Meloni garandeert Orbán verdere samenwerking

(Vertaling: E.J. Bron)

Giorgia Meloni zei met haar Hongaarse collega Viktor Orbán te zullen samenwerken om de kritieke uitdagingen van Europa op te lossen. De eerste vrouwelijke Italiaanse minister-president, Giorgia Meloni, is zondag begonnen in haar functie. Ze bedankte de Hongaarse minister-president Viktor Orbán voor zijn felicitaties met haar nieuw gevormde regering en beloofde met hem te blijven samenwerken bij de oplossing van de meest dringende uitdagingen van Europa.

“Bedankt minister-president Orbán”, twitterde Meloni zondag. “Ik ben bereid om met hem samen te werken om gezamenlijke en effectieve oplossingen voor de economische, energiepolitieke en veiligheidspolitieke uitdagingen te vinden, waar Europa nu voor staat. Laten we ons best doen”

De Italiaanse media accentueerden de gelukwensen van Viktor Orbán, die na Meloni´s beëdiging eveneens op Twitter gepubliceerd werden.

De Poolse minister-president Mateusz Morawiecki schreef van een belangrijke dag voor Italië, de Europese Unie en de NAVO. “We hebben een vastberaden, moedige leiding nodig, die duurzame waarden ondersteunt. Nu hebben Europa en Polen zo´n bondgenoot in Rome, schreef Morawiecki.

Meloni antwoordde alle politici die haar feliciteerden, waaronder de voorzitster van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, en de Amerikaanse president Joe Biden.

Meloni´s partij “Fratelli d´Italia” behaalde bij de parlementsverkiezingen in september met 26% van de stemmen een overweldigende overwinning, die het haar mogelijk maakte een nieuwe rechtsgerichte regering met de Lega van Matteo Salvini en de Forza Italia van Silvio Berlusconi te vormen, die beide iets meer dan 8% van de stemmen kregen.

Salvini, die zich sterk gemaakt had voor zijn vorige functie als minister van Binnenlandse Zaken, werd vrijdag in Meloni´s nieuwe kabinet benoemd tot minister van Infrastructuur en vicepremier.

Bron:
contra24.online

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Meloni garandeert Orbán verdere samenwerking

 1. Henk der Niederländer zegt:

  Het klinkt allemaal leuk en aardig wat Meloni weet uit te kramen maar er blijven veel te veel vragen over.
  Onderstaand filmpje geeft namelijk duidelijk aan wat er echt speelt in Oekraine waar Meloni zo hard mee weg loopt.
  Ook regeringslijers zijn op de hoogte en waarschijnlijk weten die nog meer als men doet voorkomen.
  Kijk even mee naar het werkelijke verhaal van Boetscha, Izyumen meer plaatsen wat daar echt afgespeelt heeft.
  18 +.
  De hoaxes en provocaties van Oekraïne, de feiten.

  https://hetanderenieuws.nl/de-hoaxes-en-provocaties-van-oekraine-de-feiten/

  Geliked door 1 persoon

 2. jantjeuitnl zegt:

  Vergis je niet, ook deze twee zijn beiden aan de WEF geallieerd.
  Gewoon op hun website te vinden:
  https://www.weforum.org/people/viktor-orban
  http://bigtechtopia.com/2022/09/giorgia-meloni-anti-establishment-or-another-wef-puppet/
  Meloni is niet zuiver op de graad, gezien ze eers keihard voor een “green” id was en het hele covid narratief steunde. Wat ze heeft bevestigd door als minister van volksgezondheid de hardste pro vaxxer van Italië te benoemen.

  Geliked door 1 persoon

 3. koosv8 zegt:

  Ze is geen vriend van Rusland, Orban wel, Salvini en Berlusconi ook. En Polen lijkt wel weer voor SELENSKY op te komen. Wordt een raar rommeltje, ik ben benieuwd.

  Like

 4. Ravian zegt:

  “Meloni antwoordde alle politici die haar feliciteerden, waaronder de voorzitster van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, en de Amerikaanse president Joe Biden.”

  Das geen best teken.
  We zullen zien…

  Like

 5. Niek zegt:

  Ik vertrouw Melonie niet, er klopt iets niet in haar verhaal? Zij wordt voorgesteld als zijnde rechts maar er zijn een aantal kwesties die daar niet bij passen zoals het Wef, Europese Unie en de oorlog. Ik heb sterk het vermoeden dat zij daar met opzet is neergezet? Laat Victor Orban in godsnaam uitkijken voor dat mens en zijn vingers er niet aan branden want dan wordt hij meegesleept in haar val en dat zou wel eens precies de bedoeling kunnen zijn.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s