Europees Parlement verklaart Rusland tot “ondersteuner van terrorisme”

(Vertaling: E.J. Bron)

De meerderheid van het Europees Parlement heeft vandaag in Straatsburg een resolutie aangenomen, waarin Rusland tot “ondersteuner van terrorisme” wordt verklaard. Tegelijkertijd werden EU-lidstaten ertoe opgeroepen om dit voorbeeld te volgen. De Oekraïense president Zelensky begroette de stap.

Rusland zou een “staatssponsor van terrorisme” zijn, staat er in een resolutie, die vandaag door een grote meerderheid van de Europarlementariërs werd aangenomen in het Europees Parlement. Daarin werd Rusland ook een “terroristische middelen inzettende staat” genoemd. De resolutie is juridisch niet bindend, maar heeft vooral een symbolische werking.

Alle EU-lidstaten werden ertoe opgeroepen om dit voorbeeld te volgen. Als het aan het Europees Parlement ligt, dient de EU bovendien een terreurlijst voor landen als Rusland op te stellen om deze strenger te bestraffen.

In de resolutie staat dat de plaatsing van een land op de lijst als een “het terrorisme bevorderende staat” restrictieve maatregelen teweeg zou kunnen brengen en effecten op de betrekkingen van de EU met landen op deze lijst zou kunnen hebben. Welke concrete effecten een plaatsing op deze lijst voor Rusland zou hebben, is onduidelijk en zou door de EU-landen beslist moeten worden.

Het Europees Parlement verlangde ook om de diplomatieke betrekkingen met Rusland verder te beperken en de contacten met officiële vertegenwoordigers van Rusland op alle niveaus tot het absolute minimum te beperken. Bovendien worden in de resolutie meer strafmaatregelen zoals een embargo tegen Russische diamanten geëist. Ook wordt erop aangedrongen aan de staat gelieerde Russische instellingen en organisaties en verenigingen onder bescherming van Russische diplomatieke vertegenwoordigingen te sluiten en te verbieden.

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky begroette het aannemen van de resolutie. Hij schreef op Twitter:

Rusland moet op alle niveaus geïsoleerd en verantwoordelijk gemaakt worden on zijn sinds lange tijd bedreven politiek van het terrorisme in de Oekraïne en in de hele wereld te beëindigen.”

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

14 reacties op Europees Parlement verklaart Rusland tot “ondersteuner van terrorisme”

 1. vangie1206j zegt:

  De EU wil met alle geweld een derde wereld oorlog uitlokken.
  Mijn persoonlijke mening.
  Het is te hopen van niet.
  Maar mocht dat wel gebeuren hoop ik dat eerste Russische bom valt op dat wespennest EU parlement te Brussel.

  Geliked door 5 people

 2. mooinique zegt:

  Wauw! Knettergek daar in dat nep parlement. Ik verklaar de EU als staatsvijand nummer 1! Dat houdt dus ook in dat ze terroristische bezig zijn. Mag ik effe kotsen🤮.

  Geliked door 4 people

 3. Ravian zegt:

  De waanzin-express dendert gewoon vrolijk door richting afgrond…

  Geliked door 6 people

  • vangie1206j zegt:

   Rusland steunt terrorisme??????
   Nee dat doet dat tuig EU parlement dat gajes eist dat alle EU landen vluchtelingen sorry ik bedoel moslim terrorristen verplicht moet opnemen die hals afsnijden en bommen leggers.
   Dat moslim schorem dat ons zo haat.
   Dus gajes in Straatsburg Brussel kijk eerst eens in de spiegel voor dat jullie je gore muil open trekken en andere beschuldigen van hetgeen jullie zelf doen

   Geliked door 3 people

 4. antiislamnu zegt:

  Je zou die vieze flikkers die dit verzinnen toch finaal in elkaar willen trappen het merendeel van het volk is het spuug zat oprotten met deze dictators.

  Geliked door 6 people

 5. Henk der Niederländer zegt:

  Allemaal slap gelul van die idioten. want de demonisering moet dag en nacht doorgaan anders zouden mensen kunnen gaan twijfelen of het allemaal wel klopt wat er uit Brussel en Strassbourg komt.
  Maar ondertussen wordt er flink Diesel geimporteerd uit Ruslanddus dat dient wel door te gaan.
  Poetin zou eigenlijk eenvoudig het dieselkraantje naar Europa dicht kunnen draaien en hoeft dan alleen te wachten tot ze moord en brand schreeuwen in Europa.
  Met andere woorden in Europa trekken ze wel een flink groot bakkes open maar het heeft allemaal niks nada noppes te betekenen

  Geliked door 5 people

 6. Marc zegt:

  Laten ze daar in Brussel allemaal even heel snel een Pfizer vaccin halen. Als ze het overleven hebben ze geluk. Zo niet, dan is dat hun verdiende loon.

  Geliked door 1 persoon

 7. Léon van Duren zegt:

  Waarschijnlijk lijdt de meerderheid van de 705 overbodige Europarlementariërs aan een zeer ernstige vorm van schizofrenie!!
  Snel afschaffen deze waardeloze totaal overbodige zinloze geldverslindende Europese babylonische theatervoorstelling !!

  De gemoderniseerde gewetenloze transhumanistische Europese neonazi’s zijn nog nooit één belofte nagekomen naar Rusland!!

  Deze informatie is bestemd voor de meerderheid van de overbodige nutteloze Europarlementariërs!!

  De meerderheid van deze gewetenloze megalomane profiteurs storten Europa met hun hallucinerende waanideeën diep in de problemen

  https://www.frontnieuws.com/wat-heeft-het-westen-rusland-beloofd-over-de-uitbreiding-van-de-navo/

  BELOFTE MAAKT SCHULD ,jongens en meisjes van het overbodige Europarlement!!

  De onzinnige uitgelokte verschrikkelijke Oekraïne oorlog moet onmiddellijk beëindigd worden en de relatie met Rusland moet zo snel mogelijk hersteld worden!!!

  STOP DEZE ONZINNIGE GELDVERSLINDENDE EUROPESE KAKOFONIE!!

  HET DEMORALISERENDE DEMONISEREN VAN RUSLAND IS EEN KWALIJKE ZAAK!!

  Met vriendelijke groeten van Léon van Duren.

  Haelen 6081CZ

  Geliked door 3 people

 8. Hovawart zegt:

  Als Rusland nu bekend maakt dat zij alle lidstaten van de EU bestempelen als schurkenstaten is alles weer in balans…….zucht.
  (die yankees lachen zich een stuip/breuk…)

  Geliked door 4 people

 9. jungleelephant zegt:

  En de grootste terrorist,Zelensky,kan weer lekker slapen vannacht!

  Geliked door 5 people

 10. bobzelf zegt:

  JE LULT MAAR TEGEN MIJN REET ZEI PUTIN

  Douglas Macgregor: Ukraine Air Defence Collapsed !!

  Russia Will Wipeout Everything In Coming Days !!!!!!!!!!!!!!!!

  SO WHAT THE HELL . ARE THE USA DOING IN WEST UKRAINE

  NOW DYE . I SHOULD SAY .. WHAHAHAHAHAHA

  Geliked door 4 people

 11. koosv8 zegt:

  We weten wie het zeggen. Is dat nou niet te regelen, al die meelopers en Rusland haters samen in vergadering en boem!!!!
  Rusland zeker, nee foutje Zelensky. Dat zou toch geweldig zijn.

  Geliked door 2 people

 12. Julia zegt:

  Wat een vertoning dus vele ongekozen oorlogshitsers doen wat Zelensky beveelt. Als we eens beginnen in eigen spiegel te kijken en gaan beseffen dat o.a. zij medeplichtig zijn aan de vele doden in de Oekraïne vanwege het blijven leveren van moordwapens, Zelensky een oorloghitser heeft de EU in zijn macht en die ongekozen overbetaalde lamzakken knikken en buigen. Wie heeft de boel laten escaleren Von der Leyen met het onverantwoord invoeren van sancties waar miljoenen Europese burgers nu de dupe van zijn en worden kaal geplukt. Zelensky met zijn smeekbede en ophitsing komt meer dan mijn keel uit de ziekelijke machtswellusteling wil geen vrede en offert bewust eigen burgers op omdat juist hij vertikt tot onderhandeling over te gaan. Laten de lamzakken in het Europees Parlement nu maar hun on love bandje om doen want veel nuttigs kunnen we er helemaal niet van verwachten. Als men zo begaan is om een on love bandje om te doen haal dan ook maar de afgevaardigde terug uit Qatar die nu met hun neus op de tribune zitten en hou vooral de koning en eventueel meereizende politici ook thuis mocht Nederland kampioen worden. Of gaan zij ook met een on love bandje om genieten. De miljarden geldverspillers zijn bij één en even weer verhuist naar Straatsburg die waanzin dient morgen nog te worden afgeschaft beter nog opheffen de algehele EU het is één en al ellende.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s