Na afscheid van gas van de Russen: Industrielanden brengen door de uitbreiding van LNG hun klimaatdoelen in gevaar

(Vertaling: E.J. Bron)

Nadat ze zichzelf succesvol van het Russische gas hebben afgekoppeld, zetten veel westelijke staten hals over kop in op fracking-gas (LNG) als vervanging. De belangrijkste exporteur zijn op dit moment de VS, maar ook andere landen zouden vloeibaar gas aan de Europeanen kunnen leveren. Maar die beschikken in de verste verte niet over de noodzakelijke infrastructuur om het gas of met eigen LNG-tankers naar Europa te transporteren of gasleveringen in speciale terminals in het Europese leidingnet te pompen. Nu moet de uitbreiding van de LNG-infrastructuur onder hoge druk snel uitgebreid worden.

Echter: dat zou de zelf vastgestelde klimaatdoelen in gevaar kunnen brengen. Volgens de “Climate Action Tracker”, een zogenaamd onafhankelijk platform ter klimaatobservatie, wordt er op dit moment veel meer infrastructuur opgebouwd dan nodig is.

Volgens het platform zou er in 2030 wereldwijd meer dan 500 megaton vloeibaar gas kunnen zijn. Dat komt overeen met de bijna vijfvoudige hoeveelheid van datgene dat de EU in 2021 aan Russisch gas geïmporteerd heeft. Bovendien zou dit het dubbele zijn van de hoeveelheid gas die Rusland op dit moment wereldwijd verkoopt.

Bill Hare, het hoofd van de partnerorganisatie “Climate Analytics”, waarschuwt dat wanneer alle op dit moment geplande projecten gerealiseerd zouden worden, dat dit de uitstoot van CO2 en methaan gevaarlijk omhoog zou drijven. Dat op zijn beurt zou het doel bedreigen om de temperatuurstijging tot mogelijk 1,5 graden in vergelijking met de voor-industriële tijd te beperken.

De analyse werd donderdag op de Wereldklimaatconferentie in het Egyptische Sharm el-Sheikh gepresenteerd – wat de betekenis van de conferentie iets relativeert. De daar bijeengekomen klimaat-lobbyisten beweren dat de uitstoot van “klimaat schadelijke” gassen tot 2030 zou moeten worden gehalveerd om het doel van 1,5 graden te halen. Hoe dan ook doorkruisen de westelijke landen op dit moment met hun ondoordachte energiepolitiek hun eigen klimaatdoelen.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

18 reacties op Na afscheid van gas van de Russen: Industrielanden brengen door de uitbreiding van LNG hun klimaatdoelen in gevaar

 1. Henk der Niederländer zegt:

  Zelf denk Ik dat de temperatuur wel een graad of 10 zou kunnen stijgen en dan komt Nederland id dezelfde zomerse temperaturen als hier in Bulgarije.
  Laat Ik zeggen de vrouwen zijn hier in de zomer prachtig bruin, dus het heeft wel iets.
  Maar even serieus, Momenteel in Egypte een klimaattop waar de zakkenvullers bij elkaar komen, met het gevolg dat burgers dus zowiezo meer moeten gaan betalen want lobbyisten werken namelijk ook niet gratis.
  Dus maak je borst maar nat inNederland en wacht totdat je de bodem van je portemonee ziet.

  Geliked door 2 people

  • Henk der Niederländer zegt:

   Ach jah dat vergat Ik nog even te vertellen.
   Ik zit hier dus in dat o zo corrupte Bulgarije en mijn huur inclusief verwarming en water kost 450 Leva in de winter wat neer komt op 240 euro.
   Maar Nederland is niet corrupt hoor, alleen zitten daar bij puur toeval de grootste energieleveraciers, wat een toeval nietwaar.

   Geliked door 4 people

  • Olie bol zegt:

   klopt het nieuw pensioen stelsel is gisteren uit gelegd op de tv, de ouderen gaan zakken met hun pensioen en de jongere die nu werken gaan later niks ontvangen, het is spelen met die 1500 miljard dus vergokken heet dat. het nieuwe pensioen stelsel heet de nieuwe woeker polis.

   Like

   • LUCIA zegt:

    @Oliebol ze hebben er een pyramide spel van gemaakt en dat houdt in dat er flink wat gestolen is en overgeheveld is naar het corruptie systeem van Verdwaald Geld a la de methode van de Communicerende Vaten, met elk een poot/kolom in een corrupt belastingparadijs. In feite heeft iedere pensioengeneratie zelf zijn pensioen bij mekaar gespaard en nu hoor je steeds, dat de huidige generaties die van ons moeten opbrengen dit is dus een pyramidespel en kijk ik kan rekenen en dat klopt voor geen meter, dat houdt in dat het geld van een hele generatei gestolen is en dat ze stelselmatig de pot blijven leegtrekken, zolang er maar één generatie is die betaalt van de generatie onder hen .

    Like

   • Olie bol zegt:

    Over een aantal jaren is die pot leeg en de babyboomers generatie waar ik ook onder valt zeer genoten heeft . En zeer goed vroeger wat op zij gezet 🧦🧦 maar onze kinderen zullen het zeker redden wat ze elkaar toegestopt krijgen.

    Like

 2. Boike zegt:

  Die klimaatdoelen zijn niet interessant.
  Het is toch allemaal maar leugens en bedrog.
  Als ik het koud heb, wil kunnen verwarmen.
  Laat die idiote kwiebus van SSchwab zelf maar in de kou gaan zitten.

  Geliked door 1 persoon

 3. Peter zegt:

  Ambtenarenbestand halveren ,komen we ook aardig in de richting .

  Geliked door 1 persoon

  • Olie bol zegt:

   En die pensioen Fonsen maak er maar 2 van. Achmea heeft ze al voor 70% in handen, net als zorg aan bieder overal zit Achmea er bij.
   helaas ambtenaren halveren en de pensioenfondsen aan mensen , de ww zal zeer hard groeien.

   Like

 4. saddy zegt:

  “”Nu moet de uitbreiding van de LNG-infrastructuur onder hoge druk snel uitgebreid worden.””

  Mocht je nog niet wakker zijn:

  De pensioenwet gaat aangenomen worden. Ook al zijn er geen rekenvoorbeelden die kloppen en je de echte cijfers pas krijgt als de wet al is aangenomen. Ook al is er geen enkele geleerde , bureau of actuaris die er ook maar 1 voordeel in ziet.

  Waarom?:

  1. Het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP) wil het grootste windmolenpark op de Noordzee gaan bouwen.

  2. Staatssecretaris van Defensie: Laat banken en pensioenfondsen zonder beperkingen investeren in Defensie

  Ik denk niet dat ik nog door hoef te .gaan.

  Je pensioenpot is dus al ingepikt. 1500 Miljard gaat via de waan-van-de-dag hoaxen rechtstreeks naar de allerrijksten.

  En omdat al die waan-van-de-dag hoaxen ongelofelijk veel onderhoud vergen gaat alles wat je vanaf vandaag als pensioen-premie betaalt direct naar het onderhoud.

  Geliked door 1 persoon

  • LUCIA zegt:

   @Saddy; Yep liever een gewone staatsgreep dan een greep van de staat in de pensioenpotten..dus in je portemonnee….dat was het you’ll own nothing deel….. gedeeltelijk natuurlijk .

   Like

 5. Hovawart zegt:

  De symptoombestrijding van door de Linksche Looney Brigade zelfopgelegde klimaatwurgakkoorden kost ons de nek, en zoals de symptoompolitiek al telkenmale heeft aangetoond neemt het zelden de oorzaak weg,…….Het heeft geen zin goed geld naar kwaad geld te gooien.’ Daar waar de klimaatrekensom negatief uitpakt, krijgen enkel de boer en tuinder het advies na te denken over beëindiging van hun bedrijf.
  Stikstof is geen oorzaak maar slechts een middel.

  Like

 6. Rene zegt:

  Wie zijn er gek -en wie loopt de zakken te vullen -en wie zijn de schapen
  politiek. – Olie en gas hufters – Dat zijn wij
  Op donderen – Kaal plukken opsluiten – Wakker schudden
  Wie gaat dit doen ! Dit kabinet Dat is totaal onmogelijk Wie dan ?Zeg het maar.

  Like

 7. Olie bol zegt:

  Groot is de Telegraaf.

  LIVE | Zelenksi op G20-top: dit is het moment om de oorlog te beëindigen.

  😂😂😂😂😂😂😂

  Like

 8. Snappie zegt:

  Lets makes things worse. Dat beleid voeren ze al decennia lang.
  Klimaat wappies stuur ze maar naar de noordpool als ze niet doodvriezen
  Dan worden ze door de ijsberen opgevreten.
  Groningen kan gewoon open blijven en goedkoop gas leveren
  Daarbij injecteer je stikstof en blijft de gasbel druk gewaarborgd.
  Schaliegas is hier verboden ,dus kopen we peperduur schaliegas
  Van Uncle Sam. Oh ja bestel ook nog 12 kernkoppen voor de EU
  Gaan we 40 jaar terug in de tijd.
  Klimaat kluns frans terible van de EU, ursula de hellefeeks.
  Klaus drollenvanger ,zelensky houdt van zwarte humor
  Demente rutte en biden, kaag doet het met een bezem.
  Een kabinet vol met geestelijk gestoorde wappies.
  Internationale verdragen walsen onze democratie plat.
  Build back flatter.

  Like

 9. Olie bol zegt:

  Rusland: onderhandelingsvoorwaarden Oekraïne onrealistisch
  Het hoofd van de Russische diplomatie, Sergei Lavrov, heeft dinsdag, in de marge van de G20 in Indonesië, de Oekraïense voorwaarden voor het starten van gesprekken om de oorlog te beëindigen als “onrealistisch” bestempeld. “Alle problemen ontstaan door de Oekraïense kant die elke onderhandeling weigert en beweringen doet die totaal niet overeenstemmen met de reële situatie”, verklaarde hij.
  Volgens Lavrov wordt het proces om tot een akkoord te komen ‘afgeremd’ door Oekraïne, het land dat door Rusland werd binnengevallen op 24 februari.

  Oekraïne eist de terugtrekking van Russische troepen van zijn grondgebied en de terugkeer van zijn territoriale integriteit, terwijl Moskou eind september de annexatie claimde van vier Oekraïense regio’s, naast het in 2014 geannexeerde Krim-schiereiland. De Oekraïense president Zelenski had na de annexatie verklaard dat hij niet met Vladimir Poetin wilde onderhandelen.

  Militaire tegenoffensieven hebben Oekraïne, dat voor bewapening kan rekenen op westerse bondgenoten, in staat gesteld verloren gebieden te heroveren, waardoor Rusland tot vernederende terugtrekkingen werd gedwongen.

  Sergei Lavrov beschuldigde het Westen er opnieuw van een “hybride oorlog” tegen Rusland te voeren met behulp van Oekraïne.

  Like

 10. Olie bol zegt:

  Minister Hoekstra in Kiev schuilkelder in na luchtalarm, explosies te horen in hoofdstad
  Wat doet die lul daar er zijn andere zaken in Nederland. Waar het cda voor op moet komen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s