In NL is de democratie de nek omgedraaid

(Door: Angélica)

I Disapprove of What You Say, But I Will Defend to the Death Your Right to Say It” is het toppunt van democratie, maar in Nederland is de democratie de nek omgedraaid. Theo van Gogh en Pim Fortuyn zijn vermoord, omdat hun mening niet links was, maar rechts en links vermoordt of muilkorft de mensen die gebruik willen maken van hun democratische recht op vrijheid van meningsuiting.

De huidige links-liberale premier heeft bepaald dat er met een grote partij als de PVV niet eens gepraat wordt en daarmee worden miljoenen mensen buitenspel gezet. Hun mening wordt niet gehoord en hun rechten worden niet gerespecteerd. Rutte heeft de Trias Politica vermoord door politie en justitie te laten oordelen over wat de oppositie wel en niet meer mag zeggen. Dat zie je in elke dictatuur gebeuren en dat zegt veel over hoe diep Nederland is gezonken. De helft plus een onderdrukt de helft min een, die beschimpt worden als ze kritiek hebben op het wanstaltige beleid van het kabinet met termen als fascisten, nazi’s, wappies, complotdenkers etc. en Rutte durft dan toch nog te spreken over een goedwerkende democratie.

Hij vergelijkt Nederland met een kostbaar vaasje dat bedreigd wordt door Wilders, maar hij zwijgt over de Mocro-maffia, de schietpartijen in de grote steden en het gevoel van onveiligheid waardoor oudere mensen de straat niet meer op durven. Juist in die grote steden worden rechtse partijen door de rest van het college buitengesloten, hoewel ze vaak de meeste stemmen binnenhalen. Met name D66 stookt andere partijen op om ondemocratisch om te gaan met de stem van de kiezers onder het motto van “Nieuw leiderschap!”

Weggestuurd, uitgekotst en na ‘hier scheiden zich onze wegen’ betekent in ‘democratisch Nederland’ dat dezelfde premier even later hetzelfde kabinet presenteert op het bordes naast de koning. Liegen, bedriegen, corruptie… het mag allemaal en het wordt door de publieke omroepen ongegeneerd uitgezonden. Voor hen geen berisping of boete… Omroepen die onwelgevallige feiten wél durven melden, worden bedreigd en gemuilkorfd.

D66 heeft achter de coulissen bedongen dat Vera Bergkamp voorzitster werd van de Tweede Kamer. De manier waarop zij de oppositie interrumpeert met ‘dank u wel’, met andere woorden ‘uw bijdrage volstaat, ga maar weer zitten en houd verder je mond’, is typerend voor haar voorzitterschap. Als de oppositie het woord heeft, loopt het kabinet weg en als een onwelgevallige motie dreigt te worden aangenomen, ‘vlucht de rest van de Tweede Kamer voor het uitvoeren van de wil van het volk’, want dat is precies zoals je het weglopen voor verantwoordelijkheid dragen dient te noemen.

Woke, BLM en LGBTH zijn cultuurmarxisten. Het zijn de handen en voeten van D66 en links Nederland. Zij vormen een kleine minderheid, maar krijgen alle steun en reclame om hun boodschap van treurnis te kunnen uitdragen. Indien er in Parijs politieagenten gewond raken door gewelddaden gepleegd door moslims uit de banlieues wordt er gezwegen. Als er één rechtsextremist ergens iets verkeerds doet, waarschuwen het kabinet, de AIVD en de presentatoren van praatprogramma’s over het gevaar van rechts en en passant worden dan de PVV, FvD, BBB en JA’21 genoemd als aanstichters.

In Nederland wordt het recht van vrijheid van meningsuiting helemaal niet gerespecteerd. Wel wordt er massaal aandacht geschonken aan ‘het net wel of net niet strafbaar zijn’ van uitspraken door rechtse politici om de aandacht af te leiden van de linkse blunders die de hele economie uithollen, voor onveiligheid zorgen en zelfs kunnen leiden tot WO III.

Daarom ben ik het helemaal eens met de opmerking “Het ontzettende rechtlijnige, intimiderende, moreel superieure, politiek correcte is een opleven van het oude communisme.” “Het absolute en de morele superioriteit” & “dat er weer mensen geïntimideerd worden om vrij te denken, omdat je iets kunt zeggen waar de plucheplakkers het niet mee eens zijn,” vragen om een reactie of zelfs een opstand, omdat we anders wéér 70 jaar communisme krijgen.

Maar de huidige ondemocratische machthebbers zijn gevaarlijker. Het communisme ontstond in een tijd van gebrek en armoede en de communisten brachten nog meer gebrek en armoede. Daarmee verloren ze de steun van het volk. De links-liberale kliek zorgt buitengewoon goed voor zichzelf, vreet zich vol, reist in privévliegtuigen, verdient kapitalen en woont riant, maar geeft net genoeg kruimels weg om het brood en de spelen van te betalen, zodat de door de media volledig gebrainwashte meerderheid het toch weer allemaal slikt bij de verkiezingen. “Allemaal € 1000,- erbij, geen cent naar de Grieken, grenzen dicht, ha ha ha, hoe doe ik het toch, ze geloven me telkens weer…”

Door:
Angélica
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op In NL is de democratie de nek omgedraaid

 1. Banjer zegt:

  100% eens met Angélica, ik had het niet beter kunnen zeggen!

  Like

 2. scherpschutter1943 zegt:

  De oorzaak van de totale onvrede in nederland, samen gevat in dit betoog van Angelica. Prima

  Geliked door 1 persoon

 3. boorzalf zegt:

  Tja, toch goed om eens hierover na te denken. Nederland is gewoon naar de klote, en het zal wel nog erger worden. Zeker met Rutte zijn oorlogs taal tegen de Russen. Die man is compleet gek.
  https://www.frontnieuws.com/orban-westerlingen-die-het-multiculturalisme-zat-zijn-welkom-in-hongarije/

  Geliked door 2 people

 4. vangie1206j zegt:

  Het volk heeft het NOG te goed.
  Even deze winter afwachten en zien of moet volk het NOG goed heeft of zelfs nog leeft met of zonder gas.

  Geliked door 3 people

 5. bobzelf zegt:

  blame putin , he did it.
  ook als hij niet in de buurt is .
  it was putin forsure. whahahahahahahaha

  oom graansilo
  ·
  Het antwoord van ambassadeur Anatoly Antonov op een mediavraag
  ❓: Beste Anatoly Ivanovich, wat is uw commentaar op de beschuldigingen van de Amerikaanse autoriteiten dat Rusland voedsel als wapen gebruikt en honger veroorzaakt door de uitvoering van het “Black Sea Grain Initiative” op te schorten?
  💬 Anatoly Antonov: de reactie van Washington op de terroristische aanslag op de haven van Sebastopol is werkelijk schandalig. We hebben geen tekenen gezien van veroordeling van de roekeloze acties van het regime van Kiev. In plaats daarvan worden alle aanwijzingen genegeerd dat de Britse militaire specialisten betrokken waren bij het organiseren van de massale drone-aanval van vandaag met behulp van drones.
  De situatie is zelfs nog verder geëscaleerd.
  Maar in de VS zijn ze niet van plan dit te erkennen.
  Nogmaals, alles wordt gereduceerd tot valse beschuldigingen dat ons land het wereldwijde voedselprobleem verergert. In het licht van aanvallen en provocaties tegen Russische militairen en koopvaardijschepen die betrokken zijn bij het “Zwarte Zee-initiatief”, kunnen we onze ogen niet sluiten voor veiligheidskwesties en doorgaan met werken. Het is oneerlijk om Rusland te veroordelen voor het opschorten van de uitvoering van de deal. Dit gebeurde vanwege het roekeloze optreden van de Oekraïense autoriteiten.
  Wat betreft de insinuaties over het ‘opwekken’ van honger, willen we u herinneren aan onze herhaalde oproepen om voedselzendingen in de eerste plaats naar landen in nood te sturen.
  In plaats daarvan ging echter een goede helft van alle vervoerders onder de “graanovereenkomst” naar ontwikkelde landen. Terwijl Somalië, Ethiopië, Jemen, Soedan en Afghanistan slechts ongeveer 3% van het volume aan landbouwproducten ontvingen.
  Bovendien blijft de Russische landbouwsector met ernstige problemen kampen tegen de achtergrond van eenzijdige westerse sancties, ondanks alle verklaringen van Washington en Brussel over het vermeende ontbreken van beperkingen.
  Rusland, als een van ’s werelds toonaangevende agroproducenten, blijft een betrouwbare en verantwoordelijke leverancier voor wereldwijde markten. Dat hebben we bewezen door onze concrete acties. Het is zowel voor redelijke politici als voor gewone mensen duidelijk dat degenen die onze bevoorrading belemmeren, degenen zijn die de honger verergeren.
  Bovendien moedigen Washington en zijn satellieten met hun stappen en retoriek het regime van Kiev aan om door te gaan met zijn militaire escalatie.
  Dit draagt ​​alleen maar bij aan het voortduren van het conflict, waardoor de mogelijkheid van een oplossing aan de onderhandelingstafel wordt vertraagd.

  Like

 6. Marc zegt:

  Nederland is altijd al een halve democratie geweest:
  1. In geen enkel land maakt de regering deel uit van de wetgevende macht, behalve in Nederland en België. Dat is sowieso al een schending van de scheiding der machten.
  2. Nederland kent geen hooggerechtshof, zoals normale zichzelf respecterende landen dit hebben. Wel hebben we een Hoge Raad, met twee taken: de regering adviseren en de rechtsgang controleren op eventuele procedurefouten. Daarbij komt dat in Nederland, net zoals sinds drie jaar ook in Polen, de wetgever leden van de Hoge Raad aanwijzen, in plaats van zeer wenselijke verkiezingen hiervoor.

  Maar, na twintig jaar afkalving van oude partijen als CDA en PvdA, de opkomst van nieuwe partijen, kan worden geconcludeerd dat Nederland in zijn geheel geen democratie is:
  1. Tussen 1917 en 2000 had het alle schijn van een democratie, omdat na verkiezingen de partijen ervoor kozen nieuwe coalities samen te stellen en andere programma’s door te voeren. Dit kon omdat er altijd drie grote partijen waren die in wisselend verband, al dan niet een of meer kleinere partijen, samenwerkten en zo gehoor gaven aan de uitslag.
  2. Sinds 2002, met de komst van de LPF en andere nieuwe partijen daarna, in samenhang met het verdwijnen van twee van de drie grote partijen, is het stemgedrag van de kiezer zodanig, dat het electorale landschap er inmiddels uitziet als dat van Italië decennia lang het geval is geweest. Om een meerderheid te krijgen moet, bij gelijktijdige uitsluiting van PVV en FvD, samenwerking alle partijen, aangezien de samenstelling van de Eerste Kamer daarin meegenomen moet worden.

  Samengevat: Nederland is geen democratie, maar een partijocratie, waarbinnen de op elkaar afgestemde elites de facto zorg dragen voor het feit dat dit land eigenlijk maar één partij kent, getooid met de kleuren van de regenboog en aanverwante ideologieën die al die partijen hoog houden.

  Repeat: Nederland is géén democratie. Nooit geweest ook.

  Like

  • LUCIA zegt:

   @Marc;

   Hele goede van jou Marc goede aanvulling op dit mooie stuk van Angelica.
   Weet je dat( zie jouw 2e alinea punt 2) de hier door jou geschetste versplintering van het politiek landschap, een WEF-formule is, in veel andere WEF-gemoffelde landen precies hetzelfde landschap, veelbelovende partijen a la FvD worden geïnfiltreerd en opgebroken of partijen worden ingelijfd door opkoping of chantage???

   Like

   • Marc zegt:

    Hoi Lucia,

    Nee, dat van die WEF-formule wist ik niet. Vertel mij er meer over.
    Maar wat bedoel je met dat de FvD wordt geïnfiltreerd?

    Like

  • LUCIA zegt:

   @Marc;
   Was een artikel ….amerikaans, waarin dit systematisch ondermijnen van politieke partijen genoemd werd en ook infiltratie van die partijen met mensen, die dan op een X-moment de partij verlieten na een schandaal veroorzaakt te hebben, met medeneming van een aantal andere personen, daarmee versplinter je partijen en schakel je veelbelovende groeiende partijen uit als voorbeeld werd ook canada genoemd.
   Het artikel zelf ben ik waarschijnlijk kwijtgeraakt, heb vorig jaar 1 keer een behoorlijke storing gehad met consequenties en dit jaar 2 waarbij een groot deel van mijn geschiedenis verdwenen was en ik beken ..heb vaak vrij veel tabbladen openstaan waar ik nog iets mee wil en ook daar heb ik een paar keer shit mee gehad, heb nu 2 systemen die dat moeten vermijden en heb verder een goede beveiliging, mijn back-up bleek het ook niet te doen hoe dat komt is een raadsel, terwijl er back-ups gemaakt waren.
   Je moet het zo zien iedere partij die dreigt dusdanig te groeien zodat dat problemen kan geven bij de verkiezingen en die niet globagezind zijn, worden geknipt en geschoren via deze methode. Mocht ik het artikel nog terugvinden dan plaats ik hem hier, weet dan waarschijnlijk je naam niet meer maar ik heb een giga goed geheugen voor feiten en een mindere voor namen.

   Like

 7. Frits zegt:

  Het wachten is op een revolutie á la Hongarije in 1956. Die zijn nu vrij en blij. Goed voorbeeld doet goed volgen. Waarom niet nu? Want beter wordt het anders niet.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s