Hongarije bekritiseert “oorlog ondersteunende” EU

Het parlementsgebouw in Boedapest, op Sint Stefansdag gehuld in de kleuren van de Hongaarse vlag.

(Vertaling: E.J. Bron)

De bewering dat het Oekraïne-conflict alleen maar met een nederlaag van Rusland zou kunnen eindigen, zou “gevaarlijk en onacceptabel” zijn. Het Hongaarse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de eisen van de EU naar een nederlaag van Rusland in de Oekraïne afgewezen en verklaard dat de EU vrede nodig zou hebben en geen langdurig conflict.

De eurocommissaris voor Binnenlandse Zaken, Ylva Johansson, gaf vorige week meerdere verklaringen over de vijandigheden af en benadrukte de “vastberadenheid en eensgezindheid van de EU om de Oekraïne zo lang als nodig bij te staan.” Ze benadrukte ook dat “om deze crisis te beëindigen Poetin eerst moet verliezen.”

Tamas Menczer, de staatssecretaris van Buitenlandse Zaken van Hongarije, beschuldigde Johansson er vrijdag van een “zeer gevaarlijke uitspraak te doen, omdat ze het einde van de crisis verbindt met een militaire gebeurtenis, waarvan we niet weten wanneer deze zal komen of dat ze überhaupt intreedt.”

Deze de oorlog ondersteunende houding van Brussel verlengt het conflict en het lijden. Dat is extreem gevaarlijk en onacceptabel.”

Menczer bevestigde het standpunt van de Hongaarse regering dat “we een directe vrede nodig hebben in plaats van een langere oorlog. Vrede vereist een directe wapenstilstand en dialoog.”

Hongarije heeft zich sinds het uitbreken van de gevechten in de Oekraïne eind februari relatief neutraal gedragen. In tegenstelling tot vele andere EU-leden heeft het geweigerd om wapens naar Kiev te sturen en Hongarije heeft de door Brussel tegen Moskou opgelegde sancties consequent bekritiseerd.

Boedapest, dat in hoge mate van Russische brandstof afhankelijk is, wist bovendien voor zichzelf een uitzondering op het EU-verbod op Russische olie voor elkaar te krijgen.

Bron:
contra24.online

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Hongarije bekritiseert “oorlog ondersteunende” EU

 1. Joannes den Hollander zegt:

  De beste oplossing naar vrede is naar mijn mening om de V.S. uit de NATO te zetten. Ze zijn te dominant aanwezig en dulden geen economische concurrentie. Concurrenten kunnen dan ook een oorlog tegemoet zien zoals dat nu over de rug van de Ukraine uitgevochten wordt.
  Hef de E.U. ook maar op. Het geeft alleen maar een hoop ellende. Niet alleen de enorme subsidies die we moeten afdragen, maar ook de open grenzen maken het gemakkelijk om de Oostblokcriminelen binnen te laten.
  Laat Rusland haar ding doen met dat deel van de Ukraine waar overwegend etnische Russen wonen, dat voorkomt een derde wereldoorlog en daarna moet het klaar zijn.
  Na opheffing van de E.U. komt er een veredelde Europese economische samenwerking tot stand zoals we dat kenden in de vorm van de EEG. Natuurlijk gaan Rusland en de Ukraine daarin deelnemen. Maar wel met gesloten grenzen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Rene zegt:

  Met oorlog is veel geld verdiend 2% van de EU maakt de hitsers schat rijk
  Dat geld gaat naar de VS wij kopen niet maar huren de wapens komen nooit terug met gevolg schuld van jaren (miljarden) Heel slim en de EU?
  schuld op schuld maffia praktijk . Stop de oorlog en de wapen club .
  neem af stand van deze gewiekste boeven . Democratie verkrachters.

  Geliked door 1 persoon

 3. oliedom zegt:

  Niet alleen Hongarije, maar een heel hoop gewoon volk uit Nederland, duitsland enz., zijn deze “oorlogszuchtige Fucking EU ” meer dan zat.
  Helemaal ZAT van deze Nederlandse shithead Prutte/Kak en de rest van die Dictators 66 clubje.😤😤😤

  Geliked door 1 persoon

 4. fredjohan zegt:

  Bij de technocraten in Brussel ontbreekt alle menselijkheid. Nexit!!!!!!!!

  Geliked door 1 persoon

 5. Hans M zegt:

  Orban is enige met gezond verstand. En dan zitten wij met een oorlogshitser opgescheept.

  Geliked door 1 persoon

 6. karton zegt:

  Hongarije, samen met Polen, Tsjechië en nog een enkel land, hebben tenminste nog échte leiders.
  Dit i.t.t. alle overige “leiders” binnen de EUSSR-lidstaten, dat zootje loopt als een stelletje blinde vinken en dove kwartels achter een demente ouwe zak als Biden en achter een Oekraïense Pipo de Clown, Zelensky, aan.
  Je schaamt je toch kapot dat we moeten dealen met een dergelijk zootje ?!
  Trouwens, ik schaam me niet alleen kapot maar ik erger me ook nog eens groen en geel als ik zo’n volkomen nietsnut, landverrader als Rutte hoor kirren. Nou maakt die gek zich weer druk om een verslaggeefstertje, Merel Ek, omdat dit wicht door dhr. Gideon v. Meijeren zou zijn benoemd als “rioolrat”. Dit is gelogen van die Rutte, dit heeft de heer Gideon n.l. niet gezegd, hij noemde haar “werk”; riooljournalistiek” en dát klop exact !
  Nét als de stank die aan Rutte kleeft, de stank van een rioolrat !

  Geliked door 1 persoon

 7. Ravian zegt:

  Een nederlaag van Rusland (gaat niet gebeuren) zou inhouden dat de EU landen NOOIT geen goedkope energie meer ter beschikking gaan hebben en dat hun industrieën ten gevolge daarvan op het wereldtoneel NOOIT meer concurrentie vaardig zullen zijn zonder een drastische verlaging van belastingen en salarissen.
  Dit betekend dan dus, in het gunstigste geval, het afglijden van de eerste naar de tweede wereld, en de bij zo’n tweede wereld behorende welvaart en sociale voorzieningen.

  Mochten de socialisten die dit veroorzaakt hebben echter aan de macht blijven, dan gaan de EU landen nog verder afglijden naar de derde wereld.
  In dat geval wordt Nederland dus ook zo’n land waar de mensen voor een paar dollar in de maand moeten werken, en waar de beter gesitueerden van de wereld voor 10 dollar wat vers voor in het “harem” kunnen komen aanschaffen.

  Mocht Rusland de oorlog echter winnen, en die kans zit er dik in, dan gaan de EU landen, als de socialisten die de huidige ellende veroorzaakt hebben aan de macht blijven, net zo goed via de tweede wereld naar de derde wereld afglijden.
  Dat gaat dan enkel nog wat meer tijd in beslag nemen.
  De reden daarvoor is dat de huidige oorlog enkel een katalysator is voor een proces dat al jaren gaande is, het proces van massa immigratie, covid bedrog, en klimaat waanzin.
  Want dat zijn de werkelijke redenen waarom onze economieën gedoemd zijn.

  Mocht een leven van hard werken vanuit de goot u dus aanpreken, mocht u ambiëren u vrouw en dochters voor een appel en een ei te moeten prostitueren, en mocht het u wel wat lijken u mannelijke nageslacht zo ergens rond het tiende levensjaar aan de een of andere gore Arabier te moeten verkopen, blijft u dan vooral op het partijkartel stemmen, want dan gaat het helemaal goed komen.
  Voor eenieder die een dergelijke fraaie toekomst minder ziet zitten is het echter aan te raden om vanaf nu enkel nog maar op partijen als de PVV en het FvD te stemmen, en de riek alvast aan te scherpen, omdat het linkse crapuul dat in Nederland de macht gegrepen heeft geheid niet zonder slag of stoot gaat vertrekken…

  Geliked door 1 persoon

 8. R. zegt:

  Poetin gaat winnen…let maar op! De EU is de grote verliezer en wij betalen letterlijk de rekening! Voor het tribunaal dit ongedierte!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s