Vaccin-deal: Deze corruptiejager stelt onderzoek in tegen Von der Leyen & Co.

(Vertaling: E.J. Bron)

Het wordt benauwd voor Ursula von der Leyen. Europa´s hoogste corruptiejager Laura Kövesi (foto) maakt jacht op iedereen die bij de miljarden kostende farmaceutische deal rondom de corona-vaccinatie betrokken was.

Onverschrokken en onbevreesd. Zo wordt Kösevi omschreven. En dat moet ook met het oog op de machtige tegenstanders waarop zij de jacht geopend heeft. “Het Europees openbaar ministerie bevestigt dat zij een lopend onderzoek over de koop van Covid-19 vaccins in de Europese Unie uitvoert. Deze buitengewone bevestiging volgt vanwege de extreem grote publieke belangstelling. Op dit moment worden er geen verdere details gepubliceerd”, zegt het openbaar ministerie. Wat er achter deze melding verborgen zit, doet waarschijnlijk ook Ursula von der Leyen sidderen.

Sms´jes waren verdwenen

In de Europese Commissie heerst vanwege het onderzoek grote nervositeit, bericht het tijdschrift “Politico”. Nogal logisch, de onderhandelingen rondom de Covid-vaccins waren immers een zaak van de chef. Von der Leyen zelf heeft de € 71 miljard kostende deal met de baas van Pfizer, Albert Bourla, aan land getrokken. Kövesi is niet de eerste die zich met de koop van vaccins bezighoudt: een jaar geleden al wilde de EU-ombudsvrouw Emily O´Reilly weten wat er in de contracten met de farmaceutische onderneming zou staan. Maar von der Leyen kon de sms´jes, die ze met Bourla over dit onderwerp had uitgewisseld, niet vinden. Men liet de ombudsvrouw weten dat men sms´jes met “onbelangrijke inhoud” in principe niet zou archiveren. Zulke spelletjes zullen de groten van de EU waarschijnlijk niet met Kövesi kunnen spelen.

Zullen de vaccin-deals haar noodlottig worden? Ursula von der Leyen, de voorzitster van de Europese Commissie.

Roemeens icoon van anti-corruptie

Met Laura Codruța Kövesi staat von der Leyen nu echter tegenover een ander kaliber: de voormalige basketbalster had het in Roemenië met de maffia daar aangelegd om de EU-waarden te vertegenwoordigen. De “Deutsche Welle” noemde Kövesi ooit een “icoon van anti-corruptie”, omdat ze met groot persoonlijk risico tegen duistere praktijken in haar vaderland was opgetreden. Ze deinsde ook niet terug voor radicale allianties: zo beschuldigden haar tegenstanders in Roemenië haar ervan samengewerkt te hebben met de binnenlandse geheime dienst SRI om misdadigers op te jagen, bericht de “Berliner Zeitung”.

Bron:
exxpress.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Vaccin-deal: Deze corruptiejager stelt onderzoek in tegen Von der Leyen & Co.

 1. Henk der Niederländer zegt:

  Dit kan wel eens een einde aan het leven van Kövesi betekenen.
  Uiteraard wordt de schuld dan op de Roemeense maffia geschoven, maar het zou zo maar kunnen zijn dat degenen die ze nu aan gaat pakken toch een tandje te machtig zijn.
  Ik hoop natuurlijk dat Ik het fout heb, maar een goede beveiliging zal in ieder geval op zijn plaats zijn.

  Geliked door 9 people

  • LUCIA zegt:

   Ik denk dat zij ook machtige mensen achter zich heeft, anders had ze het niet gedaan…. denk er om…. een gedeelte van de bad -boys club is nu al met een witwas-actie bezig om ons z.g. te helpen de rest te verslaan, omdat ze zien en inschatten dat dit de verkeerde kant op gaat dus springen ze van het ene schip op het andere en kiezen de andere kant.
   Is zo vaak gedaan in de geschiedenis van de mensheid, daarom houden we ook na iedere opruiming, behoorlijk wat rotzakken en rotzooi over.

   Like

   • Henk der Niederländer zegt:

    Ik geloof ook wel dat Kövesi machtige mensen achter zich heef staan, dat is niet het probleem.
    Maar bedenk even dat bijv.
    een Jeffrey Epstijn ook machtige mensen achter zich had staan, maar zijn dood iedereen beter uit kwam.
    Vergeet ook even niet de Maltese Journaliste Daphne Galizia die velen op Malta het vuur na aan de schenen legde en dus dood moest maar die twee weken voor haar dood de politie informeerde dat haar leven bedreigd werd en waar uiteraard niks maar dan ook helemaal nada mee werd gedaan.
    Bij Epstijn waren bewakers die op het cruciale moment van zijn dood even niet bij machte om te controleren.
    Ik denk dan ook aan een Jack Ruby die eenvoudig Lee Oswald kon vermoorden omdat dat wel zo goed uit kwam en Ik denk als je nog wat meer in de recente geschiedenis gaat zoeken je tientallen zo niet honderdtallen zaken tegen komt waar geen ene flikker van klopt.
    Dat is de reden dat Ik ook hier schrijf dat de dame Kövesi zo maar vermoord zou kunnen worden of eventueel tijdens een Autocrash (zie Diana) om komt.
    Maar er zijn nog tientallen andere manieren om van haar af te komen die ook allemaal van toepassing kunnen zijn op Kövesi, want beveiliging of niet, die kan altijd “verhinderd” zijn op het moment dat dat zo uit komt.

    Like

 2. Harry zegt:

  Als die meid binnenkort ergens dood aangetroffen wordt , weten we uit welke hoek dat komt .
  Regeringsleiders zijn vaak tuig , die met list en bedrog
  ( en verkiezingsfraude ) aan hun functie gekomen zijn .
  Dat soort lui gaan over lijken .

  Het is heus niet te danken aan een verheven moraliteit of zo .
  Of buitengewone kennis en gaven .

  Zie maar die leugenachtige rat waar wij nog steeds mee opgescheept zitten .
  Hoe hoger de functie , hoe erger het zal wezen .

  Wat zal ik blij zijn als ze dat Ursula-loeder kunnen lozen en opsluiten !
  Oh nee , dat EU geboefte is nog onschendbaar ook , toch ?
  Ze hebben een blanco volmacht om te doen wat ze willen .

  Geliked door 5 people

 3. Frits zegt:

  71 miljard. ONBELANGRIJK??

  Like

 4. Léon van Duren zegt:

  De terroristische COVID pharma maffia vaccinazi’s zoals de oorlogsmisdadigster ,de horror dokter Ursula von der L,en haar gewetenloze geïnstitutionaliseerde trawanten zijn momenteel in het nauw vanwege de door hun gepleegde zeer zware misdaden tegen de menselijkheid!!Ook de door dit gewetenloze terroristische COVID-19 pharma maffia tuig uitgelokte verschrikkelijke Oekraïne oorlog moet beschouwd worden als een zeer ernstig misdrijf tegen de menselijkheid !!Deze gewetenloze oorloghitsende terroristische COVID-19 pharma maffia elites in het megalomane Brussel en het onzinnige geldverslindende Straatsburg moeten gestopt worden!!

  Like

 5. saddy zegt:

  Het is compleet idioot om maar 1 persoon verantwoordelijk te maken. Het gaat hier om meer macht, meer moorden en meer geld dan je je voor kunt stellen. Het gaat hier om de hele deep state.

  Iedereen is voor de gek te houden, te chanteren, te bedreigen of om te kopen. Het gaat hier om veel te grote belangen, de capitulatie van duitsland is hierbij vergeleken een zondagmiddag-wandeling.

  Minimaal 50 personen nodig. Met onbeperkte middelen en gehouden aan enkel militair echt.

  Like

  • LUCIA zegt:

   @Saddy;
   Ze gaan gewoon, zoals ze zo vaak gedaan hebben, een deel van hun clubje voor de wolven gooien en hun eigen straatje schoonvegen ..er zullen heel veel hypocriete kransen worden gelegd en let op we krijgen een monument van Covidslachtoffers, het zoveelste grienpaleis voor na-bestaanden in de geschiedenis en daarna gaan ze weer iets anders bedenken om ons kapot te maken ..ondertussen gaan zij door voor de good guys, die ons gered hebben van de bad guys…

   Like

 6. koosv8 zegt:

  Die onderzoeken zijn wat mij betreft niet nodig, iedereen weet inmiddels wat er van deze lieden te verwachten valt. De mensen die dit doen, fantastisch, maar jammerlijk tegen een boom gereden, of wat ook.
  Niks zeggen, gewoon doen. Het juiste gereedschap moet er zijn, maar ligt nog in de Oekraïne meen ik. Dat zou toch mooi zijn dat ze door hun eigen wapen leverancies van de kaart geveegd worden.

  Like

 7. koddebeier zegt:

  Chapeau Laura Kövesi trek ze maar achterover !!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s