Vluchtelingencrisis: Biden wil geen noodtoestand in El Paso

(Vertaling: E.J. Bron)

Het Witte Huis heeft de Democratische burgemeester van de stad El Paso in Texas onder druk gezet. Hij zou vanwege de migrantencrisis geen noodtoestand moeten uitroepen. Volgens de “New York Post” vreest Biden daardoor een slecht figuur te slaan.

Zoals de “New York Post” bericht, heeft het Witte Huis druk uitgeoefend op de plaatselijke autoriteiten in El Paso, Texas. El Paso zou als reactie op het massale vrijlaten van illegale immigranten door het Department of Homeland Securiy (DHS, ministerie voor Binnenlandse Veiligheid) niet de noodtoestand in deze grensstad moeten uitroepen. Voor president Biden en de Democratische Partij zou een noodtoestand een negatief effect op de tussentijdse verkiezingen op 8 november kunnen hebben.

Wethouders voorstander van de noodtoestand

Volgens de krant hebben minstens drie van de acht wethouders van El Paso er bij burgemeester Oscar Leeser op aangedrongen om de noodtoestand uit te roepen. Daarmee zouden ze op de migranten reageren, die met duizenden de noodonderkomens van de stad gevuld hebben en in plaatselijke hotels ondergebracht zijn, aldus bronnen die bekend zijn met de zaak.

Maar Leeser gaf vorige maand in een telefoongesprek toe dat hij van de Biden-regering andere instructies had gekregen, aldus een ambtenaar tegenover de “New York Post”. “Hij vertelde me dat het Witte Huis hem verzocht had het niet te doen”, zei wethouder Claudia Rodriguez. Ze zei ook dat Leeser herhaaldelijk verzekerd zou hebben dat hij de noodtoestand zou uitroepen “wanneer de situatie erger wordt” – zonder echter te zeggen wat dit betekent.

Ook druk van de Biden-regering op andere plaatsen

De Republikeinse afgevaardigde Tont Gonzales, Texas, wiens district bestaat uit plattelandsgebieden en grenssteden in de buurt van El Paso, zei dat hij gelijksoortige berichten van andere stadsambtenaren gehoord zou hebben. “Het is een goocheltruc wat de regering doet – ze zet de lokale autoriteiten onder druk om niet de noodtoestand uit te roepen en te doen alsof alles in orde zou zijn”, zei hij tegen de “New York Post”. Gonzales beweerde ook dat het Witte Huis “hetzelfde in andere delen van mijn district” gedaan zou hebben, waarin eveneens een groot aantal migranten toevlucht zouden hebben gezocht.

In het beste belang van de burgers

Leeser betwist de beschuldigingen in een schriftelijke verklaring: “Ik buig niet voor druk van welke kant dan ook. […] Ik neem beslissingen op basis van de actuele omstandigheden en in het beste belang van de burgers van El Paso.”

Tussen april en midden september waren alleen al in El Paso meer dan 62.000 migranten de grens oversteken. Voor kalenderweek 40 van 3 tot 9 oktober meldde El Paso een record van 2.071 migranten per 7 dagen gemiddelde. Het record in die week bedroeg meer dan 2.100 opgepakte mensen die de grens overstaken.

Immigratie wordt belangrijk thema in de verkiezingsstrijd

In een op 17 oktober gepubliceerde peiling van de New York Times/Siena stond het thema “immigratie” bij potentiële kiezers op de vierde plaats (van 20 mogelijkheden), samen met het thema “abortus”. Dat is een enorme sprong in vergelijking met een gelijksoortige peiling van midden juni, waarin meer dan tweemaal zoveel geënquêteerden zich zorgen maakten over abortus dan over immigratie.

Wat heeft die plotselinge belangstelling van de kiezers veroorzaakt? Dankzij de weigering van de regering om mensen van de illegale binnenkomst in de VS af te houden, hebben de grensbewakers aan de zuidwestelijke grens in het begrotingsjaar 2021 een nieuw record wat betreft het aantal opgepakte mensen gevestigd, dat ze slechts tien maanden na het begin van het begrotingsjaar 2022 gebroken hebben.

Biden ignoreert verordeningen van de CDC

De gezondheidsinstantie CDC heeft als reactie op de Covid-19-pandemie verordeningen volgens titel 42 van het Amerikaanse wetboek uitgevaardigd. Deze instrueren de Amerikaanse grensbewaking (Customs and Border Protection, CBP) om al deze migranten de Verenigde Staten uit te wijzen. Desondanks heeft Biden in toenemende mate geweigerd dit na te . Zelfs met het oog op een beslissing van een federale rechtrank van 20 mei, die het bestuur ertoe opriep om titel 42 te handhaven.

Volgens de “New York Post” werden er in augustus meer dan 181.000 illegale immigranten aan de zuidwestelijke grens opgepakt, maar minder dan 40% (iets meer dan 71.000) werd volgens titel 42 uitgewezen. De overige werden geregistreerd om uitgezet te worden, en de meesten van hen werden de VS binnengelaten.

In totaal werden onder Biden meer dan 1,3 miljoen migranten, die door de grenspolitie aan de grens tussen de VS en Mexico werden opgepakt, weer vrijgelaten, exclusief de bijna 900.000 anderen, die zich in de beide afgelopen fiscale jaren aan arrestatie onttrokken.

Bijna iedereen zal voor onbepaalde tijd – zo niet voorgoed – in de VS blijven, schrijft de “New York Post”.

Daarbij is nog helemaal geen rekening gehouden met het verlies aan mensenlevens. “Fox News” berichtte midden september dat in het fiscale jaar 2022 782 migranten aan de zuidwestelijke grens om het leven zijn gekomen. Meer dan het drievoudige van het totale aantal sterfgevallen aan de grns in het fiscale jaar 2020.

Doodzwijgen niet langer mogelijk

Desondanks lukte het de regering om de humanitaire catastrofe aan de zuidwestelijke grens geheim te houden, totdat drie Republikeinse gouverneurs – Greg Abbott (Texas), Doug Ducey (Arizona) en Ron DeSantis (Florida) – ermee begonnen om door het DHS vrijgelaten migranten naar Washington, D.C., New York City, Chicago en (in het geval van DeSantis) naar Martha´s Vineyard, Mssachusetts) te transporteren.

Daar kwam El Paso nu bij met bussen met in totaal 13.972 migranten (stand 26-10-2022) naar New York City en Chicago.

Onenigheid bij de Democraten

Leeser onthulde daarop tijdens een openbare vergadering in september dat hij daarvoor groen licht van de burgemeester van New York, Eric Adams (Democraten), zou hebben gekregen. Adams heeft deze bewering bestreden en Leeser er in het begin van de maand openlijk toe opgeroepen om een einde te maken aan het programma.. Hij zei: “New York kan het aantal bussen dat naar onze stad komt niet opnemen.”

Het appèl van 7 oktober kwam op dezelfde dag waarop Adams de noodtoestand in New York uitriep vanwege de migrantencrisis.

Bussen kosten stemmen

Maar de bussen uit El Paso blijven de stad binnenkomen. En in plaats van de noodtoestand in El Paso zijn er nu noodtoestanden in New York City en Washington, D.C. De Biden-regering is niet meer in staat om de vluchtelingencrisis onder het tapijt te vegen. Samen met wederzijdse beschuldigingen onder Democraten, waarvan de hierboven genoemde ruzie tussen Adam en Leeser slechts een voorbeeld is, nemen de kansen op een overwinning van de bij de tussentijdse verkiezingen snel af, niet alleen maar wegens het immigratiethema.

Bron:
epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Vluchtelingencrisis: Biden wil geen noodtoestand in El Paso

 1. Henk der Niederländer zegt:

  Whahahahahahahahaha komen er verkiezingen aan

  Geliked door 3 people

 2. Ravian zegt:

  Volgens mij is het voornamelijk Biden zelf die voor de Democratische Partij een negatief effect op de tussentijdse verkiezingen van 8 november heeft…

  Geliked door 1 persoon

 3. ronjaspers zegt:

  Die biden is een onwettige criminele,corrupte,pedofiele,nep president.Hij is een marionetpop van de eigenaren van amerika,de khazariaanse mafia (nepjoden)a.k.a. de cabal,deepstate,illuminati.

  Like

 4. koosv8 zegt:

  Laat de bussen hier ook naar DenHaag rijden uitstappen bij het Catshuis en de 2e kamer, en Hofplein, en bij Kaag voor de deur, die kan er goed mee opschieten.
  Hier zijn toch ook burgemeesters die het ZAT zijn of niet???? De burgers WEL!!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s