Nieuwe Amerikaanse sancties: Strategische klap tegen de Chinese chipindustrie

(Vertaling: E.J. Bron)

Met de op 12 oktober in werking getreden nieuwe sancties tegen China halen de VS uit tegen China uit met een klap met zware gevolgen. Met onmiddellijke ingang is elke samenwerking met Chinese chip- en geheugenproducenten en in het bijzonder de export van halfgeleiders naar China verboden. Ook buitenlandse ondernemingen, die zich niet aan deze Amerikaanse voorschriften houden, lopen het gevaar om het slachtoffer van Amerikaanse sanctiemaatregelen te worden.

Vooral rampzalig is dat de nieuwe sancties van alle in China werkzame Amerikaanse burgers verlangen om onmiddellijk te stoppen met hun werk bij Chinese partnerondernemingen of filialen – anders dreigt zelfs de intrekking van het Amerikaanse staatsburgerschap.

Chinese media zoals de “South China Morning Post” berichten dat als gevolg hiervan inmiddels “massaal” Amerikaanse ingenieurs China zouden hebben verlaten.

De Amerikaanse maatregelen zouden ingrijpende gevolgen voor de Chinese industrie en voor het Chinese leger kunnen hebben. Volgens het “Handelsblatt” zouden de nieuwe handelsbeperkingen tot enorme aanvoertekorten leiden en “de Chinese chipindustrie jaren achterop doen raken.”

De Amerikaanse China-analist Jordan Schneider gaat nog verder en spreekt in een uitvoerige tweet van een “onthoofding van de hele branche” van de Chinese chipindustrie. De Amerikaanse plannen zouden een “vernietiging” voor China´s chipproducenten betekenen.

De Amerikaanse regering motiveert haar nieuwste sancties met de “nationale noodtoestand” met betrekking tot telecommunicatie en informatietechnologie. Al geruime tijd geleden had de Amerikaanse president Biden opdracht gegeven voor het opbouwen van een compleet Amerikaanse industrie voor halfgeleiders. Op 7 oktober had hij daar over verklaard: “De leveringsketen zal hier beginnen en hier eindigen.”

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Nieuwe Amerikaanse sancties: Strategische klap tegen de Chinese chipindustrie

 1. Rien E zegt:

  oei en nu maar hopen dat China dat niet andersom hetzelfde doet want het westen heeft in de afgelopen decennia veel productie naar China en/of azie verplaatst want lekker goedkoop. Daar gaan we de wrange vruchten van proeven. En weer heeft men niet door dat men zich daarmee in eigen voet schieten. Wat zijn politici toch een hopeloos volk.

  Geliked door 1 persoon

 2. Henk der Niederländer zegt:

  Dan nou nog even zien of de Amerikanen deze chips kunnen produceren voor een prijs die onder die van de Chinezen zit.
  Want het lijkt erop dat ze in de USA nog niet begrepen hebben wat marktwerking betekent.
  Ze proberen de Bricks landen hun concurentiepositie te ondermijnen, maar concurentie heeft hoofdzakelijk te maken met inkoop en dus lijkt het erop dat de USA weer eens hun eigen ruiten in aan het gooien is.
  Laat de markt zijn gang maar gaan.

  Like

 3. antiislamnu zegt:

  Het evil Amerika moet zo snel mogelijk van deze wereld verdwijnen.

  Like

  • J.Lewis zegt:

   Helemaal juist. Dan heb ik het wel over de leidinggevenden in de politiek en hen die daarin steunen. De meeste inwoners van de VS weten niet half wat er gaande is.

   Like

 4. Htskday zegt:

  Hoe ik het zie:

  De Amerikanen (deep state/”democraten”) wíllen en móeten een 3e wereldoorlog doordrukken, liefst vóór de midterm verkiezingen (8 november)
  De “democraten” worden nl met de verkiezingen verpulverd, behalve als Amerika/NATO in oorlog is, want dan gaan de verkiezingen niet door..

  Dus rechtstreeks oorlog met Rusland is de oplossing.

  Ook willen zij Trump voor die tijd nog even arresteren, dan breekt natuurlijk ook de pleuris uit..

  En dan China..
  Zij denken hun chips misschien dan wel voorlopig uit Taiwan te krijgen, maar daar gaat China natuurlijk een flinke stok voor steken.
  Het is gewoon oorlog uitlokken.
  Dus oorlog China/Taiwan/US

  Zij zijn in paniek, oorlog!, andere opties zijn er niet meer.

  Zit ik er ver naast?

  Geliked door 2 people

  • J.Lewis zegt:

   Het lijkt verdacht veel op het meedoen aan WOII van de VS. De aanleiding is in het echt heel anders dan wat de staatspropagande vertelt en ons heeft doen geloven.

   Like

   • Groene Leeuw zegt:

    De rol van de VS in de wereld is uitgespeeld. Iedereen kotst de arrogante yanks uit. De Arabieren, ooit hun trouwste bondgenoten, nu hun vijanden, Afrika, het Verre Oosten, ze zijn aan het stuiptrekken van ellende. Met nog een paar maanden in het vooruitzicht vliegen hen de kogels, bommen, raketten en granaten binnenshuis om de oren na de verkiezingen…….

    Like

  • Chris Dirick zegt:

   Htskday, zo zie ik het ook. Als die handel geblokkeerd wordt rest China niets anders dan Taiwan innemen. De Demonrats spelen exact hetzelfde spelletje als met Rusland. Eerst iets uitlokken en dan retailleren. Dat heeft een paar honderd jaar heel goed gewerkt. Daar zijn ze al mee bezig sinds eind 1700. Ik denk echter dat ze nu meer afgebeten hebben dan ze kunnen doorslikken. Een oorlog op zover uiteen liggende fronten, een gebrek aan grondstoffen om oorlogsmaterialen te produceren, gebrek aan oliederivaten, een topdown gefeminiseerd leger. Ga daarmee naar den oorlog!
   En dat terwijl Rusland en China momenteel samen optrekken, gesteund door de Brics landen en Saoudi Arabië. Landen die af willen van de petrodollar hegemonie.
   Ja, die oorlog moet er komen vóór begin November, koste wat kost. Après nous le déluge. Als de Demonrats maar aan de macht kunnen blijven. Fuck de Midterms!

   Like

 5. Ravian zegt:

  Hebben die Amerikaanse ingenieurs die Chinese chip-fabrieken dan in hun bagage mee terug naar de States genomen?
  Chips worden namelijk in fabrieken gemaakt, door arbeiders, en niet in hotelkamers of appartementen, door ingenieurs.
  Dit gaat dus voornamelijk een hindernis wezen wat het ontwerpen van nieuwe producten betreft.
  Maar het merendeel der ingenieurs in de wereld heeft geen US paspoort.
  Zo te horen heeft de regering Biden nu dus een hoop carrière mogelijkheden geschapen in de Chinese chip industrie…

  Like

 6. Qvic zegt:

  China heeft allang de nieuwste chips gekopieerd, want in China bestaat er geen patent. Daar het zelf ook de nodige kennis ervan door de jaren heen hun eigen hebben gemaakt. Is dit waarschijnlijk enkel een PR stunt van Amerika. De grootste verliezers is niet China maar het westen, want die hebben geen groot schalinge industrie om de chips te maken en tegen een lage kostprijs. Met deze actie leggen het westen hun eigen toch al zwakke maak industrie nog verder vleugel lam. Voordat deze industrie is opgebouwd zijn we al tig jaren verder. Maar voor deze te kunnen maken heb je gassen nodig die het westen niet heeft in de hoeveelheden, die gebruikt worden.

  Like

 7. koosv8 zegt:

  Het is weer LINKS, die niet tegen zijn verlies kan. En dan is de tijd rijp voor de meest idiote maatregelen. Van verkiezings fraude, tot oorlog, het interesseert deze lieden helemaal niets hoeveel mensen hier bij kunnen omkomen.

  Geliked door 1 persoon

 8. Groene Leeuw zegt:

  Hopelijk slaan de Chinezen keihard terug met tegensancties. Bijvoorbeeld in de vorm van een verbod op uitvoer van (onderdelen van) chips.

  Like

 9. ronjaspers zegt:

  Het kan mij niets verotten,maar niemand pakt mij mijn croky chips af,vergezeld met kordaat bier.LOL

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s