“Het Westen is dol geworden” – Lavrov kondigt diplomatieke afwending van het Westen aan

(Vertaling: E.J. Bron)

De Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergej Lavrov (foto), heeft in een toespraak de nieuwe prioriteiten van de Russische buitenlandse politiek bekendgemaakt. Die liggen nu buiten het globale Westen. De jonge medewerkers van het ministerie van Buitenlandse Zaken zouden zich er op moeten instellen om veel meer dan tot nu toe met de landen in Azië, Afrika en Latijns Amerika te werken.

Rusland zou zijn diplomatieke inspanningen in het Westen kunnen verminderen, zei minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov dinsdag tegen nieuwe medewerkers van het ministerie. De bijeenkomst van de minister van Buitenlandse Zaken met de afgestudeerden van de Russische diplomatensmidse MGIMO, en zodoende de diplomatieke nieuwe generatie van het land, vindt jaarlijks plaats.

Lavrov motiveerde de afwending van het Westen met de toenemende openlijke vijandigheid waarmee Russische diplomaten geconfronteerd worden, en de noodzakelijkheid om zich op de opbouw en de uitbreiding van betrekkingen in de rest van de wereld te concentreren.

Het zou geen zin hebben om dezelfde diplomatieke aanwezigheid in het Westen in stand te houden. “Er is geen werk” in de VS en Europa, maar andere delen van de wereld zijn “vol mogelijkheden”, zei de minister van Buitenlandse Zaken.

“De mensen werken onder omstandigheden die je nauwelijks menselijk kunt noemen”, zei Lavrov, en verwees naar de “constante problemen, de constante dreigingen”. Hij voegde er aan toe dat het “geen zin” zou hebben om hetzelfde niveau van diplomatieke aanwezigheid te handhaven.

Er is daar geen werk meer, sinds Europa besloten heeft zich van ons af te sluiten.”

“Landen in Azië, Afrika en Latijns Amerika hebben daarentegen extra aandacht nodig”, zei Lavrov verder en beloofde dat landen “die bereid zijn op dezelfde ooghoogte te werken” met “veelbelovende gezamenlijke projecten” beloond worden.

Veel hoofdsteden in landen van de westelijke allianties NAVO en EU zijn daadwerkelijk een onveilige plek voor Russische diplomaten geworden. Volgens het persbureau Ria Novosti kwam het tussen 15 december van het jaar 2020 en mei van het jaar 2022 tot meer dan 150 overtredingen tegen de onschendbaarheid van de Russische diplomatieke vertegenwoordigingen.

Onlangs werden diplomatieke instellingen in New York en Sofia beschadigd, de laatste door een lokale politicus. De politie van Letland kondigde in augustus aan om de Russische consulaten niet meer te bewaken, nadat het land was gestopt met het verstrekken van visums aan Russische staatsburgers. Toen er vorige maand een molotovcocktail naar de Russische ambassade in Canada werd gegooid, zou de politie het onderzoek vertraagd en zelfs toegestaan hebben dat “agressieve” demonstranten de toegang tot het gebouw blokkeerden. In maart ramde een man een vrachtwagen door de poort van de Russische ambassad ein Dublin.

In Berlijn staat het toegangsgebied tot de ambassade onder uitgebreidere politiebewaking en is grotendeels met hekwerk van de politie afgesloten. In de toeristische voetgangerszone tegenover de ambassade vindt een permanente pro-Oekraïense manifestatie met desinformatie over de zogenaamde Russische misdaden plaats. Straatlantaarns in dit gebied zijn beplakt met anti-Russische pamfletten. Meerdere hoge medewerkers van de ambassade hebben RT DE in de afgelopen jaren over de onvriendleijke sfeer en de afgrenzing van de autoriteiten tegenover de activiteiten van de ambassad ein Berlijn bericht.

“Men kan de liefde niet dwingen.” De Russische zakenactiviteit, cultuur- en onderwijsprogramma´s concentreren zich steeds mee rop landen in Azië, Afrika en Latijns Amerika. Dit zou diplomatieke begeleiding nodig hebben. Lavrov benadrukte:

Het centrum van onze aandacht schuift weg van een razend en dol Westen en het blijkt dat er geen sprake is van een isolatie van Rusland.”

Hij wees erop dat niet-westelijke landen in een verdieping van de betrekkingen met Rusland geïnteresseerd zouden zijn.

Drie weken voor deze toespraak hield de Russische president Vladimir Poetin een toespraak, die veel aandacht kreeg, n.a.v. de toetreding van de vier voormalige Oekraïense gebieden tot het staatsgebied van de Russische Federatie. Hij beschuldigde het Westen van plundering, kolonialisme en agressieve bedoelingen tegenover de rest van de wereld. Volgens Poetin vindt e rop dit moment een nieuwe antikoloniale strijd plaats, waarbij Rusland, evenals de Sovjet-Unie in de 20e eeuw, een vooraanstaande rol speelt en gespeeld heeft.

Lavrov verwees niet direct naar de uitlatingen van de president, benadrukte echter dat “we in een tijd van verandering leven, die nog langer zal duren”. In zulke periodes zou het belangrijk zijn om je niet alleen voor de belangen van het land in te zetten, maar ook op te komen voor het gevoel van nationale trots, van eer en van de bescherming van het historisch erfgoed.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op “Het Westen is dol geworden” – Lavrov kondigt diplomatieke afwending van het Westen aan

 1. Marc zegt:

  Als je anno 1936 een willekeurige Duitser op straat zou hebben aangesproken, en hem of haar zou vertellen dat binnen vijf jaar zijn land onder leiding van Hitler vrijwel heel Europa bezet zou hebben en dat er overal massamoorden tot in de miljoenen in naam van Duitsland zouden plaatsvinden, deze Duitser je meewarig zou hebben aangemeld bij een psychiatrische instelling.

  Op precies dezelfde wijze zullen diegenen worden bezien en behandeld die stellen dat het Westen als eerste een nucleaire aanval zullen lanceren en vele miljoenen in Rutte, Scholz en Biden gelovende soldaten oostwaarts zullen sturen om ‘het continent te bevrijden’ van de ketterse Poetin.

  Geliked door 2 people

 2. Boike zegt:

  “In zulke periodes zou het belangrijk zijn om je niet alleen voor de belangen van het land in te zetten, maar ook op te komen voor het gevoel van nationale trots, van eer en van de bescherming van het historisch erfgoed.”
  Helaas heeft het geen enkele zin, om de “jonge globalistische wereldleiders” te refereren aan hun gevoelens en verantwoordelijkheden.
  Nadat zij hun ziel en zaligheid aan de duivel hadden verkocht en geïnitiëerd werden en gehersenspoeld in het satanisme, hebben ze geen gevoelens meer en kennen geen emoties meer.
  Die lieden hebben alleen maar aandacht voor de “hogere belangen” van de duivel; de obsessie naar de absolute macht en heerschappij over de aarde en de mensheid.

  Geliked door 3 people

 3. Frits zegt:

  Dus kunnen we wel fluiten naar gas, olie, mineralen enz. maar komen doet het niet meer. Een beer is geen hond.

  Geliked door 2 people

 4. Hendrik de Zwijger zegt:

  Zo raakt het westen steeds meer geïsoleerd, en men dacht nog wel om over de gehele wereld de baas te kunnen spelen.
  Ja, lang heeft men met geld uitdelen dit kunnen doen, en nu weer met Oekraïne, miljarden gaan daar naar toe, naar onze oorlog volgens Rutte, maar waarom geen referendum gehouden onder de Nederlanders.
  Dan ben ik benieuwd naar de uitslag, ik zelf denk dat 65% dan tegen dat geld geven is !!
  Nee, de macht van het westen zal per jaar afnemen.

  Geliked door 3 people

 5. Republikein zegt:

  Beste meneer Lavrov, het is niet mijn oorlog, en ook niet die van mijn wakkere medemensen, ik zou het op prijs stellen als u het vizier richt op de joe naait me steeds en je merk het niet cabalstaat, daar wonen de duivels en reptielen.
  Rutte & Co krijgen een taakstraf tot het einde, toedeledokie.

  Like

 6. Ravian zegt:

  Nou, zeg dus maar dag dag tegen de west Europese welvaart.
  Met dank aan de EU, het partijkartel, en alle idioten die voor deze twee clubs gestemd hebben.

  Geliked door 1 persoon

 7. Harry zegt:

  “ Het westen is dol geworden “ ,
  Nou , dat is het understatement of the year !
  Stapelgek is de brigade onder Ursula Hitler v .d. Leyen
  Ze zetten ons hele werelddeel op scherp , hinten zelfs op een nucleaire aanval , met het risico , dat het westen voorgoed onleefbaar wordt .
  Maar ze donderen gewoon dóór !
  Niet gehinderd door enige kennis of benul .
  Net als stomme varkens volgen ze de doctrine van Klaus Schwab .
  Gevaarlijke combinatie , een gestoord wijf en een smerige werelddeelverzieker genaamd Schwab , zoals hitler , Mao , Lenin .
  Tijd voor “ harde acties “ .

  En waarom ?
  Om de meest corrupte staat van Europa , WAAR WE HAAST ALLEMAAL TÉGEN GESTEMD HEBBEN , bij de corrupte EU in te lijven .
  Hitler raakte in zijn laatste dagen ook het realiteitsbesef kwijt .
  Ursula is ook al lekker onderweg .
  En de rest van de EU is al lekker volgzaam !
  Stelletje idioten !

  Geliked door 1 persoon

  • LUCIA zegt:

   @Harry;Tijd voor “ harde acties “ met wie??? Het handjevol dat het ziet, ik ben ook eens ergens een ieniemienie opstand begonnen tegen structureel overwerk en geloof me hoe moeilijk het uiteindelijk is mensen mee te krijgen ..iedereen vind dat er wat moet gebeuren en 60 man zegt oke en uiteindelijk hou je 15 man over, waaronder ook nog 2 verraders ..de mensheid is een soort, die uitstekend in staat is, zijn eigen ondergang te bespoedigen, we zijn perfect in zelfsabotage en o wee de krab die uit de ton probeert te klimmen ..de rest trekt net zo lang aan hem tot ie weer in de ton valt.
   Nog steeds hebben mensen het over complot theorieën over dingen die zo duidelijk zijn, heb vandaag nog tegen iemand gezegd…. ga maar kijken op de website van het WEF en lees ook tussen de mooi klinkende regels door..Ik denk dat iedereen op dit Forum, die het ziet gewoon weg moet ergens anders heen en met zijn allen kunnen we dan nog niet eens een dorp vullen… let maar op

   Like

 8. vangie1206j zegt:

  Rusland (Poetin) heeft de Filipijnen toegezegd olie te gaan leveren tegen een nette prijs heb ik gelezen.
  Dag Europa met al die grote muil regeringen.

  Geliked door 1 persoon

 9. Julia zegt:

  Wat kun je ook verwachten van een stel dolgeslagen ongekozen ziekelijke machtswellustelingen lamzakken in Brussel en de westerse regeringsleiders. We zien al wat die stel linkse WEF lamzakken van ons eigen land hebben terecht gebracht. Het is een grote chaos, MKB is kapot gemaakt, zorg is zo goed als failliet, onderwijs is ver onder de maat, woke viert hoogtij, onacceptabel woningtekort voor eigen burgers en een enorm desastreus wanbeleid rondom migratie. Kortom het is een grote corrupte WEF bende die miljoenen burgers naar de ondergang brengen door ze aan de hongerstaf te helpen en letterlijk en figuurlijk in de kou te zetten. Dictatuur is de orde van de dag en tegenspraak wordt niet geduld.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s