Hongaarse minister-president Viktor Orbán: “Refugees welcome – but from the West!”

(Vertaling: E.J. Bron)

Hij zou blij zijn met vluchtelingen, zei de Hongaarse minister-president – echter alleen met migranten die uit West-Europa naar Hongarije komen. Viktor Orbán (foto) nodigt alle Duitsers, Oostenrijkers en Fransen, die zich niet meer gelukkig voelen in hun landen, uit om naar Hongarije te emigreren.

De Hongaarse minister-president weet maar al te goed hoe hij de regerenden in Berlijn, Brussel, Parijs of Wenen kan provoceren: zo maakte Viktor Orbán (69) in een interview met de “Budapester Zeitung” duidelijk dat hij wel degelijk een voorstander van een immigratiebeweging naar Hongarije zou zijn – echter zou deze uit de richting van West-Europa moeten komen.

Orbán in het interview: “We zijn van deze ontwikkeling op de hoogte en moedigen Duitsers en andere West-Europanen aan om naar ons toe te komen. In de komende tien tot twintig jaar zullen er steeds meer West-Europanen naar ons toe komen, die liever bij ons wonen, omdat Hongarije een veilig, christelijk en traditiebewust land is. Dat beschouwen we niet als slecht, maar als uitgesproken goed en verheugend.”

En: “De West-Europeanen, die vrij en in een andere omgeving willen leven dan bij hen thuis, mogen rustig verder bij ons komen. Wij ontvangen hen hier met open armen. Hongarije is een land, waarin veel meer mensen zouden kunnen leven dan er op dit moment leven. Wij zijn blij wanneer buitenlanders, die onze denkwijze sympathiek vinden, naar ons toe komen.”

Orbán: “Geen inmenging van de EU in de binnenlandse aangelegenheden van Hongarije!”

In het interview met de “Budapester Zeitung” was Orbán, die onlangs voor een werkbezoek in Berlijn was, verbaasd over de vele indrukken tijdens zijn bezoek. Hem zouden bijvoorbeeld de vele bewapende politieagenten voor synagogen hebben verrast. “Op grond van mijn gesprekken werd het me eens temeer duidelijk dat Duitsland een multiculti-samenleving is geworden”, zei de Hongaarse regeringschef.

De bondskanselier leverende partij SPD, aldus de Hongaarse premier, zou “nu de meest Hongarije vijandige partij van Europa zijn”. Vanuit Hongaars oogpunt bekeken, zou de CDU ondertussen “een linkse partij” zijn. Hij zou er absoluut geen hoop op hebben dat de CDU ooit nog een verstandige conservatieve partij zoals onder Helmut Kohl zou worden: “De CDU gaat haar eigen weg, die niet de onze is.”

Met het oog op de CSU en de situatie in Beieren oordeelde Orbán raadselachtig: “Ze is voor ons maar moeilijk te begrijpen.” De EVP-fractie in het Europees Parlement onder haar chef Manfred Weber (CSU) noemde hij “doctrinair links”.

In het interview liet Orbán duidelijk blijken niet gediend te zijn van welke inmenging in de binnenlandse zaken van zijn land dan ook en zei met het oog op het historische verleden: “Steeds opnieuw kwamen er machten van buiten en wilden ons voorschrijven hoe we moeten leven. Als zoiets gebeurt, dan vormt zich in Hongarije instinctief verzet. Nu wil ons het Duitse links via het Europees Parlement voorschrijven hoe we zouden moeten leven en denken. Over de migratie, over het genderisme, over de natie, de familie enzovoort. Terwijl ze daar helemaal niets mee te maken heeft – dat is onze zaak!”

Bron:
exxpress.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Hongaarse minister-president Viktor Orbán: “Refugees welcome – but from the West!”

 1. Henk der Niederländer zegt:

  Dat Orban geen moeite heeft met West Europese vluchtelingen is heel goed te begrijpen, want dat zijn de mensen die nog iets toe kunnen voegen aan het land.
  Hij heeft ook wel gezien dat in het westen door de toestroom van Arabieren en Afrikanen de misdaad ontzettend toegenomen is, waar Hongarije uiteraard geen behoefte aan heeft

  Geliked door 6 people

 2. Andre zegt:

  Voordat ik patat kan gaan bakken op de Krim t zal nog wel even duren maar dat kan natuurlijk ook in Budapest. Het is het overwegen waard. Nederland is voor mij afgeschreven en Duitsland rücksichtslos. Nu nog een goeie vliegtuig verbinding met Rusland en ik ben om.

  Geliked door 3 people

 3. delamontagne zegt:

  Dat zullen ze in Brussel wel weer met de nodige heisa opnemen “…..echter alleen met migranten die uit West-Europa komen ….”.
  Hij kan trouwens toch niets goed doen in de EU maar komt in ieder geval wel voor eigen volk op.
  Het zal bovendien wel als “raciestisch” worden afgedaan door de bureau-zitters in Brussel ook z’n afgrijzen voor de multi-lulticultur in Dts-land.
  Zijn de Duitsers net als NL’ers makke schapen die alles pikken van de import.
  Macron hier wilde de asieligerts, vooral muslims, over heel Fr. verspreiden.
  Niet langer alleen in de grote plaatsen waar ze voor ’t nodige ongerief zorgen, maar ook in de campagne.
  De gebieden buiten de steden. .
  Anderhalve maand geleden werd ’n klein stadje/dorp in Bretage als eerste aangewezen, de bevolking………….kwam onmiddellijk in opstand met protest demo’s die tot nu toe doorgaan.

  Geliked door 4 people

  • Ravian zegt:

   De linkse klootzakken maken er een mestvaalt van, en als de stank ze dan teveel wordt dan mikken ze de stront zo over de schutting.
   Dan gaat het zo van de linkse stad het rechtse platteland op.
   En als ze daar dan op dat platteland niet van gediend blijken te zijn dan zijn de plattelandsbewoners vervolgens vuile nazi’s.

   Like

 4. Iemand zegt:

  Tip voor Orban: vraag een bewijs van stemgedrag en lidkaart van een partij (met bewijs van minstens 10 jaar lid van een rechtse partij), vermijd dat je trojaanse linkse paarden binnen laat, want je zal altijd dat soort links volkje hebben dat dan toch plots het licht ziet als de pleuris voor hun deur staat en kiest voor een land met verstand als enige uitweg. DAT gaan we niet toestaan mister Orban !!!! Duw ze terug in hun hellhole (Trump words hehe)

  Like

 5. Henk der Niederländer zegt:

  Maak in boedapest een kroket.
  Kost geen fuck en ze zijn om.
  Doe er een broodje omheen wat daar niks kost en ze zijn dubbel om.

  Like

 6. Niek zegt:

  Wat zou ik daar graag wonen, ik ga volgend jaar daarzo op vakantie.

  Like

 7. Julia zegt:

  Dit is de kans om nog te vluchten en verlost te zijn van de gender en LBHT woke en de WEF dictatuur. Alleen advies voor Orban onderzoek wel op wat voor partijen mensen die naar Hongarije willen hebben gestemd en laat vooral geen D66, VVD, PvdA en Groen Linkse aanhangers toe dat zijn juist onze mede burgers die ons land mede naar gallemiezen helpen.

  Geliked door 1 persoon

 8. Hans M zegt:

  Nederlanders worden in dit artikel niet uitgenodigd ow maar wacht ik begrijp hem al. Prutte moest enige tijd geleden zo nodig ruzie zoeken met Orban en hem de maat nemen. Laat deze hypocriete lamzak maar een voorbeeld nemen aan Orban en NL op de 1ste plaats stellen want dan zouden wij lang niet zo veel ellende hebben.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s