YouTube blokkeert nu ook de Russische Federatieraad

(Vertaling: E.J. Bron)

De Google-onderneming YouTube heeft nu ook de sites van de Russische Federatieraad en diens tv-kanaal geblokkeerd. Tot de inhouden behoorden o.a. de zittingen van het Hogerhuis, commentaren van senatoren en uitzendingen over de geschiedenis van Rusland. Alle video´s werden nu voorgoed gewist.

Blokkering na acht jaar

“Google heeft de sites van de Federatieraad op YouTube geblokkeerd. De kanalen hadden meer dan 200.000 abonnees en 20.000 video´s”, zei men in een verklaring van de Russische Federatieraad op Telegram.

Het Hogerhuis van het Russische parlement en de daarbij behorende tv-zender waren al acht jaar op YouTube present. Bij de gewiste video´s ging het om live-uitzendingen van de vergaderingen, om forums, commentaren van senatoren en om onderwijsprogramma´s over de geschiedenis van Rusland.

Alle inhouden werden nu voorgoed gewist. Google verklaarde de maatregel absurd genoeg met zijn “regels over exportbeperkingen en sancties”.

Rusland wil eigen platforms oprichten

De afgevaardigde Andrei Klisjas zei in een gesprek met het persbureau TASS dat de stap niet tot een volledige blokkade van YouTube in Rusland zou leiden. “We moeten onze eigen platforms ontwikkelen en ze comfortabel vormgeven voor onze gebruikers”, benadrukte hij in dit verband.

Sinds het uitbreken van de oorlog in de Oekraïne heeft YouTube talrijke kanalen van Russische staatsmedia geblokkeerd, o.a. de site van het Russische parlement.

Sindsdien is men steeds weer bang dat het videoplatform in Rusland als tegenmaatregel geblokkeerd zou kunnen worden. Anderzijds benadrukten Russische politici dat er geen plannen zouden bestaan om de dienst te blokkeren. Maksoet Zjadajew, het hoofd van het ministerie voor Digitale ontwikkeling, verklaarde daarover al in mei: “Als we iets beperken, moeten we er eerst heel goed voor zorgen dat onze eigen gebruikers daar niet onder leiden.”

Een hof van arbitrage in Moskou bevestigde ondertussen dat RT een klacht zou hebben ingediend tegen Google om ervoor te zorgen dat de zender weer gedeblokkeerd wordt.

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op YouTube blokkeert nu ook de Russische Federatieraad

 1. delamontagne zegt:

  Voor velen hier op “Blog” zal dit echt geen verrassing zijn.
  We moeten nu allemaal eenmaal Eenheidsworst worden/eten.
  Wat in Brussel / Washington wordt bepaald /gezegd is de enige “waarheid” al ’t andere hoeft ’t domme klöötjesvolk niet te weten te komen.
  Zo kreeg de LGBTHaha meute het voor elkaar dat een Duitse wetenschapper geen betoog mocht houden en op Twitter werd geblokt.
  / / / /
  Het “Twitter-account” van een Duitse wetenschapper in de biologie werd geblokkeerd omdat zij in een discours het wilde hebben over:”Er bestaan slechts 2 geslachten, man en vrouw”.

  Meerdere bijdragen van “MarieLouise Vollbracht”
  https://twitter.com/Frollein_VogelV , werden haar uiteindelijk fataal.
  Zo had zij ’t o.a. over het feit dat men waakzaam moest zijn voor pedofielen die zich onder de gemeenschap van sexuele minderheden ophouden.
  Het LINKSE milieu kwam in opstand tegen haar op Twitter en eiste voor een blocage van haar account mdat zij de regels overtrad.
  Afgelopen Juli had een conference van haar al sensatie opgeroepen.
  In het kader van de “Lange nacht van de Wetenschap”over het thema”Sexe, genre” had zij zichzelf de vraag gesteld:”Waarom bestaan er 2 sexen in biologie ?”
  De groepen LGBTQ protesteerden, de conferentie werd asfgelast.

  Source : Junge Freiheit, 06/10/2022
  https://jungefreiheit.de/kultur/medien/2022/twitter-sperrt-vollbrecht/

  Geliked door 5 people

 2. Ravian zegt:

  Het is hoog tijd dat YouTube zelf voorgoed gewist wordt…
  Maar Russische media worden ook veel dichter bij huis geblokkeerd, zo blokkeren zowel T-Mobile als Ziggo de websites van RT, en ze zullen wel niet de enige Nederlandse providers zijn die zich met deze illegale praktijken bezig houden.
  Momenteel kun je jezelf nog middels het gebruik van een VPN aan die censuur onttrekken, maar dat willen ze nu dus via de EU strafbaar gaan maken.
  Wat juridisch vergelijkbaar is met een verbod om je voordeur af te sluiten of je fiets op slot te zetten.
  Past natuurlijk allemaal prima bij hetgeen zich de laatste dagen zo allemaal in ons “parlement” heeft afgepeeld.
  Links is gewoon druk doende de door hen zo gewenste dictatuur op te tuigen, en de domme deugmenschen kudde heeft het geeneens in de gaten.

  Geliked door 1 persoon

 3. antiislamnu zegt:

  Het zogenaamde vrije westen maar dan wel met de meeste media censuur echt zo zielig we zijn nog erger dan de DDR ooit was

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s