PVV-leider senaat Faber woord ontnomen tijdens belangrijk debat

DEN HAAG – PVV-fractieleider in de Eerste Kamer Marjolein Faber mag niet verder debatteren tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen in de Eerste Kamer. Senaatsvoorzitter Jan Anthonie Bruijn ontnam haar het woord, nadat zij premier Mark Rutte had gevraagd of „de vijfde colonne niet eigenlijk achter de regeringstafel zit.”

De term ’vijfde colonne’ verwijst naar groepen die heimelijk voor een vijand werken en een land ondermijnen. Faber gebruikte de term, omdat volgens haar „het Nederlandse volk zich verraden voelt.” Dat vond Bruijn te ver gaan, en hij besloot Faber het woord te ontnemen. „Ik constateer dat u zwaar beledigende taal heeft gebruikt in de richting van onze gastheer.” Faber nam haar woorden niet terug. De PVV-fractieleider uitte zich volgens Bruijn al eerder beledigend tijdens het debat.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

23 reacties op PVV-leider senaat Faber woord ontnomen tijdens belangrijk debat

 1. rini stegeman zegt:

  Ja,de PVV en FvD zijn nu aangeschoten wild . Als de VVD heet woordje ” 5e colone ” gebruikt is er niets aan de hand ?

  Geliked door 2 people

 2. Olie bol zegt:

  Ach en de Nederlanders vinden alles best het fascisme komt weer terug

  Geliked door 2 people

 3. Olie bol zegt:

  Waarom stemmen mensen nog. Als het zo doorgaat kan je beter thuis blijven.

  Geliked door 1 persoon

 4. BosscheBol zegt:

  Dat krijg je, als je het zogenaamd democratische spelletje meespeelt. Voor je het weet maak je je handen vuil aan een smerige tyrannie.

  Geliked door 1 persoon

 5. Oh heerlijk, ‘k heb heerlijk gelachen!! Hahahahahahahahahaha … Moest mij bijna verschonen! Geweldig, dit hakte er flink in bij al die NETTE dames en heren!! Faber heeft in het verleden in mijn ogen eens een flinke uitglijder gemaakt, maar dit maakt veel goed. Tuurlijk is het 1 Grote Laffe Hypocriete Bende!!

  Geliked door 1 persoon

 6. karton zegt:

  LEVE DE DEMOCRATIE !!!!!!!!

  Like

 7. scherpschutter1943 zegt:

  Natuurlijk werkt het partijkartel voor de vijand. Welke vijand?De vijand is de europese unie waar deze regering / het partijkartel dus, zo hartsstochtelijk mee heult. Daarom zie ik deze regering als een vijand die heel nederland naar de blilksem helpt ten behoeve van de EU. Een unie waar nog geen goeie hond vandaan komt. Als dat zo doorgaat in de 1e en in de 2e kamer, moeten de oppositiepartijen zich het spreekrecht maar eigenhandig harthandig toeeigenen. Net zoals het gaat in het turkse parlement waar de geachte afgevaardigden elkaar te lijf gaan. De leden van het partijkartel creeren in hun samenzwering een klimaat waar het niet anders dan op vechten kan uitdraaien. We gaan het zien. Baudet kan ook altijd nog een knokploeg organiseren. Als de ordehandhavers tussen beide komen weet ik nu al wie ze zullen verdedigen en dat zal Baudet niet zijn. Vor mij is Baudet een martelaar voor het vrije woord.

  Geliked door 1 persoon

 8. Claudia Millenaar zegt:

  En…., tot zover onze democratie en vrijheid van meningsuiting. Stel je toch eens voor zeg dat jouw partijleider op dergelijke wijze aangesproken wordt…

  Overigens heeft mevrouw Faber wat mij betreft helemaal gelijk! Ik, als één van dat Nederlandse volk, voel mij inderdaad verraden, tevens bedrogen en besodemieterd!

  Nederland is mijn land niet meer, het is intussen unheimisch, overal waar je komt, huist volk waar je met een hele grote boog omheen moet lopen. Ben je niet goed genoeg op je qui-vive, word je berooft waar je bij staat. Laat je Rolex maar thuis, anders krijg je bezoek thuis!

  Dagelijkse steek- en schietgebeuren in de kranten. De ene plofkraak na de ander en hiermee is Nederland ook over de grenzen al ‘beroemd’! Dat intussen vakantieoorden ook niet bepaald meer zitten te wachten op Nederlands toerisme, vind ik ook zo vreemd nog niet!

  Wat een puinhoop!

  Geliked door 2 people

 9. Julia zegt:

  De door en door rotte politiek in het eens zo een welvarend land voorheen Nederland. Democratie wie durft dit woord nog in zijn of haar mond te nemen. Wel veel gif spuiten op andere landen maar zelf deugen ze voor geen meter. De grondwet en mensenrechten alsmede de Neurenberg code zijn door de huidige rotte appels binnen onze zogenoemde regering geschonden, dictatuur viert hoogtij en eigen volk wordt behandeld als derderangs burgers die alleen nog dienen als betaalslaven om de omvolking in sneltrein vaart door te drammen.

  Geliked door 3 people

 10. Ravian zegt:

  Oppositie leden zoals Bosma en van Meijeren waarbij gewoon de microfoon wordt dichtgedraaid zodra zij dingen zeggen die het kartel niet aanstaan, een oppositieleider zoals Baudet die gewoon geschorst wordt omdat hij dingen zegt die het kartel niet aanstaan, en nu dan weer mevrouw Faber die niet mag zeggen wat een flink deel van de bevolking denkt, omdat kartel leider Rutte zich op zijn pik getrapt voelt.
  Hoe hete dat politieke systeem van ons ook al weer?
  Hier wordt dus gewoon, plakje voor plakje, een staatsgreep gepleegd door een ondemocratisch groepje machtswellustigen van links allooi…

  Geliked door 6 people

 11. Meine zegt:

  In 1933 stemde een gemankeerde Rijksdag in met het einde van de Duitse democratie. In 411 v. Chr. pleegde Athene ‘democratische zelfmoord’. Een radicale, antidemocratische partij stevende in de Algerijnse verkiezingen van 1991 op een tweederde meerderheid af. De Turkse democratie wordt geregeld uitgedaagd door antidemocraten die op aanzienlijke steun kunnen rekenen. Binnen de Europese Unie zijn er met enige regelmaat zorgen over de democratie in Hongarije.

  Democratie is waarschijnlijk het beste wat de politieke filosofie heeft voortgebracht. Toch is het geen rustig bezit: democratie bevat de ingrediënten voor haar eigen vernietiging. Wat brengt een democratie ertoe om haar eigen noodlot te omarmen? Mag een democratie zich verweren tegen antidemocraten – of is dát juist heel ondemocratisch? Hoe voorkom je dat democratie in prille staten betekent: ‘one man, one vote, one time’?

  In Weerbare democratie bespreekt Bastiaan Rijpkema een existentiële vraag voor elke democratie: hoe ver reikt tolerantie? Tegen de achtergrond van historische en actuele voorbeelden worden de denkers besproken die zich over deze fundamentele kwestie hebben gebogen.

  In het verlengde van de Amsterdamse staatsrechtsgeleerde George van den Bergh ontwikkelt Rijpkema een democratietheorie waarin het zelfcorrigerende vermogen – de mogelijkheid om besluiten terug te draaien – centraal staat: democratie als zelfcorrectie. Weerbare democratie biedt daarmee een nieuw perspectief op democratie en een rechtvaardiging voor democratische zelfverdediging.

  https://www.boomfilosofie.nl/product/100-1243_Weerbare-democratie

  Geliked door 2 people

 12. Hier de hilarische beelden!! Hahahahahahahaha….. Heerlijk!!

  Like

  • BosscheBol zegt:

   Een krankzinnige gek ontneemt Faber het woord. De andere idioten zijn daar blij mee.
   Het eeuwige “gelijk” van de idioten heeft weer eens gezegevierd. Heil rutte! Heil onze dictator!

   Geliked door 1 persoon

  • Ravian zegt:

   Ik kan er niet om lachen, om deze trieste vertoning, om deze aanranding van de democratie.
   Zelden iemand zo hard om een plekje onder de guillotine zien bedelen als deze Jan Anthonie Bruijn.
   Een bruin hemd zou meneer Bruijn prima staan overigens…

   Geliked door 2 people

 13. Joannes den Hollander zegt:

  Hier wordt de democratie, ooit ons hoogste goed, vakkundig om zeep geholpen. Zij die geen hekel hebben aan de etnische Nederlander en het het beste voor hebben met ons land worden monddood gemaakt. Gewoon omdat ze een andere mening hebben dan die het WEF en de woke gedachte dicteert. Precies op dezelfde wijze “democratische” wijze zoals Hitler dat deed met de toenmalige oppositie.

  Geliked door 3 people

 14. J.v.d.Heijden zegt:

  Parkeerde ik reeds eerder op deze site…
  Sinds wanneer is een vraag beledigend.???

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s