Twitter-medewerkers protesteren met open brief tegen door Musk aangekondigde kaalslag van arbeidsplaatsen

(Vertaling: E.J. Bron)

Elon Musk wil na de komende overname van Twitter 75% van het personeel van het sociale netwerk ontslaan. De tech-miljardair motiveert zijn plan ermee de onderneming opgeblazen zou zijn. De medewerkers verzetten zich in een open brief tegen deze beslissing.

Volgens het plan van Musk wil hij het personeel van de onderneming verminderen met bijna 75%. Dat betekent dat het Twitter-personeel van 7500 naar slechts 2000 medewerkers verlaagd moet worden. Zoals het Amerikaanse tijdschrift “Time” onder verwijzing naar de open brief bericht, wijzen de werknemers er op dat het plan van Musk afbreuk zal doen aan het vermogen van het sociale netwerk om in het belang van de openbare conversatie te werken.

Een bedreiging van zo´n omvang is meedogenloos, ondermijnt het vertrouwen van onze gebruikers en klanten op ons platform en is een duidelijke daad van intimidatie van werknemers.”

Volgens het schrijven zou het sociale netwerk een significante invloed op maatschappijen in de hele wereld uitoefenen. Het zou bijdragen aan onafhankelijke journalistiek, waaronder in de Oekraïne en Iran, en sterke sociale bewegingen in de hele wereld. Een bedreiging tegen de medewerkers van Twitter zou een bedreiging tegen de toekomst van het sociale netwerk betekenen.

De schrijvers van de open brief roepen het management van Twitter en Musk ertoe op om te stoppen met hun lichtzinnige dreigingen met ontslag, Tegelijkertijd vragen ze om respect tegenover het platform en zijn personeel, om zekerheid, bescherming en waardigheid. Desbetreffend zou de chef van Tesla en SpaceX bij de overname van Twitter het bestaande personeel moeten handhaven en geen medewerkers vanwege hun politieke opvattingen moeten discrimineren. Hoeveel werknemers de brief ondertekend hebben, is nog niet bekend.

De tech-miljardair had daarvoor zijn plan om 75% van het Twitter-personeel te ontslaan ermee gemotiveerd dat de onderneming opgeblazen zou zijn. Bovendien schreef hij in een tweet dat Twitter duidelijk naar links zou tenderen.

Musk had in april door onderhandelen een deal om Twitter te kopen tot stand gebracht. In juli probeerde hij echter wegens vermeende foute informatie over fake-accounts onder deal uit te komen. Twitter klaagde hem aan zich aan het koopcontract te houden. Begin oktober hernieuwde Musk verrassend zijn koopaanbod. De koop zou in de komende dagen afgesloten kunnen worden.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Twitter-medewerkers protesteren met open brief tegen door Musk aangekondigde kaalslag van arbeidsplaatsen

 1. Niek zegt:

  Hé die man is miljonair maar dan duizend keer, (behind every miljonair is a crime) die kan op de dubbeltjes letten hoor. Die ziet alleen maar bergen geld en hoe dat te vermeerderen. Die is nog gierige dan Dagobert Duck. Hij lacht misschien heel vriendelijk en komt charmant over maar dat is hij niet. Let eens op zijn handen, dat is een gevalletje Asperger syndroom en dat zijn niet de makkelijkste. Erg gevoelig voor prikkels, moeite hebben met andere om te gaan, veel interesse voor bepaalde onderwerpen. Die vent is levens gevaarlijk met zijn experimenten. Dat hij 75% eruit wil gooien is het verdienmodel en uitgerekend hij zou opstaan voor de mensenrechten geloof ik al helemaal niet, hij wil het aanpassen en daarna verkopen. De mensen bij Twitter zouden ook moeten nadenken of ze daar wel willen werken? Een bedrijf van het vrije woord is het al niet meer en duidelijk politiek getint.

  Like

 2. Boike zegt:

  Als u gedacht had, dat Elon Musk een weldoener was, zit u helemaal fout.
  Elon Musk wil gewoon geld verdienen, zelfs heel veel geld. Nee hoor, die gaat echt niet voor sociale dienst spelen.
  Hij is een keiharde zakenman, die het bloed onder ieders nagels vanddaan haalt en over lijken loopt.
  Net als een ordinaire narcist, denkt hij alleen maar aan zichzelf.

  Like

  • saddy zegt:

   Het vrije woord is een zeldzaamheid geworden.
   Als Elon daar een brede basis voor biedt dan mag dat best wat kosten.
   Nu betaal je je scheel aan je eigen ondergang zonder dat je er wat van mag zeggen.

   Geliked door 1 persoon

 3. koosv8 zegt:

  Klinkt goed, twitter is net als die andere platforms gecensureerd, dat kan minder, en dat is te prijzen in de man. En dat wordt hem nu al niet in dank afgenomen. Boeren kunnen wereldwijd verrekken, en alle echte bakkers kunnen ook verrekken. En dit is weer heel erg dan? Als het een beekje naar het zin gaat, neem ik Twitter denk ik.

  Geliked door 1 persoon

  • Henk der Niederländer zegt:

   Ik zou dat even afwachten @ Koos.
   Het risico bestaat dat Twitter nog een grotere vuilnisbak wordt dan het al is.
   Neem ook even de reacties mee van Niek en Boike en bedenk dat hij in eerste plaats zakenman is die geld wil verdienen en er zeker niet is om de belangen van de twitteraars te behartigen.

   Geliked door 1 persoon

   • koosv8 zegt:

    Ik heb het ook nog niet, whatsapp meer heb ik niet. Ik volg al genoeg, buitenlucht en hobby’s moeten ook een plek hebben.

    Like

 4. Ravian zegt:

  Tsja, als hij inderdaad de censuur afdeling de keien op schopt dan blijft er ook maar hooguit een kwart van de arbeidsplaatsen over…

  Geliked door 2 people

 5. Dewaere zegt:

  Ik denk dat hij de veranderende tijdsgeest haarfijn aanvoelt als grote zakenman. Toen hij het elektrisch rijden zag opkomen kwam hij met Tesla, toen hij de kortingen op Nasa zag aankomen begon hij SpaceX, dat na veel startproblemen nu een aardig deel van de raketten van Nasa e.d. doet.
  Een platform dat niet alléén maar links wil bedienen heeft veel meer toekomst in een wereld van 8 miljard mensen die op een gegeven moment allemaal online zitten, 8 miljard mensen waarvan alleen in West-Europa en een deel van de VS, Canada en Australië linkse figuren zitten, krimpende (zie zélfs nu Zweden, Italië). Een ondernemer kiest altijd voor de groeimarkt en die zit wereldwijd bekeken niet bij links of ‘progressief-correct’. Zijn praatjes kunnen wellicht nep zijn, zijn zakeninstinct is dat zeker niet.
  Het is trouwens ook een goede testcase om te kijken hoe je zulke figuren in een organisatie kwijt kunt worden!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s