Energietransitie-crisis zonder einde?

(Door: Georg S. – Vertaling: E.J. Bron)

Hoe lang zal de energietransitie-crisis nog duren? 10 jaar? 20 jaar? Kerncentrales uitgeschakeld, kolencentrales uitgeschakeld, gaspijpleidingen opgeblazen: wat zou er dan in de nabije toekomst moeten veranderen?

De gemoedelijkheid waarmee de Duitsers op dit moment de ineenstorting van hun leefwereld tegemoetzien, is verbazingwekkend. Men denkt: “Ooit zal er een wonder plaatsvinden”. Menigeen denkt ook dat na deze winter alles weer goed zou komen. Maar er zal geen wonder plaatsvinden en de energietransitie-crisis zal na deze winter ook niet eindigen, maar in de volgende winter, wanneer de laatste kerncentrales eveneens zijn uitgeschakeld, pas goed losbarsten.

Wie er enige hoop op vestigt dat het allemaal “niet zo erg zal worden”, omdat men immers alleen maar “de hernieuwbare energieën zou hoeven uitbreiden”, met diegenen kun je alleen maar vanwege hun goedgelovigheid en domheid medelijden hebben. Energie uit wind en zon zal altijd afhankelijk blijven van de nukken van de natuur. Als er geen wind staat en de zon niet schijnt, valt er daarom met deze technieken nooit energie te produceren. Er is nu, 20 jaar na het begin van de “energietransitie” in Duitsland en ondanks alle onderzoek, nog steeds geen procedure om de energie uit wind en zon in noemenswaardige omvang op te slaan. En er gloort geen licht aan de horizon dat voor hoop zorgt dat dit in de komende 20 jaar maatgevend zou kunnen veranderen.

Dat er bij ondernemingen zoals BASF al vergevorderde plannen bestaan om 30% (!) van alle banen in Duitsland af te bouwen en geen investeringen meer in Duitsland te doen, heeft daarom goede redenen. In tegenstelling tot de doorsnee bevolking, die zichzelf geruststelt met wensdenken, heeft men het catastrofale mislukken van de “energietransitie” in de economie al lang als feit erkend. Wat we in de komende jaren zullen meemaken, is daarom al helemaal duidelijk: eerst zullen de grote en veel energie gebruikende ondernemingen sluiten, dan hun kleine toeleveranciers. Miljoenen mensen zullen werkloos worden. Omdat steeds minder werkende mensen steeds meer werklozen moeten verzorgen (en om ideologische redenen – “bontheid” – de import van niet werkende buitenlanders zal doorgaan), zal men de nog werkende mensen met steeds hogere belastingen uitpersen.

De enorme verhoging van de de successierechten per 1 januari 2023 moet exact tegen deze achtergrond gezien worden: onze roofdierstaat zal steeds meer afpakken van de nog werkende middenklasse om met dit geld van de middenklasse steeds meer werklozen te voeden. Uiteindelijk zal iedereen armer zijn: de middenklasse zal definitief verdwijnen, de allermeeste mensen in Duitsland zullen een erbarmelijk leven aan de rand van het bestaansminimum leiden.

De energietransitie-crisis is daarom alleen maar de opstap naar de volgende crisis: de crisis van de verarming.

Om het nogmaals heel duidelijk te zeggen: er bestaat geen enkele reden tot hoop dat de energietransitie-crisis in de komende 10 of 20 jaar zal eindigen, mits de oorzaak van de crisis, de energietransitie, niet stopt. Omdat echter geen enkele partij behalve de AfD een einde wil maken aan de energietransitie, zal deze winter ook niet de laatste koude- en armoedewinter zijn, maar integendeel alleen maar de eerste koude- en armoedewinter van vele andere koude- en armoedewinters. De energietransitie-crisis is gekomen om te blijven.

Daarom: de enige uitweg uit toekomstige armoede is massaal, gebald politiek protest. De voor de energietransitie-crisis verantwoordelijke partijbonzen in Berlijn moeten weg. Duitsland heeft genoeg eigen kolen en eigen gas om onze industrie en ons levensniveau voor tientallen jaren te behouden – misschien is er dan immers een betere niet-fossiele oplossing dan de huidige instabiele stroom uit wind en zon. Dus: de straat op! Nooit meer armoede! Laten we het de bonzen in Berlijn, die ons in nood en ellende willen leiden, het leven onaangenaam maken!

Bron:
pi-news.net
Door: Georg S.

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Energietransitie-crisis zonder einde?

 1. Olie bol zegt:

  Een herinnering bericht, onder de Ouderen zit voor 600 miljard op hun bankrekeningen dat wil de regering gewoon hebben, met hun pensioen van 1500 miljard. Een mooie donderdag verder.

  Geliked door 1 persoon

 2. BosscheBol zegt:

  Het volk was in de 50-er jaren nog belangrijk voor de elite. De landen moesten, na de oorlog, opnieuw opgebouwd worden en het volk moest de Russische communisten als vijand zien en niet zelf bij een communistische partij gaan. En dus werd het volk goed betaald. TV, autootje, vakantie etc.

  Maar de elite heeft al lang genoeg van het volk. Ze heeft het volk niet meer nodig: het volk hindert ze. Ze heeft het volk de oorlog verklaard. De democratie is afgeschaft, onafhankelijke rechtspraak, onafhankelijke media: alles weg. Klaagt het volk, dan worden ze keihard uitgelachen.

  Liefst had de elite dat de helft van het volk gauw dood ging, dan schiet het op de autowegen tenminste weer een beetje op. Maar hoe maak je miljarden mensen dood? Een biowapen in een lab in China gemaakt was een mooie oefening maar niet sterk genoeg. De zogenaamde vaccin-biowapens deden het al wat beter.

  Nu zijn ze bezig met heel ouderwetse middelen: honger en kou. En nee, het wordt niet meer beter.

  Like

 3. Julia zegt:

  Het begin van ellende en armoede is een feit. Hoe moeten mensen met een midden salaris, gepensioneerden en mensen met een uitkering de torenhoge energieprijzen nog ophoesten. Het is alleen bekvechten binnen dat WEF hol in Brussel https://www.telegraaf.nl/financieel/1459901575/eu-ministers-blijven-ruzien-over-prijsplafond-voor-gas-het-is-een-soort-grap. Kortom we worden flink genaaid en we zullen het de komende jaren bezuren. Het ligt niet aan de oorlog in de Oekraïne het is puur opzet om de WEF dictatuur in volle vaart door te drammen. Hoelang slapen miljoenen mensen nog of blijven we massaal onder ons dekentje? Stop de WEF tirannen in Brussel en in Den Haag laat zien dat het volk de macht heeft. Vergeet niet dat zij geen centje pijn zullen hebben dat Brussels hok en al die overheidsgebouwen ook in Den Haag zijn goed verwarmd de teller staat op 23 graden maar uiteraard wel op kosten van de belastingslaven.

  Geliked door 1 persoon

 4. koddebeier zegt:

  Het zal in Nederland echt niet beter zijn !!

  Like

 5. saddy zegt:

  Georg schiet raak!! Elke hoop is valse hoop.

  Hij zou echter hetzelfde over voedsel, eigendom en vrijheden kunnen schrijven. Die verdwijnen ook met de snelheid van het waxinelichtje in het koffertje van de allerrijksten.

  Like

 6. ronjaspers zegt:

  De opzettelijk gecreerde energie crisis,invasie crisis,corona hoax,klimaat hoax.Gaat net zolang duren tot 90% van de wereldbevolking uitgemoord is.Zodat de NWO geinstalleerd kan worden,de great reset en build back better.

  Geliked door 1 persoon

 7. Ravian zegt:

  De energie kosten waren lang voor de door het Westen uitgelokte Russisch interventie in Oekraïne, en de daarop volgende illegale Westerse sancties tegen Rusland, al de pan uit aan het rijzen.
  De oorzaak daarvoor was de overal in het Westen, en vooral in Duitsland, door links afgedwongen overstap naar “duurzame energie”, de illegale Westerse sancties tegen Rusland hebben de zaak enkel in een stroomversnelling gebracht.

  In “duurzame energie” koploper Duitsland is de “energiewende” al jaren geleden bewezen mislukt te zijn, simpelweg omdat het verbruik van fossiele brandstoffen er gelijke tred heeft gehouden met de stijgende vraag naar energie, dat heeft onderzoek keihard aangetoond.
  Die ongeveer 20% aan “duurzame energie” die ze er inmiddels voor gigantisch veel geld (en milieuvervuiling) gerealiseerd hebben levert dus onder de streep gewoon helemaal niets op.
  En nu moet de oplossing voor de door henzelf georganiseerde energiecrisis dan meer meer “duurzame energie” gaan wezen.

  Dit is dan weer een voorbeeld van typisch links gedrag; als onze linkse plannen mislukken dan ligt dat niet aan onze onfeilbare linkse plannen, omdat heilige linkse plannen boven alle twijfel verheven zijn, dan moet er gewoon nog meer (belasting)geld in geïnvesteerd worden.
  Het zijn net gelovigen, die denken ook dat als het bidden niet geholpen heeft dat enkel maar kan betekenen dat ze niet hard genoeg gebeden hebben.
  Dat hun nergens op gebaseerde aannames wel eens niet juist zouden kunnen zijn dat komt geeneens in hen op, en eenieder die deze aannames wel in twijfel durft te trekken is een vuile ketter en moet op de brandstapel.

  Socialisme is gewoon een enkele reis terug naar de middeleeuwen…

  Geliked door 1 persoon

 8. Gerrit zegt:

  Opmerkelijk nieuws uit België. Fernand Huts Voorzitter van de Katoen Natie Groep, de grootste werkgever in de Antwerpse haven, heeft in een advertentie een oproep gedaan aan de Federale Regering.
  Hij wil zijn 6000 werknemers en hun gezinnen de winter door helpen en wil ze 5x €500 geven.
  Vraagt de regering om hiervoor groen licht te geven. Hij rekent ook nog uit de voordelen en de kosten voor de staat. En roept andere werkgevers op om zijn voorbeeld te volgen.

  Geliked door 1 persoon

 9. Tistochwat zegt:

  Deze wereld zet het podium voor de antichrist klaar. Alles wijst hierop. Wie denkt dat het ooit nog goed komt door toedoen van een mens… Nee, vergeet dat maar. Ook al zou deze mens het nóg zo goed bedoelen.

  Like

  • Henk der Niederländer zegt:

   Lieve Tis.
   Toch heb Ik het idee dat op een moment de wal het schip gaat keren.
   Je mag het wensdenken noemen, maar op een moment pikt de massa het niet meer

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s