Staat de Oekraïne op het punt van instorten?

Een explosie in de Oekraïense hoofdstad Kiev. Deze foto werd verspreid door het kantoor van de president.

(Vertaling: E.J. Bron)

In de mainstream media wordt nog steeds mantra-achtig beweerd dat de Oekraïne op het punt staat de oorlog tegen Rusland te winnen. Met deze absurde bewering moeten de burgers van Europa in de kwestie van de Ruslandsancties aan het lijntje gehouden worden om de gevolgen van deze sancties te blijven dulden. De werkelijkheid ziet er echter heel anders uit.

Het afvuren van twee raketten in richting Polen door het Oekraïense leger was een false flag operatie van het Zelensky-regime. Men wilde de beschieting van Polen bij Rusland in de schoenen schuiven. Twee raketten vliegen niet tegelijk per ongeluk in de verkeerde richting!

Zelfs de door het Westen bedachte uitvlucht dat de Oekraïne eigenlijk Russische raketten wilde neerhalen, werd niet door de Oekraïners “overgenomen”. Men blijft volhouden dat beide raketten op Polen door de Russen werden afgevuurd (van de tweede raket hoor je overigens niets meer). De westelijke smoes wordt “Russische samenzweringstheorie” genoemd.

Kiev wilde de Derde Wereldoorlog, maar niemand ging erheen”

Je kunt het alleen nog maar als wanhoopsdaad zien. Deze krankzinnige daad werd ingegeven door het feit dat de ineenstorting van de Oekraïne nog slechts een kwestie van tijd is en dat er alleen nog hoop in dit conflict bestaat door de NAVO er rechtstreeks bij te betrekken. De Russische blogger Joeri Podoljaka zei daarover: Kiev wilde de Derde Wereldoorlog, maar niemand ging erheen! Alleen de krankzinnige mainstream pers jubelde al over het begin van de Derde Wereldoorlog!

Je kunt de verbittering van Zelensky zelfs een beetje begrijpen: het “Westen” heeft hem met valse beloftes in deze situatie gelokt. Hij wilde op dag twee van de oorlog Rusland d eneutraliteit van de Oekraïne aanbieden, wat tot een bliksemsnel einde van deze oorlog geleid zou hebben. Hij werd er echter door Boris Johnson van overtuigd om deze oorlog met westelijke hulp tot de zekere overwinning te doorstaan. De hulp kwam, echter niet voldoende voor de overwinning. De helft volstaat niet eens om het bestaan van de Oekraïne te garanderen. Tot nu toe zijn er ongeveer 15 miljoen mensen uit de Oekraïne naar westelijke landen gevlucht. Daarbij komen nog de bijna 5 miljoen vluchtelingen die naar Rusland zijn gevlucht.

In totaal is dus ongeveer de helft van de Oekraïense bevolking gevlucht. Je kunt er rustig van uit gaan dat de vluchtelingenstromen uit de Oekraïne de komende winter niet zullen afnemen. De Italiaanse minister van Defensie vreest tot 10 miljoen extra Oekraïne-vluchtelingen. Komend voorjaar zullen de Oekraïense troepen een grotendeels leeg land verdedigen, als ze dat überhaupt nog kunnen. De reden hiervoor ligt voor de hand:

Verwoesting van de Oekraïense infrastructuur heeft effect

De effectieve verwoesting van de Oekraïense kritieke infrastructuur door het Russische leger is niet te stoppen. Tot nu toe is 40% van de Oekraïense stroomvoorziening uitgevallen. Uiterlijk met Kerstmis zal de stroom in de hele Oekraïne uitvallen. Een voldoende luchtafweer is niet beschikbaar en kan ook niet snel geïnstalleerd worden. Uiterlijk als de stroom in de Oekraïne uitgeschakeld is, functioneert in dit land helemaal niets meer. Vooral de raffinaderijen zullen niet meer werken, die de door het Oekraïense leger dringende benodigde brandstof moeten produceren. Deze installaties kunnen ook direct vernietigd worden. Zonder brandstof en zonder communicatie rest het Oekraïense leger alleen nog maar de capitulatie, om het even hoe de situatie aan het front is.

Pyrrusoverwinning in Cherson

Op dit moment loopt het voor de Oekraïners vooral in de Donbas niet goed. Het Russische leger heeft daar weer het initiatief overgenomen. De “verovering” van Cherson was sowieso slechts een pyrrusoverwinning. De niet voldoende bevoorrade Russische troepen op de westelijke oever van de Dnjepr worden nu op een andere plaats wezenlijk effectiever ingezet. Deze tactische terugtrekking was slechts een kwestie van de militaire economie. Weldra zal de stad zonder één schot heroverd worden.

VS wilden geen directe confrontatie met Rusland

De reactie van de VS op de terreuraanval van de Oekraïners op Polen was voor de Oekraïne absoluut niet aanmoedigend. Dankzij een Poolse fotograaf, die de resten van de raket onmiddellijk fotografeerde, was de Oekraïense oorsprong ervan niet meer te ontkennen. Ook uit “door satellieten ondersteunde data-informatie” van de VS zou duidelijk zijn geworden dat de raket “blijkbaar door de Oekraïne werd afgevuurd”, verklaarde CNN. Maar ook voordat dit bewijs naar buiten kwam, gedroeg de NAVO-leiding zich opvallend terughoudend. Volgens CNN zou Biden tot nu toe zelfs een door Zelensky geëist telefoongesprek vermeden hebben.

De redenen daarvoor zijn ook duidelijk: de NAVO heeft de Oekraïne al haar beschikbare reserves al gestuurd. Volgens informatie van Amerikaanse functionarissen, die met CNN spraken, zou het Pentagon na negen maanden van financieren van vijandelijkheden zijn voorraden zien “slinken”. Volgens informatie van de tv-zender CNN zouden de leveringscapaciteiten van de VS voor bepaalde wapens aan de Oekraïne, waaronder granaten voor 155 mm artilleriesystemen, bijna uitgeput zijn. De Amerikaanse industrie zou geen tijd hebben om de wapenarsenalen weer aan te vullen.

Machtsverschuiving in het Huis van Afgevaardigden zou het einde van de oorlog kunnen bespoedigen

Een inzet van de NAVO in de Oekraïne zou de capitulatie van het Oekraïense leger alleen maar vertragen en dat voor de prijs van een wereldoorlog. Zo gek is men niet eens in de NAVO. Daarbij komt de machtsverschuiving in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden ten gunste van de Republikeinen. Die hebben al aangekondigd dat zij de Oekraïne-oorlog niet langer willen ondersteunen. Biden zou met een direct ingrijpen in het Oekraïne-conflict alleen Trump maar in de kaart spelen.

Alleen de EU wil de Oekraïne blijven ondersteunen met gedrukt geld. Tot nu toe ging er € 75 miljard naar de Oekraïne. Daarmee wordt de Oekraïne nog een nagel aan de doodskist voor de EU zelf!

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Staat de Oekraïne op het punt van instorten?

 1. bobzelf zegt:

  JA ALS JE WILT SCHAKEN …
  ZOU IK HET NIET TEGEN DE RUSSEN DOEN …

  HET RUSSISCHE PLAN IS IN 3 JAAR UITGEWERKT…
  TEVENS ZIJN ALLE WAPENFABRIEKEN OP VOLLE STERKTE GAAN DRAAIEN .. AL DIK 2.5 JAAR GELEDEN …

  DUS OOM VLADIMIR. HEEFT GEDULD . OOK NU

  NA 8 JAAR OP MEDEWERKEING VAN DE MINSK FIGUREN TE REKENEN

  ER WERD NIET GELUISTERD..

  EN NU ??

  ZO GOED ALS HEEL DE EU NAAR GOD. EN DE WINTER MOET NOG BEGINNEN

  DAT LNG GAZZZZ DRAAIT DUS OOK OP EEN FIASCO UIT ..

  DUS DE BURGERS ZIJN DUS ALTIJD DE LUL …

  BLOEMBOLLENSOEP ALS EERSTE . EN DAN NA DE WINTER

  DE TOTALE INEENSTORTING .

  FIJN HE. RUTTE MET DE OPEN GRENZEN . NIET UIT DE EU

  EN ALS DANK BLOEMBOLLENSOEP ….

  U HEEFT ER AL 12 JAAR ZELF OM GEVRAAGD .

  EEN MAN DIE VOOR DE BURGERS OPKOMT. VOOR ZIJN LANDGENOTEN .. DE GULDEN TERUG WILDE . DE GRENZEN DICHT WIL DOEN
  EN UIT DE EU

  NEE. DAAR STEMMEN WE NIET OP. ZIJN PROGRAMMA WAS EEN SIMPEL A 4 TJE WAS UW EXCUUS TOCH ??

  U DACHT WE DOEN DE EINSTEIN TRUC

  HETZELFDE DOEN . EN EEN ANDER RESULTAAT VERWACHTEN ??

  KNAP HOOR .

  UW DOODVONNIS IS AL GETEKEND . EN U TREKT NOG EEN FAMILIEZAK PAPRIKA CHIPS OPEN !!

  KNAP HOOR. WE HEBBEN HET TOCH NOG GOED .

  DE JUISTE OPMERKING ZOU ZIJN WE HADDEN HET TOCH ZO GOED

  OOM ATHENE ROEPT . 22 GR. ZONNETJE .

  Geliked door 4 people

 2. Qvic zegt:

  Al het geld wat naar Oekraïne wordt gestuurd komt via via weer bij de aanstichters terug. Maar dan in eigen zakken. Oekraïne is HET land waar alles WIT gewassen wordt. De corruptie staat daar hoog in het vaandel. Alles is daar letterlijk te koop, zolang jij er maar voor wil betalen. Van baby’s tot militaire vliegtuigen het maakt niet uit, zolang jij maar ervoor betaald.

  Geliked door 3 people

 3. jantjeuitnl zegt:

  Zelensky is een clown en veinst verbitterdheid.
  Hij is binnengelopen door de oorlog.

  Geliked door 1 persoon

 4. Kees zegt:

  Die raket die in Polen terecht kwam, doet me denken aan de ramp met de MH17. Daarvan zal de waarheid nog lang onder de tafel blijven.

  Geliked door 3 people

 5. Iemand zegt:

  Wie herinnert zich niet deze woordvoerder van Irak ?
  Zelfs toen de Amerikaanse soldaten het presidentieel toilet van Saddam al hadden gebruikt bleef hij tot de laatste seconde claimen dat Irak aan de winnende hand was.
  De geschiedenis herhaalt zich….in een ander land.

  Geliked door 3 people

 6. Dick zegt:

  Kortom honderden miljarden naar de kloote.
  Droom van nontax is voor de bedrijven die lobbyïsten volks vertegenwoordigers als hun partijen dromen gaf worden gekleurd opgeblazen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s