Amerikaanse Congresverkiezingen – Einde van de Amerikaanse oorlogsondersteuning? – EU in paniek

(Door: Elmar Forster – Vertaling: E.J. Bron)

Volgens de “Washington Post” maken de politieke beleidsbepalers van de EU zich steeds meer zorgen over de tussentijdse verkiezingen op 8 november in de VS. Mochten de Republikeinen dan namelijk een op een aardverschuiving lijkende overwinning boeken, dan zouden ze tegelijk de ondersteuning voor de Oekraïne-oorlog duidelijk kunnen verminderen of zelfs helemaal beëindigen.

Poetin voor de poorten voor de overwinning

Tobias Ellwood, voorzitter van de defensiecommissie van het Britse parlement, beschouwt het dan als mogelijk dat Poetin voor de poorten de nederlaag in een overwinning zou kunnen veranderen. Duitsland heeft al in veel gevallen geaarzeld om hulp naar de Oekraïne te sturen. Maar als ook de VS zich nog zouden terugtrekken, dan zou het moeilijk kunnen worden waar de ondersteuning van de Oekraïne naartoe zal gaan”, zegt een analist van de “Cathryn Culver-Ashbrook Bertelsmann Foundation voor Duitsland” tegen de krant.

Domino-effect gevreesd

Dan zouden ook andere landen kunnen besluiten om te korten op de Oekraïne-hulp, verklaarde Nathalie Tocci, directrice van de Italiaanse denktank “Istituto Affari Internazionale”. Bijzonder riskant zou het voorbeeld Italië zijn, omdat het nu een coalitie van eurosceptische pro-Russische rechtse partijen wordt geleid. “Als de Amerikaanse ondersteuning afneemt, zal het kaartenhuis instorten”, zei een anonieme EU-functionaris.

Ultra-liberale Guy Verhofstadt schreeuwt het uit

Langzaam komt er bij de EU-oorlogshitsers ook ruimte voor historische ontnuchtering:

“Er is een nieuw tijdperk van de imperiums begonnen en de EU is nog niet gereed”, zei de liberale Europarlementariër Guy Verhofstadt (foto). En verder: “We verliezen de energieoorlog en zijn niet in staat ons te verdedigen. We hebben politieke hervormingen nodig om onze belangen en idealen te verdedigen.” – Het was echter ook een kort leerproces – gerekend in historische dimensies.

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Amerikaanse Congresverkiezingen – Einde van de Amerikaanse oorlogsondersteuning? – EU in paniek

 1. Alphons Mantel zegt:

  NAVO was begonnen in 2014 met oorlog tegen de Russen in Ukraine

  Geliked door 2 people

 2. oliedom zegt:

  Wie heeft die malloot(Verhofstadt) uit het gesticht los gelaten?
  Gauw weer opsluiten!!!

  Geliked door 1 persoon

 3. karton zegt:

  Stond deze idioot, Gait Verhofstadt, niet samen met Galbak Timmermans én wijlen van Baalen, de Oekraïners op ’t Maidanplein in Kiev op te hitsen en hen beloofden dat Oekraïne bij de EUSSR zou gaan behoren en meer van die onzin ?
  Ik kan me niet voorstellen dat deze laag-geletterde figuur “bij zinnen” is gekomen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Hovawart zegt:

  De Europese Unie heeft de steun van Amerika helemaal niet nodig, Brussel stuurt met een noodwet/dienstplicht net zo lief alle jonge Europeanen naar het Oostfront, maakt ook meer woonruimte voor nog meer asielliggers.

  Geliked door 2 people

 5. Niek zegt:

  Wat zal ik lachen als die Amerikanen zich terugtrekken en Europa er met z’n grote smoel alleen voorstaat. Niet dat ik voor Putin ben maar wel omdat ze erom gevraagd hebben met de westerse arrogantie. Europa is hard opweg naar de kloten te gaan en ik hoop het van harte!

  Geliked door 1 persoon

 6. Htskday zegt:

  Nog een dag of 10..
  Spannend..

  Gaat de US/NATO voor die tijd nog officieel in oorlog met Rusland en wordt de hele teringzooi platgegooid zodat de verkiezingen niet door gaan, of…. toveren zij nog iets anders uit de hoge hoed?..

  Je kan echt van alles verwachten, zij zijn tot álles in staat..
  Het is de dood of de gladiolen.

  Trouwens, dat Poetin voor de poorten van de nederlaag zou staan is natuurlijk gelul van een dronken aarebei..

  Geliked door 2 people

 7. Hovawart zegt:

  De Belgische schreeuwlelijk met het opgestoken wijsvingertje ☝🏿 richting zijn profeet…..(hier een middelvinger voor hem) 🤘…..Cornuto!!

  Like

 8. Dewaere zegt:

  Als ze die verkiezingen niet manipuleren tenminste. Er zijn staten waar er nu al met zogenaamde ‘drop-boxes’ gestemd kan worden, je kunt er je stembiljet ingooien en hebt dan ‘gestemd’, zonder identiteit-controle. Herinneren je dit? https://www.vrijspreker.nl/wp/2022/05/2000-mules

  Als de Dem’s wel de meerderheid verliezen kan het congres gewoon de geldkraan dichtdraaien, Sleepy Joe kan dan nog steeds oorlogstaal uitslaan, voordat hij zijn ijsje krijgt, maar megafunding van de oorlog is dan over en uit en zonder funding is er geen nieuw materieel.

  Geliked door 1 persoon

 9. Ravian zegt:

  “Tobias Ellwood, voorzitter van de defensiecommissie van het Britse parlement, beschouwt het dan als mogelijk dat Poetin voor de poorten de nederlaag in een overwinning zou kunnen veranderen.”

  Meneer Ellwood lijd dus aan “waanstoornis”.
  Das een geestelijke aandoening waarbij mensen waan denkbeelden niet meer van de werkelijkheid kunnen onderscheiden.
  Het is een preconditie om “links” te kunnen zijn.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s