Meloni van Italië wil migrantenboten stoppen – werd ze daarom zo bestreden?

(Vertaling: E.J. Bron)

De Italiaanse minister-presidente Giorgia Meloni heeft gisteren haar regeringsprogramma voorgesteld. Daarbij geeft ze de rode kaart aan migrantenboten en eist van de EU een zeeblokkade voor Noord-Afrika.

De eerste Italiaanse vrouwelijke minister-president Giorgia Meloni heeft dinsdag in het parlement haar verkiezingsprogramma voorgesteld. Daarbij maakte ze duidelijk dat ze in het vervolg de nationale belangen van Italië in Europa krachtiger zou willen verdedigen en de illegale immigratie zou willen stoppen. Migrantenboten zal Meloni niet dulden.

Meloni wil zeeblokkade invoeren

Meloni wil van de EU de invoering van een zeeblokkade voor Noord-Afrika eisen. “Het is onze bedoeling om het oorspronkelijke voorstel van de ´Sophia-marinemissie´ van de EU weer op te pakken, die in de derde fase uitgerekend in de blokkade van het vertrek van migrantenschepen uit Noord-Afrika voorzag. Deze fase werd nooit uitgevoerd”, verklaarde Meloni. Zij sprak zich uit voor de inrichting van hotspots op Afrikaanse grondgebied, die door internationale organisaties bestuurd en waarin asielaanvragen onderzocht moeten worden. Zo dient beslist te worden wie het recht zou hebben in Europa opgenomen te worden en wie niet.

Slecht teken voor zeenoodredders

De uitspraken van de Italiaanse minister-presidente zijn een slecht teken voor de civiele zeenoodredders in de Middellandse Zee. Die nemen regelmatig honderden migranten op, die op de weg van Libië of Tunesië in richting Italië in zeenood geraken. Op dit moment zijn daar de “Humanity I” van de organisatie “SOS Humanity” evenals de “Ocean Voking” van “SOS Méditerranée” onderweg. Ze namen tot nu toe meer dan 250 migranten aan boord.

Bron:
exxpress.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

22 reacties op Meloni van Italië wil migrantenboten stoppen – werd ze daarom zo bestreden?

 1. J.v.d.Heijden zegt:

  Giorgia weet van aanpakken.
  Kunnen ze binnen Rutte IV en consorten een
  vette punt aan zuigen.
  Maar hier laten ze alles binnen, niet alleen vanwege STEMVEE
  maar ook OMVOLKING.

  Geliked door 2 people

  • Julia zegt:

   J.v.d. Heijden Rutte gaat in sneltreinvaart door om nog meer kansparels binnen te halen en de samenleving verder te ontwrichten. Ondertussen zit het zooitje met de handen in het haar https://www.telegraaf.nl/nieuws/2004906824/haagse-bronnen-doorbraak-rond-asielwet-blijft-uit. Dat Haagse zooitje heeft geen enkele macht meer om de eigen gecreëerde chaos op te lossen. Nederland wordt een vergaarbak van multi culti en eindigt zoals o.a. Calais, Marseille en de voorsteden van Parijs. Berlijn komt om in dakloze illegale migranten. Ook die linkse burgemeesters moeten eens flink tot de orde worden geroepen ze schepen plaatsen op met het plaatsen van kansparels. In o.a. de Bijlmer barst het al van de illegalen die onderdak hebben bij binnengehaalde profiteurs met levenslange uitkeringen.

   Geliked door 1 persoon

 2. Prater zegt:

  Toch noch een verstandig mens die er iets aan doet ook al is het niet makkelijk .

  Geliked door 1 persoon

 3. Ravian zegt:

  “Meloni wil van de EU de invoering van een zeeblokkade voor Noord-Afrika eisen.”

  Yeah, in plaats van dat ze de Italiaanse marine, die hier zeer wel toe in staat is, gewoon de opdracht geeft om die zeeblokkade in te stellen (en dit hele smokkelcircuit voor eens en voor altijd op te doeken) schuift ze dit op de EU af, waarvan ze weet dat die dit gewoon niet gaat doen.
  Tenzij dit enkel een politieke manoeuvre is, bedoelt om de EU kleur te laten bekennen, alvorens de Italiaanse marine alsnog de zaak te laten blokkeren, valt Meloni hier dus al keihard door de mand.

  Geliked door 2 people

 4. saddy zegt:

  Scholz laat zich nu ook stiekum in roebels betalen, chinezen ook zeer welkom:

  Bundeskanzler Olaf Scholz (64, SPD) gewährt Chinas Kommunisten den Zugriff auf kritische Infrastruktur in Deutschland!

  Das Bundeskabinett einigte sich im Streit um einen chinesischen Einstieg bei einem Containerterminal im Hamburger Hafen auf einen Kompromiss: 24,9 statt 35 Prozent.

  Like

 5. saddy zegt:

  Want het liep net zo lekker:

  Spain: Gang violence on the rise

  Nou ja, zolang ze maar op de gang blijven

  Like

 6. saddy zegt:

  Het loopt overal zo lekker:

  Migrant crisis: Processing centres seeing violent outbreaks from asylum seekers

  Het gaat meestal om albanen die rechtstreeks naar de albaanse wietkwekers gaan.

  Like

 7. Verstandige uitspraken. Het komt nog eens zover dat vooraf aangekondigde zeemijnenvelden een uitkomst gaan bieden om cumulerende kosten te voorkomen. Grenzen die niet gehandhaafd worden zijn immers geen grenzen.

  Geliked door 1 persoon

 8. saddy zegt:

  “”Die nemen regelmatig honderden migranten op, die op de weg van Libië of Tunesië in richting Italië in zeenood geraken””

  Ik dacht dat al jaren bekend was dat ze een plekje op het water afspreken. Telefoon en zo.

  Geliked door 3 people

 9. oliedom zegt:

  Dat ik deze dag nog mag beleven, nou ik hoop toch van harte dat Giorgia Meloni dit door zet en wat er o.a. in Italië nog zit aan asielkrijsers, er ook spoedig wordt uitgezet.

  Geliked door 1 persoon

 10. karton zegt:

  Heeft de Nederlandse marine niet ergens achter in het schuurtje een paar oude zeemijnen liggen, daar zouden ze mevr. Meloeni goed mee kunnen helpen bij het tegenhouden van dat “vluchtende” gajes.
  Of zou Befje Ollonkreng tegen zo’n prachtig plan zijn, want ik heb ooit gelezen dat zij dól is op negers, de reden weet ik niet.
  Mocht mevr. Meloeni haar plan doorzetten dan hang ik een Italiaanse vlag uit ’t raam.
  Deze mevrouw heeft meer lef in haar frêle lijfje als negerin Sylvaan S. , Veer Bergkamp, Marietje Hermans en Qut Quag tezamen.

  Geliked door 2 people

 11. fredjohan zegt:

  Door wie worden die ‘zeenoodredders’ eigenlijk betaald?

  Geliked door 1 persoon

 12. ronjaspers zegt:

  Ik vertrouw die meloni voor geen cent.Ik vertrouw trouwens 99% van corrupte,omgekochte of gechanteerde of vrijmetselaar politici niet.Het zijn praktisch allemaal marionetpoppen van de satanische globalistische elite.

  Geliked door 1 persoon

 13. R. zegt:

  Hopen dat ze nu doorzet! Ze heeft veel contact met Victor Orban, dus ik denk dat het haar gaat lukken..

  Geliked door 1 persoon

 14. jungleelephant zegt:

  Pure realist:hulde!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s