Voormalig officier van de Zwitserse geheime dienst: Hoe het Westen in de Oekraïne-oorlog de waarheid verdraait

(Vertaling: E.J. Bron)

Een voormalige officier van de Zwitserse geheime dienst verklaart nu op de onderzoeksite “Grayzone” dat een wapenstilstand in de Oekraïne tot nu toe door Amerika en Groot-Brittannië mislukt zou zijn: het zou het doel van de VS en Europa zijn om Rusland koste wat het kost politiek te isoleren en economisch te breken. Daarvoor zou de Oekraïne cynisch misbruikt worden.

Wie de uitspraken van de voormalige Zwitserse officier van de geheime dienst, NAVO-adviseur en schrijver (“Operation Z”), Jacques Baud, op de onderzoeksite “Grayzone” leest, zou de wereld waarschijnlijk niet meer begrijpen. Zijn uitlatingen passen namelijk helemaal niet in het beeld dat in het Westen van de oorlog in de Oekraïne, vooral echter van Rusland en de chef van het Kremlin, Vladimir Poetin, geschetst wordt. Met andere woorden: de voorstelling van Baud van de Oekraïne-oorlog is compleet tegenstrijdig aan de berichtgeving van de meeste westelijke mainstream media.

In het interview met “Grayzone” maakt Baud direct duidelijk: “Alle informatie die wij over de Oekraïne hebben, ik kan zeggen alle, 100% van de informatie die in de mainstream media verschijnt, is afkomstig van Oekraïense propaganda. Daarmee bedoel ik het aantal gewonden, het aantal doden, de incidenten, gewoon alles”. Dat is echter bij lange na niet de enige uitspraak waarbij enkele mensen zich waarschijnlijk hun ogen uitwrijven.

Ten eerste: In de VS en in het Westen is het al bijna een uitgemaakte zaak dat Poetin atoomwapens zal inzetten in de Oekraïne-oorlog. Baud spreekt dat echter tegen: “In zijn toespraak van 21 september heeft Poetin niet uitdrukkelijk met de inzet van atoomwapens gedreigd.” De chef van het Kremlin zou er alleen maar mee gedreigd hebben “alle ons ter beschikbaar staande wapens” in te willen zetten als “de territoriale integriteit van ons land bedreigd wordt”. Daartoe behoren volgens Baud vooral hypersonische raketten en raketten met meerdere explosieve ladingen, echter geen atoomkoppen.

Liz Truss over atoomaanval op Rusland: “Daartoe ben ik bereid”

De veiligheidsexpert vestigde er de aandacht op dat Rusland bij de

mogelijke inzet van atoomwapens een “No First Use”-politiek zou hebben, dat betekent dat bij een militair conflict Poetin zeker niet als eerste op de atoomknop zou drukken. Anders dan de VS: de Amerikaanse president Joe Biden zou dit jaar afgestapt zijn van deze “No First Use”-politiek in het geval van de VS. Washington houdt de mogelijkheid van een eerste atoomaanval dus open. En nog iets: de trouwste bondgenoot van de VS, Groot-Brittannië, is blijkbaar ook bereid om in geval van oorlog uit te halen met een nucleaire aanval. Volgens Jacques Baud heeft de Britse premier Liz Truss dit duidelijk bevestigd. In een interview met Times-radio zei ze: “Ik ben bereid dat te doen”.

Ten tweede: De VS en Groot-Brittannië zou het sinds het uitbreken van de oorlog meermaals gelukt zijn om een vredesluiting tussen de Oekraïne en Rusland te verijdelen. Al in maart, dus korte tijd na het begin van de oorlog, zouden Poetins woorden in de westelijke mainstream media op dove oren zijn gestuit, volgens welke de Oekraïne en Rusland “heel dichtbij een vredesakkoord” zouden zijn. Door de De VS en Groot-Brittannië zouden er destijds bij de Oekraïne op hebben aangedrongen een compromis met Rusland af te slaan. Baud wijst er in dit verband op dat er tot nu toe in totaal drie pogingen zouden hebben plaatsgevonden om te zorgen voor een vrede tussen Rusland en de Oekraïne – die werden echter alle drie door de VS en Groot-Brittannië in de kiem gesmoord.

Boris Johnson: Geen ruimte voor vredesonderhandelingen, “we moeten vechten”

De eerste poging zou al een dag na het uitbreken van de oorlog hebben plaatsgevonden, dus op 25 februari. Zoals Baud zegt,werd de Oekraïense president Volodymyr Zelensky echter door de EU teruggefloten, per slot van rekening was er al een “hulppakket” van € 450 miljoen voor vastgesteld zijn. Bij een tweede aanloop in maart ging het net zo, aldus Baud. Maar opnieuw zouden er al wapenleveringen van het Westen – deze keer van € 500 miljoen – onderweg geweest zijn.

De toenmalige Britse premier Boris Johnson (2019-2022) zou zelfs persoonlijk naar Kiev zijn gevlogen om in te werken op de Oekraïense president Volodymyr Zelensky en een vredesdeal te verhinderen. Bij een derde aanloop zou de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan een vredeakkoord hebben willen opzetten. Maar ook hier zou Boris Johnson tussenbeide zijn gekomen. Nadat hij “onverwacht” naar Kiev gevlogen zou zijn, zou Johnson op een persconferentie in de Oekraïense hoofdstad gedecideerd duidelijk gemaakt hebben: “Geen onderhandelingen met de Russen. We moeten vechten. Er is geen ruimte voor onderhandelingen met de Russen.” Waarschijnlijk heeft hij toen ook plaatsvervangend voor de VS en Europa gesproken hebben.

Het Westen heeft zich compleet verrekend met zijn sancties

Ten derde: Volgens Baud wordt de Oekraïne door het Westen cynisch misbruikt. De Oekraïne-oorlog zou er vanuit het oogpunt van het Westen alleen maar op uitdraaien Rusland op de knieën te dwingen en economisch dood te laten bloeden. En de Oekraïne. “Daar houdt werkelijk niemand zich mee bezig”, aldus Baud. Het land zou in de eerste plaats voor de strategische belangen van de VS geïnstrumentaliseerd worden. Daarbij zouden de VS en het Westen zich echter behoorlijk hebben misrekend. Want: “Het oorspronkelijke doel was immers om Rusland te provoceren, om zijn economie door sancties te kunnen vernietigen.”

Het probleem zou nu echter zijn dat de sancties weinig tot niets hebben uitgehaald. Men zou hebben aangenomen dat Rusland onder de sancties in elkaar zou storten, verklaart Baud. Rusland zou tegen de verwachting in niet ingestort zijn en monter verder vechten. De voormalige officier van de geheime dienst vat de sanctiepolitiek van het Westen kort samen: “We hebben sancties na sancties na sancties opgelegd, zonder dat dit iets opgeleverd heeft.” Zijn conclusie: Het Westen zou “het slachtoffer van zijn eigen vergissing” zijn geworden. Meer nog: de grote verliezer zou dat Europa zijn, dat op dit moment in een energiecrisis en economische crisis zou verzinken. Het grootste slachtoffer echter zou de Oekraïne zijn, dat op het tekenbord van het Westen alleen maar een pionoffer zou zijn.

Bron:
exxpress.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Voormalig officier van de Zwitserse geheime dienst: Hoe het Westen in de Oekraïne-oorlog de waarheid verdraait

 1. karton zegt:

  Ik hoorde de Oekraïense piano-piemel-speler op tv tekeer gaan tegen Rusland, want Rusland krijgt steun van Iran !
  Die vent, Zelensky, is stapelgek.
  Zélf vraagt én krijgt hij álle steun van de EUSSR en Amerika.
  Laat die dwaas snel z’n bek dicht houden.

  Geliked door 3 people

  • Julia zegt:

   karton Tijd dat er met die oorloghitser Zelensky keihard wordt afgerekend. Hij is geen haar beter als Hitler en ziet kans geheel Europa naar de afgrond te helpen uiteraard met medewerking van de WEF marionetten. Dat de oorlog een grote leugen is heeft een weldenkend mens wel door het is één en al Oekraïne propaganda op de staatszenders en de linkse msm. Niemand hoor je over wat er 8 jaar voor een oorlogsmisdaen zijn gepleegd in de Donbas https://sputniknews.com/donbass-genocide-2014-2022/. Kortom ik negeer al de Oekraïne propaganda maar dat de in stand gehouden oorlog geheel Europa heel veel ellende heeft gebracht en we er nog lang niet zijn is onvergeeflijk. De tijd zal het leren en de waarheid zal boven tafel komen.

   Geliked door 2 people

 2. BosscheBol zegt:

  Net zoals er in ons zogenaamd “parlement” geen andere mening mag zijn, zo mag er op het wereldtoneel van Amerika geen tweede machtige natie zijn. Die moet koste wat het kost kapot.

  Dus Rusland wordt getreiterd totdat ze Oekraïne binnenvallen om een einde aan de moordpartijen in Oost-Oekraïne te maken en om te verhinderen dat Oekraïne bij de NATO komt en er kernraketten op 200km van Moskou komen te staan.

  Maar het getreiter gaat dan nog een versnelling hoger. De westerse fascisten hopen dat Rusland kernwapens gaat gebruiken dan kunnen ze Rusland compleet kapot maken, net zoals Irak.

  Of ze dat gaat lukken, valt te betwijfelen maar ja, ze denken in het westen echt dat ze god zijn. En als het mis gaat, gaan ze gauw naar Argentinië waar de vorige fascisten al hun bedjes gespreid hebben (met hulp van Franco, de paus en her rode kruis).

  Geliked door 5 people

 3. BosscheBol zegt:

  Nog een staaltje Amerikaanse politiek. (ergens gelezen maar weet niet meer waar).
  Bij het begin van WOII wilde de Amerikaanse president Rooseveld graag meedoen. Het Amerikaanse volk wilde dat niet. Dus zocht Rooseveld een aanleiding. Hij liet zijn marine de havens van Japan langdurig blokkeren en provoceerde daarme een aanval van Japan op Amerika: Pearl Harbor. Dat maakte het Amerikaanse volk woedend en Roosseveld kon de oorlog verklaren.

  U kunt deze uitleg vergezocht vinden maar het verklaart wél een paar tot nu toe onverklaarde details: Zo was er een marconist (als ik me goed herinner) die berichten uit Japan had onderschept over een op handen zijnde aanval. Ook via diplomatieke posten was eea bekend. Dit werd doorgestuurd naar Washington waar het terzijde gelegd werd. Na de aanval kreeg de Amerikaanse adnmiraal Husband Kimmel de schuld: hij had geen maatregelen getroffen (maar de Amerikaanse regering had hem geen enkele informatie doorgegeven).

  Geliked door 1 persoon

 4. Peter. zegt:

  De meerderheid van onze `regenten`is nog niet in staat een krantenkiosk te runnen ,zonder een ambtelijke geldinjectie,en denken met hun politiek Rusland op de knieen te kunnen dwingen,de winter is nog niet eens begonnen en dan wordt Rusland op zijn sterkst ,Napoleon en Hitler weten ervan .

  Geliked door 2 people

 5. Ravian zegt:

  Meneer Baud heeft gelijk, op één punt na.
  Als het voortbestaan van Rusland enkel nog maar middels de inzet van nucleaire wapens te verzekeren valt dan gaan die wapens ingezet worden, om het even of dit dan als eerste is of niet.
  Maar het voortbestaan van Rusland is dus gewoon niet in gevaar, omdat de economische oorlog tegen Rusland al door het westen verloren is, en het er met de militaire oorlog tegen Rusland niet veel beter voor staat.

  Realiteit is gewoon dat er momenteel, wat de militaire situatie in Oekraïne betreft, geen scenario’s te bedenken zijn waarbinnen de Russen niet met conventionele middelen kunnen prevaleren.
  Simpel gezegd, de Russen hebben geen nukes nodig om Oekraïne terug het stenen tijdperk in te bombarderen, ze beschikken over meer dan genoeg conventionele middelen om dat te doen.

  Geliked door 2 people

 6. bobzelf zegt:

  JA HEERLIJK MIJN OUWE BAAS .””MITSUBISHI “”
  PLEURDE DE HELE VLOOT NAAR GOD.

  DE USA GING MEEDOEN ??

  NOU DAT WAS VEEL LATER HOOR MAFKEZEN ….

  OP HT MOMENT DAT DE USA ZAG DAT DE DUITSERS 70 % VAN HET LEGER INCL TANKS KWIJT WAREN NA KURSK EN STALINGRAD
  EN
  DE MOFEN ALS BANGE RATTEN TERUG JOEGEN RICHTING BERLIJN

  ZAGEN ZE DE BUI AL . HANGEN .DAT WAT MAANDEN LATER

  OOM STALIN IN SCHEVENINGEN .. KNOKKE. OOSTENDE EN DUINKERK

  NAAR DE OVERKANT ZOU STAAN TE ZWAAIEN

  KIJK KNOW YOUR HISTORY VRIENDEN

  ALLE ANDERE LULVERHALENC . HOREN BIJ DE BEVRIJDERS ?/ DIE ZELFS BERLIJN NOOIT HEBBEN GEZIEN SNAPPIE

  WHAHAHAHA
  SOORT 9 /11 MAAR DAN OP ZEE .. WHAHAHA DEMOLITIONN DAY

  MAAR EFFE TUSSEN DOOR . IK DOE DIT GRATIS DAN WEL VOOR NIKS..

  MAAR OOM BOB HEEFT U DIT UALLEMAAL DAGELIJKS VERTELD HE ..

  SINDS 2014 DE MAIDAN . DE MH -17

  EN BIJ DE GROTE MANITOU IK HEB GEEN IDEE HOE IK HIER BIJ ONS BERTUS BINNEN BEN GEVALLEN ..

  IK ZIE DIE PROZA . LAATST UKRAINE NIEUWS WAARHEDEN BEKER
  EERDAAGS MET PLEZIER TEGEMOET

  WHAHAHAHAAHA
  OOM LULKOEK

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s