Scholz wil de EU fundamenteel veranderen

(Vertaling: E.J. Bron)

De Duitse bondskanselier Olaf Scholz (SPD, foto) dringt aan op de afschaffing van de unanimiteitsregel in bepaalde kwesties en op de opname van nieuwe leden. De EU zou groter moeten worden om aan haar rol op het internationale toneel te kunnen voldoen, zei bondskanselier Scholz vandaag. Hij herhaalde bovendien zijn eis naar een fundamentele verandering van het unanimiteitsprincipe in de EU.

“Een EU met 27, 30, 36 landen, met dan meer dan 500 miljoen vrije en gelijke burgers, kan haar globale positie verder versterken”, zei hij op een bijeenkomst van de sociaaldemocraten van de Europese Unie in Berlijn. Hij zou zich inzetten “voor de uitbreiding van de EU.” De verdere uitbreiding van de EU naar het oosten zou “voor ons allemaal een winst zijn”, zei Scholz.

De bondskanselier noemde in het bijzonder de Oekraïne als potentieel toekomstig lid, evenals Moldavië, Georgië en de westelijke Balkanlanden, die “bij ons horen”. De woorden moeten nu eindelijk door daden gevolgd worden”, zei Scholz en verwees naar het feit dat aan enkele landen al jaren geleden het EU-lidmaatschap werd toegezegd.

Scholz benadrukte ook dat de EU “meer verantwoordelijkheid” voor haar eigen veiligheid op zich zou moeten nemen en haar defensiecapaciteiten zou moeten uitbreiden. Hij noemde als voorbeeld een gezamenlijk luchtverdedigingsinitiatief. Extra veiligheidsmaatregelen zouden een gezamenlijke snelle interventiemacht en een gezamenlijk militair hoofdkwartier van de EU kunnen omvatten.

De Duitse bondskanselier eiste bovendien vergaande hervormingen met het oog op de besluitprocedure van de EU. Zo zou het unanimiteitsprincipe in de EU afgeschaft moeten worden om te verhinderen dat bepaalde beslissingen geblokkeerd worden.

In de buitenlandse en financiële politiek moet een stapsgewijze overgang komen naar meerderheidsbeslissingen, dit zou geen verlies van soevereiniteit betekenen.”

Scholz gaf echter toe dat er voor zulke veranderingen “veel overtuigingswerk” verricht zou moeten worden. In het verleden heeft hij herhaaldelijk de afschaffing van het nationale veto in de EU geëist.

Voorstellen, die door Polen en Hongarije heftig worden afgewezen. Warschau beschuldigde Berlijn ervan een “dominante” positie in het blok na te streven en zijn “imperialistische” tendensen aan te wakkeren, terwijl Boedapest eiste om het vetorecht aan de nationale parlementen over te dragen.

Bron:
contra24.online

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

19 reacties op Scholz wil de EU fundamenteel veranderen

 1. Marc zegt:

  Wat een wereld. Is dit wat ik mijn kinderen moet nalaten: een agressief Europees imperialisme?

  Like

 2. VarAway zegt:

  Ik heb nieuws voor de Heer Scholz.
  Het corrupte land Georgië ligt helemaal
  niet in Europa, dus kan noch mag geen
  lid worden van de EU.

  Geliked door 2 people

 3. BosscheBol zegt:

  “Meneer” wil meer macht. De kleine landen hebben nu nog wat te vertellen omdat ze hun vetorecht wel eens zouden kunnen gebruiken (wat ze maar zelden doen).

  Het wordt dus een dictatuur waarin de grote landen alles en de kleine landen niets te vertellen hebben.
  Hinsetzen und Maul halten!

  Geliked door 1 persoon

 4. Oliedom zegt:

  Yep, deze Eu fundamenteel veranderen door het op te doeken, lijkt mij de beste oplossing.
  Terug naar een kleine EEG.

  Like

 5. Henk der Niederländer zegt:

  Wat deze oorlogshitser in werkelijkheid bedoeld is dat de corrupte zooi genaamd Oekraine bij de EU zou moeten komen.
  Daar hoef je geen helderziende voor te zijn.
  Voor mij staat het dus vast dat ook Scholtz het nazisme omarmt want hij kan niet ontkennen dat in de Oekraine de nieuwe Nazi’s in de regering zitten.
  Dat zijn dingen waar je dit soort kakkerlakken niet over zult horen en geeft tegelijk aan met wat voor onderkruipsels Europa en dus niet alleen Duitsland te maken heeft.
  Hoe het ook zij, ze zijn hard op weg om het nazisme opnieuw in te voeren.

  Geliked door 2 people

 6. Ravian zegt:

  Naarmate het de socialisten heter wordt onder de voeten wordt de roep om de EUSSR sterker…

  Geliked door 1 persoon

 7. droevige mof zegt:

  De dictatuur van de meerderheid is wat we nu zien in de parlementen. En Scholz gaat er zeker van uit dat het aantal inwoners van een land bepalend is voor zijn stemaandeel. Wat duidelijk maakt wie er beslist, namelijk kleine Scholz in zijn Reich.
  Het is echter geruststellend dat Duitsland momenteel alles in het werk stelt om zijn economische macht en die van zijn buren te vernietigen. Daarom vermoed ik dat alles heel anders zal verlopen.

  Geliked door 1 persoon

 8. Fran zegt:

  Deze clown heeft nieuwe Groot Duitse aspiraties: Een nieuwe versie van meer “Lebensraum”.

  Like

 9. bobzelf zegt:

  BESTE LUL

  IK ZOU EVEN WACHTEN TOT NA DE WINTER ..

  WHAHAHAHA

  AL HEEL JE PLEURIS SS HEIMAT

  AAN DE GEEUWHONGER LIGT

  Geliked door 2 people

 10. scherpschutter1943 zegt:

  Schulz wil alleen nog maar meer EU. Nog meer dictatuur en gelijk schakeling van alle burgers, behalve voor de elite, want het WEF baantjes carroussel kan dan weer volop draaien

  Geliked door 1 persoon

 11. jungleelephant zegt:

  Duitsland is zeker nog niet kapot genoeg?

  Like

 12. Gerrit zegt:

  Hitler de 2e. Zeker het boek mijn kampf gelezen.

  Like

 13. ronjaspers zegt:

  Het nazi E.U. bolwerk,zoals bilderberger klauSS schwab het voor ogen heeft.Oftewel de 4e industrieele revolutie,het 4e nazi reich.

  Geliked door 1 persoon

 14. Rensk. zegt:

  EU is gedoemd ten onder te gaan. Hoe lang dat duurt weten we niet, maar dat de EU niet kan blijven bestaan is zo klaar als een klont. Met het soort mensen wat daar aan de macht is zal het vroeg of laat helemaal fout gaan. Je hebt commissie stiekem en je hebt EU federatie stiekem. Constant roepen dat andere landen niet democratisch zijn en het zelf niet zijn. Kaag en haar slaafjes idem.

  Geliked door 1 persoon

 15. Hovawart zegt:

  Het point of no return is bijna bereikt, of terug naar af of ten onder gaan aan de Duitse grootheidswaanzin.

  Like

 16. Jean Dewaere zegt:

  Vanity Fair, de kermis der ijdelheid in vol bedrijf. Half Europa ís al eens onder de voet gelopen door Duitsland, effe vergeten meneer Scholz?
  Mijn ouders en velen van hun generatie, die het duitse ‘bestuur’ toen als volwassenen hebben meegemaakt, hebben dit hun hele leven duitsers niet kunnen vergeven. En zo zal het in veel Europese landen zijn, zeker nu júist weer de ene duitse de baas is van de EU en de andere duitser baas van Duitsland en het wéér dezelfde kant op gaat. Als het duitse volk niet intern orde op zaken gaat stellen zullen ze over een tijd inténs gehaat worden door alle volkeren in Europa.

  Like

 17. Frits zegt:

  Dit stuk onbenul en oorlogshitser is het doodschoppen niet waard. Putin bedenkt vast wel wat, hoop ik.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s