie op dit moment niet zo dringend zijn, maar vooral de kwestie van de luchtverdediging. De ondersteuning van de Oekraïne met meer wapens beschouwt Baerbock als opdracht van de Groenen.

“Wij ondersteunen de Oekraïne met wapens niet hoewel we een mensenrechten- en vredespartij zijn, maar omdat we een mensenrechten- en vredespartij zijn. Omdat we helaas in de wereldgeschiedenis meegemaakt hebben dat er situaties bestaan waar niet alleen door verdediging mensenlevens gered kunnen worden.” Het voorstel om twee Duitse kerncentrales tijdelijk weer in bedrijf te nemen om op de energiecrisis te reageren en energiezekerheid voor de winter te garanderen, zie de politica van de Groenen al als compromis van de Groenen in de Duitse regeringscoalitie.

“Het doet mij als lid van de regering heel veel pijn dat er in de bevolking een gevoel bestaat dat we het niet met elkaar eens zouden kunnen worden. Daarom vind ik en vinden wij als Groenen het zo belangrijk dat we in deze moeilijke tijden compromissen sluiten en bereid zijn om niet alleen verantwoordelijkheid te nemen, maar gedrieën samen beslissingen te nemen.”

De Groenen weten heel goed dat ze met de wapenleveringen de ellende in de Oekraïne alleen maar verlengen en Poetin zo onder druk zetten dat hem alleen nog maar het drukken op de rode knop rest. Dan hebben we hier in Duitsland atoombommen i.p.v. Kerncentrales (omdat de reserve immers zo snel mogelijk, ook nog tijdens de crisis, uitgeschakeld moet worden).

Groenen, zieke logica. En de Oekraïne wil uiteraard nog veel meer.

De vertrekkende Oekraïense ambassadeur Andrij Melnyk eist de opbouw van een “Europese tank-alliantie” ter ondersteuning van de Oekraïne. Men zou bondskanselier Olaf Scholz moeten verzoeken zo´n alliantie te vormen, zei Melnyk tegen de “Welt am Sonntag”. Een twaalftal landen zou over 2000 Leopard-2 tanks beschikken.

“Als elk van deze landen ongeveer 10% daarvan aan de Oekraïne afstaat, kunnen we een heel leger van 200 of meer tanks vormen om de bezette gebieden sneller te bevrijden”. De Oekraïne zou nu “zo snel mogelijk alles wat snel beschikbaar is” nodig hebben, voegde de diplomaat er aan toe. “ Leopard-2 en Marder-tanks, nog meer artillerie, maar ook munitie. Dat heeft de hoogste prioritiet.” Na acht jaar als ambassadeur in Berlijn verlaat Melnyk zijn post en keert terug naar Kiev. Sinds de Russische aanval op zijn vaderland had hij het Duitse debat rondom wapenleveringen door deels omstreden uitlatingen bespoedigd.

Daarbij zou hij ook fouten gemaakt hebben, aldus Melnyk, “maar de allermeeste zou hij niet berouwen”. Melnyk wil nu graag van de Duitse regering “toezeggingen op de lange termijn hoe het in de komende jaren verdergaat met de militaire ondersteuning – vooral voor de marine en de luchtmacht”. De Duitse schepen, korvetten, fregatten en onderzeeërs zouden de beste in de wereld zijn.

Hetzelfde zou voor de luchtmacht gelden. Dit, aldus de vertrekkende Oekraïense ambassadeur, zou zijn “laatste appèl aan de Duitse regering” zijn. Waarschijnlijk eerder een appèl aan de Duitse burgers om hun zwaar verdiende broodjes naar de Oekraïne te exporteren.

Bron:
journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Groene waanvoorstelling: Atoomoorlog, ja graag, atoomenergie, nee bedankt!

 1. droevige mof zegt:

  Deze waan is helaas de meerderheidsopinie in Duitsland. De invloed van de Groenen gaat veel verder dan de partij, vergelijkbaar met die van D66 in Nederland. Ze hebben grip op de hele staatsmedia en delen van de rechterlijke macht en wat ze niet bevalt, verbieden ze. Ook hier zijn er parallellen met D66. Het enige verschil is de grootte van de landen. D66 richt alleen schade aan in eigen land, de Duitse Groenen in heel Europa.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ravian zegt:

  “Hetzelfde zou voor de luchtmacht gelden.”

  De laatste keer dat de Duitse luchtmacht over in Duitsland ontworpen en gebouwde gevechtsvliegtuigen beschikte is al meer dan driekwart eeuw geleden…

  De Duitse “Grünen” zijn net zo pacifistisch als dat ze groen zijn, gewoon niet dus.
  Hun koude oorlog “pacifisme” was net zo’n grote leugen als hun hedendaagse milieuvriendelijkheid.
  Enkel façades om ongezien hun socialistische agenda achter te realiseren.
  Het zijn gewoon socialisten, van de meest gevaarlijke soort.
  Net als GroenLinks.

  Geliked door 1 persoon

 3. Niek zegt:

  Hoor daar een lama spugen? Dat zei die oranje meneer ook al Donald Trump maar toen was het een kutmongool dat wij onze verdediging maar snel zelf moesten gaan doen want Amerika first en gelijk heeft hij gekregen hierbij. 2e puntje is natuurlijk de kerncentrales die sluiten tegen beter weten in maar tegelijkertijd voorstander zijn van een atoomoorlog is natuurlijk gestoord? Nu werk ik zelf met hele slimme woke mensen die zeer hoog zijn opgeleid en het valt mij vaak op dat zij op sommigen gebieden echt heel ver zijn maar ook hele grote blinde vlekken als de oplossing eenvoudig blijkt te zijn. Het zijn soms net mensen en ik verdenk de arrogantie van het slim zijn en verheven zijn heel goed en zie het dagelijks om mijheen.

  Like

 4. saddy zegt:

  “”Groene waanvoorstelling””

  Zowel pleonasme als neoplasme.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s