Miljardengraf Oekraïne – Gigantische Amerikaanse winsten voor geleasde wapens voor de Oekraïne

(Vertaling: E.J. Bron)

Een opmerkelijk zakenmodel dat licht werpt op de belangensituatie in de Oekraïne-oorlog. De winnaars zijn daarbij weer eens de VS, die zich mogen verheugen in gigantische winsten – en voor de kosten komen de Europeanen op, vooral Duitsland.

In de VS kwamen onlangs steeds meer geluiden die de Europeanen oproepen tot een grotere financiële betrokkenheid in de Oekraïne. De achtergrond is een bij het publiek weinig bekende driehoekshandel, die de Amerikaanse bewapeningsindustrie miljarden winst oplevert. In principe gaat het er daarbij om dat de Oekraïne massa´s wapens uit het Westen krijgt – maar niet voor niets, maar op leasevoorwaarden. En de leasekosten betalen de Europeanen – grotendeels aan de Amerikaanse bewapeningsindustrie.

Al in september kwam het zijdelings van de Algemene Vergadering van de VN tot meerdere ontmoetingen, waarbij Amerikaanse vertegenwoordigers en de Oekraïense minister-president Denys Sjmyhal druk uitoefenden op de voorzitter van de Europese Raad, Charles Michel, opdat Brussel maandelijks € 3,5 miljard aan Kiev zou overmaken. De Oekraïense kant maakte er geen geheim van dat dit zou moeten gebeuren, opdat de Oekraïense regering de Amerikaanse wapens zou kunnen betalen. Dit zou, aldus Sjmyhal, “zo snel mogelijk” moeten gebeuren. Subsidies en leningen zouden eveneens welkom zijn.

Van de € 9 miljard, die de EU had toegezegd aan de Oekraïne, werd blijkbaar pas € 1 miljard uitbetaald; nog eens € 5 miljard zouden in september volgen, de rest tot het eind van het jaar.

Voor de Oekraïense begroting dreigt op dit moment de uitval van transitheffingen voor uitgevallen gasleveringen, waarvan de uitbetaling door het Russische staatsbedrijf Gazprom wordt geweigerd. Daarom vindt er een juridische strijd voor een hof van arbitrage plaats, dat Rusland echter niet erkent. Opdat de VS zich geen zorgen zouden hoeven maken om het geld dient de EU nu de liquiditeit van de Oekraïne te garanderen.

De wapenleveringen uit de VS vinden plaats op basis van een pacht- en leasewet, die zich op eenzelfde soort overeenkomst oriënteert die de VS in 1941 met Groot-Brittannië en de Sovjet-Unie hadden afgesloten.

Dit betekent concreet: officieel worden de geleverde goederen alleen maar uitgeleend of verpacht en zouden na het einde van de oorlog weer teruggegeven moeten worden. Omdat ze echter meestal vernietigd of beschadigd zijn, hebben ze geen waarde meer, zodat de VS erop staan dat ze op tijd betaald worden.

Op grond van de gigantische corruptie in de Oekraïne vreest men echter in de EU terecht dat het geld weg sijpelt in dubieuze kanalen. Ook Amerikaanse Congresleden hadden al strengere controles van de wapenleveringen geëist.

Waarnemers twijfelen er niet aan dat de EU uiteindelijk zal toegeven aan de druk uit Kiev en Washington. Zo wordt veilig gesteld dat de oorlog in de Oekraïne zo mogelijk lang voortduurt – en dat de VS zo mogelijk lang enorme winsten innen.

Bron
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Miljardengraf Oekraïne – Gigantische Amerikaanse winsten voor geleasde wapens voor de Oekraïne

 1. bobzelf zegt:

  gigantische winsten ??? ja op papier whahaha

  buiten de humatitaire miljarden
  is er door de usa een 16.8 miljard aan klappertjes en vuurwerk geleverd.

  dus ukraie heeft niets. dus is completely bankrupt .
  dus ???
  wie gaat die milrden terug betalen aan de usa

  dat gezegde van die kale kip kunt u geen veren plukken

  kent u toch wel ??

  ook de eu miljarden zijn in een bodemloze put gepleurd

  dusle hoop is gevestigd op de ukraine overwinning ?????

  nou deze soldaten zijn nu klaar om ukraine binnen te lopen

  dan een 250.000 tot 300.000 russische reservestroepen 1000 tanks iran heeft soldaten gestuurd en 2300 vandie zweefvliegtuigjes whahahah

  dus stel dat ukraine het lukt ?? change 0 ??

  dus rusland hobbelt gewoon verder ,
  en heeft alles . maar dan ook alles aan waarde in ukraineal in zijn bezit .

  52/55 grote wapenfabrieken . alle kolenmijnen
  en alle verder grondstoffen

  wat heeft zelenski ?/ een stad met hoeren en de nodige nazi’s
  misschien nog wat kiloknallers kippen fabrieken

  en verder

  leugens leugens .een bandera plein . . en de nodige ss idioten

  dus oom bob heeft geen glazen bol …

  maar UKRAINE WORDT DE OVERWINNAAR ??????

  MET ALLES KAPOT NU GEEN ELECTRICITEIT. GEEN VERWARMING EN DE SNEEUW KOMT ERAAN

  IK ZET MIN GELD OP OOM VLADIMIR. WAS IN SYRIE OOK GOED GEGOKT WHAHAHAHA

  DUS LATEN WE HET HOPEN

  DAN LIGT DE USA INEENS ALSNOG AAN DE GEEUWHONGER

  EN U IN DE EU .. ??????????????????????????

  IK ZAL VOOR U EEN KAARSJE OPSTEKEN

  IN 2 JAAR TIJD ALLES IN DE EU VERNIETIGD .

  IK MOET ZEGGEN ….. ALLE JEZUS KNAP HOOR .

  GAZZPROMM GAZZZ EURO 0.18 NEDERLAND GAZZZZ EURO 1.80

  EN DAT HELEMAAL ZELF GEDAAN

  WE MOETEN TENSLOTTE TOCH VAN DAT RUSSISCHE GAZZ AF ??

  WAAROM ?? GEEEEN IDEEE . UWEL . ?? OOK NIET ??

  WAT GEK WHAHAHAHA

  AJAX KIJKEN HUGGIE

  Geliked door 1 persoon

 2. waalkade4bd8489a57 zegt:

  All wars are bankers wars !!!!!

  Geliked door 1 persoon

 3. Meine zegt:

  Als ik het goed begrepen heb, heeft de USSR zelfs nog terugbetaald aan de “wapen-lease” constructies uit WW2, en dat ging door tot 2004 ..ofzo.. in ieder geval tot na de val de de Muur

  Geliked door 1 persoon

  • LUCIA zegt:

   “En de leasekosten betalen de Europeanen – grotendeels aan de Amerikaanse bewapeningsindustrie”
   Oude oorlogen -nieuwe oorlogen zelfde pleuris-strategieen .

   Die hele EU is opgezet als het achter/moestuintje van de globalisten in Amerika , verplaatst naar Europa… the old world….eerst hebben we paar jaren geleden af en aan hun waardeloze bonds gekocht, ze hebben ons in de problemen gebracht (crisis ik meen 2008)door hun nog waardelozere hypotheekschulden hier naar toe te exporteren en we zijnook goed voor hun eeuwige proxy en vergeet niet eveneens profit wars .Heb zo’n fucking hekel aan die arrogante kut amerikanen..dan nog liever Putin

   Like

   • bobzelf zegt:

    LUCIA zegt:
    23 oktober 2022 om 04:16

    ..dan nog liever Putin ??

    WAT EEN VERVELENDE ONDERTOON LIEVEDAME .
    VERTEL ME EVEN WAT DIE OUWE TAXICHAUFFEUR
    JOU OOIT AANGEDAAN HEEFT .
    NIKS ?? N IETS ?? NADA ?/ DENK IK

    DE NIGE MAN DIE PROBEERT VOOK JOUW LEVEN TE REDDEN .

    KNOOP DAT NOU EFFE IN JE OREN

    HUGGIE OOM BOB

    Like

 4. Rene zegt:

  Ja dan von der leyden Rutte en al deze schapeneusen zo smart!
  langzaam naar de bliksem Van daar dat Rutte Over denkt het toneel
  geruisloos te verlaten en bezig is een opvolger te zoeken Dat zijn de
  nieuwe geruchten let op de smeerpijp.

  Like

 5. Chris Dirick zegt:

  Mijn geheugen is niet meer wat het nooit geweest is, maar ik meen me te herinneren dat het Verenigd Koninkrijk eind vorig jaar (2021) of begin dit jaar de laatste afbetaling gedaan heeft betreffende de schulden aangegaan tijdens de tweede wereldoorlog. Schulden aangegaan bij de Verenigde Staten voor de leveringen van oorlogsmateriaal als daar zijn munitie, tanks, schepen, vliegtuigen, manschappen, voedsel, medische ondersteuning, vervoer, administratieve diensten, aanvoer van olie en andere middelen van energie. En dat is nog maar een kleine opsomming van alles wat benodigd is voor een oorlog.
  In de media wordt altijd gerefereerd naar “giften” aan Oekraine. Nederland geeft dit, Duitsland geeft dat, de Verenigde Staten geven nog veel meer. Niemand heeft het erover dat dit ooit terugbetaald moet worden. Arme Oekrainers!
  Als straks weer het winstgevende deel van Oekraine bij Rusland hoort hebben ze geen nagel meer om aan hun gat te krabben. Het stukje Oekraine dat dan nog overblijft heeft enkel nog landbouw als exportproduct.
  Vruchtbare grond, jawel, goed voor het kweken van tarwe, als de bevolking het mag gebruiken voor eigen bakkerijen, dan hebben ze in ieder geval brood op de plank.

  Like

 6. Olie bolr zegt:

  Even een verhaal vandaag uit de propaganda krant de Telegraaf

  Rusland maakt geen om ons te verslaan’
  De Oekraïense troepen blijven ondanks massale Russische raketaanvallen oprukken in door Moskou bezette gebieden, heeft president Volodimir Zelenski zaterdagavond tijdens zijn dagelijkse videoboodschap gezegd. “De Oekraïners zijn verenigd en weten heel goed dat Rusland geen kans maakt om deze oorlog te winnen.”
  Het Oekraïense staatshoofd heeft eerder op de dag kritiek geuit op het grote aantal Russische raketaanvallen op de energie-infrastructuur van zijn land. Volgens hem kan geen enkele aanval van “Russische terroristen” Oekraïne stoppen. “De Russische propagandisten liegen als ze zeggen dat deze terreur tegen onze infrastructuur en mensen op de een of andere manier de huidige acties van ons leger zou kunnen vertragen.”
  Rusland trekt zich volgens Zelenski verder terug van het slagveld en realiseert zich dat het aan het verliezen is. In zijn ogen probeert de agressor daarom een militaire overwinning te veinzen door burgers en infrastructuur aan te vallen. De Oekraïense strijdkrachten krijgen elke dag wat ze nodig hebben om het land te verdedigen, al kunnen ze nog niet alle Russische aanvallen afweren. Maar met de hulp van het Westen zal dat wel lukken, zo is de overtuiging van Zelenski.
  Volgens de Oekraïners hebben de Russen zaterdag veertig raketaanvallen uitgevoerd en zestien Iraanse drones gestuurd. Kiev zou twintig raketten en elf onbemande vliegtuigjes hebben neergeschoten.

  Oekraïne heeft ook drones van Turkije en USA volgens mij. Mag dat dan wel?? U zegt het maar.

  Like

 7. LUCIA zegt:

  Ik bedoel het zo; In het zoals het breed uitgemeten wordt Amerika v.s. Rusland verhaal heb ik liever Putin… maar lieve ome Bob, dat is niet echt negatief bedoeld. Waarom??? van huis uit ben ik eigenlijk een anarchist ..ik regeer het liefst mezelf met, misschien uit praktische overwegingen, lokaal een klein regelcentrum maar politiek gezien zo weinig mogelijk overhead.
  Uiteraard is dat in een wereld waarin mensen ook een taak nemen en een stuk extra verantwoording….Huggy !!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s